Smart Tag Nedir? Smart Tag Hayatımızı Nasıl Kolaylaştırır?

15 Aralık 2023

Smart Tag Nedir? Smart Tag Hayatımızı Nasıl Kolaylaştırır?

Teknolojinin hızlı gelişimi, hayatımızı her alanda kolaylaştırmaya devam ediyor. Akıllı telefonların hayatımızdaki yeri malum. Tıpkı akıllı telefonlar gibi diğer akıllı aksesuarürünleri de yaşamımızı kolaylaştırıyor ve bize birçok avantaj sunuyor. Bu ürünlerden biri de Smart Tag. Peki Smart Tag nedirve bize ne gibi avantajlar sunar. Bu küçük ama oldukça kullanışlı ürün hakkında merak ettiklerinizi sizin için inceledik.

 

Smart Tag Nedir?

 

Günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde en çok kaybettiğimiz ya da yerini bulmakta zorlandığımız eşyalar arasında anahtarlar, cüzdanlar ya da çantalar yer alıyor. Özellikle de anahtarlar kimi zaman görünmez hale gelebiliyor. İşte tam da bu noktada Smart Tag yardımınıza koşuyor.Smart Tag, Samsung’un eşyalarını sık sık kaybeden kişiler için piyasaya sunduğu bir akıllı aksesuar. Smart Tag ile sık sık kaybettiğiniz ya da daha hızlı şekilde bulmak istediğiniz eşyalarınızın yerini cep telefonunuz aracılığı ile anında tespit edebilirsiniz. Peki Smart Tag nasıl kullanılır? Günlük yaşamınızı büyük ölçüde kolaylaştıracak bu ürünün kullanım özelliklerine ve çalışma prensibine biraz daha yakından bakalım.

 

Smart Tag Nasıl Çalışır?

 

Smart Tag 39 x 39 x 10 mm ebatlarında ve 13 gram ağırlığında bir akıllı cihazdır. 120 metre izleme menzili olan cihaz, sıklıkla kaybettiğiniz eşyaları kolay şekilde bulabilmeniz için tasarlanmıştır. Smart Tag eşyalarınızı bulmanız için Bluetooth Low Energy (BLE) teknolojisini kullanır. Smart Tag cihazınızı anahtarlık, cüzdan ya da valiz / çanta gibi eşyalarınıza yerleştirerek bu eşyaların konumunu takip edebilirsiniz. Hatta Smart Tag cihazınızı evcil hayvanınızın tasmasına takarak, onun nerede olduğunu da kolaylıkla bulabilirsiniz. Eğer Smart Tag, menzili dışında bir alanda ise endişelenmenize gerek yok. Çünkü çevrimdışı olduğunuzda bile Galaxy Find Network ile size özel olarak saklanan tarama verileriyle geriye dönük izleme yapabilirsiniz.

 

Smart Tag cihazınızı bulmak istediğiniz eşyaya taktıktan sonra, kaybettiğiniz eşyayı bulabilmek için cep telefonunuzun zil düğmesine dokunmanız yeterli. Bu aşamadan sonra telefonunuzun zil sesi ile aynı seviyede çalan zil sesini takip ederek aradığınız eşyanın yerini kolayca tespit edebilirsiniz.

 

Eğer aradığınız eşya Smart Tag menzili dışında bir yerdeyse de Galaxy Find Network ile Smart Tag cihazınızın izini geçmiş kayıtlara bakarak kolayca sürebilirsiniz. Böylece en son cihazın nerede olduğunu görerek aramaya daha yakın konumlardan başlarsınız.

 

Smart Tag Telefona Nasıl Bağlanır?

