Cashback Nedir?

06 Şubat 2024

Cashback Nedir?

Teknolojik gelişmeler tüketicilerin günlük yaşam alışkanlıklarında bazı değişikliklere neden oldu. Bu değişiklikler en çok alışveriş alışkanlıklarında kendini gösterdi. Eskiden aşina olunan birçok kavram, bugün bambaşka şekillerde tüketicilerin karşısına çıkıyor. Örneğin eskiden taksitli alışveriş dendiğinde senet ile elden nakit ödeme akla gelirken, bugün kredi kartı ile taksitli alışveriş çok daha güvenli bir hale geldi. Promosyon ve indirim kavramları peşinden koşularak takip edilmesi gereken şeyler yerine cep telefonları ve internet sayesinde kullanıcıların ayağına kadar gelen fırsatlar olmaya başladı. Markalar ise bu gelişmelerle birlikte daha fazla kullanıcıya hitap edebilmek için farklı fırsatlar ve avantajlı seçenekler oluşturmaya başladı. Bu seçenekler içerisinde son yılların en popüler olanı da Cashback. Peki alışverişler sırasında çok büyük avantajlar sunan Cashback nedir?

 

Cashback Ne Demek?

 

Tüketiciler her zaman daha avantajlı alışveriş yapmanın yollarını arıyor. Özellikle internet kullanımının yaygınlaşması ile çok daha rahat fiyat karşılaştırma imkanına sahip olan tüketiciler, alacakları ürün ya da hizmetlerde en avantajlısını tercih etmek için birçok alternatifi kolaylıkla araştırabiliyor. Daha uygun fiyatlı ürün ya da hizmet aramanın yanı sıra, alışveriş sırasında markaların sunduğu promosyonlar ve hediyeler de kullanıcılar için oldukça önemli bir hale geldi. Tüketicilerin bu konuya verdiği önemin farkında olan markalar da kullanıcılar için farklı avantajlar ve fırsatlar sunmak için çalışmalar yapmaya başladı. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan ve birçok tüketicinin ilgi gösterdiği yöntemlerden biri de Cashback.

 

Son dönemin en favori geri ödeme mekanizmalarından biri olan cashback sistemi, kısaca para iadesi anlamına geliyor. Cashback özelliğine sahip olan kartlar ile yaptığınız harcamalar belli bir oranda kartınıza iade edilir. Cashback yapan kartlar farklı anlaşmalar sonucunda farklı iade tutarlarını destekleyebilir. Tüm harcamalar için cashback veren kartların geri ödeme tutarları daha düşük olabiliyorken, belli kurumlar ile anlaşması olan kartların oranları daha yüksek olabiliyor.

 

Cashback, tüketicilerin alışveriş sırasında yaptıkları harcamalar karşılığında kazandıkları bir hediye gibi de düşünülebilir. Cashback sisteminin kredi kartlarındaki ödül puanlarından farkı, nakit iadelerin artı bakiye ya da doğrudan ödeme olarak kullanılabilmesi. Aynı zamanda bazı durumlarda, tüketici olarak bu nakit iade ödüllerinin doğrudan bir banka hesabına yatırılması da talep edilebiliyor.

 

Cashback Avantajları Nelerdir?

 

Ön ödemeli kartlar son dönemde sıklıkla kullanılan, yıllık ya da aylık kart kullanım aidatı olmayan, hızlı ve güvenilir ödeme seçeneklerinden biri. Ön ödemeli kartların kullanım avantajlarından biri de cashback sistemine sahip olması. Peki cashback avantajları neler? Öncelikle bu sistem sayesinde yaptığınız harcamalar sonucunda yüksek oranlı nakit iadesi kazanmak en önemli avantajlardan biri. Bu şekilde harcama yaptıkça daha fazla kazandığınız ve elde ettiğiniz kazanç ile daha fazla ihtiyacınızı karşılayabildiğiniz bir sisteme dahil olmuş olursunuz. Cashback ile alışveriş yaptıktan sonra anlaşma oranları kadar nakit iadesi kartınıza anında yüklenir. Bu iade tutarını da dilediğiniz zaman dilediğiniz alışverişte yeniden kullanabilirsiniz. Bu durum da cashback sisteminin harcadıkça kazandıran bir sistem olduğunu göstermektedir.

 

Vodafone Pay Cashback Kullanımı Nasıl Yapılır?

