Karne Hediyesi

24 Ocak 2024

Karne Hediyesi

Karne Hediyeleri Her Şey Yanımda'da!

Ürünleri Keşfet
 

Öğrenciler için bir eğitim yılında en çok beklenen günler her zaman karne günleri olmuştur. Yoğun bir eğitim döneminin ardından karne alan öğrencileri karnelerindeki notlardan çok tatile girmenin ve karne hediyelerinin heyecanı sarar. Ebeveynler çocukları motive etmek için karne hediyesi ararken öğrenciler de bu hediyeleri dört gözle bekler. Her öğrenci için karne hediyesinin anlamı farklı olsa da hediye heyecanı her öğrenci için aynıdır. Peki hangi yaş gruplarına ne tür karne hediyeleri alınabilir? Karne hediyesi seçimi için ipuçları hazırladık.

 

Karne Hediyesi Seçimi

 

Karne hediyesi olarak ne almalı, sorusunun yanıtı için verilebilecek yüzlerce farklı ürün var. Birlikte vakit geçirmenin en güzel hediye olacağının altını çizmek de gerek. Ama heyecanla hediye bekleyen öğrencilerin eli de boş bırakılmaz :) Karne hediyesi alırken nelere dikkat etmeli konusunu biraz açalım…

 

● Yaş Grubuna Uygun Hediye Seçilmeli

 

Yüzlerce hatta binlerce hediye seçeneği arasında karne hediyesi olarak ne alacağınızı bulmak oldukça zor olabilir. Hediye seçimi yaparken en önemli konu hediye alacağınız öğrencinin yaşını bilmek ve buna uygun olacak hediyelere yönelmektir.

 

4-5 yaş grubu için daha çok bilişsel becerilerini geliştirecek yarış arabası, bebekler, tamir veya mutfak setleri gibi oyuncaklar tercih edilebilecekken 6-11 yaş grubu öğrenciler için okuma setleri, kumandalı araba, hobi setleri, kutu oyunları, bisiklet, paten gibi hediyeler tercih edilebilir. 12-17 yaş aralığındaki öğrenciler için bilgisayar, cep telefonu, kablosuz kulaklık, tablet gibi teknolojik ürünlerin yanı sıra yine bu grupta yer alan ergenlik dönemindeki öğrenciler için saat, parfüm ve kıyafet gibi kendilerini özel hissettirecek hediyeler de seçilebilir. Ayrıca yine bu grup için ilgi alanlarına girebilecek kitaplar, müzik aletleri, fotoğraf makinesi, oyun konsolu gibi hediyeler de listeye eklenebilir.

 

Yaş grubu hediye seçiminde en önemli etkenlerden biri olsa da öğrencinin ilgi alanları, eğitimindeki başarısı gibi faktörler de bu seçimi etkileyecektir. Ayrıca eğitim dönemi başında çocuğunuzla konuşarak ona isteyeceği hediyenin ne olduğunu sorabilir, böylece bir hedef belirleyerek motive olmasına yardımcı olabilirsiniz.

 

Peki karne hediyesi için uygun seçenekler neler olabilir?

 

● Her Şeyin Başı Teknoloji

 

Günümüz çocuklarının en sık istediği hediyelerin başında teknolojik ürünler geliyor. Oyuncak, bisiklet gibi klasik hediyeler yerini bilgisayar, tablet, telefon ve oyun konsolu gibi teknolojik ürünlere bıraktı. Elbette bu ürünler öğrencilerin yaşına ve okul başarısına göre ebeveynler tarafından detaylı şekilde incelenerek tercih ediliyor. Bu teknolojik ürünlerin hediye edilmesi öğrenci için oldukça motive edici olabiliyor ancak velilerin endişesi teknoloji ile geçirdikleri zamanın çocuklarının okul başarısı üzerindeki etkisi oluyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu veli ve öğrenci arasındaki doğru iletişim. Teknolojinin doğru kullanımının eğitime de büyük katkıları olduğunu düşünerek çocuğunuzun çok istediği bir cep telefonunu, bilgisayarı veya oyun konsolunu karne hediyesi olarak alabilirsiniz. Yine sağladığı faydaları düşünerek çocuğunuz ile sürekli iletişimde olmak adına bir akıllı saat de tercih edebilirsiniz.

 

Anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin teknoloji ile fazla içli dışlı olmasını istemeyen veliler bu tür hediyeleri daha çok ortaokul ve lise öğrencileri için tercih edebiliyorlar. Eğer ortaokul veya lise düzeyinde bir öğrenciye karne hediyesi alacaksanız teknolojik ürünler unutulmaz bir hediye olabilir.

 

● Klasikler Asla Ölmez

 

Teknolojik ürünler en çok istenen hediyeler listesinde başı çekse de nostaljik karne hediyelerinin modası asla geçmez. Çocuğunuzun çok istediği bir oyuncağı karne hediyesi olarak almak hem güzel bir anı hem de gelecek yıl için iyi bir motivasyon kaynağı olacaktır. Geçmişten günümüze gelen en klasik karne hediyelerinden biri olan bisiklet de çocuğunuzu fiziksel aktiviteye yönlendirecek ve keyifli vakit geçirmesine yardımcı olacak bir hediye olabilir. Aynı şekilde bir çift paten veya schooter da çok keyifli bir hediye olabilir. Elbette bu tür hediyeleri tercih edecekseniz kask, dizlik, dirseklik gibi güvenlik önlemlerini de satın almayı unutmamalısınız.

