Back to School

24 Ocak 2024

Back to School

Okul Alışverişi İhtiyaçları Her Şey Yanımda'da!

Ürünleri Keşfet
 

Back to School ile yeni bir eğitim - öğretim süreci başlıyor. Hem veliler hem de öğrenciler için heyecan verici olan yeni dönemde okul ihtiyaçları da hızla karşılanılmak isteniyor. Yeni okul kıyafetleri, okul çantası, kalemlik, kırtasiye malzemeleri temel ve ortak ihtiyaçlar olurken yeni bir tablet, akıllı saat gibi gereksinimler de gündeme geliyor. Okula dönüş hazırlıkları yaparken ihtiyaçlarınız için kolay listeler yapabilir ve uygun fiyatlarla alışverişinizi sağlayabilirsiniz. Bu amaçla Vodafone Her Şey Yanımda rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. Peki, okula dönüş zamanı ihtiyaç listesi için nasıl bir plan yapılmalı?

 

Okul Alışverişinde Önemli İpuçları

 

Back to school alışveriş için birden fazla kriteri dikkate alarak bir liste yapabilirsiniz. Burada öğrencinin yaşı, sınıfı ve ilgi alanları belirleyici oluyor. Elbette bütçe, alınacaklar listesi ve ilgili eğitim kurumunun belirlediği kurallar da etkili. Okul kıyafetinden kırtasiyeye okul alışverişinde dikkat edilecekleri listeleyelim:

 

1. Okul Kıyafeti Seçimleri

 

Okul dönüşü kıyafet seçimlerinde öğrencilerin ve ebeveynlerin dikkat etmesi gereken birkaç püf noktaları bulunuyor. Bu püf noktalar şu şekilde sıralanabilir.

 

● Vücut Proporsiyonu

 

İnsanlar ve  özellikle gelişme çağındaki çocuklar yıl içerisinde boy değişimi ile kilo değişimi yaşayabilir. Bu sebeple öğrencilerin yeni bir okul dönemine başlarken vücut proporsiyonuna uygun giyinmesi önemli bir ölçüt olarak karşımıza çıkıyor. Dar ve geniş kesimli üst giyim üniformaları kişinin beden aralığına göre değişkenlik gösteriyor. Üst bedeni daha kalıplı olan erkek ve kız öğrenciler m beden ve üstü beden aralığında tercihlerde bulunabilir. Üst bedeni daha dar olan öğrenciler ise small beden ve omuzları dar kesim olan üniformaları tercih edebilir.

 

● Kumaş Kalitesi

 

Öğrencilerin giyeceği okul kıyafetlerinin kumaş kalitesi de önemli bir ayrıntı olarak karşımıza çıkıyor. Kumaşlar da kendi içerisinde sağlıklı ve sağlıksız olarak iki ana gruba ayrılıyor. Sağlıklı kumaşların en büyük özelliği ham maddeler tarafından üretiliyor olup sağlığa herhangi bir tehdit oluşturmaması oluyor. Özellikle kıyafetlerde pamuk, keten, kaşmir, ipek ve kenevir gibi kumaşlardan yapılmış kıyafetlere yönelmek daha doğru bir tercih olduğu görülüyor. Bazı kumaş yapıları azo boyar adında bir madde içerdiği için kanserojen riski yüksek olduğundan sağlık için büyük bir tehdit kaynağı oluşturabiliyor. Bu sebeple kıyafet seçimlerinde akrilik, naylon, asetat ve polyester gibi yapay kumaşlardan olabildiğince uzak durmak önemli bir püf nokta oluyor.

 

● Mevsim Geçişleri

 

Mevsim geçişleri kıyafet seçimlerinde büyük bir karmaşa yaşatabiliyor. Özellikle yazdan sonbahara geçişte mevsimlik direnç kotlar, sweatshirtler ya da blazer ceketler tercih edilerek şık bir görünüm elde edilme imkanına sahip olunuyor. Kış mevsiminde montlar dış kıyafet olarak tercih edilirken aynı zamanda kışlık bot ve eldivenlerle uyumlu kombinler yapılabilir. Yaz aylarında ise kısa kollu lakoslar, askılı tişörtler ve şapkalar sandaletlerle kombin edilerek spor bir görünüm elde edilebilir.

 

2. Okul Dönüşü Kırtasiye Alışverişi

 

Okul dönüşü kırtasiye alışverişi her yıl muhakkak yapılan klasik alışverişlerin başında gelmektedir. Kırtasiye alışverişlerinde öğrencinin o dönemin gerektirdiği ihtiyaçlar ve ders içeriğine göre ürünlerin çeşitliliği değişkenlik göstermektedir. Ancak genellikle kırtasiye alışverişlerinde temel olan birkaç ürün vardır. Bu ürünler kırtasiye alışverişinin olmazsa olmaz ürünleri olarak karşımıza çıkabilir.

 

● Kalem

 

Kalemler her yaş grubundan öğrencinin satın aldığı kırtasiye ürünleri arasında yer alıyor kalemlerin pek çok çeşitleri bulunuyor Kurşun kalem başta olmak üzere uçlu kalem, tükenmez kalem, pilot kalem, keçeli kalem, fosforlu kalem jel kalem olmak üzere öğrencilerin zevkine ve isteklerine göre piyasaya sunuluyor. Boyama kalemleri de öğrenciler tarafından oldukça rağbet görüyor. Kuru boya, pastel boya, sulu boya ve guaj boya gibi boyama kalemleri resim derslerinde aktif kullanılarak pek çok çalışmanın ana malzemesi olarak önemseniyor.

 

● Silgi

 

Silgi önemli kırtasiye malzemelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Kağıtları ya da silgi ile silinebilecek herhangi bir yüzeyi temizlemek için kullanılan bu kırtasiye ürünü okul dönüşü alışveriş listelerinde muhakkak kendine yer ediniyor. Pek çok farklı malzeme ve modelden oluşan silgiler kullanım amaçlarına göre farklılık da  gösterebiliyor.

 

● Defter

 

Defler üzerinde yazı veya çizim yapmaya yarayan kağıtların bir araya getirilmesi ile oluşan bir yapı olarak karşımıza çıkıyor birçok farklı boyutta, renkte, hacimde ve çeşitte bulunan defterler geri dönüşü alışveriş listelerinde muhakkak öğrencilere alınan ürünler arasında yer alıyor.

 

Bu üç malzeme dışında pek çok önemli kırtasiye malzemesi bulunuyor. Bunlar kalemtıraş, makas, bant, zımba, delgeç, ataç, cetvel vb. şeklinde sıralanabilir.

 

3. Okul İçin Kitap Alışverişi

 

Okul için yapılan kitap alışverişlerini pek çok farklı etken belirliyor. Bu etkenler yaş, öğrencinin kapasitesi, müfredattaki derslerin çeşitliliği şeklinde sıralanabilir. Kitaplar konularına, amaçlarına, ve alanlarına göre farklılık gösteriyor.

 

● Okuma Kitapları

 

Okuma kitapları, birinci sınıftan başlayarak okumayı yeni yeni sökmeye başlayan öğrencilerin kendini geliştirmesi için yapılmış kitap çalışmaları olarak karşımıza çıkıyor. Okuma kitapları hacim olarak on ile on beş sayfa arasında bir hacme sahip oluyor. Ayrıca görsellerle desteklenen okuma kitapları daha çok masal, çocuk hikayeleri ve fabl şeklinde konu biçimlerine göre şekilleniyor.

 

● Roman

 

Romanlar ortaokul seviyesinden yüksek öğrenim seviyesine kadar sadeleştirilmiş ve orijinal basım seviyeleri ile farklılık gösteren bir edebiyat türü olarak karşımıza çıkıyor. Romanlar kendi içerisinde pek çok farklı tanımla anlatılmaya çalışılıyor. Öğrenciler ortaokul ile birlikte roman okumayı anlayabilecek ve sevebilecek seviyeye gelebilir. Ebeveynler çocuklarının yaş ve öğrenim kriterlerine göre kitap alışverişi yaparak çocuklarının düşünce dünyalarına katkıda bulunabiliyor.

 

● Konu Anlatım ve Soru Bankaları

 

Konu anlatım ve soru bankaları, öğrenme çağının kendi müfredatı içerisinde hazırlanarak ders dönemlerine olumlu katkıları olan yardımcı kaynak kitaplar olarak piyasaya sunuluyor. Ebeveynler okul dönüşü çocuklarına yeni ders dönemi için müfredata uygun çalışma kitapları alarak çocuklarını derse karşı motivasyonlarını arttırmaya çalışıyor. Ancak ebeveynlerinin ebeveynlerin dikkat etmesi gereken şeylerden biri satın alınacak bütün kitap türlerinin çocuklarının yaşına, algılama kapasitesine, istek ve arzusuna uygun olmasına dikkat etmeleri gerekiyor.

 

Vodafone Her Şey Yanımda İle Okula Dönüş

 

Online alışveriş kolaylığı okula dönüş zamanında velilere ve öğrencileri pek çok kullanım avantajı sağlıyor. Bunlardan biri birçok farklı kategoride yer alan ürünü anlık görüntüleyebilme imkanı sağlayabilmesi oluyor.

 

Ayrıca Vodafone Her Şey Yanımda aracılığı ile ebeveynler çocukları için kıyafet, kırtasiye ürünleri kitaplar, zeka oyunları gibi pek çok farklı ürünü bütçelerine uygun şekilde satın alma imkanına sahip olabiliyor.

 

Vodafone Her Şey Yanımda aracılığıyla bütçenize uygun ürünleri, okul zamanında çeşitli indirim ve kampanyalarla satın alma imkanına sahip olabilirsiniz. Online alışveriş rahatlığını Vodafone güvencesi ile deneyimleyebilirsiniz.