29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Hediye Önerileri

24 Ocak 2024

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Hediye Önerileri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Hediye Önerileri Her Şey Yanımda'da!

Ürünleri Keşfet
 

Özel günler içerisinde özellikle dini ve milli bayramlar, ortak bir coşku yaratır ve tüm ülke çapında büyük kutlanır. Bu coşku ile kutlanan milli bayramlardan biri de Cumhuriyet Bayramı. Her bir bireyin yaşamına dokunan bir ulusal değer olan Cumhuriyet’in kuruluşunu kutladığımız 29 Ekim’de sevdiklerinize anlamlı hediyeler sunabilirsiniz.

 

Cumhuriyet Bayramı

 

Cumhuriyet Bayramı, ülkemizde milli birlik ve beraberlik duygusunun en yoğun yaşandığı ve tüm ülkede büyük bir coşku ile kutlanan en önemli milli bayramlardan biri. Her yıl Cumhuriyet Bayramı’nda gündüz meydanlarda, stadyumlarda ve okullarda törenler düzenlenerek kutlamalar yapılır. Geceleri ise şehirlerin büyük meydanları ve ana caddelerinde fener alayları düzenlenir. Aynı zamanda Cumhuriyet Bayramı’nda resmi olarak 1,5 günlük bir tatil ilan edilir.  Yapılan gösterilerin ve okunan şiirlerin duygulandırdığı bu özel günde özellikle çocuklara Cumhuriyeti anlatmak ve sevdirmek için güzel etkinlikler de düzenlenir.

 

Cumhuriyet Bayramı Ne Zaman?

 

Cumhuriyet Bayramı, her yıl 29 Ekim tarihinde kutlanır. 29 Ekim 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti ilan etmesi nedeniyle kutlanan bu özel gün, ülkemizin en önemli günlerinden biridir. Peki, Cumhuriyet Bayramı ne zaman kutlanmaya başlandı? Cumhuriyet Bayramı, cumhuriyetin ilan edildiği 1923 yılından 2 yıl sonra yani 1925 yılında çıkarılan bir kanun ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bayramı ilan edilmiştir. Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim 1933 yılında gerçekleşen onuncu yıl kutlamaları sırasında Mustafa Kemal’in yazdığı 10.yıl Nutku’nda da “en büyük bayram” olarak tanımlanmıştır.

 

Cumhuriyet Bayramının Önemi

 

Cumhuriyet Bayramı, Türk milletinin en önemli bayramlarından biridir. Cumhuriyet Bayramı’nın önemi, Türk milletinin uzun süren savaşlar sonunda kazandığı zaferlerle kendi bağımsızlığını ilan etmesinden gelir. Tarihin en önemli savaşlarından olan Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından yeni bir yönetim şekline ihtiyaç duyan Türkiye Devleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ve devrimciliği ile hak ettiği yönetim şekli olan Cumhuriyet’e kavuşmuş oldu. Uzun süren bir bağımsızlık mücadelesinin ve acı veren kayıpların sonunda ilan edilen cumhuriyetin bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu uğurda feda edilenleri, şehitlerimizi ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve Cumhuriyet’e sahip çıkmayı unutmamak için oldukça önemli bir gündür.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hediyeleri

 

Cumhuriyetin ilanının yıl dönümü olan her 29 Ekim’de coşku dolu kutlamalar yapılırken bu özel günü hatıralarda canlı tutacak küçük sürprizler de hoş bir etki sunar. Biz de bu bakış açısıyla Cumhuriyet Bayramı’nda sevdiklerine hediye almak isteyenler için en özel 29 Ekim hediyeleri listesi hazırladık.

 

● Türk Bayrağı

 

Türk Bayrağı, ülkemizin ve Cumhuriyet Bayramı’nın en önemli sembollerinden biridir. Bu nedenle bu özel gün için tercih edebileceğiniz en özel ve sembolik hediyelerin başında Türk Bayrağı gelir. Türk Bayrağı hediye ettiğiniz kişinin hem bayramı daha coşkuyla kutlamasına hem de her milli bayramda sizi anımsamasını sağlayabilirsiniz. Bayramlarda balkon ve pencerelere asmak üzere Türk Bayrağı’nın her evde olması gereken bir ihtiyaç olduğunu da ekleyelim.

