Öğrencilere Vergisiz Telefon: 9500 TL Altına Alınabilecek Telefonlar

25 Aralık 2023

Öğrencilere Vergisiz Telefon: 9500 TL Altına Alınabilecek Telefonlar

Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği “Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine” ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 26 yaşından gün almamış üniversite öğrencilerine “vergisiz telefon ve bilgisayar ile ücretsiz internet” vaadi 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere resmiyet kazandı.

 

Vergisiz Telefon Başvuru Şartları Neler?

 

Cumhurbaşkanlığı kararına göre 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üniversite öğrencilerine vergisiz telefon alabilme imkanı sağlandı. Karara göre aşağıdaki şartları sağlayan kişiler öğrencilere vergisiz telefon fırsatından yararlanabilecek.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Cihazın satın alım tarihinden itibaren 26 yaşından gün almamış olmak,
  • Açıköğretim programları dışındaki bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci olmak.

 

Kişilerin sağlaması gereken şartlar dışında cihaz satın alımında ve alınacak cihaz konusunda yerine getirilmesi gereken şartlar ise şunlar;

 

  • Satın alınacak cihazın sıfır olması ve 9500 TL altı telefonlar arasından seçilmesi,
  • Satın alınacak cihazın faturasının elektronik ortamda düzenlenmesi ve faturanın, destek alacak öğrencinin TC Kimlik Numarasını da içerecek şekilde öğrenci adına düzenlenmesi,
  • Satın alınan telefonda kullanılacak GSM hattının da yine öğrenciye ait olması,
  • Satın alınan cihaz için bildirilen IBAN numarasının satın alınan öğrenciye ait olması.

 

Bu şartları sağlayan öğrenciler ÖTV’den muaf olarak cep telefonu alabilirler. Peki öğrenciye ÖTV’siz telefon kapsamında alınabilecek en iyi akıllı telefonlar hangileri? İşte 9500 TL’yi geçmeyen telefon modelleri.

 

9500 TL Altındaki En İyi Akıllı Telefon Modelleri

 

Birçok öğrenci Cumhurbaşkanlığı kararının kesinleşmesinden sonra vergisiz alınabilecek telefonlar konusunda sıkı bir araştırma içerisine girdi. Vergi muafiyetine 9500 TL altındaki telefonlar dahil olduğu için tüm gözler bu limit aralığındaki akıllı telefonlara çevrildi. Vergi muafiyeti kapsamında alınabilecek en iyi akıllı telefonları sizin için listeledik.

 

●     General Mobile GM22s 

 

General Mobile GM22s akıllı telefon önGeneral Mobile GM22s akıllı telefon arka

Öğrencilere teknoloji desteği kapsamında önerebileceğimiz ilk telefon General Mobile GM22s. 6,52 inç IPS LCD ekrana sahip olan cihazın ekran çözünürlüğü 720 piksel. 13 MP + 0,3 MP + 0,3 MP üçlü arka kamera seti yardımcı sensörler sayesinde portre modunda fotoğraf çekimi yapabiliyor. Aynı anda birden fazla kare çekerek sanal olarak 52 MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilen kamera kendi segmentindeki cihazlara göre oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Selfie kamerası ise 8 MP çözünürlüğünde olan General Mobile GM22s 5000 mAh pil kapasitesine de sahip. MediaTek Helio G25 işlemcisi, 4GB RAM’i ve 64 GB dahili depolama alanı olan General Mobile GM22s’nin hafızası MicroSD kart desteği ile yükseltilebiliyor. Android 11 işletim sistemine sahip olan General Mobile GM22s öğrenci telefon indirimi kapsamında değerlendirilebilecek cihazlardan biri.

 

●     Samsung Galaxy A04

 

öğrenci vergi indirimli Samsung Galaxy A04 akıllı telefonöğrenci vergi indirimli Samsung Galaxy A04 akıllı telefon arka

 

Öğrenci telefon ÖTV indirimi kapsamında değerlendirilebilecek en iyi cihazlardan biri de Samsung Galaxy A04. Samsung kalitesi ile üretilmiş olan cihaz 6,5 inç HD+ çözünürlüklü LCD panel ekrana sahip. Gücünü Exynos 850 işlemciden alan Samsung Galaxy A04 5 MP selfie kamerasına, 50 MP ana kamera ve 2 MP derinlik sensöründen oluşan arka kamera setine sahip. Kamerada Gece Modu ve Güzellik Modu gibi özellikler çok daha kaliteli fotoğraflar çekebilmenize imkan tanır. 5000 mAh pil kapasitesi bulunan cihazın 64 GB dahili hafızası da bulunuyor. Dilerseniz bu hafızayı MicroSD kart desteği ile yükseltmeniz de mümkün.

