Yenilenmiş Telefon Ne Demek?

15 Aralık 2023

Yenilenmiş Telefon Ne Demek?

Yenilenmiş telefonlar gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. Kozmetik ve yazılım açısından sıfır telefonlara denk olan yenilenmiş telefon modelleri, pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Üstelik yenilenmiş telefonu kullanmanın tek avantajı ulaşılabilir fiyatı değil. Aynı zamanda telefon tüketimine sürdürülebilir bir yaklaşım da sunuyor.

 

yenilenmis telefon

Refurbished telefonların telefon tercihlerinde giderek daha fazla öne çıktığının altını çizmek gerek. Ancak bazen herhangi ikinci el telefonlar ile karıştırılıyor. Oysa bir telefonun sıfır ayarına geri getirilmesi ile kullanılmış olması arasında fark var. Detaylara daha yakından bakalım.

 

Yenilenmiş Refurbished Telefon Ne Demek?

 

Yenilenmiş telefon arayan kişiler, “Refurbished” tanımlaması ile karşılaşıyor. Peki refurbished telefon ne demek? Refurbished; yenilenmiş telefonlar için kullanılıyor. Bu noktada cihaz, uzman teknisyenler tarafından yeniden sıfır ayarına getiriliyor. Çünkü yenilenmiş telefonlar; farklı sebeplerden firmalara geri dönen telefonların sıfır ayarına getirilmesi ile ortaya çıkıyor. Görsel, donanım ve yazılım açısından yeni gibi olan bu telefonlar, fiyat olarak da sıfır telefonlara oranla çok daha uygun oluyor. Yenilenmiş telefon fiyatlarının sıfır telefonlara göre cazip olması da onları avantajlı kılıyor. Vodafone; yenilenmiş telefonlar için garanti de sunuyor. Bu sayede garantili yenilenmiş telefon modelleri, Vodafone güvencesi altında oluyor. Garantili yenilenmiş telefon modelleri ile ilgili olarak, yenilenmiş telefon orjinal mi sorusu da akla geliyor. Refurbished telefonlar, orjinal kategorisindedir.

 

jbl_tune-225tws_kablosuz_bluetooth_kulaklik

 

Yenilenmiş Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Yenilenmiş telefon alırken dikkat edilecek pek çok nokta var. Bunlardan öne çıkan detaylar şöyle:

 

jbl_wave_100tws_bluetooth_kulaklik
 

- Garanti sunulması, yenilenmiş telefon güvenilir mi sorusunun en güzel yanıtıdır. Bu nedenle Satın aldıktan sonra karşılaşacağınız sorunlar için teknik destek sunulmasına dikkat edebilirsiniz.

- Kullanıcılar tercih yaparken en çok yenilenmiş telefon mu ikinci el mi ikilemi yaşanıyor. Garanti sunması ve fabrika kondisyonuna geri dönmüş olması ile yenilenmiş telefonlar öne çıkıyor. Ancak burada gerçek anlamda fabrika kondisyonunda yenilenmiş olmasına dikkat etmek gerek.

- Güvenilir ve garanti firmadan almak da önemli.

- Sıfır fiyatına çok yakın fiyatta olmaması da dikkat edilmesi gereken bir konu.

 

MPX Garantili Telefonlar

 

Yenilenmiş telefon alırken, MPX garantili olduğuna dair bilgi görebilirsiniz. Bu konuyu açıklığa kavuşturmak için MPX yenilenmiş telefon ne demek, birlikte bakalım. MPX kavramı, “Mobile Phone Xchange” kelimelerinin kısaltmasından oluşuyor.MPX telefonlar, geri satın alma hizmetinin bir parçası olarak ortaya çıktı. Yenilenen 2. el cihazlar, Vodafone'un ikinci el telefonlar sunan online mağazasında, MPX garantisi ile yani markanın kendi garantisi ile sunuluyor. MPX garantili telefonlar; orjinal kutularında değil, Vodafone'un özel kutularında gönderiliyor. MPX garantisi ise 12 ay boyunca geçerli oluyor.

 

jbl_tune-225tws_kablosuz_bluetooth_kulaklik

 

MPX Garantili Telefon Güvenilir mi?

 

İkinci el yenilenmiş telefon ne demek sorusunun ardından, yenilenmiş telefon almak güvenli mi sorusu öne çıkıyor. İkinci el telefon almak birçok açıdan avantaj sağlıyor. Uygun fiyata telefonunuzu yenileyebilir, uzman kişiler tarafından yenilenen telefonlardan faydalanabilirsiniz. Aklınızda MPX garantili telefon alınır mı ya da yenilenmiş telefon iyi mi gibi sorular olabilir.

jbl_wave_100tws_bluetooth_kulaklik

MPX yenilenmiş telefonlar ikinci el telefon almak isteyenler için oldukça cazip. Çünkü yenilenmiş telefonlar, uzman kişiler tarafından onarılıyor ve birçok teste tabi tutuluyor. Orijinal parçalar ile yenilenen bu telefonlar, herhangi bir ikinci el telefona göre çok daha fazla güven sağlıyor.

 

 

Özetle, sundukları avantajlarla yenilenmiş ve refurbished telefonlar giderek daha fazla tercih ediliyor. Lisanslı yenileme merkezlerinde onarılan yenilenmiş telefonlar, sıfıra yakın bulunabilecek en iyi cihazlar olarak öne çıkıyor. Tüm yönleri ile uzmanlar tarafından incelenen telefonlar, profesyonel bakımdan geçiyor. Yenilenmiş telefon almak için Vodafone deneyimine güvenebilir, Vodafone'un uzman kadrosu tarafından yenilenen telefonları tercih edebilirsiniz. Vodafone’de yenilenen cihazlar için mutlaka BTK kontrolü yapılıyor. Böylece çalıntı, kaçak cihaz endişesi ortadan kalkıyor.

 

jbl_tune-225tws_kablosuz_bluetooth_kulaklik
 

Yenilenmiş İkinci El Telefonlar Vodafone'da!

Hemen İncele!