Babalar Günü ve Babanızı Mutlu Edecek Hediye Fikirleri

24 Ocak 2024

Babalar Günü ve Babanızı Mutlu Edecek Hediye Fikirleri

Babalar Günü ve Babanızı Mutlu Edecek Hediyeler Her Şey Yanımda'da!

Ürünleri Keşfet
 

Hem ülkemizde hem de dünyada kutlanan birçok özel gün var. Bu özel günlerin bazıları ülkelerin kendi kültürlerine ve alışkanlıklarına göre ortaya çıkmış ve sadece bu ilkelere özgü şekilde kutlanıyor olsa da bazı özel günler de var ki tüm dünyada geçerliliği olan kavramlarla ortaya çıkmış ve bu şekilde tüm dünyada kutlanmaya başlanmıştır. Tüm dünyada kutlanan bu özel günlerden biri de Babalar Günü’dür. Babalar Günü ile ilgili hediye önerileri ile ilgili bir araştırma yapıyorsanız ya da “Babalar Günü hangi gün?” diye merak ediyorsanız, konu ile ilgili detaylı tüm bilgiler içeriğimizde. 

 

Babalar Günü

 

Babalar Günü, çocukların babalarına ya da baba olarak gördükleri herkese sevgilerini sunduğu, onlarla güzel bir gün geçirdiği ve onlara güzel hediyeler alarak babalarını mutlu ettikleri özel bir gün.

 

Babalar Günü Ne Zaman

 

Babalar Günü’nü heyecanla bekleyen ve bu özel günde babasına güzel bir sürpriz yapmak isteyen herkes “Babalar Günü ne zaman?” diye sorarak bu önemli gün için hazırlık yapmak istiyor. Babalar Günü tüm dünyada her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanıyor. Bu da Babalar Günü’ne hazırlık yapmak için haziran ayının başından itibaren ortalama 2 haftalık bir süreniz olduğu anlamına gelir. Babalar Günü için hediye önerilerine geçmeden önce, merak edenler için bugünün ne zaman ve nasıl ortaya çıktığından bahsedelim.

 

Babalar Günü Nasıl ve Ne Zaman Ortaya Çıktı?

 

Babalar Günü’nün ortaya çıkış hikayesi biraz hüzünlü. Sonora Smart Dodd isimli bir kız, Anneler Günü gibi Babalar Günü de olması gerektiğine inanıyordu. Bu inancının arkasında elbette kendi babası yatıyordu. Dodd’un babası bir savaş gazisiydi ve annelerinin yokluğunda kendisi ile beş kardeşini tek başına büyütmüştü. Dodd babasının bu fedakarlıklarının karşılığı olarak, babasının doğum günü olan 5 Haziran tarihinin Babalar Günü olarak kutlanması için başvurularda bulunmuştu ancak bu başvurular sonucunda yapılan çalışmalar o tarihe yetişmemiş ve kutlamalar haziran ayının üçüncü pazarına ertelenmişti. Bu çalışmalar sonucunda ilk Babalar Günü 19 Haziran 1910 yılında Washington’da kutlanmış oldu. 1924 yılında dönemin ABD Başkanı Coolidge bu kutlamalar desteklese de resmi olarak bugünü Babalar Günü ilan etmemişti. Nihayet 1972 yılında Başkan Nixon'un imzası ile Babalar Günü ABD’de resmi olarak kabul edilmiş ve her yıl kutlanmaya başlanmıştır.

 

Babalar Günü’ne Özel Hediye Fikirleri

 

Babalar Günü için babasını mutlu etmek isteyen herkes bir hediye arayışına giriyor. Babaya alınacak hediyeler, büyük bir özenle seçiliyor ve o gün güzel kutlamalarla devam ediyor. Babalar Günü’nde babasına en güzel hediyeyi almak isteyen ama henüz ne alacağına karar veremeyenler için birbirinden güzel hediye önerileri hazırladık. Gelin hep birlikte babaya hediye fikirleri listemize bakalım.

 

Kişiselleştirilmiş Aksesuarlar

 

Babalara hediye almak kimi zaman zorlayıcı olabilir. Bu gibi durumlarda hayat kurtarıcı ürünlerin başında kişiselleştirilmiş aksesuarlar gelir. Üzerinde babanızın adının ve soyadının yer aldığı şık bir kupa, cüzdan, anahtarlık ya da kalem gibi bir hediye hem babanızın gönlünü alacak hem de kendisini özel hissetmesini sağlayacaktır.

 

Elektronik Ürünler

 

Eğer sizin de babanız teknoloji meraklısı ise, hediye alacağınız elektronik ürünlerle babanızın kalbini fethedebilirsiniz. Elektronik ürün kategorisinde, cep telefonundan bilgisayara akıllı saatten kablosuz kulaklığa kadar birçok hediye alternatifi bulunur. Bu ürünler içerisinden babanızın ihtiyacı olan ya da almayı düşündüğü herhangi birini Babalar Günü’nde ona alabilirsiniz.

