Kamerası En İyi Telefonlar Hangileridir?

15 Aralık 2023

Kamerası En İyi Telefonlar Hangileridir?

Akıllı telefonlar günlük yaşantımızın en vazgeçilmez elemanlarından biri. Akıllı telefonlarile yalnızca arama ya da mesaj gönderme gibi iletişim ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmıyor aynı zamanda bankacılık işlemlerinden egzersiz takibine, günlük ajanda tutmaktan sosyal medya kullanımına kadar birçok farklı işlemi de yine akıllı telefonlarımız aracılığı ile gerçekleştiriyoruz. Akıllı telefonlar ile en sık gerçekleştirilen işlemlerden biri de fotoğraf ve video çekmek. Kimi kullanıcılar anı biriktirmek için kimi kullanıcılar da sosyal medya platformlarında paylaşmak için fotoğraf ve video çekebiliyor. Öyle ki akıllı telefonlar ile çekilen fotoğraf ve videolar online platformlarda para kazanmak için de kullanılabiliyor. Bu platformlarda ürün satışı yapanlar ya da çektiği fotoğraf / videolarla tanıtım yapan kişiler için kullandıkları akıllı telefonların kamera kalitesi de bu nedenle oldukça önemli bir hale geliyor. Akıllı telefon kullanıcıları bu gibi nedenlerle en iyi kameraya sahip telefonlar konusunda sık sık araştırma yapıyor. Bu içeriğimizde en iyi kameraya sahip olan telefonları ve bu telefonların kamera özelliklerini sizin için inceledik.

 

Apple iPhone 14 Pro Max 

 

iPhone 14 Pro Maxiphone 14 promax

En iyi kameralı telefonlar denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri Apple oluyor. Özellikle de iPhone’un Pro Max modelleri kamera açısından kullanıcılarına büyük bir tatmin sağlıyor. Bu nedenle en iyi kameraya sahip telefonlar listesinde ilk sırayıiPhone 14 Pro Maxalıyor. iPhone 14 Pro Max, 3’lü arka kamera setine sahip. Bu sette yer alan ana kamera 48 MP çözünürlüğe, f/1.8 diyafram açıklığına, 24 mm odak uzaklığına ve 1/1.28” piksel boyutuna sahip. Diğer 2 kamera da 12 MP çözünürlüğe sahip. Bu kameralardan biri f/2.2 diyafram açıklığındaki ultra geniş açılı kamera diğeri ise f/1.7 diyafram açıklığına sahip 2 kat telefoto kamera. iPhone 14 Pro Max’in kamera özellikleri bunlarla sınırlı değil. Deep Fusion ve Akıllı HDR 4 gibi teknolojilere ek olarak Photonic Engine adlı yeni bir teknoloji de bu kamera sisteminde yer alıyor. Bu teknoloji sayesinde uygun olmayan ışık koşullarında bile en iyi görüntüyü almak mümkün hale geliyor. iPhone 14 Pro Max’in ön kamerası da 12 MP çözünürlükte. f/1.9 diyafram açıklığına sahip olan bu kamerada da yine Photonic Engine teknolojisi bulunuyor. Video açısından bakıldığında da Hareketli Çekim özelliğine sahip olan bu kameralar ile çok daha kaliteli videolar elde etmek mümkün. Yine gelişmiş optik görüntü sabitleme özelliği de profesyonel video çekimlerini aratmayacak kalitede sonuçlar veriyor. Bu kameralar ile aynı zamanda 4K kalitesinde 60 kare hızında çekimler yapmanız mümkün.

 

Samsung Galaxy S23 Ultra 

 

S23 Ultra

Kamerası en iyi telefonlar denildiğinde piyasanın en iyi oyuncularından biri de Samsung. Samsung’un kamera özellikleri bakımından en iyi performansa sahip modellerinden biri de Galaxy S23 Ultra. Cihaz 3’lü arka kamera setine sahip. Bu setin içerisinde optik görüntü sabitleme özelliğine sahip f/1.8 diyafram açıklığında 50 MP çözünürlükte ana kamera, 12 MP çözünürlüğünde f/2.2 diyafram açıklığına sahip ultra geniş açılı lens ve 3x optik zoom, optik görüntü sabitleme özelliğine sahip, f/2.4 diyafram açıklığında 10 MP çözünürlüğünde telefoto lens kamera bulunuyor. Bu kamera özellikleri ile gündüz çekimlerinde mükemmel bir performans sergileyen Galaxy S23 Ultra aynı zamanda gece çekimlerinde de harika bir performansa sahip. Galaxy S23 Ultra’nın ön kamerası ise Samsung’un ilk süper HDR selfie kamerası olarak adlandırdığı 60 fps’ye kadar video çekimi yapabilen 12 MP çözünürlükte ve f/2.2 diyafram açıklığına sahip. Galaxy S23 Ultra’nın ön kamerası ile 4K kalitesinde arka kamerası ile de 8K kalitesinde video çekimi yapabilmek mümkün.

