2023'ün En İyi Bluetooth Kulaklık Önerileri

21 Aralık 2023

2023'ün En İyi Bluetooth Kulaklık Önerileri

Teknolojik cihazlar arasında yer alan son yılların en popüler akıllı aksesuar ürünlerinden biri de hiç şüphe yok ki Bluetooth kulaklıklar. Müzik dinlemek konusunda oldukça kaliteli bir deneyim sunan hem de büyük ölçüde pratik telefon görüşmesi imkânı sağlayan Bluetooth kulaklıklar günlük yaşamımızın en vazgeçilmez ögelerinden biri haline geldi. Birçok marka kullanıcıları için farklı fiyat aralıklarında ve özelliklerde Bluetooth kulaklık üretmeye başladı. Bugün piyasada Bluetooth kulaklık için birçok seçenek mevcut. Eğer siz de yakın zamanda bir Bluetooth kulaklık almayı düşünüyorsanız ve piyasada yer alan kulaklıklar içerisinden hangisini tercih edeceğiniz konusunda kafa karışıklığı yaşıyorsanız sizin için hazırladığımız en iyi Bluetooth kulaklık önerilerilistemize kesinlikle göz atmalısınız.

 

Bluetooth Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Bluetooth kulaklık önerilistesine geçmeden önce, Bluetooth kulaklık satın almadan önce dikkat edilmesi gereken noktalara kısaca değinmek istedik. Kablosuz kulaklık alırken şu maddelere dikkat ederek çok daha kullanışlı bir kulaklık alabilirsiniz;

 

1.Öncelikle satın alacağınız kulaklığı hangi amaçla kullanacağınızı belirlemelisiniz. Ağırlıklı amacınız müzik dinlemek, telefon görüşmesi yapmak ya da oyun oynamak olabilir. Bu kullanım amaçlarına göre farklı özelliklere sahip kulaklıklar bulunduğu için amacınızı belirlemek birçok seçeneği elemenize yardımcı olur.

2. İkinci adım ise nasıl bir tasarım istediğiniz. Kablosuz kulaklıklar kulak içi, kafa üstü ya da boyundan askılı olmak üzere farklı tasarımlara sahiptir. Bu seçeneklerden hangisinin size daha uygun olduğunu belirlemeniz gerekir.

3. Bir diğer konu da kulaklığın pil ömrüdür. Satın alacağınız kulaklığın günlük kullanımda ne kadar sürede şarja ihtiyaç duyacağı ve ne kadar sürede tam kapasite şarj olacağı gibi bilgileri de dikkatle incelemeniz gerekir.

4. Kulaklık tercihinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de şüphesiz ki ses performansıdır. Kulaklığınızdan üst düzey bir performans elde etmek için ses çıkışı ve mikrofon özelliklerini incelemelisiniz.

5. Gürültü engelleme özelliğinin var olup olmaması da bir kulaklık için en önemli ögelerden biridir. Ortam sesi gürültüsünü minimuma indiren bu özellik ile hem müzik dinleme hem de telefon görüşmeleri sırasında yüksek performans elde edebilirsiniz.

 

2023 Yılının En İyi Bluetooth Kulaklıkları

 

Kulaklık seçimi için dikkat edilmesi gereken noktalara değindikten sonra 2023 yılı içerisinde en çok tercih edilen kablosuz kulaklık öneri listesine geçebiliriz. Bakalım 2023’ün en favori kulaklıkları nelermiş?

 

Apple Airpods Pro 2. Nesil 

 

Bluetooth kulaklık öneri listemizin ilk sırasında, kablosuz kulaklık dendiğinde akla ilk gelen modellerden biri olan Airpods Pro var. Tasarım özelliklerine bakıldığında kulak içi bir kablosuz kulaklık olan Airpods Pro’nun her bir kulaklık teki 5.3 gram ağırlığında. Kulaklık her kulak boyutuna uyum sağlaması için dört farklı silikon uç ile sunuluyor. Basınca duyarlı gövdesi ile hafif dokunuşlar ile parça değiştirme, gürültü engelleme ve şeffaflık modları arasında kolayca geçiş yapmanız mümkün. Yine gövde kısmında parmağınızı kaydırarak ses kontrolü de sağlayabiliyorsunuz. Sıvı ve ter temasına karşı IPX4 derecesinde korumaya sahip olan cihazın ses performansı da oldukça etkileyici. İçerisinde yer alan H2 çipi ile oldukça yüksek bir verim sağlıyor. Aktif gürültü engelleme özelliği de bulunan Airpods Pro tek şarjla 6 saate kadar dinleme süresi sunuyor. 5 dakikalık şarj ile 1 saatlik dinleme ve 1 saate yakın konuşma süresi de sağlıyor.