 

Tespih

 

Bazı babalar biraz daha klasiktir. Eğer sizin babanız da bu kategoriye giriyor ve tesbih kullanmayı seviyorsa Babalar Günü hediyesi olarak ona özel bir tesbih satın alabilirsiniz. Kehribar, oniks, akik ya da sedef gibi özel taşlardan üretilmiş bir tespih seçerek bugüne özel bir anı bırakabilirsiniz.

 

Kitap

 

Tüm hediye alternatiflerinde olduğu gibi Babalar Günü hediyeleri içerisinde de en favori seçenekler elbette ki kitaplar. Okumayı seven kitap kurdu bir babanız varsa, bu Babalar Günü’nde ona en sevdiği yazarlardan oluşan ve okunacaklar listesinde yer aldığını bildiğiniz kitapların olduğu bir set hediye edebilirsiniz.

 

Kravat

 

Giyimine özen gösteren ve giyim tarzı olarak tercihini klasikten yana kullanan babalar için en güzel hediyelerden biri sevdiği renkleri taşıyan bir kravat olacaktır. Böylelikle hediye ettiğiniz kravatı her taktığında babanız sizi yanında hissedecek ve aynı zamanda da şıklığını tamamlamış olacaktır. Hediyenizi biraz daha özelleştirmek isterseniz seçtiğiniz kravatın yanına şık bir kravat iğnesi de ekleyebilirsiniz.

 

Kişisel Bakım Ürünleri

 

Bakımlı babalar için seçilebilecek en güzel hediyelerden biri de kişisel bakım ürünleri seti. Babanızın sık kullandığı bakım kremi, duş jeli, tıraş köpüğü, tıraş losyonu ya da deodorant gibi ürünlerin yer aldığı bir bakım seti hazırlayıp hediye edebilirsiniz.

 

Parfüm

 

Baba kokusu olarak deneyimlediğimiz o eşsiz kokunun altında, mutlaka babalarımızın sık kullandığı bir parfüm de yatar. Babanızın en sevdiği parfümü ya da uzun zamandır deneyimlemeyi düşündüğü farklı bir kokuyu Babalar Günü’nde ona hediye edebilirsiniz.

 

Kol Düğmesi

 

Babanıza alabileceğiniz bir diğer hediye alternatifi de kol düğmesi olabilir. Kol düğmesi hem şık bir aksesuar hem de babanızın baktıkça sizi hatırlayacağı güzel bir anı olacaktır. Eğer babanızın kol düğmesi kullanacağı bir gömleği yoksa bu hediyenize eşlik etmesi için kol düğmesi ile kullanabileceği şık bir gömlek de seçebilirsiniz.

 

Hobi Malzemeleri

 

Özellikle emekli olmuş babalar için en iyi hediye seçeneklerinden biri de hobi malzemeleri olabilir. Babanızın ilgi duyduğu balık tutmak, ahşap oymak ya da fotoğraf çekmek gibi bir hobisi varsa, bu hobiyi destekleyecek ürünlerden oluşan bir set hediye edebilirsiniz. Eğer babanızın böyle bir hobisi yoksa bile keyif alacağı bir hobi edinmesi için bir başlangıç yapmasını sağlayabilirsiniz.

 

Etkinlik Biletleri

 

Babalar Günü’nde babanıza özel bir gün yaşatmak isterseniz, ona güzel bir etkinlik bileti hediye edebilirsiniz. Bu etkinlik bir konser, sinema ya da tuttuğu takımın maçı olabilir. Hatta bu bileti iki adet alarak babanızla keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

 

Babalar Günü için seçebileceğiniz en güzel hediyeleri listeledik. Daha fazla hediye seçeneği için içerisinde 3 milyondan fazla ürün seçeneği bulunan Vodafone’un Her Şey Yanımda online alışveriş platformunu ziyaret edebilirsiniz. Her Şey Yanımda’ya, Vodafone Yanımda Uygulaması içerisinden ulaşabilir, Vodafone güvencesi ile hızlı, kolay ve avantajlı alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz. Her Şey Yanımda, Vodafone’lu olsun ya da olmasın herkesin kullanımına açık bir platform. Ancak Vodafone’lular Her Şey Yanımda’da kendilerine özel hazırlanmış fırsatlar sayesinde çok daha avantajlı alışveriş yapıyor. Bir an önce Vodafone’lu olmak için Vodafone Online Kanalları üzerinden numara taşıma ya da yeni hat başvurusunda bulunabilirsiniz.