 

●     Realme C53

 

öğrenci vergi indirimli Realme C53 akıllı telefon önöğrenci vergi indirimli Realme C53 akıllı telefon arka

Realme C53 de vergisiz telefon modelleri arasında yer alıyor. Ergonomik tasarımı ve güçlü yönleri ile dikkat çeken Realme C53 tam bir fiyat performans ürünü olarak değerlendiriliyor. 6,47 inç 720 x 1600 piksel çözünürlüğündeki LCD ekranı bulunan cihazın ağırlığı 182 gram. Realme C53, 8 MP çözünürlüğündeki ön kamerası ve 50 MP + 50 M + 0,8 MP arka kamera seti ile oldukça iddialı bir kamera performansı sergiliyor. 5000 mAh pil kapasitesi olan Realme C53 33W hızlı şarj desteğine de sahip. 128 GB dahili depolama alanı bulunan cihazın hafızası ise MicroSD kart desteği ile 2 TB’a kadar yükseltilebiliyor.

 

●     General Mobile GM23

 

öğrenci vergi indirimli General Mobile GM23 akıllı telefon önöğrenci vergi indirimli General Mobile GM23 akıllı telefon arka

9500 TL’den ucuz telefonlar listesindeki bir diğer cihaz da General Mobile GM23. 202 gram ağırlığındaki cihazın 720 x 1600 piksel çözünürlüğündeki IPS LCD ekranı ise 6,52 inç. 8 MP çözünürlüğünde ön 13 MP çözünürlüğünde arka kameraya sahip olan General Mobile GM23’ün arka kamerasında HDR, yapay zeka destekli sahne algılama, panorama, otomatik odaklama ve zamanlayıcı gibi birçok ek özellik bulunuyor. 5000 mAh pil kapasitesi bulunan General Mobile GM23 4GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip. Aynı zamanda bu hafıza MicroSD kart desteği ile de artırılabilir.

 

●     Infinix Hot 30

 

öğrenci vergi indirimli Infinix Hot 30 akıllı telefon ön

Infinix de vergi indirimli telefon markaları arasında yer alıyor. Infinix Hot 30 modeli 6,78 inçlik 1080 x 2460 piksel çözünürlüğünde LCD ekrana sahip. 5000 mAh pil kapasitesine sahip olan cihazın 8 MP çözünürlüğünde ön kamerası ve 50 MP çözünürlüğünde arka kamerası bulunuyor. HDR, dokunmatik odaklama ve panorama gibi ek özellikleri bulunan arka kamera çok daha kaliteli fotoğraflar çekmeye imkan tanıyor. Mediatek Helio G88 işlemciden gücünü alan Infinix Hot 30’un 128 GB dahili depolama alanı bulunuyor ve bu hafıza MicroSD kart desteği ile yükseltilebiliyor. Bu özellikleri ile Infinix Hot 30 da öğrenciye telefon ÖTV indirimi kapsamında değerlendirebileceğiniz cihazlar arasında yer alıyor.

 

●     Vivo Y17s

 

öğrenci vergi indirimli Vivo Y17s 4GB akıllı telefon önöğrenci vergi indirimli Vivo Y17s 4GB akıllı telefon arka

Vivo Y17s de 9500 TL telefon modelleri arasında yer alıyor. 186 gram ağırlığındaki cihaz 6,65 inç HD+ LCD ekrana sahip. Ekranın çözünürlüğü ise 1612 x 720 piksel. 8 MP çözünürlüğünde ön ve 50 MP çözünürlüğüne arka kameraya sahip olan Vivo Y17s Mediatek Helio G85 işlemci ile güçlendirilmiş. 4 GB RAM bulunan cihazın dahili hafızası 128 GB. MicroSD kart desteği ile hafızayı yükseltmek de mümkün.

 

●     Tecno Spark 10

 

öğrenci vergi indirimli Tecno Spark 10 akıllı telefon önöğrenci vergi indirimli Tecno Spark 10 akıllı telefon arka

Öğrencilere vergi indirimi kapsamında değerlendirilebilecek 9500 TL altındaki cihazlardan biri de Tecno Spark 10. Ekran boyutu 6.56 inç olan cihazın ekran çözünürlüğü 720 x 1612 piksel. LCD ekran teknolojisine sahip olan cihazın ağırlığı ise 189.5 gram. 8 MP çözünürlüğünde ön, 50 MP çözünürlüğünde arka kamerası olan Tecno Spark 10 ağır çekim, güzellik modu, portre modu, süper gece modu, AR çekim, pro mod, panorama ve hızlandırılmış mod gibi ek kamera özelliklerine de sahip. Bu kamera özellikleri ile oldukça başarılı çekimler gerçekleştirebilirsiniz. Mediatek Helio G37 işlemciye sahip olan cihazın MicroSD kart desteği ile yükseltilebilir 128 GB dahili depolama alanı bulunuyor.

 

Birçok öğrenci için oldukça iyi bir fırsat olan teknoloji desteğinden yararlanmak ve kullanım alışkanlıklarınıza en uygun akıllı telefonu bulmak için Vodafone mağazalarını ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda Vodafone üzerinden öğrencilere vergisiz telefon kapsamında değerlendirebileceğiniz cihazları inceleyebilir ve hem hızlı hem de kolay bir şekilde cihazınızı satın alabilirsiniz. En doğru ve güncel fiyat bilgilerini ise yine Vodafone mağazalarından ya da online kanalları üzerinden edinebilirsiniz.

 

Öğrencilere vergisiz akıllı telefonlar, faturaya ek ödeme kolaylığıyla Vodafone'da!

9500 TL altı telefonlar