 

AirPods Pro kulaklık

 

Samsung Buds 2 Pro

 

Samsung da Bluetooth kulaklık marka önerisi konusunda güvenle listeye ekleyebileceğimiz markalardan biri. Samsung’un Buds 2 Pro modeli de çok sevilen kulak içi kablosuz kulaklıklardan biri. Her biri 5.5 gram ağırlığında olan kulaklıklar sahip olduğu hoparlörler ve 360 derece ses sistemi sayesinde oldukça başarılı bir ses performansına sahip. IPX7 seviyesinde suya ve terlemeye dayanıklı olan cihaz aktif gürültü engelleme özelliğine de sahip. Aynı zamanda Buds 2 Pro ANC açık halde 5 saate kadar ANC kapalı halde ise 8 saate kadar oynatma süresi sunuyor.

 

Samsung Buds 2 Pro kulaklık

 

Huawei FreeBuds 5

 

Ergonomik tasarımı ve sunduğu ses kalitesi ile FreeBuds 5 de kesinlikle kulaklık öneri listemizde yer alması gerektiğini düşündüğümüz ürünlerden biri. Kulaklıklardan her bir 5.4 gram ağırlığında ve bu özellik sayesinde uzun süreli rahat bir kullanım elde edilebiliyor. Üçlü uyarlanabilir EQ özelliği sayesinde ses seviyesinden kaynaklanan farklılıkları ortadan kaldıran FreeBuds 5 100 Hz’den 2000 Hz’e kadar gerçek zamanlı ses kalitesi optimizasyonu sunuyor. Aynı zamanda çift telefon desteği de sunan FreeBuds 5; 30 saat konuşma veya 20 saat müzik dinleme süresi ile de oldukça başarılı bir performans sergiliyor.

Freebuds

 

JBL Tune 660BT

 

Kafa üstü kablosuz kulaklıklar arasında yer alan JBL Tune 660 BT oldukça pratik kullanıma sahip ürünlerden biri. 173 gram ağırlığındaki kulaklık 610 mAh Polimer Li-ion pile sahip. Aktif gürültü engelleme özelliğine sahip olan Tune 660BT, sahip olduğu mikrofon ile telefonla konuşma imkânı da sunuyor. Ortalama 22 saat konuşma ve müzik dinleme süresi sunan kulaklıkta ANC özelliği açıkken bu süre 12 saate düşebiliyor. Özellikle de bass gücü konusunda oldukça iddialı olan JBL Tune 660BT, üzerinde bulunan kontrol düğmeleri ile de konforlu bir kullanım sağlar.

 

JBL Tune kulaklık fiyat

 

Xiaomi FlipBuds Pro

 

Xiaomi de kablosuz kulaklık konusundaki iddialı markalardan biri. Kulak içi kablosuz kulaklık modellerinden biri olan FlipBuds Pro, şık tasarımı ve ses performansı ile oldukça etkileyici. Her biri 6.1 gram ağırlığında olan kulaklıklar silikon uca sahip. Bu özellik de kullanıcılara konforlu bir kullanım sunuyor. Aktif gürültü engelleme özelliğine sahip olan FlipBuds Pro, bu özellik açıkken 5 saat kapalıyken ise 7 saatlik bir kullanım süresi sunuyor. 35 dakika içerisinde kutusunda tam kapasite şarj olabilen kulaklıkların şarj kutusu ile birlikte sunduğu pil ömrü ise yaklaşık 28 saat. Her kulaklıkta yerleşik bulunan 3 mikrofon akıcı ve kaliteli bir telefon görüşmesi imkânı sağlıyor. Aynı zamanda bu mikrofonlar ortam gürültüsünü azaltma konusunda da oldukça başarılı. Aktif gürültü engelleme özelliğinin ise ofis, günlük kullanım, uçak ve rüzgâr sesi gibi farklı düzeyde gürültüleri önlemek için 4 farklı modu bulunuyor. Her kulaklık tekinde yer alan dokunmatik kontroller sayesinde birçok mod arasında da geçiş sağlayabilirsiniz.

 

FlipBuds pro kablosuz kulaklık

 

Son teknoloji tüm kulaklıklar, faturaya ek ödeme kolaylığıyla Vodafone'da!

Tüm bluetooth kulaklıkları gör