 

Vodafone’un kullanıcılar için oluşturduğu Vodafone Pay, Vodafone müşterisi olsun ya da olmasın herkesin kullanabildiği bir sistem. Vodafone Pay’i kullanabilmek için Vodafone Pay uygulamasını indirmeniz ve bu uygulamaya kayıt yaptırmanız gerekiyor. Kayıt için adınız, soyadınız, cep telefonu numaranız ve TC kimlik numaranız yeterli. Uygulamaya kayıt yaptırmanızın ardından dilerseniz kendi banka/kredi kartlarınızı uygulamaya ekleyerek bu uygulamayı bir mobil cüzdan gibi kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Eğer herhangi bir kredi kartı ya da banka kartınız yoksa üzülmeyin. Vodafone Pay’de sizin için bir sanal kart oluşturulmuş olacak. Bu sanal kart sayesinde herhangi bir banka müşterisi olmasanız bile, sanki bir kredi kartınız varmış gibi tüm online alışverişlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Vodafone Pay sanal kartınıza EFT yöntemi ile bakiye yükleyebileceğiniz gibi bir başka kart numarası ile de nakit para yüklemeniz mümkün. Vodafone Pay kartınızı sanal kart olarak oluşturmak dışında Vodafone mağazalarından fiziksel kart olarak da temin edebiliyorsunuz. Bu kartı yine uygulamaya tanımlayabiliyorsunuz. Fiziksel Vodafone Pay kartınıza tüm ATM’lerden nakit olarak ve EFT ile bakiye yükleyebiliyorsunuz. Fiziksel kartınızı Visa ile ödeme kabul eden tüm mağazalarda ve internet sitelerinde yapacağınız alışverişlerinizde kullanabilirsiniz. Vodafone Pay kartların en büyük avantajı ön ödemeli kartlar olması. Bu sayede herhangi bir limit aşım korkusu olmadan dilediğiniz gibi alışveriş yapabilirsiniz.

 

Vodafone Pay kartın avantajları elbette ki bununla sınırlı değil. Vodafone Pay kart ile, Vodafone Pay uygulaması üzerinden takip edeceğiniz dönemsel kampanyalar ile cashback elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Vodafone Pay uygulamasını indirmek, fiziksel bir Vodafone Pay karta sahip olmak ve kampanyaları takip ederek alışveriş yapmak. Vodafone’un anlaşmalı olduğu yüzlerce işyerinde yapacağınız alışverişlerde, alışveriş tutarınızın belli bir oranı Vodafone Pay kartınıza iade edilir. Yüksek iade oranlarına sahip olan Vodafone Pay kart ile harcadıkça kazanmanın keyfini çıkarırsınız. Böylece bir sonraki alışverişinize çok daha avantajlı şekilde başlamış olursunuz. Vodafone Pay kartın kampanyalarında yalnızca cashback değil, yüksek oranlı indirimler yakalamanız da mümkün. Dijital platform üyelikleri ve online alışveriş sitelerinde yapılan harcamalarda kartınıza tanımlanmış indirimler ile çok avantajlı alışveriş yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Vodafone Pay Cashback Kampanyalarını Kaçırmayın!

 

12 yaş üstü herkesin operatörden bağımsız dakikalar içerisinde kayıt olabileceği Vodafone Pay ile yapacağınız ödemeler için harika kampanyalar var. Örneğin Vodafone Pay Ev İnterneti Fatura kampanyası çok avantajlı. Vodafone Pay uygulaması üzerinden Vodafone Ev İnterneti faturasını öderken kazanabilirsiniz. Çünkü Vodafone Ev İnterneti fatura ödemelerine Vodafone Pay’den 25 TL'ye varan nakit iade var! Ayrıca Vodafone Pay Telefon Fatura kampanyası  da çok cazip.

 

Bütçe Dostu Tarifeler

 

İster faturalı, ister faturasız Bütçe Dostu Tarife alan müşteriler 6 ay boyunca 100 TL kazanıyor. Müşteriler, Vodafone Pay uygulamasındaki 100 TL’sini kazanmak için kullanacağı kodu TOBi’den alıyor. Faturalı Bütçe Dostu Tarife veya faturasız Bütçe Dostu Kolay Paket alan müşteriler 6 ay boyunca aylık 100 TL hediyesini Vodafone Pay içindeki “Cüzdanım”dan alıyor. Vodafone Pay Cüzdanım ile cep telefonu fatura ödemesi yapılabiliyor, Kolay Paket yüklenebiliyor, İstanbulkart’a bakiye yüklenebiliyor, doğalgaz/su/elektrik gibi temel ev faturaları ödenebiliyor ve Vodafone Her Şey Yanımda üzerinden alışveriş yapılabiliyor.

 

 

Vodafone Pay'in Cashback Kampanyalarını Görmek İster Misin?

Vodafone Pay Kampanyalar Sayfası