Taahhütlü ve Taahhütsüz İnternet Nedir?

28 Eylül 2023

Taahhütlü ve Taahhütsüz İnternet Nedir?

 

Çağımızda internet, gündelik yaşamın bir parçası haline geldi. İnternet kullanım miktarı ve şekli kişiden kişiye değişse de internete hemen herkes ihtiyaç duyuyor. Ev interneti seçenekleri, onlarca farklı alternatifte sunuluyor. Bu sayede kişilerin, ihtiyaç ve beklentilerini ideal şekilde karşılayan hizmete ulaşması sağlanıyor. Vodafone da ev interneti tarifleri ile kullanıcılara pek çok alternatif sunuyor.

 

Ev veya işyeri için internet almak isteyen kişilerin karşısına iki farklı seçenek çıkıyor. O da taahhütlü ve taahhütsüz internet. Kendileri için avantajlı paketi seçmeye odaklanan kişilerin bu noktada en merak ettiği konu ise “Taahhütlü taahhütsüz ne demek?’’. Yazımızda, taahhütlü ve taahhütsüz internet ile alakalı merak edilen pek çok soruya detaylı şekilde verdiğimiz cevaplar sizi bekliyor.

 

 

Taahhütlü İnternet Nedir?

 

İnternet sağlayıcılar tarafından farklı hizmet seçenekleri sunuluyor. Taahhütlü internet de bu hizmetler arasında yer alıyor. Sunulan hizmetin en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için öncelikli olarak, “Taahhütlü internet ne demek?”sorusunun yanıtına ulaşmak gerekiyor.

 

Peki, taahhütlü internet nedir? Taahhütlü internet, bu hizmeti sunan şirket ile hizmet alan taraf arasında belli bir anlaşmanın yapılması sonucunda alınabilen bir hizmet türü. Taahhütlü internetten yararlanmadan önce taraflar arasında bir taahhütname imzalanıyor. Taahhütname üzerinde, seçilen paketten ne kadar süre ve ne kadar ücret ile yararlanacağı bilgisi yer alıyor. Taahhütlü internet genellikle 12 veya 24 ay üzerinden satın alınabiliyor. İnternet sağlayıcı şirket, taahhütlü internet paketi ile kişilere sabit fiyat garantisi sunuyor. Yasal bir anlaşma ile satın alınabilen taahhütlü internette; hizmeti alan taraf, koşulları bozduğunda bazı prosedürler ile karşılaşıyor. Koşulların yerine getirilmemesi sonucunda ise hizmeti alan taraf cayma bedeliödemek durumunda kalıyor. Taahhüt cayma bedeli olarak da bilinen bu kavram, satın alınan pakete ve hizmete bağlı olarak farklı şekilde ücretlendiriliyor.

 

 

Taahhütsüz İnternet Nedir?

 

Taahhütsüz internet kısaca, kişilerin farklı beklenti ve isteklerini karşılayabilmek adına oluşturulan bir hizmet. Peki, taahhütlü pakete oranla daha yeni bir hizmet olan taahhütsüz internet ne demek?

 

Taahhüt olmadan internet kullanımına, taahhütsüz internet deniyor. ‘’Taahhütsüz internet nedir?’’ sorusuna verilecek en net cevap ise internet için belli bir süre kullanım sözü verilmeden satın alınabilen hizmet türü. Taahhütsüz internette, yararlanılan internet paketinin ödemesi belirlenirken, aylık kullanımlar dikkate alınıyor. ‘’Taahhütsüz nedir?’’ sorusuna şu şekilde örnek vererek açıklamak mümkün; aldığınız internet hizmeti taahhütsüz ise kullandığınız paketten dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Yani, ‘’A’’ paketini kullanırken, herhangi bir koşula uymak zorunda kalmaksızın, bir ayın sonunda, ‘’B’’ paketine geçebilirsiniz.  

 

 

Taahhütlü İnternet ile Taahhütsüz İnternet Arasındaki Farklar

 

Taahhütlü taahhütsüz ne demek?” sorusuna yanıt verdikten sonra farklarına değinelim. Taahhütlü ve taahhütsüz internet paketleri, farklı avantajları beraberinde getiriyor. Taahhütlü internet, belli bir süre boyunca o hizmeti alacağınıza bir nevi söz verdiğiniz için, ekonomik açıdan daha avantajlıdır. Çünkü taahhütlü internette, internet sağlayıcı firma, size anlaşılan süre boyunca sabit fiyat garantisi verir. Bu da ekonomide açıdan yaşanabilecek çalkantılardan, hizmet alan kişinin etkilenmesini önler. Aynı zamanda, paket süresi bittiğinde yeni pakete geçerken, fiyat veya hizmet avantajlarını da beraberinde getirir. Taahhütsüz internetin ise genellikle kısa vadeli kullanımlarda avantajlı oluyor. Örneğin, bir ile beş ay gibi kısa bir süre için aynı lokasyonda bulunacaksanız, taahhütsüz internet tercih edebilirsiniz.

 

Vodafone tarifeleri ile ekonomik fiyat seçeneklerine sahip ve güçlü altyapı destekli internet hizmetini sizlerle buluşturuyor. Avantajlı paketler sayesinde, indirimli fiyatlara hızlı ve kesintisiz internete sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda internetinize hız testi yapabilir ve her zaman maksimum seviyede hizmet aldığınızdan emin olabilirsiniz.

 

 

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun.

Başvur