Smart TV Önerileri: Akıllı TV Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

21 Aralık 2023

Smart TV Önerileri: Akıllı TV Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bugün birbirinden farklı özellikleri ve değişen fiyat aralıkları ile akıllı televizyonlar, ürün almayı düşünen kullanıcıların karar vermesini zorlaştırıyor. Birçok seçenek ve özellik arasında kalan kullanıcılar için akıllı televizyon ya da smart tv özelliği öne çıkan bir detay. Peki, akıllı televizyon alırken nelere dikkat edilmeli? Merak edenler için Smart TV alırken dikkat edilmesi gerekenleri ve en iyi akıllı televizyon önerileri listesi yaptık.

 

Smart TV Alırken Dikkat Edilecekler

 

Smart tv alırken ekran teknolojisi, ekran yapısı ve genişliği gibi temel konuların dışında dikkat edilecek çok detay var. Televizyonu akıllı yapan özellikler ise mutlaka detaylı olarak incelenmeli. Smart tv alırken dikkat edeceğiniz detayları gözden geçirelim.

 

-  Ekran Türleri

 

Akıllı TV alırken bakmanız gereken ilk özellik ekran türü olmalı. Smart TV’ler; LED, OLED, QLED ve Nanocell olmak üzere 4 farklı ekran türü ile karşımıza çıkıyor. Size en uygun ekran türünü belirlemek için her birini tek tek incelemeniz önemli. Zira, bu özelliklerin farklı kullanım avantajları var.

 

-  Çözünürlük

 

Smart TV televizyon alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da ekran çözünürlüğü olmalı. Güncel ekran çözünürlükleri içerisinde en sık görebilecekleriniz en düşük görüntü kalitesinden en yükseğine göre; HD, Full HD, 4K UHD ve 8K UHD olarak sıralanabilir. Günümüzde en sık tercih edilen çözünürlükler ise Full HD ve 4K UHD ekranlardır.

 

- Ekran Boyutu

 

Smart TV özellikleri içerisinde en kararsız kalınan konulardan birisi de ekran boyutunun ne olacağıdır. Ne kadar büyüklükte bir televizyon alacağınıza karar verirken televizyonu koyacağınız odanın büyüklüğünü ve TV izleme mesafenizi hesaplamanız gerekir. Örneğin 65 inç bir televizyonun uygun izleme mesafesi 2,69 metredir. Eğer izleme mesafeniz 1,5 metre ise aldığınız 65 inç ekran televizyondan oldukça kötü bir izleme performansı almış olacaksınız.

 

- Bağlantı Türleri

 

Bir televizyon alırken “giriş - çıkış portlarının ne önemi var ki” diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Özellikle HDMI girişi olması, izleme keyfi için önemli. Yalnızca HDMI değil USB girişinin ve farklı port girişlerinin olmasına da dikkat edin. Çünkü şimdi olmasa bile ilerleyen dönemde bu girişleri kullanmak istmeniz mümkün. Kablolu bağlantı türlerinin dışında kablosuz bağlantı türleri de oldukça önemli. Akıllı televizyonunuzun Wireless bağlantısı olması yani WiFili televizyon kabloya ihtiyaç duymadan internete bağlanmanız anlamına gelir.

 

- İşletim Sistemi

 

Akıllı TV özellikleri incelenirken işletim sisteminin ne olduğuna da mutlaka dikkat edilmeli. Bazı akıllı televizyonlar Android işletim sistemine sahip iken bazıları ise kendi işletim sistemini kullanır.  Android işletim sistemi diğer sistemlere göre kullanım açısından daha kolaydır. Ayrıca uygulama zenginliği açısından Android sistemler daha geniş bir kütüphaneye sahiptir.

 

Smart TV Önerileri

 

Gelişen teknoloji ve artan yüzlerce seçenek içerisinde hangi akıllı televizyonu alacakları konusunda kararsız kalan kullanıcılar, en iyi Smart TV hangisidir diye araştırma yapıyor. Akıllı TV alırken dikkat etmeniz gerekenleri özetledikten sonra piyasada en çok beğenilen Smart TV önerileri listesini de eklemek istedik. İşte 2022 yılının en çok tercih edilen akıllı tv önerileri için bazı öne çıkan örnekler şöyle:

 

- Philips The One 58PUS8505

- LG 65 NANO 866

- Samsung 50TU7000

- Toshiba 32LL3B63DT

- Xiaomi TV P1E 65” SMART TV

 

Yukarıdaki örnekler ve daha fazla smart tv modellerine Vodafone ile kolayca ulaşabilirsiniz. Akıllı telefondan, tablet ve bilgisayara birçok ürünün detaylı özelliklerini inceleyebilir ve güncel fiyatları değerlendirebilirsiniz.

 

Son teknoloji akıllı ürünleri, faturaya ek ödeme kolaylığıyla Vodafone'da!

Hemen İncele!