Çeyiz İhtiyaçları

24 Ocak 2024

Çeyiz İhtiyaçları

Çeyiz İhtiyaçları Her Şey Yanımda'da!

Ürünleri Keşfet
 
‍‍‍Hayatın dönüm noktaları, bir dizi hazırlıkla birlikte geleneği yaşatma isteğini beraberinde getirir. İlkokula başlama, mezuniyet, iş, evlilik, doğum gibi dönüm noktaları, yaşamı anlamlı kılar. Geleneklerin tüm detaylarıyla yaşatıldığı düğünler ve öncesindeki hazırlıklar ise hemen herkes için heyecan vericidir. Düğünleri heyecanlı kılan aşamalardan biri de çeyiz hazırlıklarıdır. Çarşı pazar gezerek günler hatta bazen aylar süren çeyiz hazırlıkları, çok keyifli olduğu kadar zahmetlidir de. Ancak online çeyiz alışverişi ile tüm süreci aynı keyifle ama konforlu bir biçimde tamamlamak mümkün. Online olarak çeyiz hazırlamak çok konforlu. Tüm çeyiz ihtiyaçlarını belirleyerek her bir ihtiyaç için fiyatları karşılaştırmak ve ürünleri detaylı olarak incelemek üzere Vodafone Her Şey Yanımda uygulamasını indirebilirsiniz. Peki, çeyiz alışverişinde neler dikkat etmeli?

 

Çeyiz Alışverişi

 

Evlilik; bir dizi ritüelin takip edilmesi ile gerçekleşiyor. Bazı toplumlarda bu ritüeller daha sınırlı iken bazılarında aylar süren hazırlık süreçleri söz konusu olabiliyor. Çeyiz alışverişi, evlenmek üzere olan çiftin yeni yuvalarını tasarladıkları harika bir süreç. Adeta hayallerin somutlaşması söz konusu oluyor. Bir yandan da kolay değil bu süreç. Zira, kocaman bir evin yüzlerce ihtiyacı var. Hepsinin alınması bir yana hepsi için tam da sizin istediğiniz gibi ürünler seçilmesi ve bir de bütçenize uygun olması lazım. Peki, bu işi kolaylaştırmanın bir yolu yok mu?

 

Çeyiz Alışverişini Kolaylaştıracak 10 İpucu

 

Çeyiz alışverişini kolaylaştırmak üzere kendinize bir yol haritası belirleyebilirsiniz. Bu yol haritası için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

 

1. Liste Yapın!

 

İlk adım, bir liste yapmak olmalı. Yukarıda da söylediğimiz gibi bir evde sadece mutfakta gereksinim duyulan ürünler belki yüz adedi geçer. Dolayısıyla çeyiz için alınması gerekenler listesi yapmanız şart. Yemek takımı, rende, mutfak robotu, robot süpürge, airfryer, nevresim takımı, ekmek yapma makinesi, 6’lı su bardağı, servis tabakları, çerez tabakları, bornoz takımı, banyo seti gibi neredeyse sınırsız sayıdaki ürün için net bir listeniz olmalı. Ürünleri aldıkça da listeye bir tik atar ve biraz olsun rahatlarsınız :)

 

2. Öncelik Sırası Yapın!

 

Evde ne lazımsa yazdınız ama önce neleri almak gerekli? Her şeyi birden alamayacağınıza göre ve belki de bazı şeyleri düğünden sonraya da bırakabilme ihtimaline karşı bir öncelik sıralaması yapmalısınız. Örneğin tencere seti, yemek takımı, bornoz takımı, nevresim takımı öncelikli iken yoğurt yapma makinesi, saç şekillendirici biraz daha listenin sonuna kayabilir. Bu önceliklendirme ile çok daha verimli bir süreç takibi sağlayabilirsiniz.

 

3. Listeye Sadık Kalın!

 

Bir çeyiz ihtiyaç listesi yaptınız, o listede önceliklendirme de sağladınız ama işin zor yanı belirlediğiniz şemaya sadık kalmak. Bu nedenle her şeyin yolunda gitmesi için listeye sadık kalmak önemli. Elbette cazip indirimler kuralları bozabilir :)

 

4. Konsept Belirleyin!

 

Hiç, çok yeni döşenmiş bir eve gittiğiniz halde keyifli ve yeni bulmadığınız oldu mu? Eşyaların tamamı yeniyken bir ev, nasıl eski gibi görünebilir? Bu sorunun yanıtı konseptsiz olmakta gizli. Bazen bir şeyleri almakla iş, bitmez. Eşyaların birbiri ile uyumu, birlikte temsil ettikleri bir stilin olması aslında hep beraber bir mesaj vermelerini sağlar. Bu mesaj da o evin tarzını belirler.

