Ping Nasıl Düşürülür?

28 Eylül 2023

Ping Nasıl Düşürülür?

 

Ping; online oyun dünyasının merak edilen kavramlarının başında geliyor. Açılımı “Packet Internet or Inter-Network Groper” olan Ping, Türkçe’de “İnternet Paketi ya da Şebekeler Arası Yoklayıcı” anlamına geliyor. Bağlantılar arasındaki tepkime süresi olarak özetlenebilen bu kavram, oyun severler için oldukça önemli. Online oyun oynayan birçok kişi Ping nasıl düşürülür sorusunun yanıtını arıyor. İşte Ping hakkında merak edilen sorular ve yanıtları!

Ping Nedir?

 

Ping; verilerin sunucular arasındaki hızını ölçmek için kullanılan bir kavram. Ping süresi, bağlanmak istediğiniz sunucuya göre farklılık gösterir.

Ping süresi, özellikle online oyun sever kişiler için önem taşıyor. Ping süresinin kısa olması, oyunun bağlantı kalitesine doğrudan etki ediyor. Bu durumda Ping süresi ne kadar azsa, bağlantı o kadar kaliteli ve hızlı oluyor. Oyunların yanı sıra, video içeriklerini izlerken de Ping süresinin kısa olması donma olmaması açısından avantaj sağlıyor. Farklı yöntemler kullanılarak Ping süresi kısaltılabilir.

Ping Nasıl Ölçülür?

 

Ping ölçümü yaparak, veri transferleriniz ne derece başarılı gerçekleşiyor öğrenebilirsiniz. Ping süresini görmek için, oyun ekranında yer alan MS değerine bakmak gerekiyor. MS değerini takip ederek, oyun sırasında Ping sorunu yaşayıp yaşamadığınızı kontrol edebilirsiniz.

Ping testi uygulayarak, Ping süresini ölçebilirsiniz. Ping testi sırasında, internet bağlantınız üzerinden farklı adreslere veriler yollanır. Bunun ardından bu veriler size geri gelir. Test kapsamında ise, bu iki transfer sırasında geçen süre hesaplanır. Sürenin uzunluğu ve bu süre içinde veri kaybının olup olmadığı bilgisi ise Ping testinin sonuçlarını ortaya koyar. Oyun oynamak için ideal olan Ping süresi 30 ms ile karşılık bulurken, 30 ms ile 50 ms arası süre de iyi bir süre olarak kabul görür.   

Ping Nasıl Düşürülür?

 

İdeal seviyedeki Ping süresi ile içerikler kesintisiz izlenebilirken, oyunlar da daha keyifli hale geliyor. Farklı alanlarda yapılabilecek kontroller ile, ping değerini iyileştirebilirsiniz.

 

  • - İnternet Kontrolü İle Ping Süresini İyileştirmek Mümkün

 

İnternet kullanımı, oyun sırasındaki Ping süresi üzerinde direkt etkili oluyor. Dolayısı ile interneti kontrol ederek, Ping süresini iyileştirmek mümkün! İnternet hızının düşmemesi için oyun oynarken, internetin farklı cihaz üzerinden aktif kullanılmamasına dikkat etmek gerekiyor.

İnternet kullanımının yanı sıra internet bağlantısı da Ping süresini etkileyen unsurlardan biri. Kablosuz internet bağlantısı kullanılıyorsa, sinyal seviyesinin yüksek olması Ping süresini düşürüyor. Fiber internet kullanarak, Ping düşürmek oldukça kolay!

  • - Konuma Dikkat Edin

 

Online oyunlar, dünyanın farklı noktalarındaki kişilerle ortak bir platform yaratıyor. Bu kadar kalabalık bir sistem içinde, gecikmelerin minimuma inmesi için ise birçok farklı sunucuya yer veriliyor. Dolayısı ile oyun sırasında giriş yaptığınız sunucuya dikkat etmeniz gerekiyor. Oyunlarda önerilen bir sunucu varsa, bu sunucu üzerinden giriş yaparak bağlantı kalitesini artırabilirsiniz.

 

  • - VPN Kullanımını İptal Edin

 

İnternet kullanımı sırasında engellenen bir takım web siteleri ile karşılaşmak mümkün. VPN ile bu sitelere erişim sağlanabiliyor. Ancak özel VPN’ler bağlantı kalitesini düşürebilir. Bu sebeple kullandığınız VPN’leri devre dışı bırakarak, Ping değerini azaltabilirsiniz.

 

  • -Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın

 

Oyun sırasında, arka planda çalışan farklı bir uygulama varsa kapatılması, yine Ping değerinin azalmasına imkan verir.

Vodafone Ev İnterneti, fiber altyapısı ile kaliteli ve kesintisiz internet hizmeti sunuyor. Online’a özel fiber tarife seçeneklerini değerlendirerek, hızlı ve ücretsiz kurulum imkanından yararlanabilirsiniz. 1000 mbps’e kadar çıkan internet hızı ile oyun oynamak her zamankinden daha keyifli olacak!

 

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur