Mobil Oyun Dünyasının Zirvesindeki En İyi Mobil Oyunlar

18 Aralık 2023

Mobil Oyun Dünyasının Zirvesindeki En İyi Mobil Oyunlar

Akıllı telefonlar gün geçtikçe gelişmeye ve dolayısıyla da yaşamlarımızda çok daha fazla yer kaplamaya devam ediyor. Teknolojide yaşanan tüm gelişmeler günümüzdeki birçok akıllı telefonun neredeyse bilgisayarlarla yarışacak performansı sergilemesini sağladı. Böylelikle telefonlar ile akıcı ve kaliteli şekilde oyun oynamak da mümkün hale geldi. Akıllı telefonların bu kadar başarılı şekilde gelişmesi ve oyun performanslarının iyileşmesi mobil oyunların da aynı doğrultuda gelişmesine neden oldu. Son yıllarda yüksek grafik özellikli birçok mobil oyun piyasaya çıktı ve bu oyunlar her geçen gün daha büyük kitlelere ulaşmaya devam ediyor. Peki mobil oyun dünyasında zirvede yer alan en güzel mobil oyunlar hangileri? Piyasadaki en iyi mobil oyunları sizin için listeledik.

 

En Çok Oynanan En İyi Mobil Oyunlar

Akıllı telefonlar bilgisayar ile oyun oynama imkanı olmayanlar için en iyi seçeneklerden biri. Aynı zamanda akıllı telefonlarla oyun oynamanın bir diğer avantajı da hemen hemen her ortamda oyun oynanabilmesi. Bu nedenle de birçok oyuncu akıllı telefonları ile oynayabilecekleri en iyi mobil oyunları bulmaya çalışıyor. Bakalım en iyi oyunlar mobil kategorisinde neler var?

 

1. PUBG Mobile

Yıllardır en iyi mobil oyun olarak anılmaya devam eden ve popülaritesinden hiçbir şey kaybetmeyen oyunlardan biri PUBG Mobile. Battle royal türündeki oyunların en iyi örneklerinden biri olan ve 2017 yılında piyasaya sürülen PUBG: Battlegrounds’ın mobil versiyonu olan PUBG Mobile günümüzde en çok oynanan mobil oyunlardan biri. Büyük ölçekli bir haritada 100 oyuncunun birbirlerini oyun dışı bırakarak hayatta kalmaya çalıştığı PUBG Mobile’ı takım halinde ya da tek başına oynamak mümkün. Aynı zamanda PUBG Mobile en iyi grafikli mobil oyunlar arasında da yer alıyor.

 

2. Apex Legends Mobile

En iyi mobil online oyunlar arasında yer alan oyunlardan biri de Apex Legends Mobile! Saatlerce ekran karşısından ayrıladan oynayabileceğin bu oyunda birbirinden farklı birçok mod bulunuyor. EA tarafından geliştirilmiş olan Apex Legends Mobile temel olarak bir nişancı ve aksiyon oyunu. Oyuncularına rekabetçi bir deneyim sunan oyun modları arasında en çok ilgi gören mod ise battle royal modu. Oyunu dilersen birinci şahıs dilersen de üçüncü şahıs olarak oynayabiliyorsun. Apex Legends Mobile farklı oyun karakterleri, ödülleri ve özel etkinlikleri ile mutlaka deneyimlenmesi gereken en iyi mobil oyunlardan biri.

 

3. Clash of Clans

Supercell tarafından geliştirilmiş olan ve 2012 yılında oyunseverlerle buluşan Clash of Clans temelde bir strateji oyunudur. Ücretsiz olarak oynanabilmesi ve eğlenceli grafikleri ile birçok kişinin favori oyunlarından biri olan Clash of Clans’da amaç sahip olunan köyü geliştirmek ve askeri açıdan en güçlü hale getirmek. Aynı zamanda köyü dışarıdan gelen saldırılara karşı savunmak da oyunun önemli noktalarından biri. Oyunun adı, oyunda yer alan “klan” sisteminden geliyor. Oyundaki bu klan sistemiyle istenilen bir takıma dahil olarak takım savaşlarına da katılma imkanı bulunuyor.

 

4. Call of Duty Mobile

Yılların eskitemediği oyunlardan biri olan Call of Duty’nin mobil versiyonu olan Call of Duty Mobile en iyi online mobil oyunlar arasında yer alıyor. FPS türünün en iyi örneklerinden biri olan Call of Duty Mobile’ın içerisinde en iyi battle royal modlarından biri de yer alıyor. Aynı zamanda oyun “deathmatch” modunda iki farklı takım halinde oynanabiliyor. Battle royale modunda ise amaç haritada kalan son oyuncu olmak. Kişiselleştirme konusunda da oldukça ince detaylara sahip olan oyunda silahtan kıyafete birçok özellik kişiselleştirilebiliyor.

