Babalar Günü

24 Ocak 2024

Babalar Günü

Babalar Günü Fırsatları Her Şey Yanımda'da!

Ürünleri Keşfet

‍Babalar Günü, Haziran ayının heyecanla beklenen  en önemli günlerindendir. Bu özel gün; herkesin babasına özel hissettireceği bir fırsat sunar. Haziran ayının önemini arttıran  Babalar Günü için hediye araştırıyorsanız size fikir verecek ipuçlarımız var. Ama önce Babalar Günü nereden çıkmış, öğrenelim.

 

 

Babalar Günü İlk Ne Zaman Kutlanmaya Başladı?

 

 

Babalar Günü ilk olarak Washington’un Spokane şehrinde 19 Haziran 1910 yılında kutlanmaya başlamış. Bundan sonra da hızla tüm dünyaya yayılan bir gelenek haline gelmiş. Ancak Babalar Günü’nün bir hikayesi de var. Amerikan iç savaş gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü olduğu gibi Babalar Gününde kutlanması gerektiğini düşündüğü için Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalar yapmış. Çünkü Sonora’nın babası annelerinin yokluğunda kardeşleri ile birlikte onları tek başına büyütmüştür. Sonora; babasının doğum günü olan 5 Haziranı Babalar Günü olarak ilan edilmesi için ciddi bir çalışma yapmış. Dönemin başkanı olan Lyndon Johnson, 1966 yılında Haziran ayının üçüncü Pazarının Babalar Günü olarak kutlanması gerektiği ile ilgili bir bildiri yayınladı. Ayrıca Richard Nixon’ın imzası ile birlikte 1972 yılında  Babalar Günü Amerika Birleşik Devletleri’nde resmi tatil olarak ilan edildi. Türkiye’de ilk kez 1980’li yıllarda Babalar Günü kutlama geleneği başlamış.

 

Babalar Günü Hediyesi Önerileri

 

Babalar Günü’nü kutlamayı tercih edenler için babaya hediye arayışı başlıyor. Babaya ne hediye alınır ekseninde çok farklı seçeneklerle karşılaşabilirsiniz. Babanıza özel bir hediye alma isteği ile çıkacağınız yolda onun ihtiyaçları, kişiye özel bir yaklaşımla birleşince çok etkileyici sonuçlar sınabilir. Bu özel günde onları mutlu edebilecek birçok anlamlı özel hediye ve onlar için yapabileceğiniz birçok farklı sürpriz seçeneği de var. Babanızla başbaşa bir yemek yemek, birlikte keyifle kahve içmek de yeri doldurulamaz babalar günü kutlama seçenekleri. Bunların yanında babanızın ihtiyaç duyduğu bir ürünü almak dolayısıyla bir ihtiyacını karşılamak etkili olabilir. Elbette ona özel hissettirecek hediyelere de yönelebilirsiniz. Babalar Günü hediyesi için aşağıdaki ipuçlarını değerlendirebilirsiniz.

 

- Teknoloji Seven Babalara Hediye Önerileri

 

Babalar Günü hediyesi olarak teknolojik ürünler almayı tercih edebilirsiniz. Özellikle babanızın teknolojik ürünlere karşı bir ilgisi var ise aldığınız hediye konusunda  çok memnun olabilir. Teknolojik hediyeler konusunda akıllı saatler, cep telefonları, notebook modelleri, tablet çeşitleri, elektronik bakım setleri arasından seçim yapabilirsiniz. Yeni bir tablet ya da da hem zamanı hem de aktivitelerini ölçeceği bir akıllı saat babanızı mutlu edebilir. Bu teknolojik ürünler, günlük yaşam motivasyonunu da destekleyebilir.

 

- Televizyon Koltuğu

 

Televizyon koltuğu, ergonomik olarak çok işlevsel bir koltuk modelidir.  Babalara televizyon koltuğu almak, televizyon keyfi için hoş bir sürpriz olabilir. Babalar Günü hediyesi olarak da hoş ve özgün bir alternatif olarak düşünebilirsiniz. Özellikle sağlıklı oturma pozisyonu sağlayarak yanlış duruş oturma pozisyonu engeller. Birçok özelliği mevcut olan televizyon koltuklarının yatabilme, ısıtma, 360 derece dönebilme ve masaj gibi özellikler de var. Babalarınızın konforuna odaklanarak alabileceğiniz keyifli bir hediye seçeneği olabilir. 

