İkinci El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

15 Aralık 2023

İkinci El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mobil telefonlar, her geçen gün farklı modellerle sunuluyor. Ancak yeni nesil teknoloji ile desteklenen son model telefonlar, oldukça yüksek fiyatlı. Yüksek döviz kurları ve daha farklı maliyet kolları sebebi ile artan telefon fiyatlarına, ikinci el telefonlar ile bir çözüm geliyor. Uygun fiyatlı olan ikinci el telefon modelleri, son dönemde oldukça tercih ediliyor. İkinci el telefonlar ile birlikte yenilenmiş telefonlar da oldukça popüler. Bu yazımızda yenilenmiş telefonlara değinerek, ikinci el telefon alırken nelere dikkat etmek gerekir sorusunu yanıtlıyoruz.

 

Yenilenmiş Telefon Ne Demek?

 

Avantajlı fiyatları ile tercih edilen ikinci el telefonlar, pek çok kişi tarafından ilgi görüyor. İkinci el telefonlar gibi uygun fiyatlı olan yenilenmiş telefonlar da son dönemin araştırılan konuları arasında. Kimi zaman karıştırılan bu iki kavram, aslında birbirinden farklı. Peki yenilenmiş telefon ne demek

 

Yenilenmiş telefonlar; yetkili firmalar tarafından birçok farklı aşamadan geçirildikten sonra kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca bu yenileme işlemleri, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yenileme lisansına sahip firmalar tarafından yapılabiliyor. Donanım ve kozmetik açıdan onarılan telefonalar, yeni telefonlardan farksız hale getiriliyor. Örneğin Vodafone; uzman kadroları ile mobil telefonları, öncelikli olarak yazılım ve donanım açısından değerlendiriyor ve birçok teste tabi tutuyor. Gerekli durumlarda orjinal parçaları ile telefonların değişimleri yapılıyor. Kozmetik açıdan da yepyeni hale getirilen telefonlar, birçok işlemin ardından satışa sunuluyor. Vodafone’un sunduğu yenilenmiş telefon modelleri, 12 ay garantili oluyor ve güvenle kullanılabiliyor.

 

İkinci El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İkinci el telefonlarda güvenilir bir firmadan alışveriş yapmak çok önemli. Çünkü ancak yetkili ve uzman kişiler tarafından yenilenen telefonlar, güvenle kullanılabiliyor. İkinci el akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler neler, sizin için listeledik.

 

1. Güvenlik Kontrolü Yapın

 

İkinci el telefon alırken dikkat edilecekler arasında ilk sırada güvenlik kontrolü bulunuyor. e-Devlet üzerinden yapabileceğiniz basit bir IMEI sorgusu ile güvenli bir alışveriş yapabilirsiniz. Güvenlik açısından telefonun faturasını da sorgulamanız oldukça önemli. Faturası olmayan telefonların çalıntı olma ihtimali olduğu için, bu telefonları satın almak da suç teşkil eder. 

 

2. Fiziki Özelliklerini Kontrol Edin

 

İkinci el telefonda özenle yapılması gereken kontrollerden biri de fiziksel kontrol. Telefonun ezik ya da çizik bir kısmı var mı diye kontrol edebilirsiniz. Telefonun kasasını iyi biçimde kontrol ederek, herhangi bir ekran değişimi yapılıp yapılmadığını anlayabilirsiniz.

 

Kamera kontrolü yaparak; hem çekim performansını kontrol edebilir, hem de piksel durumunu anlayabilirsiniz. Telefonun hoparlörleri de deneyebilir, ses kalitesini kontrol edebilirsiniz. Son aşamada telefonun önemli donanım parçalarında değişiklik yapılmış mı öğrenmelisiniz. Basit parça değişimleri yapılmış olan telefonları tercih etmek, uzun süre kullanıma imkan verir.

 

3. Batarya Kontrolü Yapın

 

Telefonun en önemli parçalarından biri de bataryası. İkinci el telefon alırken, telefonun menüsü üzerinden ya da farklı pil kontrolü uygulamaları ile pil sağlığını kontrol edebilirsiniz.

 

Vodafone, güvenli ikinci el telefon alışverişi için yenilenmiş telefon alternatifleri sunuyor. Vodafone’un online mağazası üzerinden ikinci el telefonlara ulaşabilirsiniz. Vodafone’un uzman kadrolarının yenilediği en popüler telefon modellerine, faturaya ek 12 ay boyunca taksitle sahip olabilirsiniz. Avantajlı fiyatlara sahip telefon modellerine, Vodafone güvencesi eşlik ediyor. ‍

 

Yenilenmiş İkinci Elde Birinci Tercih Vodafone!

Hemen İncele!