 

Samsung Galaxy S22 Ultra 

 

samsung galaxy S22 ultrasamsung s22 ultra

 

Galaxy S22 Ultra da kamerası iyi olan telefonlar listesinde yer alabilecek özelliklere sahip bir cihaz. Galaxy S22 Ultra’nın dörtlü bir arka kamera seti bulunuyor. Set içerisinde 108 MP çözünürlükte ve f/1.8 diyafram açıklığında ana kamera bulunuyor. Bu kamera aynı zamanda Lazer AF, optik görüntü sabitleme ve PDAF gibi teknolojilere sahip. Yine kamera setinde 12 MP çözünürlükte ve f/2.2 diyafram açıklığına sahip ultra geniş açılı kamera, 10 MP çözünürlükte f/2.4 diyafram açıklığına sahip telefoto kamera ve 10 MP çözünürlükte 10x optik zoom özelliğinde periskop telefoto kamera da bulunuyor. Galaxy S22 Ultra’nın ön kamerası ise 40 MP çözünürlükte, f/2.2 diyafram açıklığına sahip. Arka kamera ile 8K kalitesinde video çekimleri yapmak mümkünken ön kamera ile maksimum 4K kalitesinde video çekimleri yapabilirsiniz. Galaxy S22 Ultra’nın en sevilen kamera özelliği ise ultra geniş açılı kamera ve telefoto kamera ile yüksek seviyede yakınlaştırma yapılabilmesi.

 

Xiaomi Redmi Note 11S 

 

redmi Note 11S

 

Xiaomi akıllı telefon piyasasında oldukça iyi modeller üreten bir marka. Xiaomi’nin kamerası güzel telefonlar listesine girebilecek modellerinden biri de Redmi Note 11S. Redmi Note 11S’in ana kamerası 108 MP çözünürlüğünde. Diyafram açıklığı f/1.9 değerinde olan ana kamera aynı zamanda ISOCELL HM2 sensöre sahip. Arka kamera setinde aynı zamanda 8 MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı kamera, 2 MP makro kamera ve 2M MP çözünürlüğünde derinlik sensörü de bulunuyor. Redmi Note 11S’in ön kamerası ise 16 MP çözünürlüğe sahip. Aynı zamanda ana kamera ile 2x optik zoom ve 10x dijital zoom yapma imkânı var. Derinlik sensörü oldukça kaliteli portre fotoğraflar çekmenize imkân tanıyor. Gece çekimlerinde ise Redmi Note 11S başarılı sonuçlar veriyor. Bu özellikleri ile Redmi Note 11S orta segment kamerası güzel telefonlar içerisinde yer alıyor.

 

Vivo Y35 

 

Vivo Y35vivo y35 akıllı telefon arka

Kamerası güzel olan telefonlar listemizdeki son model ise Vivo Y35. 3’lü arka kamera setine sahip olan Vivo Y35’in bu kamera setinde 50 MP ana kamera 2 MP derinlik sensörü ve 2 MP makro kamera yer alıyor. 50 MP çözünürlükteki ana kamera sahip olduğu piksel birleştirme teknolojisi sayesinde ışığı daha fazla topluyor ve bu da düşük ışık koşullarında daha net fotoğraflar elde etmenizi sağlıyor. Elektronik görüntü sabitleme ve ek stabilizasyon algoritmaları sayesinde hareket halindeyken bile oldukça temiz görüntüler sunuyor. Derinlik kamerası ile çekilen portre fotoğraflar da oldukça kaliteli. Makro kamerada ise ek olarak bulunan süper makro özelliği ile yakın çekim yapmak istediğiniz objelerin tüm detaylarını çok daha net şekilde yakalayabiliyorsunuz. Vivo Y35’in ön kamerası ise 16 MP çözünürlüğünde. Bu kamera sayesinde ışık ve netlik anlamında çok başarılı selfieler elde etmeniz mümkün. Vivo Y35’in ana kamerasında HDR, Süper Makro Modu ve yapay zekâ destekli sahne modları da mevcut. Video çekimi kalitesine bakıldığında 1080p 30fps kare hızında çekim yapmak mümkün. 60fps kare hızında çekim yapmak için ise 720p çözünürlüğü kullanmak gerekiyor. Tüm bu özellikleri ile Vivo Y35, orta segment kamerası iyi telefonlar arasında tercih edilebilir bir model.

 

Son Teknoloji Akıllı Telefonlar, Avantajlı Fiyatları ile Vodafone'da!

Hemen İncele