12 Ay Taksitle Telefon Nasıl Alınır?

15 Aralık 2023

12 Ay Taksitle Telefon Nasıl Alınır?

Cep telefonları, karşılıklı anlık iletişimden çok daha fazlasını karşılamak üzere optimize edilen cihazlar. Alışveriş sitelerinin uygulamalarını kullanmak, sosyal medyada gezinmek ya da paylaşım yapmak, herhangi bir konuda bilgi edinmek üzere arama motorunu kullanmak, iş takibi, mail takibi ve hatta yapay zeka uygulamalarından yararlanmak üzere akıllı cep telefonlarını kullanıyoruz. Dolayısıyla bir akıllı cep telefonu, iletişimden bilgiye erişmeye, günlük işleri organize etmekten kitap okumaya, dil öğrenmekten iş geliştirmeye, alışveriş yaparak ihtiyaçları karşılamaktan sosyalleşmeye hatta spor ve sağlık takibi yapmaya uzanan bir dizi konuda gereklilik haline gelmiş durumda. Bunun sonucunda da hemen herkesin bir akıllı cep telefonuna sahip olması ve daha etkin kullanım için daha geniş hafıza, daha hızlı işlemci gibi özelliklere odaklanması normal. Satın alınmak istenilen akıllı cep telefonu fiyatı için araştırma yaparken de taksitli telefon seçeneklerini değerlendirmek avantaj sağlayabilir. Özellikle ​​12 ay taksitle telefon alma avantajı öne çıkan bir kolaylık. Ödeme kolaylığı sağlayan 12 taksit telefon alma süreci nasıl işliyor?

 

Taksitle Telefon Alınır mı?

 

Telefona 12 ay taksit, taksitlendirerek telefon almak isteyen hemen herkesin yeni bir akıllı cihaz alırken merak ettiği konulardan birisi. Ancak ülkemizde yasa ile belirlendiği üzere belirli seçenekler dışında taksitle cep telefonu almak mümkün değil. Faturaya ek cep telefonu almanın bir taksitlendirme şekli olmadığının altını çizerek o seçenekleri de aşağıdaki gibi özetleyebiliriz.

 

1.   Kredi Kartına Taksitle Yenilenmiş Telefonlar

 

Kredi kartına taksitle telefon almak, genel anlamda mümkün değil. Zira, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kısaca BDDK, 1 Şubat 2014 tarihinde cep telefonu satışlarında kredi kartına taksit yapılmasını yasakladı. Burada ülke genelinde tasarrufu artırmaya yönelik bir önlem amacıyla bu kararı alınmıştı. 2023 yılında BDDK taksitli cep telefonu alımlarına yeni düzenleme getirdi. Buna göre, "yenilenmiş ürün" niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi. Dolayısıyla taksitle cep telefonu almak için yenilenmiş cihazları tercih edebilirsiniz. Bu şekilde ​​12 ay taksitle iPhone ya da beğendiğiniz diğer marka ve model kombinasyonlarındaki yenilenmiş cihaz seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

 

2.   Faturaya Ek Ödemeyle Cep Telefonları

 

Kredi kartsız taksitle telefon alma olarak da bilinen ancak taksitlendirmeden teknik olan farklı olan bir seçenek de faturaya ek ödemedir. Taksitlendirme değilse de cep telefonu faturanıza ek ödemelerle cep telefonu alma şansınız da var. Vodafone rehberliğinde beğendiğiniz cep telefonu modelleri için faturaya ek ödeme kolaylığını da değerlendirebilirsiniz. Peki faturaya ek ödemeyle cep telefonu alma şartları nelerdir?

 

Vodafone Faturaya Ek Ödemeyle Telefon Alma Şartları

 

Faturaya ek ödeme kolaylığıyla bilgisayar, tablet, akıllı telefon, akıllı saat, kulaklık, oyun konsolu gibi teknoloji ürünleri almak çokça tercih ediliyor. Bütçe yönetmeyi kolaylaştıran bu seçenekle hem kendinizin hem de yakınlarınızın ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Mevcut cep telefonu operatörü faturanıza ek bir ödeme ile cep telefonu sahibi olabilirsiniz. Vodafone faturaya ek telefon alma şartları ise aşağıdaki gibidir.