 

5. Robotics

Mobil en iyi oyunlar kategorisinde sıra dışı bir aksiyon ve dövüş oyunu olarak yer alan Robotics, oyunculara kendi robotlarını inşa etme ve diğer robotlarla dövüştürme imkanı sunuyor. Robotları inşa ederken farklı çeşitlerdeki gövde, bacak ve kollar kullanılabilir. Aynı zamanda da üç farklı robot kombinasyonu hazır şekilde tutulabilir. Robotunu hazırlayan oyuncular oyun içerisinde kullanılan biletler aracılığı ile arenalara giriş yaparak rakiplerle savaşabiliyor. Savaş başlamadan önce robotun yapacağı hareketleri belirlemek gerekiyor ve geri sayım bittiğinde robotlar savaşa başlıyor.

 

6. Among Us

Among Us en iyi online oyunlar mobil kategorisinde oldukça popüler olanlardan biri. Oyunun temel amacı sahip olunan uzay gemisini düzenlemek. Gemi bir ekip olarak düzenleniyor ve gemiyi düzenlemek için belirli görevlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Ancak oyunun en önemli noktalarından biri ekibin içerisine gizlenmiş olan “sahtekar”lara karşı dikkatli olmak. Çünkü sahtekarların görevi ekip üyelerini öldürmek. Aynı zamanda tüm ekibin sahtekarı bulup gemiden göndermesi gerekiyor. Among Us hem yerel ağ üzerinden hem de çevrimiçi olarak oynanabiliyor.

 

7. Diablo Immortal

En iyi mobil oyunlar listesinin sıradaki oyunu RPG türünün efsanevi yapımlarından biri olan Diablo Immortal. Diablo II ve Diablo III arasındaki bir zamanda geçen Diablo Immortal’da farklı karakterler oluşturulabiliyor. Karakter oluşturduktan sonra oyuncular direkt olarak hikayeye giriş yapıyor. Özellikle de Diablo oyuncuları için harika bir mobil oyun deneyimi olan Diablo Immortal neredeyse bilgisayarda oyun oynamakla eşdeğer bir oyun oynama imkanı sunuyor.

 

8. TFT: Teamfight Tactics

Riot Games’in en başarılı oyunlarından biri olan TFT: Teamfight Tactics son yılların en çok oynanan mobil oyunlarından biri. Çapraz platformlu bir oyun olan TFT: Teamfight Tactics bilgisayar oyuncularının mobil oyuncularla bir arada oyun oynamasına imkan sağlıyor. PvP türünde bir oyun olan TFT: Teamfight Tactics temel olarak takım kurmaya odaklı. Oyuncular League of Legends karakterlerinden kurdukları takımlar ile rakipleri ile savaşıyor. Hayatta kalan son oyuncu ise oyunu kazanıyor.

 

9. League of Legends: Wild Rift

MOBA türü oyunları zirveye çıkarmış olan League of Legends Riot Games’in oyuncu taleplerine duyarsız kalmaması sonucunda mobil versiyonu olan League of Legends: Wild Rift’e dönüştü. 2020 yılında oyunseverlerle buluşan League of Legends: Wild Rift’te 5’er kişilik takımlar birbirine karşı yarışıyor. Her oyuncu rakip takımdaki 5 şampiyonu alt etmek için iyi bir kombinasyon oluşturmaya çalışır ve bunun için de yaklaşık 80 şampiyonun yer aldığı bir kadro arasından en iyi seçimi yapmayı hedefler. Oyunda her iki takım da rakibinin kulelerini ve son olarak Nexus’unu yok etmeye çalışır. League of Legends: Wild Rift hem oldukça keyifli hem de oynaması oldukça kolay bir mobil oyundur.

 

10. Brawl Stars

Supercell’in başarılı bir battle royale uyarlaması olan Brawl Stars yediden yetmişe herkesin keyifle oynayabileceği online bir aksiyon oyunu. Birçok farklı karaktere sahip olan Brawl Stars aynı zamanda yine birçok farklı oyun moduna da sahip. Oyun modlarının haricinde sınırlı süreli etkinlikler ve boss savaşları da oyunun en eğlenceli kısımlarından biri. Karakterler ise dengeli şekilde oluşturulmuş olduğundan hiçbir karakter diğerinden daha güçlü konumda değil.

 

 

Oyun oynamak birçok kişi için keyifli vakit geçirmenin en iyi yollarından biri. Vodafone Pay Mobil Ödeme kullanıcıları için ise oyun oynamak hem keyifli hem de oldukça avantajlı. Vodafone kullanıcıları Vodafone Mobil Ödeme yöntemi ile KodMarketim üzerinden gerçekleştirecekleri Razer Gold, Valorant, League of Legends ve PUBG Mobile gibi oyunlar için oyun kodu satın alımlarında büyük indirimler elde ediyor. Yine Vodafone Mobil Ödeme ile Google Play Store ve App Store’da PUBG Mobile, Zynga, Zula, Supercell, Riot Games, Tavla Stars, Trivia Drive, Garena, Candy Crush, Mobile Legends ve daha pek çok oyunda yapacakları harcamalarda 100 TL’ye varan indirim kazanabilirler.