Online Olarak Para Kazanabileceğiniz En İyi Freelancer Siteler

01 Şubat 2024

Online Olarak Para Kazanabileceğiniz En İyi Freelancer Siteler

İnternet kullanımının giderek yaygınlaşması birçok alanda olduğu gibi çalışma modellerinde de değişime neden oldu. Özellikle de freelance çalışanlar için çok daha fazla iş imkanının ortaya çıkmasına neden olan internet teknolojileri sayesinde hem iş arayanlar hem de işlerini freelance şekilde çözdürmek isteyen kişiler çok daha fazla fırsata sahip oldu. Günümüzde freelance iş arayan ve işlerini freelance şekilde yaptırmak isteyen kişileri bir araya getiren birçok platform bulunuyor. Bu platformlar üzerinden birçok freelance çalışan, uzmanlık alanlarına göre oldukça yüksek gelirler elde edebiliyor. Siz de çalışma modelinizi günümüz teknolojilerine uygun olacak şekilde güncellemek istiyor ve freelance olarak çalışmayı düşünüyorsanız online olarak çalışarak para kazanabileceğiniz en iyi freelancer sitelerini sizin için araştırdık. İşte dilediğiniz yerden çalışmanıza fırsat tanıyan en iyi freelancer siteleri…

 

En İyi Freelance Siteleri

 

Freelance çalışma modeli uzun zamandır yurt dışında popüler olan modellerden biriydi. Son yıllarda internet teknolojilerinde yaşanan gelişmeler ve dünya genelinde yaşanan pandemi ile birlikte freelance iş modeli ülkemizde de adı sıkça anılmaya başlanan çalışma modellerinden biri oldu. Özellikle pandemi döneminde evden de çalışabileceğini fark eden birçok çalışan ve bunun çok daha fazla getirisi olduğunu gören işveren pandemi sonrasında da uzaktan çalışma ve freelance gibi iş modellerini daha fazla benimsemeye başladı. Bu nedenle birçok kişi herhangi bir şirkete bağlı olmadan kendi uzmanlığında olan işleri freelance şekilde yürütmeye devam ediyor. Peki kendiniz için yeni iş fırsatları yaratabileceğiniz ve uzman olduğunuz alanda hizmetlerinizi pazarlayabileceğiniz en iyi freelance siteleri hangileri?

 

●      Fiverr:

Freelance iş siteleri içerisinde en geniş iş havuzuna sahip olan Fiverr, freelance çalışanlar için global iş imkanları sunan platformlardan biri. Bir freelancer olarak Fiverr’a kayıt olabilir ve işveren kişilerin size teklif göndermesini bekleyebilirsiniz. Fiverr’ı en iyi yabancı freelance siteleri arasına sokan özelliklerinden biri de ödeme sistemi. Fiverr, iş başlamadan önce işverenden ödemeyi tahsil ediyor ve iş bitiminde freelancera aktarıyor. Böylelikle her iki taraf için de güvenli bir iş ortamı oluşturulmuş oluyor.

 

●      Bionluk:

Bionluk ülkemizde en sık kullanılan freelancer siteler içerisinde yer alıyor. Alıcı ve satıcı olmak üzere iki farklı hesap oluşturabileceğiniz Bionluk’ta satıcı profilinde uzmanlığınıza uygun iş ilanları açabiliyorsunuz. Bu sayede sizin uzmanlığınızda bir freelancer arayan kişilerin sayfanıza düşme süreci çok daha hızlı gerçekleşiyor. Ödeme sistemi de oldukça güvenli olan Bionluk’ta işverenler ödemeyi gerçekleştirdiğinde bu ödeme Bionluk sisteminde saklanıyor. İş teslim edildiğinde ise ödeme freelancer’ın hesabına aktarılıyor. Ancak Bionluk gerçekleşen bu alışveriş üzerinden belirli bir oranda komisyon alıyor.

●      Upwork:

Basit ve kolay kullanımı olan freelance siteler arasında yer alan Upwork sayesinde freelancerlar iş yaptırmak isteyen kişiler ile kolay bir şekilde bağlantı kurabiliyor. Oldukça geniş bir iş ağı bulunan ve en çok tercih edilen global freelance siteleri arasında yer alan Upwork’da birçok farklı alanda iş ilanı verme imkanı da bulunuyor. Profil oluşturmak hem ücretsiz hem de oldukça kolay olan Upwork, hem freelancerların hem de işverelerin memnuniyetini sağlamaya çalışıyor ve bu da sitenin çok daha verimli şekilde işlemesine neden oluyor.