 

Samsung Galaxy Smart Tag’i telefona bağlamak için SmartThings uygulamasının en son sürümünü telefonunuza indirmeniz gerekir. Bu uygulamayı indirdikten sonra Smart Tag cihazınızı uzaktan izleyebilmek için SmartThings’e bağlamanız gerekir. Bu bağlantıyı gerçekleştirmek için şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Öncelikle cep telefonunuza indirdiğiniz SmartThings uygulamasını açın.
  • Uygulamayı açtıktan sonra Smart Tag cihazınızın üzerindeki düğmeye basın.
  • Düğmeye bastığınızda Smart Tag algılanır ve uygulama ekranında bir pencere açılır.
  • Açılan bu pencere üzerinden “Şimdi Ekle” seçeneğine basın.
  • Ekrandaki daireyi seçin ve “Kabul Et” kısmına dokunun.
  • Ardından “Başlat” seçeneğine dokunun. Bu aşamada dilerseniz cihaz için istediğiniz konumu ve odayı seçebilirsiniz.
  • Yeniden Smart Tag cihazınızın ortasındaki düğmeye basın. Bu aşamada cihazınız eşleştirme modunda olduğunu onaylamak için bir uyarı sinyali verecektir.
  • Bağlantıyı tamamlamak için uygulama ekranında yer alan yönergeleri izleyin.
  • Eşleştirme işlemini tamamladığınızda Smart Tag cihazınız SmartThings uygulamasına eklenmiş olacak ve SmartThings Bul özelliğinde görünecektir.

 

Bu adımları takip ettiğinizde, kolaylıkla Smart Tag cihazınızı telefonunuza bağlamış olacaksınız. Bağlantı sırasında ise en sık karşılaşılan sorunlardan biri ilk adımda Smart Tag cihazınızın düğmesine bastığınızda uygulama ekranında pencere açılmaması olabiliyor. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız “Cihazlar” kısmına dokunun ve ardından burada yer alan “+” (ekle) işaretine basın. Bu aşamada karşınıza “Cihaz Ekle” seçeneği çıkacak. Bu seçeneğe dokunduktan sonra “Markaya Göre” sekmesine dokunarak “Samsung” seçeneğini seçin. “Etiket/izleyici” sekmesi ile açılan “Galaxy Smart Tag” seçeneğine dokunduğunuzda diğer adımlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Smart Tag Hayatımızı Nasıl Kolaylaştırır?

 

Gün içerisinde anahtarınızı bulmak için ne kadar zaman harcıyorsunuz? Cüzdanınızı en son nerede bıraktığınızı hatırlamak sizin için oldukça zor mu? Ya da evin içerisinde kedinizin nerede olduğunu bir türlü bulamıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada Smart Tag hayatınıza büyük bir kolaylık getiriyor. Smart Tag ile anahtar ya da cüzdan aramak tarihe karışıyor. Çünkü bu küçük cihaz aradığınız her şeyin yerini size söylüyor. Smart Tag kullanmak size bu anlamda büyük ölçüde zaman kazandırıyor. Üstelik eşyalarınızın yerini ararken strese girmenize de gerek kalmıyor. Özellikle de cüzdan ya da çanta gibi içerisinde değerli eşyalar bulunan eşyaların kaybı büyük bir strese neden olabilir.

 

Elbette Smart Tag kullanıyorsanız aradığınız eşyayı saniyeler içinde bularak bu stresten uzak kalabilirsiniz. Smart Tag kullanımının hayatınıza getirdiği kolaylıklardan bir diğeri de seyahat sırasında yaşanan valiz karmaşalarının önüne geçmesi. Özellikle uçak yolculuklarında benzer valizlerin karışması sonucunda istenmeyen durumlar yaşanabiliyor. Yolculuk öncesinde Smart Tag cihazınızı valizinize yerleştirerek yolculuk sonunda hızlı şekilde valizinizle buluşabilirsiniz. Üstelik bu sayede valizinizi başka birinin alıp gitmesi gibi istenmeyen durumlarla da karşılaşmamış olursunuz.

 

Aksesuar fırsatları, faturaya ek ödeme kolaylığıyla Vodafone'da!

Faturaya ek aksesuar fırsatları