Konuşma Özelliği Olan Akıllı Saatler Hangileridir?

06 Ocak 2024

Konuşma Özelliği Olan Akıllı Saatler Hangileridir?

Akıllı saatler hayatımıza girdiğinden beri en çok tercih edilen giyilebilir teknoloji ürünleri arasında yer alıyor. Sahip olduğu özellikler ve her geçen gün gelişen teknolojileri ile günlük yaşamda birçok işlemin daha kolay yapılabilmesini sağlayan akıllı saatlerin farklı birçok modeli bulunuyor. Bu modeller tasarım ve özellik bakımından birbirinden ayrılıyor. Akıllı saatlerin kullanıcılar tarafından en çok aranan özelliklerinden biri de konuşma özelliğinin olup olmaması. Bu içeriğimizde merak eden kullanıcılar için konuşma özelliği olan akıllı saatlerhangileri ve ne gibi özelliklere sahip gibi soruların yanıtlarını aradık.

 

Konuşma Özelliği Olan Akıllı Saat Modelleri

 

Bir akıllı saatin kullanıcılar tarafından birçok farklı tercih edilme nedeni olabilir. Ancak son dönemlerde kullanıcılar en çok konuşma özelliği olan akıllı saatlere yöneliyor. Bunun en önemli nedeni özellikle spor yaparken, yolda yürürken ya da telefonu ele alamayacak bir yoğunluk yaşarken gelen çağrıyı cevaplayıp telefon görüşmesini saat üzerinden yapabilmenin büyük bir kullanım kolaylığı sağlaması. Elbette hemen her akıllı saat üzerinden gelen arama bildirimlerini görebilirsiniz ancak her akıllı saat size aramayı cevaplamak ya da telefon görüşmesi yapma imkânı sunmaz. Bakalım telefonla konuşma özelliği olan akıllı saatler hangileri ve başka ne gibi özellikleri bulunuyor?

 

Apple Watch Series 8 

 

Apple Watch Series 8 GPS 45mm siyahgümüş Apple Watch Series 8 GPS 45mm beyazApple Watch Series 8 GPS 45mm yıldız ışığıkırmızı Apple Watch Series 8 GPS 45mm

 

Konuşma özelliği olan akıllı saatler listemizin ilk ürünü Apple Watch Series 8. Boyut olarak 45 mm ve 41mm olmak üzere iki farklı seçeneği bulunan Watch Series 8 üretim malzemesi olarak da alüminyum ve paslanmaz çelik olarak iki farklı seçenekte sunuluyor. Tüm bu özellikler ağırlık ve boyut anlamında farklılıklara neden oluyor. 45 mm olan Watch Series 8; 38.8 gram ağırlığında ve 45 x 38 x 10.7 mm ebatlarında. Genel özellikler olarak bakıldığında Watch Series 8, suya ve toza karşı dayanıklı şekilde üretilmiştir. 50 metre suya karşı dayanıklılık derecesine sahip olan Watch Series 8 ile derine dalmadan gerçekleştireceğiniz su sporlarını rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Kanda oksijen seviyesi ölçme, EKG uygulaması ve üçüncü nesil optik kalp sensörü bulunan Watch Series 8 ile birçok sağlık verisini takip edebilirsiniz. Aynı zamanda yüksek g ivmeölçeri sayesinde 256 G kuvvetine kadar Trafik Kazası Algılama ve Düşme Algılama özelliklerini de destekler. LTPO OLED Hep Açık Retina ekranı ve U1 çip teknolojisi ile oldukça güçlü bir akıllı saat olan Watch Series 8 ortalama 24 saatlik bir kullanım ömrü sunuyor. 45 dakikada %80 seviyesinde şarj olabilen Watch Series 8 aynı zamanda 8 dakikalık şarj ile 8 saatlik bir uyku takibi imkânı sunuyor.

 

Huawei Watch Buds

 

Huawei Watch Buds saatkonuşma özellikli saat Huawei Watch Buds

 

Şık tasarımı ile analog bir kol saati görünümü olan ancak sahip olduğu özelliklerle oldukça başarılı bir akıllı saat olan Huawei Watch Buds da konuşma özelliğine sahip cihazlardan biri. Ancak bu konuşma özelliği saate entegre bir mikrofon ve hoparlör ile gerçekleşmiyor. Çünkü saatin kendi içerisinde bir mikrofon ve hoparlör yok ancak saatin içerisinde iki adet kulaklık mevcut. Bu kulaklıklar sayesinde bir arama geldiğinde saatin ekranından kulaklıkları takmanız gerektiğine dair bir uyarı alıyorsunuz ve saatin kadranını kaldırarak kulaklıklara ulaşabiliyorsunuz. 66.5 gram ağırlığında ve 47 x 47.5 x 14.99 mm ebatlarında olan cihazın ekran boyutu ise 1.43 inç. 446 x 446 piksel çözünürlüğündeki AMOLED ekranı fazlasıyla net ve keskin bir görüntü sağlıyor. 410 mAh gücündeki pil kapasitesi yoğun bir kullanım ile 3 günlük, güç tasarrufu açıkken ise 7 güne varan bir kullanım süresi sağlıyor. Aynı zamanda uyku takibi, kalp ritmi ölçme, akıllı nabız takibi ve kandaki oksijen seviyesi ölçümü gibi özellikleri olan Huawei Watch Buds oldukça farklı ve işlevsel bir akıllı saat.