 

- Giyim ve Aksesuar Ürünleri

 

Aklınızda birçok fikir olmasına rağmen babanızın sürekli kullanmak isteyeceği bir hediye almak isterseniz giyim ve aksesuar ürünleri de tercih edilebilir. Gömlek, pantolon, kazak, sweatshirt, kaban, tshirt, çorap, kot pantolon gibi birçok giyim ürününü Babalar Günü hediyesi olarak inceleyebilirsiniz. Kıyafetleri ve kişisel tarzı ön plana çıkaracak ürünlerden biri de aksesuardır. Eğer babanız aksesuar kullanmayı seviyorsa ona özel birçok ürün  bulabilirsiniz. Erkekler için aksesuar denilince ilk akla gelen ürünler de saat modelleri ve kemerler oluyor. Tasarım bileklikler ya da sizin tasarlamış olduğunuz bir bilekliği alternatif olarak düşünebilirsiniz. Gömleklerin tamamlayıcısı şık kol düğmeleri ve kravatalar da tercih edilebilir. Aksesuar kategorisi içinde cüzdan, kemer, ayakkabı, kravat iğnesi en çok tercih edilen babalar günü hediyeleri arasında yer alıyor.

 

- Parfüm

 

Babalar Günü hediyesi olarak tercih edilebilecek bir diğer hediye ise parfümdür. Parfüm gün boyu babaların üzerinde taşıyacağı anlamlı bir hediye olabilir. Kişisel  zevklerin göz önünde bulundurulmasıyla seçilecek bir parfüm anlamlı bir hediyeye dönüşebilir.

 

- Fotoğraf Albümü

 

Babalar Günü’nde babanızı en çok heyecanlandıran ve duygulandıran bir hediye alternatifi olarak fotoğraf albümü almayı düşünebilirsiniz. Beraber vakit geçirdiğiniz en güzel anların olduğu ya da bebeklik fotoğraflarınızı da içine koyduğunuz bir albüm yaparak sunabilirsiniz.

 

- Satranç / Tavla Takımı

 

Satranç seven ya da tavla tutkusu olan babanıza böyle bir hediye de sunabilirsiniz. Yeni bir satranç takımı veya tavla takımı, onu epeyce motive decektir.

 

- Kahve Keyfini Artıran Ürünler

 

Babanız gerçek bir kahve tutkunu ise ona sunabileceğiniz harika ürünler var. Yeni bir kahve makinesi ya da yeni ve ona özel bir kahvefincanı bu seçenekler arasında. Filtre kahve makineleri, Türk kahvesi makineleri gibi ürünleri ya da moka pot seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

 

- Kitap ve Dergi Üyelikleri

 

Okumayı seven bir babanız varsa ona keyifle okuyacağı yeni kitaplar alabilirsiniz. Okuma koltuğu, okuma lambası da harika bir seçenek olabilir. Diğer yandan balıkçılık, av, doğa, tekneler, fotoğrafçılık, otomobiller gibi özel ilgi alanları için dergi abonelikleri de düşünülebilir.

 

Babalar Günü’nde en çok tercih edilen hediye seçenekleri için ve alternatif fikirler için bir liste yaptık. Ama yeni bir eşofman takımı, taraftarı olduğu takımın forması ve aksesuarları, yeni bir spor ayakkabı, severek bakacağı bir salon bitkisi gibi yüzlerce başka seçenek de var. Babanızı her gün özel hissettirmek çok güzel ama bu özel günü de pas geçmemek üzere ona bir hediye sunabilirsiniz. Hediye şart mı; tabi ki değil. Onunla vakit geçirmek de harika bir seçenek :)

 

Babalar Günü hediyesi almak üzere Vodafone Her Şey Yanımda üzerinden seçim yapabilirsiniz. Ürün kategorileri, size almak istediğiniz ürün için fikir verebilir. İlginizi çeken ürünleri, fiyatlarına göre ve özelliklerine göre kategorize ederek inceleyebilirsiniz. Ayrıca Vodafone güvencesi ile kolayca online sipariş oluşturabilirsiniz.