Vodafone Ev İnterneti
Altyapı
Tarife
Kişisel

Altyapı sorgulama

İl
İlçe
Mahalle
Cadde / Sokak / Bulvar / Meydan
Bina Numarası
Daire Numarası
Vodafone Ev İnternetli Olmanın AVANTAJLARI
evde-internetEk internet sağlıyoruzEv internetiniz aktif olana kadar internetsiz kalmamanız için Vodafone mobil hattınıza 10 GB internet hediye ediyoruz.
evde-internetCayma bedelini karşılıyoruzMevcut internet hizmetinize ait ve adınıza kayıtlı taahhüt cayma bedeli faturanızı, 90 gün içerisinde Vodafone’a iletmeniz durumunda, Vodafone Ev İnterneti faturanıza fiberde 600 TL’ye kadar, DSL'de ise 300 TL’ye kadar indirim tanımlanacaktır.
evde-internetHızlı arıza çözümüFiber altyapılarında oluşan arızalarda 1 günde çözüm sözü veriyoruz ve Çözümün geciktiği her bir günü faturanıza iade ediyoruz.
Vodafone Ev İnternetine Geçmenin AVANTAJLARI
IconButton
IconButton
NASILVodafone Ev İnternetli Olurum?
key
Formu Doldur
Altyapınıza uygun tarifeleri sunabilmemiz için adres bilgilerinizi doldurun.
key
Tarifeni Seç
Size uyan tarifeyi seçin ve başvurun! Ardından sizinle iletişime geçebilmemiz için cep telefonunuza gelen 4 haneli onay kodunu girin.
key
Kurulumunu Yapalım
Sizi arayalım adresinize gelip modeminizi ücretsiz bir şekilde kuralım, siz de Vodafone Ev İnterneti’nin keyfini çıkarın!
Sorularının Cevapları BURADA!
İnternet altyapısı, internetin sağlayan tüm unsurları kapsayan bir terimdir. İnternet altyapısı, kapsamlı ve kompleks bir yapıdır. Çünkü çeşitli sistemlere bilgi göndermek ve almak için çalışan bir dizi uzak donanım ve yazılımın bir araya getirilmesinden meydana gelir. İnternet altyapısı, web sitelerini, uygulamaları ve içeriği oluşturan bilgilerin barındırılması, depolanması, işlenmesi ve sunulmasından sorumlu ana mekanizma olarak da tanımlanabilir. İnternet altyapısı hakkında bilgi almak için altyapı sorgulama işlemi yapmak yeterlidir. Bu sorgulama işlemi sonucunda, hangi internet altyapısına sahip olduğunuzu öğrenebilir, hatta adresinizin hangi altyapı seçeneklerini desteklediğini dahi öğrenebilirsiniz. İnternet altyapı seçenekleri kendi içerisinde ayrılır. Ülkemizde en yaygın kullanılan internet altyapısı ADSL’dir. ADSL, asimetrik sayısal abone hattını ifade eden bir kısaltma olmakla birlikte daha eski bir geniş bant çeşidi olarak tanımlanabilir. Mevcut telefon hatlarının bakır telleri üstünden çalışan ADSL, internet kullanımını farklı ortamlarda mimkin kılar. VDSL ise çok yüksek bit hızlı dijital abone hattını ifade etmek için kullanılan bir kısaltmadır. Yüksek hızlı internet sağlamak için telefon hattınızda bakır teller veya fiber optik kabloların kullanımı tercih edilir. Fiber optik teknolojisi ise ışık hızında internet kullanımını mümkün kılan altyapı seçeneğidir. Fiber teknolojisi veri taşıyan elektrik sinyallerini ışığa çevirir ve ışığı, insan saçı çapındaki şeffaf cam kabloların içerisinden istenilen yerlere gönderir.
İnternet kullanımında kişilere sunulan farklı teknolojiler, ihtiyaca yönelik seçim yapılmasını mümkün kılıyor. Günümüzde, sunduğu avantajlar ve sağladığı veri akışı hızı ile herkesin ulaşmak istediği fiber internet ağı ülkemizde gün geçtikçe gelişiyor. Vodafone gibi telekomünikasyon şirketleri, fiber interneti Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan internet kullanıcılarının bir kısmı, yapılan bu çalışmalardan tam olarak haberdar olmayabiliyor. Bu nedenle fiber internet sorgulama işleminden yararlanarak gerekli bilgilere ulaşılmasını sağlayan bir sistem kullanılıyor. Fiber internet altyapı sorgulama işlemi, firmadan firmaya farklılık gösteriyor. Firma sorgulamaları internet siteleri aracılığı ile kolaylıkla yapılıyor. Örneğin, Vodafone resmî sitesine girerek, fiber internet altyapısı sorgulayabilirsiniz. Bu işlem için, sitede karşınıza çıkan sorulara yanıt vermeniz yeterli. Yanıtlar doğrultusunda size internet hız bilgisi, yaşadığınız bölgenin mevcut internet altyapısı hakkında bilgiler sunulur. İnternet hızınız şebeke altyapısı, bina/hane içi kablo tesisatınız, bölgenizdeki hatların yoğunluğu, sunucuların veya bilgisayarınızın performansı gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra altyapı sorgulama sonucu verilen boş port bilgisi, anlık durumu yansıtmaktadır ve zaman içerisinde bu bilgi değişebilir. Vodafone resmî sitesi üzerinden fiber altyapı sorgulamasını dakikalar içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede hangi paket seçeneğinin sizin için ideal olacağına kolaylıkla karar verebilirsiniz. Seçiminizi bu gibi geçerli bilgiler doğrultusunda yaparak, internetten alacağınız verimi arttırmanın yanı sıra, beklentilerinize de tam olarak karşılık alabilirsiniz.
ADSL ve VDSL, internet dünyasında en çok bilinen iki kavram olarak gösterilebilir. Bir internet hizmeti almak istediğiniz zaman pek çok farklı paket seçeneği ile karşı karşıya kalırsınız. Bu durum da kafa karışıklığı yaşanmasına neden olabilir. Çünkü ADSL ve VDSL genellikle birbiri ile karıştırılır. Öncelikli olarak, internet paketi seçimi yapmadan önce mevcut altyapının ne olduğunu öğrenmek gerekir. Bunun için Vodafone internet altyapı sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Gerekli adres bilgilerinizi site üzerinden yetkililere ileterek, adresinizde ADSL mi yoksa VDSL mi altyapı desteği olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Peki, ADSL ve VDSL tam olarak nedir? İngilizce açılımı Very High Speed Digital Subscriber Line olan VDS, Türkçe, çok yüksek hızlı dijital abone hattı olarak çevriliyor. VDSL, bakır kablo hatlarının da bulunduğu internet hizmeti sağlayan dijital abone hattı olarak da ifade edilebilir. ADSL ise genel olarak telefon hatlarının çalışabildiği bakır kablo çifti üzerinden veri aktarımına dayanan ve ana santrale kısa mesafede olan abone hattıdır. ADSL internet hizmeti 16 Mbps değerine kadar bant genişliği sağlar. VDSL ise santrale yakın konumda bulunan kullanıcılarına daha verimli bant genişliği sağlar. ADSL internet hizmetinden daha yüksek hızlara olanak tanıyan VDSL internet, sinyalin güçlü bir şekilde aktarım yapabildiği yerlere 100 Mbps’ye kadar hız sunabilir. VDSL internet hizmeti aynı zamanda ADSL’e oranla download hızında 5, upload hızında ise yaklaşık 10 kat fazla hız sunar.
İnternet ağı, geniş kullanım alanı ile birlikte günümüzün en büyük ihtiyaçlarından biri haline geldi. Bu durum internet kullanımını ve internet hakkındaki talepleri de doğrudan etkiledi. Örneğin, artık bir yere taşınırken, sorgulanan ev kriterlerinden biri hangi internet altyapısına sahip olduğu. Peki, internetle ilgili araştırılan ilk konulardan biri neden altyapı? Çünkü, internetin ne için kullanıldığı fark etmeksizin dikkat edilen ilk unsur artık internetin hızı. Bunun en büyük belirleyicisi de tabii ki internet altyapısı. Hızlı ve kaliteli internet arayışı kişileri fiber internete yönlendiriyor. Fiber internet farklı kablo yapısına sahip olan fiber, yüksek hızlı internet olarak tanımlanabilir. Fakat, fiber internetten maksimum verimi alabilmek, doğru altyapıya sahip olmaktan geçiyor. Fiber altyapı sorgulama işlemi sayesinde, evinizde mevcut olan altyapı seçeneğinin fiberi destekleyip desteklemediğini öğrenebilirsiniz. Fiber altyapıyı özel kılan birkaç önemli unsur var. Örneğin, ADSL internet altyapısında kullanılan bakır kablolar, fiber altyapıda yerini fiber optik kablolara bırakıyor. Çünkü, benzer işlerde görev yapan bu kablolar tamamen farklı özellik taşıyor. Fiber altyapı içerisinde kullanılan fiber optik kabloların yapısında cam mevcut. Bakır kablolar, elektriğine yön verirken, fiber optik kablolar, cam sayesinde ışığa yön vermekte. Fiber internete ışık hızında internet denmesinin önemli bir sebebi de bu durum aslında. Işık yolu ile internet aktarımı yapan fiber optik kablolar birden fazla veriyi aynı anda taşıyabilme özelliğine sahip. Geniş bantlı bir teknoloji olarak da tanımlanabilen fiber internetin gecikme süresi de oldukça düşük. Bu da istenilen işlemlerin hızlı şekilde halledilmesini mümkün kılmakta.
İnternet altyapısı, internet hızını belirleyen en büyük unsur olarak kabul edilir. Mevcut internet altyapınız ne kadar hızı kaldırıyorsa internet hizmetinden de en fazla o kadar hız alabilirsiniz. Örneğin; altyapı sorgulamada 100 Mbps hız sonucu aldığınızda alabileceğiniz en yüksek internet hızı 100 Mbps olacaktır. Bu sebeple bir internet hizmeti almadan önce yapılması gereken ilk şey internet hizmeti alacağınız adresteki altyapıyı sorgulamaktır. Peki, mevcut altyapınızı ve altyapının desteklediği internet hızını nasıl öğrenebilirsiniz? Bu işlem için, internet altyapı sorgulama yapmanız gerekir. İnternet altyapı sorgulama için, gerekli bilgilere sahip olmanız önemlidir. Aksi takdirde, doğru bir sonuca varmak mümkün değildir. İnternet altyapısı sorgulamak için Vodafone resmî sitesinden yararlanabilirsiniz. Gerekli boşlukları doldurarak, adresinizin hangi paketler için ideal altyapıyı barındırdığını dakikalar içerisinde öğrenebilirsiniz. Bu sayede mevcut internet altyapısına en uygun internet paketini seçebilirsiniz. İnternet altyapı türlerini ADSL, VDSL ve Fiber olarak üçe ayrılabilir. ADSL internet altyapısında daha düşük hızlar alırken VDSL internet altyapısında ADSL’e oranla daha yüksek hız alırsınız. Fiber altyapı ise ADSL ve VDSL internet altyapısına oranla daha hızlı ve kesintisiz bir hizmet sunar. Vodafone internet altyapı sorgulama hizmeti aracılığı ile adresinizde alabileceğiniz en yüksek internet hızını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Sizin bilgileriniz doğrultusunda sunulan paketlerinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Böylelikle, internetten alacağınız verimi kolaylıkla maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.
İnternet kullanımı yaygın ve internet zorunlu bir ihtiyaç olsa da maalesef her yerde gerekli altyapı bulunmuyor. İnternet altyapısı, bu hizmetten yararlanabilmek için zaruri bir ihtiyaç. Çünkü internetin akışı ve veri aktarımı, altyapıda kullanılan kablolar aracılığıyla sağlıyor. Bu bilgi dahilinde pek çok kişi internet altyapım nasıl gibi araştırmalar yapıyor. İnternet altyapısı sorgulama işlemi tam bu noktada önem kazanıyor. Çünkü internet altyapısı sorgulama yalnızca tek bir amaç doğrultusunda kullanılmıyor. İnternet altyapı sorgulaması sayesinde, hem yaşadığınız adreste kullanabileceğiniz internet paketi seçeneklerini öğrenebilir hem de bölgenizde altyapı olup olmadığını değerlendirebilirsiniz. Peki, internet altyapısının olup olmadığını öğrenmek için ne yapmak gerekiyor. İnternet altyapısı sorgulama işlemleri, telekomünikasyon şirketleri arasında farklılık gösteriyor. Örneğin, Vodafone üzerinden, telefon numaranız aracılığıyla altyapı sorgulaması yapabilirsiniz. Bu sayede çok kısa bir süre içerisinde, yaşadığınız konumda altyapı var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Eğer, adresinizde altyapı desteği bulunuyorsa, hangileri olduğunu keşfedebilirsiniz. Aynı zamanda, mevcut altyapınız sayesinde hangi internet paketlerini kullanabileceğiniz hakkında da bilgi alabilirsiniz. Değerlendirmenizi, internet kullanım alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurarak yaptığınız takdirde, paketinizden optimum verimi almanız mümkün. Yaptığınız araştırma sonucunda, internet altyapısı olmadığına dair bir sonuç ile de karşılaşabilirsiniz. Bu gibi bir durumda, dilekçe yazmalı ve altyapı talebinde bulunmalısınız. Talebiniz değerlendirilerek, en kısa süre içerisinde altyapı desteği alabilirsiniz.
İnternetin belli bölgelere ya da adreslere ulaşması için kullanılan sisteme, altyapı denir. İnternet altyapısı, dört farklı çeşide ayrılan internet türüne bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu değişkenliği sağlayan temel unsurlardan biri, internet altyapısında kullanılan kabloların sahip olduğu özelliklerdir. Evlere ve işyerlerine farklı altyapı seçenekleri ile ulaştırılan internet hizmeti, internet kullanımı konusunda da belirleyicidir. İnternetinizin hızı, indirme ve yükleme hızları, internetin kesintisiz ve düşük FPS ile kullanımı konusunda belirleyici olan altyapıdır. Işık hızında hizmet sunan fiber internet, geniş kitlelerin ilk tercihini oluşturmaktadır. Fakat fiber internetin dağıtımında kullanılan özel altyapı mevcut olduğu için, bu hizmetten yararlanıp yararlanamayacağınızı öğrenmek için sorgulama yapmanız gerekir. Fiber internet altyapı sorgulama işlemi sayesinde, hem mevcut altyapınız hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir hem de hangi hizmetlerden yararlanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bulunduğunuz bölgenin veya adresinizin internet altyapısı kullanacağınız internetin hızını doğrudan belirler. Bu nedenle internet hizmetinin altyapı dahilinde seçilmesi gerekir. Aksi bir durumda, fiber internet kullansanız dahi, internetten alacağınız verim düşecektir. Evinizdeki fiber internet altyapısını sorgulamak için, Vodafone resmî sitesinden yararlanabilirsiniz. Bunun için, adres bilgilerinizi doğrulamanız yeterli olacaktır. Adres bilgileriniz doğrultusunda, Vodafone yetkilileri sizin için ideal olan internet paketi seçeneklerini size sunacaklar. Siz de sizin yaşadığınız bölge için ideal özellikleri taşıyan paketlerden dilediğinizi seçebilirsiniz. Yaşadığınız konum, fiber altyapıya sahip olmayabilir. Bu gibi bir durumda da bölgenize fiber altyapı getirilmesi için talepte bulunabilirsiniz. Vodafone ile ışık hızındaki internete sahip olmak artık çok kolay!
Fiber internet, dünyanın en hızlı internet erişim teknolojisi olarak biliniyor. Fiber internet hızı sayesinde, internet üzerinden dilediğiniz işlemi herhangi bir gecikme olmaksızın saniyeler içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Işık hızında internet olarak da anılan fiber internet, son dönemlerde çıkan bir teknolojidir. Bu nedenle, kullanımı farklı bir internet sistemi olan ADSL kadar yaygın değildir. İnternet hizmeti, gerekli altyapı koşulları sağlanarak, kişilere ulaştırılır. Bu nedenle, fiber internetten maksimum verimin alınabilmesi için, kişilerin gerekli altyapı sistemine sahip olması gerekir. Fakat tabii, bu kişilerce sağlanabilen bir eylem değildir. İnternet sağlayıcılarının gerçekleştirdiği çalışmalar ile fiber internet günümüzde, ülkenin dört bir yanına dağılmış durumdadır. Fiber internet, ilçenizde mevcut olsa dahi mahallenizde henüz olmayabilir. Örneğin, Vodafone fiber internet İstanbul’un, Bahçelievler, Bayrampaşa, Kartal, Kağıthane, Kadıköy, Sarıyer, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Beykoz, Beşiktaş, Beylikdüzü, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu gibi çeşitli ilçelerinde mevcuttur. Fakat, Şişli’de oturmanıza rağmen, yaşadığınız mahallede fiber internet altyapısı bulunup bulunmadığını öğrenmek için sorgulama yapmanız gerekir. Fiber internet sorgulama işlemi Vodafone ile oldukça kolay. Vodafone resmî sitesini ziyaret ederek, tek bir telefon numarası ile sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Talebinizi onaylamak için telefonunuza Vodafone tarafından gönderilen dört haneli kodu girerek, adres bilgilerinizi gerekli boşluklara yazmanız yeterli. Bu işlem sonucunda, Vodafone tarafınıza, yaşadığınız bölgede hangi altyapı seçeneklerinden yararlanabileceğinizi tarafınıza iletecek. Ardından ya işlemlerin eksiksiz bir şekilde yerine getirilebilmesi için, yetkililer sizinle telefon üzerinden iletişime geçecekler.
Artık interneti olmayan ev neredeyse yok denebilir. Çünkü, okuldan iş hayatına, sosyalleşmeden eğlenceye kadar internet kullanımına ihtiyaç duyuluyor. Bu anlayış, kişileri ve internet bağlatmak için yapılması gerekenler neler gibi soruların yanıtlarını aramaya itiyor. Yeni bir eve taşınıyor olabilirsiniz. Bu durumda diğer abonelikler gibi internet aboneliği hakkında da araştırma yapacaksınızdır. Eve internet bağlatmak için yapılması gereken ilk adım, altyapı sorgulamadır. Vodafone evde internet altyapı sorgulama ile evinizde mevcut olan altyapı seçeneklerini öğrenebilirsiniz. Evinizin konumuna bağlı olarak, altyapınız değişkenlik gösterebilir. Tek bir altyapı desteğine sahip olabilir veya birden fazla altyapı seçeneği ile karşılaşabilirsiniz. Vodafone, tarafınıza mevcut altyapınız üzerinden yararlanabileceğiniz paket seçeneklerini paylaşacak. Bu noktada ise sizin internet kullanım alışkanlıklarınız ön plana çıkıyor. Bu alışkanlıkları göz önünde bulundurarak ideal seçimi gerçekleştirmelisiniz. Eve internet bağlatmak için belli bir sürece ihtiyaç duyulur. Bu nedenle, genellikle kişiler daha taşınma sürecindeyken, internet bağlatmak için gerekli adımları uygularlar. Bu adımlar Vodafone ile daha kolay bir hal aldı. Çünkü, dilediğiniz paketi seçtikten sonra, başka bir işlem yapmanıza gerek kalmıyor. Vodafone yetkilileri, olabilecek en hızlı şekilde sizinle iletişime geçerek işlem detayları hakkında bilgi paylaşıyorlar. Ardından, ortak bir şekilde karar verilen tarihte, uzman kişiler evinize gelerek, ücretsiz bir şekilde internet kurulumunuzu gerçekleştiriyorlar. Vodafone ile ev internetine bağlanmak artık çok pratik!
İnternet, her geçen gün daha fazla insana ulaşacak şekilde altyapısı güçlendirilen bir ağ. İnternetin verimli kullanımı gerekli altyapının sağlanması ile mümkün bir hale dönüşüyor. Bu nedenle, ev interneti kullanımı için, gerekli altyapının olması şart. Bu bilgi sahilinde kişiler, altyapı sorgulama işlemi ile ilgili detaylı bilgi arayışına giriyor. Ülkemizde ADSL / VDSL ve Fiber internet hizmetlerini sunan Vodafone'un servis sağlayıcı sitesi üzerinden altyapı sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Vodafone’un verdiği bu hizmeti iki farklı amaç ile kullanabilirsiniz. İlki, yaşadığınız adreste altyapı olup olmadığını öğrenmek. Çünkü yaşadığınız bölgede mevcut bir altyapı desteği olmayabilir. Bu noktada altyapı desteği için dilekçe yazmanız gerekiyor. İkincisi, ise mevcut altyapınız hakkında detaylı bilgi almak. Farklı bir deyişle, yaşadığınız adreste hangi altyapı seçeneklerinin olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bunun için Vodafone altyapı sorgulama yapmalısınız. Vodafone resmî sitesi üzerinden yalnızca telefon numaranız ile bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün. Telefonunuza gelen dört haneli kodu siteye girmeniz yeterli. Ardından, adresiniz hakkında detaylı bilgilere ihtiyacınız olacak. Bu bilgilerin doğru aktarımı sonucunda, sizin için ideal olan internet paketlerinin listesi size sunulacak. Paketleri ve paket içeriklerini detaylı şekilde değerlendirmeniz avantaj sağlar. Böylelikle internet kullanımınıza en uygun paketi seçeneğini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Altyapı sorgulama sayesinde, internetinizi maksimum verim alarak kullanmanız mümkün.
İnternet altyapı sorgulama işleminin nasıl yapıldığı bir merak konusudur. Geniş kitlelerce merak edilen fiber altyapı sorgulama işlemi aslında oldukça pratik ve kolaydır. Vodafone resmî sitesi üzerinden, gerekli yönlendirmeleri takip ederek, dakikalar içerisinde altyapı sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. Vodafone fibernet altyapı sorgulama işlemi için sisteme, bölgenizde yer alan fiber internet altyapısını sorgulamak ya da internet hızınızı öğrenmek için adresinizi ve numaranızı girmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede alacağınız internet hizmetinin detaylarını da kolaylıkla görebileceksiniz. Vodafone fibernet altyapı sorgulama sistemi, adres ile sorgulama ve sabit telefon numarası ile sorgulama şeklinde iki adımda yapılabilir şekilde tasarlanmıştır. Tercihiniz adresiniz üzerinden sorgulama yapmak ise altyapı sorgulama sistemine giriş yapmanız gerekir. Giriş yaptıktan sonra açık adres bilgilerinizi doldurup, 'Altyapı Sorgula' butonuna tıklayarak internet altyapı ve hız bilgilerine hızlı şekilde ulaşabilirsiniz. Tercihiniz sabit telefon numarası ile sorgulama yapmak ise Vodafone’a kayıtlı telefon numaranızı kullanarak telefonunuza gelen 4 haneli kodu sisteme girmelisiniz. Ardından adresinize kayıtlı olan telefon numarasını yazdıktan sonra Vodafone yetkililerinin bölgenizde mevcut olan altyapıya uygun seçenekleri size sunabilmesi adına adres bilgilerinizi sisteme girmeniz yeterli. Karşınıza çıkan farklı altyapı alternatiflerini, bu sayede değerlendirebilir ve sizin için ideal özellikleri taşıyan seçeneği tercih edebilirsiniz. Vodafone üzerinden yapılan bu işlem sonrasında, yetkililer sizi gerekli işlemleri bitirebilmek için arayacaklar.
Altyapı sorgulamanın önemi oldukça büyük. Bunun nedenlerinden bahsetmeden önce altyapının ne olduğunu açıklamak meraklılarına fayda sağlayacaktır. Kısaca tanımlamak gerekirse, İnternet altyapısı, çok sayıda bilgisayar ve sunucudan oluşan çok büyük ağlardan oluşan bir sistemdir. İnternet üzerinden yapılan tüm işlemlerin yerine getirilmesinde altyapı önemli bir rol oynar. Örneğin, bir veri aktarımı gerçekleştireceksiniz. Sizin elinizde farklı bir deyişle bilgisayarınızda olan bir dosyayı, başka birine ileteceksiniz. İnternet altyapısı mevcut özellikleri dahilinde bunu yerine getirmenizi sağlar. İnternet altyapısı, veri aktarım hızınızın kalbini oluşturur. Bu nedenle altyapı sorgulamanın da önemi artar. İnternet altyapısını, internet üzerinde yaptığınız tüm işlemleri etkileyen bir unsur olarak görebilirsiniz. Altyapı desteği, internet hızınızı da doğrudan etkiler. Bu nedenle internet altyapı sorgulaması yapmalı ve mevcut altyapınız hakkında detaylı bilgi almalısınız. Çünkü internet altyapı sorgulama işlemi sayesinde, adresinizde kullanabileceğiniz ideal paket seçeneklerini öğrenebilirsiniz. Paket seçeneklerini, indirme ve yükleme hızları aynı zamanda desteklediği Mbps değerine göre kıyaslayabilirsiniz. Adresiniz için internet altyapı sorgulaması sayesinde birçok farklı veriye ulaşabilirsiniz. Ardından yapacağınız paket seçiminde, internet kullanım alışkanlıklarınız gibi önemli unsurları göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü, ihtiyaç duyduğunuz Mbps değerini belirlemede en önemli faktör, kullanım alışkanlıklarıdır. Bunu yanı sıra, adresinizde yaşayan kişi sayısı ve onların internet kullanım alışkanlıkları da bir o kadar önem arz eder. Herkesin aktif olarak internet kullandığı bir hanede yüksek Mbps değerine sahip bir paket tercih edilmelidir. Aksi takdirde internet kesintileri veya donmalar ile karşılaşabilirsiniz.
Kullanılan internetten alınan verim, altyapı ile doğru orantılıdır. Bu nedenle internet paketi seçmeden önce altyapı sorgulaması yapmak gerekir. İnternet türleri kendi içerisinde, ADSL, VDSL ve fiber olmak üzere ayrılır. Fiber altyapıya sahip olmayan bir adreste fiber internetten yeteri kadar verim almak mümkün değildir. Bu da internet kullanımı sırasında, tercih ettiğiniz paketteki internet hızına ulaşamamanıza neden olur. İnternet paketiniz 100 Mbps değeri destekliyor olabilir fakat altyapı desteği yetersiz ile bu değere ulaşmanız mümkün değildir. Bu sebeple öncelikli olarak internet altyapı sorgulama işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. Örneğin; VDSL altyapı sorgulama yapmak istiyorsunuz. Vodafone resmî sitesine girerek, sorgulamayı başlatabilirsiniz. Bunun için, yaşadığınız il, ilçe, bina gibi gerekli bilgileri doğrulamanız şarttır. Ardından, sunduğunuz veriler incelenerek, VDSL altyapının desteklediği, ideal internet paketleri sizlere sunulur. İnternet altyapı sorgulama sayesinde, adresinizde hangi altyapı seçeneğinin desteklendiğini ve ulaşabileceğiniz optimum internet hızını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Fakat, sizlere sunulan hız değerleri ortalama değerler olacaktır. Farklı bir deyişle gerçek kullanım sırasında bu kapasitelere ulaşmanız her zaman mümkün olmayabilir. Çünkü sahip olduğunuz altyapı nedeniyle sunulan internet hızınız belli unsurlara göre farklılık gösterir. Örneğin, bina içi kablo tesisat tercihiniz, aslında internet hızını doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alır. Aynı zamanda yaşadığınız bölgede tercih edilen hatların yoğun kullanımı ve şebeke altyapısı sunucu ya da bilgisayarınızın performansı da internet kullanımınızı doğrudan etkiler.
Son yıllarda ülkemizde internet hızları her ne kadar gelişmiş ülkelere göre düşük olsa da özellikle adil kullanım kotası uygulamasının kalkması ile birlikte, 16,24,32 megabit hız alan kullanıcılar rahatlamış oldu. İnternet altyapınızın özellikleri kadar ne kadar hız desteklediğini de alacağınız internet hizmetinin ölçütünü belirlemede önemli rol oynar. Adil kullanım kotası kalkmış olsa dahi, internetinizin hızı ve desteklediği Mbps değeri, paket içeriğine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu noktada, mevcut altyapının özellikleri kadar, seçilen pakette, alınan internet hizmetinde belirleyici rol oynar. Fiber internet teknolojisinde, ışık hızının yaklaşık %70'i kadar hızlı veri gönderebilen fiber optik kablolardan yararlanılır. Fiber optik kablolar, diğer geleneksel kablo türleri kadar şiddetli hava koşullarına duyarlı olmadığı için kesintileri en aza indirmede oldukça etkilidir. Aynı zamanda elektriksel parazitlere de maksimum seviyede direnç gösterir. Fiber internetin kaç Mbps desteklediğini öğrenmek adına Vodafone fiber altyapı sorgu işlemi yapmak yeterlidir. İl, ilçe, bina gibi gerekli bilgileri resmi site üzerinde yer alan boşluklara girerek pratik bir sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Vodafone fiber internet hizmeti ile fiber altyapı üzerinden internet hızı 1000 Mbps’e kadar çıkarılabiliyor. Fiber modem kullanımı ile de internetten alınacak verim maksimuma çıkarken, siz de kesintisiz internet kullanımının keyfini sürebilirsiniz. Evinizde kesintisiz bir internet deneyimi yaşayabilirsiniz.
İnternet kullanımı sırasında optimum verimi almak için bazı unsurların değerlendirilmesi gerekir. Bunlardan biri de internet hızıdır. İnternet hızı, internette yapılan işlemlerin akışını doğrudan etkiler. Örneğin, internet hızının yeterli olmadığı durumlarda, yüksek veriye sahip bir dosyanın gönderimi dahi oldukça zorlaşabilir. Fakat herkes için ideal internet hızı aynı değildir. Peki, farklı kullanım alışkanlıklarında ideal internet hızı ne olmalıdır? İhtiyaçlarınızı karşılayabilecek internet deneyimini yaşayabilmek için belirli bir hız limitin söz konusu olmadığından kısaca bahsetmiştik. Bu noktada diğer kriterler değerlendirilmelidir. Ortalama olarak 50 Mbps ile 100 Mbps internet hızı değerleri ev kullanıcıları için yeterli olabilir. Fakat teknolojinin ilerlemesi ile birlikte internette yapılan işlemler ve bu işlemlerin boyutu da değişkenlik göstermektedir. Örneğin, online olarak izlenen videolar, diziler, filmler, dinlenen müzikler ve oynanan oyunlar için iyi bir hıza sahip olmanız gerekir. İnterneti kullanacak kişi sayısı ve internet kullanımı yapacak kişilerin internet kullanım alışkanlıkları ile indirme süreçleri en iyi internet hızını elde edebilmeniz konusunda oldukça önemlidir. Video ve film izlemek dışında internet üzerinden sürekli download işlemleri gerçekleştiriyorsanız bu durum indirme hızınızı etkilenir. 8 Mbps değerindeki internet hızında online platformlarda rahatlıkla gezebilirsiniz. Fakat online yüksek grafikli oyunlarda bu değer yeterli olmayacaktır. İnternet hızını ideal bir şekilde belirlemek ve doğru paket tercihi yapabilmek için VDSL altyapı sorgulama yapabilirsiniz. Bu sayede altyapınızın desteklediği ideal internet paketi seçeneklerini kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.
İnternet yaşadığımız çağda hayatımızın her anında olan ve neredeyse olmazsa olmaz hale geldi. Yüksek hızlı internet beklentisi içerisinde olanlar için de altyapıları büyük önem arz etmekte. İnternet altyapısı aynı zamanda internet hizmetinden ne kadara kadar hız alabileceğinizi ve kullanabileceğiniz internet hızını da doğrudan belirliyor. Bu sebeple firmalar müşterilerine hızlı internet vermek için mevcut altyapılarını olabilecek en hızlı şekilde genişletmeye odaklanıyor. Apartmanınızda veya yaşadığınız müstakil evde, internet kullanımı için gerekli olan altyapı mevcut olmayabilir. Bu duruma bir açıklık getirmek ve internet altyapınız hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için Vodafone net altyapı sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede, adresinizde internet altyapısı var mı, varsa hangi internet altyapılarına sahipsiniz veya hangi internet paketi seçeneklerinden yararlanabilirsiniz? İnternet altyapısının olmadığı durumlarda altyapı başvurusunda bulunmak gerekiyor. Altyapı için dilekçe hazırlama ve teslim süreci aşağıdaki gibi maddelenebilir;
  • Tüm dilekçe başvurularınız bulunduğunuz bölgenin bağlı olduğu Vodafone Müdürlükleri’ne teslim etmelisiniz. Dilekçeyi CİMER ya da BTK üzerinden de Vodafone’a iletmeniz mümkün. Fakat daha hızlı işlem için direkt bölge müdürlüklerine yönelmekte fayda var.
  • Dilekçenizin bir kopyasını yaşadığınız mahallenin muhtarınıza teslim etmelisiniz. Muhtarlar kanunen resmi görevdedir ve süreci takip edebilmekle yükümlülerdir.
  • Mutlaka dilekçe teslimi sonrasında takip no almanız gerekir.
  • Son olarak dilekçe hazırlarken tarih, imza gibi dilekçede zorunlu yer alması gereken unsurlara dikkat etmelisiniz.
  • Teknolojinin artık giderek hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğu günümüz koşullarında internet de zorunlu bir ihtiyaç oldu. İhtiyaç duyulan ev internetini bağlatmak için ise bölgenizde internet altyapısı bulunması gerekiyor. İnternet bağlantısı bakır ya da fiber kablolarla merkezden bölgeye, bölgeden mahalleye ve son olarak da evinize ulaştırılıyor. Mevcut internet altyapısında bakır kablolar kullanıldığı zaman ADSL, fiber kablolar kullanıldığı zaman fiber internet bağlantısı elde edebiliyorsunuz. İnternet servis sağlayıcılar her yere internet altyapısı, özellikle de fiber internet altyapısını taşımıyorlar. Çünkü altyapı kurulum işlemi oldukça büyük bir maliyete sahip. Bu nedenle hizmet belli bölgeler sonrasında talep doğrultusunda adreslere götürülüyor. Vodafone fibernet sorgulama işleminden sonra kullanıcılar, talep ettikleri yönde altyapı başvurusu yapabiliyor. Yapılan sorgulama işlemi sonrası Vodafone internet altyapısı yok gibi bir cevap ile karşılaşıyorsanız talep ettiğiniz yönde bir dilekçe hazırlayıp başvuru işlemini kolaylıkla başlatabilirsiniz. Bu başvuru sonrası işlemin takibini de yine Vodafone resmî sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Vodafone altyapı başvurusu gerçekleştirmek için bazı adımları takip etmeniz yeterli. Vodafone fiber altyapı başvurusu için izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibi listelenebilir;
  • İlk olarak talebinizi en açık şekilde ifade ettiğiniz bir dilekçe yazmak.
  • Yazmış olduğunuz dilekçeyi bağlı olduğunuz bölgenin Telekom Müdürlüğü’ne göndermek.Bu işlemler sonucunda başvurunuzu tamamlayabilir ve altyapı talebinizi dakikalar içerisinde oluşturabilirsiniz. Eğer binada sizinle aynı altyapı talebinde bulunan başka kişiler de var ise bu durum sürecin hızlanmasında yardımcı olacaktır.
  • Evlerin vazgeçilmez parçalarından biri internet halini aldı. Daha ev seçerken bile internet altyapısı ilk dikkat edilen konular arasında. Çünkü yüksek hızlı internetin lüks olduğu dönemler yeni çıkan teknolojiler ile eskide kaldı. Eve ilk defa internet bağlatma biraz daha dikkat isteyen bir konu. Bu noktada fiber internetten yararlanmak istiyorsanız birtakım araştırmalar yapmanız gerekli. Evimde fiber var mı araştırmasını yapan kişi sayısı gün geçtikçe artıyor. Çünkü, fiber internet günümüzde en hızlı ve kesintisiz internetin alınabildiği bir hizmet. Fiber internet kullanabilmeniz için öncelikle interneti bağlatmak istediğiniz bölgede fiber altyapı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer bölgenizde fiber internet altyapısı yoksa öncelikle bunun için başvuruda bulunmanız gerekir. Vodafone yetkili servisini arayarak veya resmî sitesi üzerinden kolaylıkla fiber internet altyapısı için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu hizmetten bireysel olarak değil, komşularınız ile birlikte yararlanmak istiyorsanız, toplu bir dilekçe yazımı yeterli olacaktır. Bu sayede talebinize daha hızlı bir dönüş almanız da mümkün. Toplu olarak bir dilekçe yazıp bölge müdürlüklerine de başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer yaşadığınız bölgede fiber altyapı imkânı varsa o zaman işleminiz daha kolay bir hal alacaktır. Bu noktada yine Vodafone resmî sitesine girerek, adres bilgilerinizi doğrulamanız yeterli. Bu sayede fiber internet paket seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz. Paketler içerisinden dilediğinizi seçebilir ve gerekli işlemler için Vodafone uzman ekibinin sizinle iletişime geçmesini bekleyebilirsiniz. İletişim sonucunda, Vodafone yetkilileri adresinize gelerek, ücretsiz olarak kurulum sağlayacaklar.
    Hem VDSL hem de ADSL internet hizmetleri bakır kablo aracılığı ile kişilere sunulur. Ancak, VDSL internet hizmeti teorik açıdan 100 Mbps oranına kadar yükselen bir bant genişliği sağlar. Bunun yanı sıra VDSL ile çok yüksek hızlı bir internet erişimi mümkün olmaktadır. VDSL internet hizmetinden ne ölçekte yararlanılabileceği, santrale yakınlık ile doğrudan ilişkilidir. Örneğin; santrale yakın bir mesafede oturuyorsanız, VDSL hizmetinden rahatlıkla yararlanabilirsiniz. Çünkü günümüz teknolojisi sayesinde santrale kadar fiber kablo ile iletim sağlanabilmektedir. Bu nedenle santralden sonrası için mesafeye göre maksimum alacağınız hız farklılık göstermektedir. VDSL internet altyapısı için ayrı ADSL için ise ayrı bir modem mevcuttur. Eğer VDSL hizmetinden yararlanmak istiyorsanız, VDSL modemine sahip olmanız önemlidir. Aksi takdirde internetin verimli kullanımı ve bazı durumlarda doğrudan internet kullanımı mümkün olmaz. ADSL’den VDSL’e geçiş yapmak istendiğinde ilk olarak bakılması gereken, bulunulan bölgenin altyapı desteğidir. Bu bilgiye ulaşmak için internet altyapısı sorgulama işlemi yapmak yeterlidir. Site üzerinden gerekli alanlara adres bilgilerini girerek, adresinizin hangi altyapıyı desteklediğini öğrenebilirsiniz. ADSL ve VDSL temel olarak çok büyük benzerlikler taşıyorlar. Fakat, VDSL bağlantısı internet kullanıcılarına 100 Mbps download yani veri indirme hızı, 55 Mbps de upload yani veri yükleme hızı sunuyor. Farklı bir deyişle VDSL bağlantısı ADSL bağlantısına oranla 5 kat daha hızlı veri indirme ve yükleme hızı sağlıyor.
    İnternet altyapıları, evde kullanılan internetin kalitesini doğrudan etkileyen bir unsur. Günümüzde dört farklı internet altyapısı mevcut. Bu dört altyapı seçeneğinin desteklediği hızlar farklılık göstermekte. Şu an en yaygın olan altyapı seçeneği ADSL altyapı olsa da kişilerin yararlanmak istediği altyapı türü fiber. Bu da fiber altyapının pek çok avantaj sağlamasından kaynaklanıyor. Evinizin bulunduğu bölgede fiber altyapı bulunup bulunmadığını fiber sorgulama ile kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Peki, fiber altyapının diğer altyapı türleri arasındaki farklar neler? Fiber altyapı ile oldukça yaygın olan ADSL altyapı arasındaki en önemli farklardan biri, kullanılan kablolar. ADSL altyapıda bakır kablolara yer veriliyor. İnternet akışı ve sinyaller bu bakır kablolar aracılığı ile taşınıyor. Fiber altyapıda ise internet ve veri akışı fiber optik kablolar ile sağlanıyor. Işık hızında hizmet sunan fiber optik kablolar birden fazla veriyi aynı anda taşıyabilmesi ile de ön plana çıkıyor. Fiber internet ve ADSL internet arasındaki teknolojilere baktığımızda aralarındaki yıl farkı aslında temelde sorunun cevabı demek yanlış olmaz. Çünkü, ADSL ve fiber arasındaki en önemli farklardan bir diğer ise teknoloji. Fiber altyapı ve fiber internet yüksek teknoloji ürünü. ADSL veya VDSL gibi altyapılar mevcut telefon altyapısı üzerinden sunulan hizmetler iken fiber ile internet akışı farklı bir boyut kazandı. Kullanımı giderek artan ve yaygınlaşan en hızlı fiber internet seçenekleri 1.000 Mbps veya 1 Gigabit’e kadar ulaşabildiği için, çoğu deneyimlenen standart geniş bant hızından yaklaşık on kat daha hızlıdır.
    Tüm dünyada internetin belli bir yere ulaşması için altyapı sistemlerinden yararlanılır. Son teknoloji ile üretilen altyapı sistemleri ile sunulan internet hizmetleri, bağlantı ve hız sorunları yaşatmaz. İnternet altyapı sorgulama işlemi yaparak bulunduğunuz konum veya noktaya ulaşan altyapı sistemleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Gelişen teknoloji internet altyapılarının da değişiklik göstermesine neden oldu. Bu da yüksek ölçekli altyapı çalışmalarını beraberinde getirdi. Vodafone farklı internet altyapı seçeneklerini Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırmak için çalışmaktadır. Fakat bazı durumlarda, altyapı yaşadığınız mahalleye veya binaya gelmemiş olabilir. Yapacağınız internet altyapısı sorgulama işlemi, bu durum için kesin bir sonuca varmanıza yardımcı olacaktır. Sorgulama sonucunda iki farklı bilgiye ulaşabilirsiniz. İlki, mevcut olan altyapı seçeneklerini görmek. İkincisi ise yaşadığınız adreste altyapı desteğinin olmadığını öğrenmek. Bu gibi bir durumda, farklı alternatif yolları tercih edebilirsiniz. Örneğin, adresinize altyapı desteğinde bulunulması için, Vodafone Müdürlüğü’ne dilekçe yazabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce, oturduğunuz binada yaşayan kişiler ile konuşmanızda fayda var. Çünkü, böylelikle toplu bir dilekçe yazabilir ve probleminizin daha hızlı bir şekilde çözülmesine olanak tanıyabilirsiniz. Farklı bir alternatif ise, Vodafone RedBox gibi, altyapı desteğine ihtiyaç duymadan, size internet sunan hizmetlerden yararlanmaktır. Bu hizmet sayesinde, yüksek hızlı ve kesintisiz interneti, evinizin yanı sıra dilediğiniz her yere sizinle götürebilirsiniz.
    Ev, iş veya okul hayatına kadar hemen hemen her alanda internet kullanılmaktadır. Gittikçe önem kazanan ve çoğu işlemin gerçekleştirilmesi için zorunlu hale gelen internet kişilere farklı altyapı seçenekleri üzerinden sunulmaktadır. İnternetin hangi bölgelere veya adreslere ulaştığını öğrenmek için altyapı sorgulaması yapmak gerekir. İnternet ağı çeşitli bölgelere ya da adreslere bakır ya da fiber optik kablolar aracılığı ile ulaşabilir. Bakır altyapıya sahip veri aktarım sistemi ADSL olarak adlandırılırken, fiber optik kabloların kullanıldığı aktarım sistemine fiber deniliyor. Bu iletkenler aracılığı ile ağ istenen konuma kolaylıkla ulaştırılır. Bulunduğunuz bölgenin altyapı teknolojisi, internet hızını belirleyen en önemli faktördür. Her bölgede ya da her adreste aynı hızda hizmet almak bu nedenle mümkün değildir. Bu hız tamamen internet altyapısının teknolojisine bağlı olarak değişiklik gösterir. Altyapının değerlendirilebilmesi için yapılması gereken işlem ise internet altyapı sorgulamasıdır. Peki, Vodafone fiber altyapı sorgulama işlemi için ne yapmak gerekir? Vodafone altyapı haritası üzerinden yapacağınız sorgulama sayesinde internet altyapısının hız kalitesini kısa süre içerisinde öğrenebilirsiniz. Bulunduğunuz konumun fiber internet altyapısı ile desteklenip desteklenmediğini de öğrenmek için altyapı sorgulaması yapmak yeterlidir. Vodafone internet altyapısı sorgulayarak edineceğiniz bir diğer bilgi de internet altyapı hızıdır. Vodafone resmî sitesinde adres, bina, bölge gibi boş bırakılan yerleri doldurarak, pratik bir sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda aynı site üzerinden bölgenizde herhangi bir internet altyapısı yok ise başvuru öncesi gerekli bilgilere de ulaşabilirsiniz.
    İnternet günümüzde hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. İnternet olmadan artık neredeyse hiçbir işi yapmak mümkün olmuyor. Fakat internetten yararlanabilmek için, bazı gerekliliklerin mevcut olması gerekiyor. Bunların başında da tercih ettiğiniz internetin altyapısı geliyor. Yaşadığınız yerde internet bağlantısı için bir internet altyapısı olmayabilir. Peki, bu durumda internet altyapı sorunu nasıl çözülür? Öncelikle internet üzerinden Vodafone fiber sorgulama işlemi yapmanız gerekmektedir. Eğer fiber internet altyapısına sahip değilseniz tercih edebileceğiniz iki farklı alternatif yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki, internet altyapısının yaşadığınız konuma getirilmesi için başvuruda bulunmak. Altyapı için başvuruyu, bireysel yapabileceğiniz gibi, yaşadığınız apartmandaki komşularınız ile birlikte de yapabilirsiniz. Bu başvuruyu bireysel değil de komşularınızla beraber yapmanız daha efektif sonuçlar almanıza yardımcı olabilir. Daha sonra yaptığınız başvuru sıraya alınacaktır ve onaylanması halinde altyapı bağlanacaktır. Altyapı sorunu giderildikten sonra yine Vodafone üzerinden bireysel olarak internet başvurusu yaparak seçtiğiniz paket doğrultusunda evinizde internet kullanmaya başlayabilirsiniz.
    “İnternet hızı kaç olmalı?” veya ‘’Fiber var mı?’’ sorusu, çevrim içi ortamın sunduğu avantajlardan ideal şekilde yararlanmak isteyen kişiler için büyük bir araştırma konusu. Kullanıcı deneyimini işlevsel hâle getiren internet hızı, internetin kullanım amacı ve internet bağlantısının kurulduğu ortama göre değişkenlik gösterir. Ev, işyeri gibi farklı ortamlardaki ihtiyaçlar, internet kullanım türü ve kişi sayısı ise sahip olmanız gereken optimum bağlantı hızı hakkında size önemli bilgiler verir. Gün içerisinde sadece interneti farklı platformlarda gezmek için kullanıyorsanız sizler için 4 Mbps olan internet hızı gayet yeterli olacaktır. Eğer internet ortamında daha aktif birisi iseniz, farklı bir deyişle online toplantılara giriyor ve birden fazla dosya ya da içerik indirip yüklüyorsanız internet hızınızın daha yüksek olması gerekir. Farklı bir durumda, internete erişim sağlayan kişilerin sayısının artması da daha yüksek hızlı internet hizmeti gereksinimi doğurur. Bu gibi durumlarda, sizler için 8 Mbps ile 12 Mbps arasında değişkenlik gösteren indirme hızı yeterli olacaktır. Eğer internet kullanımınızın büyük bir bölümünü, canlı yayınları takip etmek için değerlendiriyorsanız veya büyük veri, video ya da dosya aktarımı gibi işlemler gerçekleştiriyorsanız, veri yüklemelerinden dolayı upload hızınızın da yüksek olması gerekir. Tüm bu işlemlerin donma veya kesinti olmaksızın yerine getirilebilmesi için internetin en düşük 24 Mbps ile 35 Mbps arasında değişen bir hıza sahip olması şarttır. Eğer video oyunlarıyla içli dışlı bir internet kullanıcısı iseniz bu konuda çoğunlukla yaşayabileceğiniz problem yüksek ping olacaktır. Ping değerinin 50 ms altında olduğu durumlar ideal olarak kabul edilir. Bu sebeple internetin verimli kullanımı için en az 50 Mbps ile 100 Mbps arasında değişiklik gösteren bir internet hızına sahip olmalısınız.
    Adres bilgilerinizi su, elektrik faturası vb. resmi evraklarda geçen şekilde girmeniz size uygun tarifeleri sunabilmemizi kolaylaştıracaktır.
    Yasal Bilgilendirme
    Başvurunuz esnasında paylaşacağınız GSM numarası, adres, ad-soyadı, T.C. Kimlik numarası, cinsiyet ve elektronik posta bilgileriniz, hizmet almak istediğiniz adreste mevcut altyapıya uygun Vodafone Net ürün ve kampanyalarının tarafınıza gösterilebilmesi, abonelik başvurunuzun tamamlanabilmesi için tarafınızla iletişime geçilebilmesi ve size doğru şekilde hitap edilebilmesi amaçlarıyla, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebebine dayalı olarak, otomatik yollarla, Vodafone Net İletişim Hizmetleri AŞ tarafından işlenecek ve belirtilen amaçlarla Vodafone Net’in yetkilendirilmiş iş ortaklarına aktarılacaktır. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında sahip olduğunuz haklarınız ve detaylar için Gizlilik Politikasını okuyunuz.