 

Bunların yanı sıra kutu oyunlarını tercih ederek çocuğunuzun yaşıtları ile keyifli vakit geçirerek sosyalleşmesini sağlayabilir veya bu oyunları aile içerisinde de oynayarak birlikte kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

Yaşları nedeniyle de daha hareketli yapıya sahip olan anaokulu ve ilkokul öğrencileri için oyun oynamak okul ile eş değer öneme sahip bir aktivitedir. sınavlara hazırlık için önlerinde uzun bir zaman olan bu seviye öğrenciler için bisiklet, kutu oyunları, oyuncak araba ya da güzel bir bebeğin onları çok mutlu edeceğinden emin olabilirsiniz.

 

● Hobilere Destek Olmak Şart

 

Bir eğitim dönemi boyunca derslerine odaklanmış öğrencilerin hobilerini desteklemek onların kişisel gelişimleri açısından oldukça önemli bir konu. Resim yapmayı, müzik ile uğraşmayı ya da örgü örmeyi seven bir çocuğunuz olabilir. Onun hobilerini ve yapmak istediklerini gözlemleyerek alacağınız hediyeye karar verebilirsiniz. Ahşap oyma seti, resim yapma seti, örgü malzemeleri gibi hobi setleri öğrencilere yeni ufuklar açarak onları eğitim döneminin stresinden de uzaklaştıracaktır.

 

Müziğe ilgi duyan çocuklarınız için ise istedikleri müzik aletini alarak veya var olan müzik aletlerini destekleyici nota sehpası, metronom, yeni notalar gibi ürünler alarak tatilde hobilerini geliştirmeleri için bir fırsat oluşturabilirsiniz.

 

İlkokul ve ortaokul öğrencileri için bu tür hediyeler oldukça uygun ve keyifli olacaktır.

 

● Kitaplar En İyi Hediyedir

 

Kitaplar hem çocukların hem de yetişkinlerin en iyi dostudur ve bu anlamda en iyi karne hediyelerinden biridir. Öğrencinin durumuna göre de bazı velilerin tercihi oyuncak ya da teknolojik ürünlerden ziyade yeni eğitim dönemine de destek olacak ve öğrencinin dikkatini dağıtmayacak kitaplardan ve okuma setlerinden yana olabiliyor.

 

Ders kitapları dışında, öğrencinin okuma kabiliyetini geliştirecek, anlam bilgisine destek olacak ve hayal gücünü geliştirecek romanlar iyi bir karne hediyesi olabilir. Böyle bir hediye tercih etmeden önce öğretmen tavsiyeleri ile de yönlenmek daha doğru ve faydalı bir tercih yapmanızı sağlayabilir.

 

Her yaş grubu ve sınıftaki öğrenciye kitap alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek nokta çocuğunuzun ilgisini çekecek ve gelişimine katkı sağlayacak türde kitapları seçmek. Böylece  hem okuma alışkanlığını desteklemiş hem de hep hatırlayacağı bir hediye vermiş olacaksınız.

 

● Hediyeniz Ödül Değil Motivasyon Kaynağı Olsun

 

Seçtiğiniz hediye her ne olursa olsun hediyeyi öğrenciye verme şekliniz başarısından dolayı bir ödül değil onu her durumda desteklediğinizi belirtecek bir motivasyon sembolü olmalı. İyi bir karne getirsin ya da getirmesin tüm öğrencilerin durumuna uygun şekilde motive edildiğinde bir sonraki dönem daha başarılı olabileceği unutulmamalı. Bu nedenle beklenen başarıya ulaşmış olsun ya da olmasın her öğrenciye bir karne hediyesi almak çok önemli. Her koşulda çocuğunuzun yanında olduğunuz mesajı ile vereceğiniz küçük bir armağan onun kendisine olan özgüvenini artıracak ve başarısını destekleyecektir.

 

Vodafone Her Şey Yanımda Avantajları

 

Vodafone Her Şey Yanımda alışveriş platformu karne hediyesi almak isteyen tüm öğrenci yakınlarının ve öğrencilerin yanında. Binlerce ürün seçeneği ile hediye seçiminizi kolaylaştıracak bu platform ile kararsız kaldığınız ürünleri özelliklerine göre kıyaslayarak kolayca hediye seçiminizi yapabilirsiniz. Fiyat karşılaştırmaları ile de bütçenize en uygun hediyeyi belirleyebilirsiniz. Ayrıca günün teklifleri kategorisi altındaki fırsatları inceleyerek ihtiyacınız olabilecek ürünlere avantajlı fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Vodafone Her Şey Yanımda alışveriş platformu Vodafone Yanımda uygulaması içerisinde sizleri bekliyor.