Yapay zekâ teknolojileri son yıllarda gittikçe popüler hale geldi ve hayatımızın birçok alanında kendisine büyük bir yer edindi. Yapay zekâ teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler bu teknolojilerin gelecekte hayatımızın içinde çok daha fazla yer alacağının sinyallerini veriyor. Bugün kullanılan yapay zekâ uygulamaları metin hazırlamaktan resim çizmeye kod yazmaktan ses oluşturmaya kadar birçok işlemi yerine getiriyor ve kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Hal böyle olunca kullanıcılar günlük yaşamlarını daha da kolaylaştıracak yapay zekâ uygulamalarını araştırıyor.
En İyi Yapay Zekâ Uygulamaları Neler?
Akıllı cihazların özellikle de akıllı telefonların büyük bir hızla yaygınlaşması ve internetin her yerden erişilebilir hale gelmesi yapay zekânın kullanımına da büyük bir ivme kazandırdı. Yapay zekâ uygulamaları kullanıcılar hem zaman hem de iş gücünden tasarruf sağlıyor. Eğer siz de günlük yaşamınızı daha da kolay bir hale getirecek yapay zekâ destekli uygulamalar arıyorsanız bu içeriğimiz tam size göre. İşte birçok farklı alanda yaşamınızı kolaylaştıracak en iyi yapay zekâ uygulamaları…
ChatGPT
En iyi yapay zekâ programları dendiğinde akla ilk gelen uygulama kesinlikle ChatGPT. OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT bir akıllı sohbet robotu. Uygulamayı kullanarak gerçek bir insanla konuşur gibi sohbet edebilirsiniz. Aynı zamanda ChatGPT’den sizin için herhangi bir konuda metin oluşturmasını, farklı birçok dilde çeviri yapmasını, kod yazmasını, denklem çözmesini ya da problem çözmesini isteyebilirsiniz. ChatGPT ücretsiz şekilde kullanılabilir. Ancak uygulamanın daha kapsamlı özelliklerinden yararlanmak için ücretli şekilde PRO üyelik satın alabilirsiniz.
Google Bard
Google’da chatbot uygulamaları yarışında sessiz kalmadı ve Google Bard’ı geliştirdi. Tıpkı ChatGPT gibi bir sohbet robotu olan Bard da sizin için birçok farklı işlemi yerine getirebiliyor. Metin oluşturmak, bir konu hakkında fikir edinmek, kod yazdırmak ya da problem çözdürmek gibi tüm işlemlerinizi de Bard ile gerçekleştirebilirsiniz. Google Bard’ın rakiplerine göre en büyük avantajı ise Google Arama Motoru optimizasyonu. Bu sayede Bard tüm güncel bilgilere sahip hale geliyor ve en güncel konular hakkında bir soru sorduğunuzda bile doğru şekilde cevap verebiliyor. Şu sıralarda deneme sürümü aşamasında olan ve sürekli güncellenen Google Bard’a lens desteği gibi birçok yeni özellik de ekleniyor. Bu özellikleri ile Bard şimdiden en iyi yapay zekâ uygulamaları arasında yer alıyor.
Soundraw
Müzik ile ilgilenen kişilerin severek kullandığı yapay zekâ uygulamalarından biri olan Soundraw ücretsiz şekilde müzik oluşturabilmenize imkan tanıyan bir uygulama. Soundraw ile özgün besteler oluşturabiliyorsunuz. Uygulamaya girdiğinizde oluşturacağınız müziğin temposunu, süresini ve hatta nasıl bir ruh haline hitap etmesini istediğinizi de seçebiliyor ve kendi bestenizi yapabiliyorsunuz.
Hotpot AI
Hotpot AI hem metin hem de resim oluşturmak için kullanabileceğiniz bir yapay zekâ uygulaması. Farklı kullanıcılar tarafından üretilmiş olan içeriklere ulaşabileceğiniz ve bu içerikleri kendi istediğiniz şekilde düzenleme imkanına sahip olduğunuz Hotpot AI ile elinizde bulunan görsellerin hatalarını düzeltebilir, görsel tasarımlar hazırlayabilir ya da panoramik ekran görüntüleri oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda metin olarak bir kompozisyon girerek uygulamadan size bu metinde yer alan görseli oluşturmasını da isteyebilirsiniz.
Microsoft Cortana
Cortana, Microsoft tarafından geliştirilmiş olan bir dijital asistan. Cortana ile yol tarifi almak, günlük rutinleriniz için alarm kurmak, hava durumunu öğrenmek çok kolay. Cortana aynı zamanda sizin günlük rutinlerinizi öğrenir ve gününüzü bu rutinlere uygun olarak planlamanıza yardımcı olur.
Alexa
Amazon tarafından geliştirilmiş olan Alexa da bir sanal asistan. Sesli komutlarınızı yerine getirebilen Alexa’yı kişisel tercihlerinize göre geliştirmeniz de mümkün. Alexa sesli komutları kusursuz bir şekilde yerine getirmek için doğal dil işleme teknolojisini kullanır. Bu teknoloji sayesinde kullanıcının konuşmalarını rahat bir şekilde algılar ve istenen görevleri yerine getirir. Örneğin Alexa ile sevdiğiniz bir şarkıyı açmak, evinizde kullandığınız akıllı cihazları açıp kapatmak, hava durumunu öğrenmek, sesli şekilde mesaj ve e-postalarınızı okumasını istemek gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
DALL-E
Son dönemin en sevilen yapay zekâ destekli uygulamalarından biri de DALL-E. OpenAI tarafından geliştirilmiş olan DALL-E bir görsel oluşturma uygulamasıdır. Bu uygulamaya dilediğiniz metni girerek uygulamadan sizin için bu metni bir görsele dönüştürmesini isteyebiliyorsunuz. Oluşturmak istediğiniz görselin gerçek dünyada var olması gerekmez. Siz kelimelerle ne ifade ederseniz DALL-E sizin için bu ifadeyi muhteşem bir görsele dönüştürecektir.
