Black Friday Ne Zaman?

08 Kasım 2023

Black Friday Ne Zaman?

İndirimli alışveriş ya da kampanya arayışında yılın en hareketli dönemi Kasım ayı. Tüm dünyada Kasım ayı, ürün ve hizmet sunan markalar için önemli bir dönem. Black Friday, Kara Cuma, Süper Cuma, Beklenen Cuma gibi farklı adları olan ama en yaygın kullanımı ile Black Friday, indirimli alışveriş için büyük bir fırsat. Peki, Black Friday ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor? Kara Cuma tarihlerini merak edenler için cevaplar şöyle…

 

Kara Cuma İndirimleri Ne Zaman Başlıyor?

 

Kara Cuma indirimlerinin başlama tarihi için iki farklı sonuç söz konusu. Çünkü geleneksel olarak bu indirim günlerinin net bir tarihi var. Eğer bu tarihe sadık kalınırsa Şükran gününü takip eden ilk cuma indirimler başlamalı ve o gece bitmeli. Zira, 1952 yılında yapılan ilk Black Friday (o zaman böyle bir adı yoktu) Şükran gününden sonraki ilk cuma günü yapılıp o gece bitmişti. Ancak günümüzde söz konusu indirimler, sadece Şükran Günü kutlayan Hristiyan alemine yönelik değil. Dünya genelinde indirimler düzenleniyor. Hem bu nedenle hem de söz konusu pazar hareketliliğinin ekonomik döngü için sürmesi isteğiyle Kara Cuma tek bir günle sınırlı kalmıyor. Son yıllarda neredeyse tüm Kasım ayı boyunca Black Friday indirimleri hem ürün hem de hizmet satışlarında uygulanıyor. Dolayısıyla Black Friday indirimleri ne zaman başlıyor sorusuna Kasım ayı cevabını vermek, yanlış olmaz. Şükran gününü takip eden ilk Cuma tarihlemesine sadık kalmak istenirse de 2023 Black Friday tarihi için 24 Kasım verilebilir. Özetle; ​​Efsane Cuma ne zaman sorusuna “24 Kasım ancak tüm ay boyunca indirimler devam eder” cevabı verilebilir.

 

Black Friday Ne Zaman Bitiyor?

 

Yeni bir iPhone almak isteyenler, bilgisayarını değiştirmek üzere olanlar, oto lastikler için kampanya arayanlar ve daha pek çokları, ihtiyaçlarını Black Friday elektronik indirimlerine erteliyor. Bu dönemde yapılan büyük kampanyalarla ihtiyaçları karşılamak, bütçe tasarrufu sağlıyor. Black Friday indirimli bilgisayar, telefon, tablet, televizyon, koltuk, halı, dekoratif ürün, giyim, kırtasiye malzemesi gibi milyonlarca ürünü satın almak için çok avantajlı bir dönem. Markalar, kullanıcıya indirimle ürün sunma konusunda birbiriyle yarışırken en cazip satın alma fırsatları söz konusu olabilir. Peki, ne zamana kadar vaktimiz var, diyenler için Black Friday bitiş tarihi önemli. 

 

Kara Cuma ne zaman bitiyor, sorusunun cevabı için genel olarak Kasım ayı sonunu verebiliriz. Çünkü indirimler genellikle Kasım ayı boyunca devam ediyor. Hatta bazı markalar, “Kasım indirimleri devam ediyor” gibi sloganlarla Aralık boyunca da kampanyaları sürdürebiliyor. Ancak genel olarak Kasım ayında başlayan Kara Cuma indirimleri bitiş tarihi için Kasım ayının son günü demek yanlış olmaz.

 

Black Friday indirimlerinden yararlanmak üzere Vodafone teknoloji ürünlerine göz gezdirebilirsiniz. İlgilendiğiniz ürünleri, teknik açıdan inceleyebilir ve ihtiyacınıza uygunlukları konusunda değerlendirebilirsiniz. Vodafone güvencesi ile online sipariş verebilir ve faturaya ek ödeme konforunu deneyimleyebilirsiniz.

 

Vodafone Flex ile Ürününü SEÇ, İndirimini SEÇ, Kasım'da AL! 

Hemen İncele!