 

Tarzlar ise kişiye özeldir ve her zevke uymayabilir. Ama her evin hatta her mekanın bir stili olmalıdır. Bohem stil, barok stil, minimalizm, rococo, modern dekorasyon gibi farklı dekorasyon stilleri vardır. Bunlardan size uygun olanı seçip evinizi buna göre döşeyebilirsiniz. Ama ev döşemek ya da dekorasyon belirlemek sadece büyük eşyalarla olmaz. Çeyiziniz de aynı konsepte olursa çok daha etkileyici bir genel görünüm elde edersiniz. Bu da stil sahibi bir mekanın anahtarıdır.

 

5. Renk Belirleyin

 

Konseptin bir parçası da renktir. İç mimarlar bir mekan için çalışırken öncelikle bir konsept belirlerler. Ardından bir renk paleti çalışırlar. Genellikle 3 ya da 4 renk olur bu palette. Eve alacağınız büyük eşyaların tarzı ve rengi az çok kafanızda oturmuş ise çeyiz ürünleri seçimini de buna uyumlu yaparak bir bütünlük elde edebilirsiniz. Bu amaçla da önceden renk belirlemek, işinizi kolaylaştırır. Böylece sadece o anda beğendiğiniz için aldığınız ama bir araya geldiğinde her biri birinden farklı olduğu için dağınık görünen bir stil ile karşılaşmamış olursunuz.

 

6. Konsepte Sadık Kalın :)

 

Yukarıda listeye sadık kalın demiştik, burada da konsepte sadık kalın diyoruz. Diyelim ki eviniz için iskandinav dekorasyon stilini benimsediniz. Bu stilde eşyalar almayı planlıyorsunuz. Peki, o bohem dantelli masa örtüsü hiç oldu mu şimdi:) Aldığınız her bir üründe “konseptime uyuyor mu” diye kendinize sorun.

 

7. İhtiyaçlarınızı Kategorilere Ayırın

 

Uzun bir çeyiz listeniz oldu. Önce alınacaklar da belli. Ne tipte ve renkte ürün tercih edeceğinizi de biliyorsunuz. İyi de işe nereden başlamalı? Çeyiz ürünleri sipariş ederken ya da ürün seçerken bir kategori ağacı yapabilirsiniz. Örneğin listenizi yatak odası, mutfak, banyo gibi kategorilere ayırarak ilerleyebilirsiniz.

 

8. Uygun Fiyat İçin Araştırma Yapın

 

Listeler, konseptler güzel de fiyatlar nasıl? Çeyiz ürünleri alırken sizi en çok yoracak konulardan biri fiyat karşılaştırması olacaktır. Online çeyiz alışverişi ile fiyat karşılaştırma sürecini daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Örneğin Vodafone Her Şey Yanımda uygulaması ile beğendiğiniz ürünleri hem fiyat hem de özellikleri bakımından birbirleri ile kıyaslayabiliriz.

 

Uygun fiyatlı çeyiz alışverişi için fiyat karşılaştırmaları kadar kampanya ve ödeme kolaylıkları da önemlidir. Vodafone Her Şey Yanımda fırsatlarını keşfedebilir ve kolayca değerlendirebilirsiniz.

 

9.Teknoloji Ürünlerinde İyi Araştırma Yapın!

 

Çeyiz için teknoloji ürünü alırken fiyat kadar dikkat etmeniz gereken bir konu da ürün özellikleridir. Küçük ev aletleri çeyiz kategorisinde yer alan ürünlerin her biri için kullanım özellikleri, enerji tüketim oranları, kullanıcı yorumları gibi başlıklarda değerlendirme yapabilirsiniz. Ürün inceleme içerikleri de size bu konuda yol gösterebilir.

 

10. Kişisel Zevklerinizi Dikkate Alın

 

Çeyiz alışverişini sadece alınması gerekenleri bir düzen içinde tamamlamak olarak görmeyin. Zira, yaşayacağınız ev için ilham alacağınız yegane kaynak sizin duygu ve düşünceleriniz. Kişisel zevklerinizi de mutlaka dikkate alın.

 

Uygun Fiyata Çeyiz Alışverişi Nasıl Yapılır?

 

Çeyizlik yemek takımı, çatal bıçak setleri, nevresim takımları, havlular, bornozlar, ev terlikleri, kişisel bakım ürünleri, pijama ve çamaşırlar, makyaj malzemeleri gibi yüzlerce ürüne online olarak ulaşabilirsiniz. Vodafone Her Şey Yanımda üzerinden tüm çeyiz ihtiyaçlarınızı konforlu ve güvenli bir biçimde tamamlayabilirsiniz.