Ocoya
Eğer bir sosyal medya yöneticisi ya da bir içerik üreticisi iseniz Ocoya sizin için son derece hayatı kolaylaştıran bir yapay zekâ uygulaması olabilir. Ocoya, içerisinde binlerce hazır şablon ve görsel bulundurur. Bunun yanı sıra yapay zekâ yardımı ile post açıklamalarınızı sizin için yazar. Aynı zamanda sizin için en popüler hashtagleri bulur ve sosyal medya gönderilerinizin istatistiklerini tek bir ekran üzerinden görebilmenizi sağlar. Ayrıca Ocoya ile sosyal medya gönderilerinizi ileri tarihte otomatik olarak paylaşılacak şekilde de planlayabilirsiniz.
Otter.ai
Otter.ai iş hayatında toplantıdan toplantıya koşan ve bu yoğun geçen toplantılar sırasında not almaya fırsat bulamayan kişiler için kurtarıcı bir yapay zekâ uygulaması. Otter.ai toplantılarınızı kaydeder ve toplantı sırasında gerçekleşen tüm metinleri gerçek zamanlı ve en doğru şekilde metne dönüştürür. Toplantı sonunda sizin için toplantının özetini çıkarır ve toplantının en önemli yerlerini size belirtir. Otter.ai bu özellikleri ile hem zamandan hem de enerjiden tasarruf etmenizi sağlar.
VoicePen AI
Sesli olarak duyduğu tüm içerikleri yazılı hale getiren VoicePen AI, özellikle de öğrencilerin severek kullanacağı bir yapay zekâ uygulaması. Arka plan seslerini ayrıştırarak yazıya dökme özelliği olan VoicePen AI ders sırasında not almakta zorlanan ya da sesli röportajlar gerçekleştirip daha sonra bunları deşifre etmek için uğraşan kişiler için oldukça kullanışlı.
Podcastle
Sadece bilgisayarınızın ya da cep telefonunuzun mikrofonunu kullanarak başka hiçbir özel ses ekipmanına ihtiyaç duymadan stüdyo kalitesinde ses kaydı gerçekleştirmek ister misiniz? Cevabınız evet ise aradığınız uygulama Podcastle. Bu uygulama sayesinde yalnızca bilgisayarınızı kullanarak son derece kaliteli ses kayıtları elde edebilirsiniz. Podcastle özellikle de sosyal medya içerik üreticileri için oldukça kullanışlı bir uygulama.
Grammarly
Yapay zekâ destekli bir yazım denetleme uygulaması olan Grammarly, cümle yapısını iyileştirme, fazla uzun cümleleri basitleştirme, yazım ve dilbilgisi denetleme gibi görevleri başarılı şekilde yerine getirme yeteneğine sahip. Aynı zamanda akıllı otomatik düzeltme, metin tahmini ve emoji tahmini gibi çeşitli özelliklere de sahip olan bu uygulama metin ve içerik yazarları için oldukça işlevsel.
Slidesgo
Slidesgo sadece birkaç dakika içerisinde hem ilgi çekici hem de profesyonel düzeyde sunumlar hazırlamanıza yardımcı olan bir yapay zekâ uygulaması. Slidesgo içerisinde yer alan basit metin açıklamaları ve taslaklar sayesinde en etkileyici sunumları hazırlamanız mümkün. Slidesgo hem öğrencilere hem de iş dünyasına uygun ve özelleştirilebilir nitelikte farklı sunum şablonları sunuyor.
Pictory
Yapay zekâ desteği ile videolar oluşturmak isteyen kişiler için geliştirilmiş olan Pictory daha önce hiç video kurgusu ile ilgilenmemiş kişilerin bile profesyonel şekilde video düzenlemesine imkan tanıyor. Aynı zamanda Pictory ile farklı metinleri ya da senaryoları videoya dönüştürebilir, paylaşıma hazır özel videolar hazırlayabilir ya da sadece metin kullanarak video düzenlemesi yapabilirsiniz.
Vodafone ile internetsiz kalmadan yapay zekâ uygulamalarını doyasıya kullanmak için ev interneti hizmetinden yararlanın ve sınırlı süreli fırsatları keşfedin. ADSL ya da fiber internet paketlerini inceleyin, internet aboneliği başlatacağınız adresin hangi internet bağlantı türüne uygun olduğunu altyapı sorgulama ile öğrenin. Adresinizde uygun altyapı olması halinde Vodafone ile görüşerek fiber hızında internete geçiş yapabilir ve bu geçişi sağladıktan sonra hız testi ve ping testi gerçekleştirerek aradaki farkı direkt olarak görebilirsiniz. Vodafone Ev İnterneti'ne gelin, sınırlı süreli fırsatları keşfedin. Üstelik taahhüdünüz boyunca zam yok!