 

  • Faturalı bireysel veya şahıs esnaf Vodafone müşterisi olmanız gerekmektedir.
  • Cihaz kampanyalarında müşteri limit puan sistemi uygulanır; bu doğrultuda katılmak istediğiniz cihaz kampanyası için yeterli müşteri limit puanına sahip olmanız gerekir. Müşteri limit puanı, her faturalı bireysel hat ve şahıs esnaf müşterisi için abonelik süresi, hattın geçmişine dönük kapanma/açılma durumu ve fatura ödeme davranışları göz önüne alınarak özel olarak hesaplanır.
  • Buna ek olarak son 30 gün içerisinde tarife değişikliği ve son 48 saat içerisinde SIM kart değişikliği yapılmamış olması kriteri aranır.
  • Daha önceden ödenmemiş borcunuz ve hattınızda herhangi bir kısıtlama olmaması gerekmektedir. Adınıza kayıtlı GSM numaraları üzerinden limit puanınızın yeterli olması durumda en fazla 3 akıllı telefon kampanyasına katılabilirsiniz.

 

12 Ay Taksitle Telefon Nasıl Alınır?

 

12 ay taksitle telefon nasıl alınır, sorusunun yanıtı olarak yenilenmiş cihazları inceleyebilirsiniz. Çünkü BDDK kararı gereğince sadece yenilenmiş cep telefonlarını kredi kartına 12 ay taksitle satın alma imkanı var. Peki, internetten taksitle telefon almak istediğinizde nasıl bir yol izlemelisiniz? İnternetten taksitle telefon alma sürecinde size rehberlik edecek bilgileri özetledik.

 

İnternetten Taksitle Telefon Nasıl Alınır?

 

İnternetten taksitle telefon almak üzere karar verdiğinizde ilk adım, fiyatları araştırmak değil ürünleri incelemek olmalıdır. Vodafone rehberliğinde yenilenmiş cep telefonu fiyatları ve özelliklerini detaylı şekilde değerlendirebilirsiniz. Yeni cep telefonu için kullanıcı olarak ürün beklentinizi net bir şekilde belirlemeniz ve bu beklentiyi karşılayacak olan cihazları incelemeniz önerilir. Ardından belirlediğiniz cihazların fiyatlarını araştırmaya başlayabilirsiniz. Akıllı cep telefonu fiyatları için bütçenize uygun seçenekleri de belirledikten sonra kredi kartına 12 taksitle yenilenmiş telefon almak gibi bir tercihiniz varsa bu ürünleri inceleyebilirsiniz. Beğendiğiniz telefon modelini yenilenmiş cep telefonları içinden bulabilir, kolayca kredi kartına taksitlendirerek sipariş edebilirsiniz. Burada kredi kartı bilgilerinizi paylaştığınız online alışveriş platformunun ödeme sayfasının uluslararası güvenlik sertifikasına sahip olması ve bilgilerinizin güvende olması dikkat edilecek diğer bir konu. Site, ödeme ve taksitlendirme konusunda sizi adım adım yönlendirecektir. Vodafone kredi kartına taksitle cep telefonu sipariş aşamaları kullanıcı dostu bir yapıdadır ve online ödeme sayfası uluslararası güvenlik sertifikasına sahiptir. Taksitle yenilenmiş cihaz alırken güvenle ilerleyebilirsiniz. Yenilenmiş cihazların ikinci el cep telefonu almaktan farklı olduğunu, bu cihazların pek çok aşamada yeniden elden geçirildiğini ve garantilerinin olduğunu da bilmekte fayda var.

Kredi kartına taksitle telefon sipariş etmek yerine faturaya ek cep telefonu alma tercihini ele aldığınızda da yine aynı şekilde online fiyat ve özellik araştırması yapmanız ve sonra cihaza karar vererek sipariş vermeniz yeterli.

 

 

Telefonlar 12 taksit seçeneğiyle alınabildiğinde bütçeyi yönetmek de kolaylaşabilir. Özellikle de çok tercih edilen cihazları taksitlendirerek almak büyük kolaylık. 12 taksit iPhone almak, Samsung modellerini taksitle sipariş etmek ve diğer markaların modellerine taksit imkanıyla ulaşmak önemli bir ödeme konforu sunabilir. Bu eksende telefon 12 ay taksit ihtiyacına yenilenmiş cihazlarla yanıt bulmak mümkün. Peşin fiyatına 12 taksit telefon gibi kampanyalar için de yine yenilenmiş cihaz seçeneklerine bakmak gerek. ​​Taksitli telefon alma kredi kartsız arayışında ise Vodafone ile kolayca faturaya ek ödeme seçeneklerini değerlendirebilirsiniz

 

12 ay taksitli akıllı telefonlar, faturaya ek ödeme kolaylığıyla Vodafone'da!

12 ay taksitli telefonlar