Ping Nedir?

28 Eylül 2023

Ping Nedir?

Hız testi uygulamalarını yapanlar, indirme  ve yükleme hızlarının  yanı sıra ping değerini de gözlemliyor. İnternetin çok fazla kullanıldığı günümüzde ping nedir, en çok merak edilen konular arasında.

Merak edenler için ping değeri, internete bağlanılan cihaz ile karşı sunucu arasında verilerin iletilmesi sırasında geçen süre olarak tanımlanıyor. Ping değerinin önemi, internet ortamında birçok uygulamada ortaya çıkıyor. Özellikle de online oyun oynayanları etkiliyor.

Ping değeri ölçümünde internet hızının etkisi de merak edilen konular arasında. En doğru ping değeri için internet kullanıcıları ne yapabileceklerini araştırıyor. İşte bu yazımız oyun severlerin merak ettiği ping ve ping değeri hakkındaki soruları yanıtlıyor.

Ping Nasıl Ortaya Çıktı?

 

Ping, 1983 yılında Mike Muus tarafından yazılmış bir program olarak özellikle oyun ekranlarında yer alıyor. Ping, kullanılan bilgisayardan çıkan veri ve isteklerin diğer sunucuya iletilmesi arasındaki süre olarak olarak ölçülüyor. Örnek vermek gerekirse çevrimiçi bir oyun esnasında verilen bir komutun ya da videoyu açma-kapama gibi isteklerin karşı tarafa ne kadar sürede iletildiği ping ile açıklanıyor. Savaş ve strateji oyunu oynayanlar bir hamlede bulunurken bunun önemini daha çok fark ediyorlar.

İnternet Hızı ve Ping Arasındaki İlişki

 

İnternet hızı, ping değerini etkileyen faktörler arasında oldukça önemli. İnternet servis sağlayıcısının seçimi burada öne çıkıyor. İnternet hızı ve ping arasındaki ilişki açısından en kaliteli internet altyapısının fiber internet olduğu vurgulanıyor. Bununla birlikte ping değeri için en yüksek verim, kablosuz bağlantı yerine LAN kablosu bağlantısı ile mümkün olabiliyor.

İnternet hızının kaliteli ve yüksek olduğu bir internet ortamında tüm veri alışverişi hızlı gerçekleşiyor. Eğer internet hızı yetersiz ise oynanan oyunda yavaşlamalar başlıyor. Bu da ping değerinin yüksekliğine işaret ediyor.

Ping Değeri Kaç Olmalı?

 

Ping değerinin etkileri sadece online oyunlarda görünmüyor. Film ve video izlemek, görüntülü arama gerçekleştirmek ya da bir web sitesini ziyaret etmek de ping ile bağlantılı. Bu yüzden ideal ping değeri oldukça fazla soruluyor.

Ping değeri milisaniye (ms) ile ölçülüyor. İdeal ping değeri olarak 50 ms ve altı kabul ediliyor. 150 ms üzerindeki değerler ise internet bağlantısında önemli sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Hız testinde ping değeri yüksek çıkıyorsa bağlantı hızı kalitesi düşük anlamına geliyor. Hız testinde dikkat edilmesi gereken hususlar da bulunuyor. İşte herhangi bir alanda ya da ev interneti için hız testinde doğru sonuç almak için ipuçları:

1. Bilgisayarda açık olan tüm tarayıcıları kapatmak gerekiyor.
2. Açık olan site olarak sadece hız testi yapılacak olan sitenin kalması öneriliyor.
3. Wi-fi kapatılması doğru sonuç için oldukça etkili.
4. İnternet ağına bağlı tüm cihazların bağlantısının kesilmesi önem taşıyor.
5. İnternet harcayan tüm uygulamaların kapatılmasının gerektiği özellikle belirtiliyor.

Kaliteli bir internet kullanımı ve verimli oyun ortamı için ping değerini etkileyen faktörler bulunuyor. İnternet altyapısı, internet hızı ve modem kalitesi değerlendirmesi ping değeri için büyük bir fark yaratıyor.

 

 

 

Ping Nasıl Düşürülür?

Upload (Yükleme) ve Upload Speed (Yükleme Hızı) Nedir?

Download (İndirme) Nedir? ve Download Speed (İndirme Hızı) Nedir? Nasıl Artırılır?

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur