Faturalı Hat Alırken Ücret Ödeniyor Mu?

02 Ağustos 2023

Faturalı Hat Alırken Ücret Ödeniyor Mu?

Faturalıya da faturasız hat, GSM operatörü araştırırken çok fazla karşılaştırılıyor. Bir aylık dönem boyunca yapılan tüm konuşma, mesajlaşma ve internet gibi harcamalar fatura bedeline yansıtılıyor. Bu harcamaların fatura kesim tarihinden sonra ödendiği abonelik şekli faturalı hat olarak biliniyor.

 

Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması akıllı telefon talebini dünya genelinde artıran bir sebep. Diğer yandan akıllı telefon kullanımı da sosyal medya kullanıcısını artırıyor. Dolayısıyla mobil tarifelerinin konuşma süresi ve mesajlaşma dışında internet kullanımı için de kapsayıcı olmaları bekleniyor. İnternet kullanımı konusunda ise faturalı hatların kapsamları çeşitleniyor ve kullanıcıya farklı paketler sunuluyor. Dolayısıyla faturalı hat alırken en çok merak edilen konulardan biri hattın sunduğu internet kapasitesi.

 

Faturalı hat alırken en çok merak edilen diğer bir konu ise hat alırken ücret ödenip ödenmediği. Tarife belirlemeden önce faturalı hat alırken ücret ödeniyor mu sorusunun yanıtı, kullanıcı için önemli.

 

Faturalı Hat Almak Ücretli Mi?

 

Faturalı hat alırken ücret ödenmiyor; ancak telsiz kullanım ücreti denilen bir ücret bulunuyor. Telsiz kullanım ücreti telekomünikasyon hizmeti için devlete ödenmesi gereken tutar olarak karşılık buluyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu kararına göre her yılın başında bu tutar belirleniyor. Abonelerden tahsil edilecek olan miktar, aboneliklerin devam ettiği süre boyunca ilk faturadan itibaren on iki eşit taksit ile ödeniyor.

 

Yeni bir faturalı hat alınması durumunda bir kereye mahsus olarak alınan vergi ücreti de telsiz ruhsatname ücreti olarak adlandırılıyor. Bu tutar da on iki ay taksit şeklinde yansıtılıyor.

 

Faturalı hat alırken ücret kadar hatlarda faturalı ve faturasız farkı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Faturalı hatlarla ilgili üç önemli özellik avantaj olarak görülüyor:

 

  1. Faturalı hatların önemli faydası, acil durumlarda TL yüklemek zorunda kalınmaması oluyor.
  2. Faturalı hatlarda fatura bedeli kullanım sonrası ödeniyor.
  3. Faturalı hat ile yeni cihaz kampanyaları sunulabiliyor.

 

Faturalı hat tercih ederken tarifenin önemini özellikle belirtmek gerekiyor. Kullanım şekli ve ihtiyaca göre uygun tarife olmadığında sürpriz bir fatura bedeli ile karşılaşılıyor. Bunun için en uygun tarifenin araştırılması öncelikli olarak öneriliyor.

 

Vodafone; yeni faturalı hat almak isteyenler ya da faturasız hattan faturalı hatta geçmeyi düşünenler için özel tarifeler sunuyor. Süper Uyumlu Tarife de bunlardan biri.

 

Vodafone ile faturasızdan faturalıya geçiş yapanlar hediye internet, durdurma ya da koruma özelliklerinden birini ücretsiz kullanmaya başlıyor. Ayrıca faturalı hatların nasıl alındığını merak edenler için dijital ortamlar oldukça kolaylık sağlıyor. Vodafone, dijital kanal aracılığı ile yapılan başvurulardan da ücret almıyor. Yeni faturalı hat, abone tarafından iletilmiş olan adrese teslim ediliyor. Vodafone faturalı hat alırken gerekli belgeler başvuru için yeterli oluyor:

 

- Kimlik belgesi

- Son iki aya ait adres gösterebilmek için ikametgah ya da fatura

 

Vodafone, aboneleri için tarifelerini sunarken en ekonomik ve kolay şekilde faturalı hat sahibi olabilmeyi mümkün kılıyor. Vodafone’un sunduğu avantajlı tarife seçeneklerini değerlendirerek, faturalı hat sahibi olabilirsiniz.

 

numara taşıma yeni hat