●      Profixy:

Yazılım konusunda uzmanlığınız varsa ve bu alanda çalışabileceğiniz kişileri bulabileceğiniz bir freelancer sitesi arıyorsanız doğru adres kesinlikle Profixy. Spesifik bir alanda hizmet veren freelancerları bir araya getirdiği için Profix’ye hızlı şekilde üye olmanız mümkün değil. Öncelikle bir kabul aşamasından geçmeniz gerekiyor. Profix bu aşamayı geçmeniz için sizi bir online sınava ve teknik bir mülakata sokuyor. Eğer bu aşamayı geçerseniz full time, part time ya da freelance iş seçeneklerinden dilediğinizi seçerek çalışmaya başlayabiliyorsunuz.

●      Freelancer:

Ücretsiz freelancer siteleri arasında yer alan Freelancer bu alandaki en büyük platformlardan biri. 40 milyona yakın kayıtlı kullanıcısı ile oldukça geniş bir site olan Freelancer’da bu nedenle rekabet de oldukça yüksek. Ancak siz de rekabetçi fiyat politikası ve kaliteli hizmet ile bu rekabette öne geçebilir ve Freelancer üzerinden para kazanmaya başlayabilirsiniz.

●      Armut:

Ülkemizdeki online iş siteleri arasında yer alan Armut oldukça popüler bir platform. Freelancerların hizmetlerini sattığı bu sitede birçok alanda freelancer ya da freelance hizmet arayan işveren bulmak mümkün. Eğitimden temizliğe, nakliyattan grafik tasarıma kadar oldukça geniş bir alanda hizmet verebileceğiniz Armut’un hem web sitesi hem de mobil uygulaması bulunuyor. Bu sayede sürekli gelişmelerden haberdar olabilir ve tarafınıza gelen teklifleri çok daha hızlı şekilde değerlendirebilirsiniz.

●      Webly:

Yeni nesil freelance siteleri arasında yer alan Webly, genellikle dijital sektöre yönelik hizmetlerin verilebildiği bir platform. Web tasarımı, yazılım, grafik tasarım, dijital reklamcılık, içerik yazarlığı gibi alanların popüler olduğu Webly’de aynı zamanda danışmanlık, seslendirme ya da el çizimi gibi hizmetler de sunulabiliyor. Webly’de hizmet vermek için siteye üye olup yeteneklerinize göre bir profil oluşturmanız yeterli. Böylece uzmanlık alanınıza göre daha doğru teklifler alabilir ve hızlı bir şekilde çalışmaya başlayabilirsiniz.

●      Nexxt:

Büyük bir freelance platformu olan Nexxt’in neredeyse 85 milyon üyesi bulunmaktadır. Müşteri portföyü de oldukça geniş olan Nexxt üzerinden ALDI, Amazon, FedEx gibi dünya devi firmalarla çalışma şansı elde edebilirsiniz. Uzmanlık alanlarınızı doğru şekilde belirtmek ve kendinizi doğru şekilde tanıtmak Nexxt’te doğru işverenlerle eşleşmeniz açısından oldukça önemli. Nexxt’in en sevilen özelliklerinden biri de iş önerilerini kişiselleştirebilme imkanıdır. Bu sayede verdiğiniz hizmetle ilgilenen işletmeleri ve projeleri çok daha hızlı şekilde yakalayabilirsiniz.

●      Simply Hired:

Geniş kapsamlı freelance iş fırsatlarına sahip olan Simply Hired özellikle de freelance çalışmaya yeni başlamış kişiler için harika bir başlangıç noktası olabilir. Simply Hired, belirli bir uzmanlık alanında değil birçok farklı alanda freelancer için iş fırsatlarına ev sahipliği yapar. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde hem işverenlerin hem de freelancerların platformu kolay bir şekilde kullanmasını mümkün kılan Simply Hired aynı zamanda doğru projelere erişebilmek anlamında da zaman tasarrufu sağlar.

 

Freelance çalışma modeli tüm dünyada giderek yükselen trendlerden biri. Ancak bu modelin verimli olabilmesi için elbette gereken ilk koşul kaliteli ve hızlı bir internet bağlantısı. Eğer siz de gelir elde etme modelinizi freelance çalışma üzerinde planlamayı düşünüyorsanız, öncelikle işlerinizi kesintisiz şekilde gerçekleştirebilmek ve yeni iş fırsatlarına hızlı şekilde erişebilmek için güçlü bir internet bağlantısı kurmanız oldukça önemli. Vodafone’un kaliteli evde internet hizmeti ve ihtiyaçlar uygun şekilde düzenlenmiş internet tarifeleri ile freelance çalışma sürecinizde yanınızda. Siz de Vodafone’un DSL ya da fiber internetseçeneklerinden dilediğinizi seçerek hızlı ve kaliteli internet hizmetinin keyfini çıkarabilirsiniz. Vodafone Ev İnterneti tarifeleri hakkında detaylı bilgi almak, internet hızınızı test etmek, fiber altyapı sorgulamak ya da hızlı şekilde başvuru gerçekleştirmek için Vodafone online kanallarını ya da mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.