 

● Nutuk

 

Cumhuriyet Bayramı için seçebileceğiniz en özel hediye Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk adlı eseri olacaktır. Bu hediye ile, Mustafa Kemal Atatürk’ün bu önemli eserinin anılmasına ve cumhuriyetin temellerinin çok daha derin şekilde incelenmesine bir pencere açmış olacaksınız.

 

● Atatürk ve Millî Mücadele Hakkında Kitaplar

 

Eğer kitap okumayı seven birine bir 29 Ekim hediyesi alacaksanız, Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazılmış eserlerden oluşan özel bir set hazırlayabilirsiniz. Bu sayede hediye alacağınız kişinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Atatürk’ü daha yakından tanıması için de bir imkân sağlamış olacaksınız.

 

● Hatıra Paraları

 

Para koleksiyonu yapmayı seven biri için hediye arıyorsanız, 29 Ekim için en özel hediyelerden biri hiç kuşku yok ki Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak bastırılmış hatıra paralar olacaktır.

 

● Atatürk Temalı Türk Kahvesi Fincanı Seti

 

Türk Kahvesi, Türk kültürünün en önemli sembollerinden biri. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği içeceklerden biri olması nedeniyle de Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak şık bir Türk Kahvesi fincan seti tercih edebilirsiniz.

 

● Atatürk Fotoğrafları

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında kullanılan en önemli parçalardır. Bu nedenle 29 Ekim için Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan güzel bir albümü hediye olarak tercih edebilirsiniz. Ayrıca hediye alacağınız kişinin kendine özel bir ofisi ya da iş yeri varsa, Atatürk’ün en özel fotoğraflarından birini büyük boyda çerçeve ettirerek armağan edebilirsiniz.

 

● Türk Bayrağı Baskılı Ürünler

 

29 Ekim için özel olacak hediyelerden biri de Türk Bayrağı baskılı ürünlerdir. Kupa, tişört, anahtarlık ya da şapka gibi Türk Bayrağı baskılı ürünler güzel bir anı olacaktır.

 

● Kitap Ayracı

 

Eğer çok sayıda kişiye hediye alacaksanız, en güzel hediye seçeneği kitap ayraçlarıdır.  Cumhuriyet temalı ürünlerden seçeceğiniz farklı kitap ayraçları ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısını çok anlamlı bir şekilde yaşatabilirsiniz.

 

● Planlayıcı

 

Cumhuriyet Bayramı için sevdiklerinize güzel ve kullanışlı bir hediye arıyorsanız tarihsiz planlayıcılar harika bir seçenek olabilir. Seçeceğiniz planlayıcının cumhuriyet ve Atatürk temalı olmasını bu özel gün anısına dikkat edebilirsiniz.

 

● Kalem

 

29 Ekim anısına hediye edilebilecek en güzel ürünlerden biri de kalemler. Üzerinde hediye edeceğiniz kişinin isminin yer aldığı şık bir tükenmez ya da dolma kalem oldukça güzel bir hediye olacaktır.

 

● Kırmızı Tişört

 

29 Ekim’de giyilmek üzere şık kırmızı tişört modelleri de yakınlarınıza hediye olarak sunabileceğiniz ürünler. Beyaz bir pantolon ya da etek ile kombinlenebilecek olan kırmızı t shirt modelleri, her zaman gardırobunda yer edinecek ve her bayramda sizi anımsatacaktır. 

 

Bu özel günde sevdiklerine hediye almak, Cumhuriyet Bayramı’nın anısını yaşatmak için bir bahane olabilir. 29 Ekim için birçok hediye seçeneği Her Şey Yanımda online alışveriş platformunda. Her Şey Yanımda, Vodafone güvencesi ile alışveriş yapabileceğiniz ve 3 milyondan fazla ürün çeşidi bulunan bir online alışveriş platformudur. Bu platforma Vodafone Yanımda uygulaması üzerinden ulaşılabilir. Her Şey Yanımda, Vodafone müşterisi olsun ya da olmasın herkesin kullanımına açıktır.

 

Ancak Her Şey Yanımda’da Vodafone’lulara özel haftalık olarak yenilenen fırsatlar bulunur ve Vodafone’lular bu fırsatlar ile çok daha avantajlı şekilde bir alışveriş deneyimi yaşarlar. Eğer henüz Vodafone’lu olmadıysanız, Vodafone Online Kanallarını ziyaret ederek numara taşıma ya da yeni hat başvurusu yaparak çok kısa bir süre içerisinde Vodafone’lu olabilirsiniz.