 

Samsung Watch 5 Pro

 

akıllı saat Samsung Watch 5 Pro SM-R920Samsung Watch 5 Pro SM-R920

 

Samsung’un çok sevilen akıllı saatlerinden biri olan Watch 5 Pro 52 gram ağırlığında ve 45.5 x 45.5 x 11 mm ebatlarında. 1.4 inç 450 x 450 piksel çözünürlüğünde Süper AMOLED ekrana sahip olan Samsung Watch 5 Pro aynı zamanda 560 mAh pil kapasitesine de sahip. Tam kapasite bir kullanımla ortalama 1.5 günlük bir pil ömrüne sahip olan Samsung Watch 5 Pro, 30 dakikada %45 oranında şarj olabiliyor. EKG, kanda oksijen düzeyi, kalp hızı, egzersiz, uyku takibi, stres ölçümü gibi sağlık takibi özelliklere de sahip olan Samsung Watch 5 Pro bunlara ek olarak düşme algılama özelliğine de sahip. Kenarlara yerleştirilmiş olan mikrofon ve hoparlör sayesinde telefon görüşmelerinizi direkt saat üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu mikrofon ve hoparlör oldukça net bir telefon görüşmesi sağlayacak kalitede üretilmiş.

 

Huawei GT3 Pro

 

Huawei GT3 Pro 46 Metal akıllı saatkonuşma özelliği olan Huawei GT3 Pro 46 Metal kordonlu

 

Huawei GT3 Pro dahili mikrofonu ve hoparlörü sayesinde herhangi bir kulaklığa ya da telefona ihtiyaç duymadan direkt olarak saat üzerinden telefon görüşmesine imkân sağlayan cihazlardan biri. Yaklaşık 54 gram ağırlığında olan akıllı saat, 46.6 x 46.6 x 10.9 mm ebatlarında ve 1.43 inçlik AMOLED renkli ekrana sahip. Huawei GT3 Pro 5 ATM basınca ve 50 metre derinlikteki suya karşı dayanıklı. Uyku takibi, EKG, kandaki oksijen seviyesi ve kalp hızı takiplerinin yanı sıra 100’den fazla egzersiz modunu da destekleyen Huawei GT3 Pro, standart kullanımda 14, yoğun kullanımlarda ise 7 güne varan bir pil ömrü sunuyor. Sahip olduğu gelişmiş sensörler sayesinde kalp ritmi, kandaki oksijen seviyesi ve uyku takibi gibi analizlerde oldukça doğru sonuçlar veren Huawei GT3 Pro ile sağlık verilerinizi de güvenle takip edebilirsiniz.

 

TCL MT42 Akıllı Çocuk Saati

 

konuşma özelliği olan TCL Akıllı Çocuk Saati MT42TCL Akıllı Çocuk Saati MT42 turuncuTCL Akıllı Çocuk Saati MT42 maviTCL Akıllı Çocuk Saati MT42 pembe

 

Çocuklarının güvenliği ebeveynler için her şeyden önce gelir. Bu nedenle de çocuklar için üretilmiş birçok akıllı cihaz bulunur. TCL MT42 Akıllı Çocuk Saati de bu ürünlerden biri. Konum izleme, etkinlik izleme, mesajlaşma gibi birçok özelliği barındıran TCL MT42 Akıllı Çocuk Saati aynı zamanda telefon görüşmesi ve görüntülü konuşma özelliği olan akıllı saatlerarasında yer alıyor. 55 gram ağırlığındaki saatin ekranı 1.54 inç. IP65 seviyesinde su geçirmezlik özelliği de bulunan TCL MT42 hem Android hem de iOS cihazlar ile uyumlu. GPS, dahili mikrofon, hoparlör ve kamerası bulunan TCL MT42 çocuk güvenliği için özel bir yazılıma da sahip. 850 mAh pil kapasitesi 1 haftalık pil ömrü sunarken, sahip olduğu Acil Çağrı Düğmesi de çocuğunuzun acil durumlarda sizinle tek bir tuşa basarak iletişime geçmesini sağlar. İki farklı renk seçeneğine sahip olan TCL MT42 hem kız hem de erkek çocukların severek kullanacağı bir aksesuar.

 

Robor GTS2

 

konuşma yapan Robor GTS2 Akilli Saat siyahRobor GTS2 Akilli Saat gold altın renkRobor GTS2 Akilli Saat gümüş renkRobor GTS2 Akilli Saat siyah

 

Hem konuşma özelliğine sahip hem de daha uygun fiyatlı bir akıllı saat arıyorsanız Robor GTS2 tam aradığınız saat olabilir. 36 gram ağırlığında olan ve 1.69 inç büyüklüğünde IPS ekranı bulunan Robor GTS2 dahili hoparlör ve mikrofona sahip. 210 mAh pil kapasitesi ile standart bir kullanımda bir günü çok rahat çıkarırken Robor GTS2 aynı zamanda kalp atışı, kan basıncı ve kandaki oksijen seviyesi gibi sağlık verilerini de ölçebiliyor.

 

 

Konuşma özelliği olan akıllı saatler, faturaya ek ödeme kolaylığıyla Vodafone'da!

Akıllı saatler