Yabancı Uyrukluyum Nasıl Hat Alabilirim?

02 Ağustos 2023

Yabancı Uyrukluyum Nasıl Hat Alabilirim?

Birçok kişi farklı sebeplerle Türkiye’ye geliyor. Eğitim, iş, seyahat ya da yerleşme gibi değişkenlik gösteren bu sebepler, farklı gereksinimleri doğuruyor. Bu gereksinimler arasında ilk akla gelenlerden biri; uygun iletişim kanalını seçmek. Yurtdışından gelen kişiler için mevcut hatlarını kullanmak dezavantaj yaratıyor. Yüksek roaming ücretlerine maruz kalmamak adına, yerel bir hat edinmek, oldukça avantaj sağlıyor. Türkiye’de 10 günden uzun kalmayı planlıyorsanız, yeni bir SIM kart almanız kolaylık sağlar. Bu yazımızda yabancı uyruklu hat alma konusunu mercek altına alıyoruz.

 

Yabancı Turist SIM kartı Nasıl Alınır?

 

Yabancılar SIM kart alabilir mi?”sorusu, özellikle Türkiye’ye gelecek kişiler tarafından merak ediliyor. Türkiye ziyaretleriniz için faturasız hat tercih ederek, avantajlı şekilde arama yapabilir ve internet kullanabilirsiniz. Vodafone yabancı uyruklu hat alma işlemi sadece 4 adımda tamamlanıyor.

 

     1. Size en yakın Vodafone Satış Noktası üzerinden yeni bir hat alın.

     2. Hattınızı aktive edin. Aktivasyon için SIM kartınızı, mobil telefonunuza takmanız yeterli. SIM kartınızı taktığınız an kart aktivasyonu otomatik olarak gerçekleşiyor.

     3. Vodafone Yanımda uygulaması ya da Vodafone Satış Mağazası üzerinden kolay şekilde Turist Kolay Paketi satın alabilirsiniz.

     4. Satın alma işleminden sonra içerikleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Yabancı uyruklu faturasız hat almak için güncel tarihlere sahip olan bir pasaport gerekli oluyor. Pasaportunuz yoksa turist hattı almak için NATO kimliği, mülteci kimliği ya da yabancı misyon personel kimlik kartı gibi belgelerden de yararlanabilirsiniz. Eğer vatansız kişi kimlik belgeniz mevcutsa yine hat sahibi olabilirsiniz.

 

Faturası Turist Hattı Nedir?

 

Turist Kolay Tarife yani faturasız turist hattı, yabancı uyruklu ve pasaport bilgileri doğrulanmış Vodafone aboneleri için sunulan bir paket. Yabancı uyruklu aboneler için özel olarak hazırlanan tarife, herhangi bir özel başvuru olmaması halinde hat 60 gün sonunda otomatik olarak kapatılıyor. Bu 60 günlük sürenin tamamlanmasına 3 gün kala, kullanıcıya SMS ile bildirim yapılıyor.

 

Faturasız hattın yanı sıra yabancılar faturalı hat alabilir mi sorusu da sıklıkla araştırılıyor. Yabancı uyruklu iseniz ve Türkiye’de ikamet etmeye karar verdiyseniz, gerekli belgeleri tamamlayarak faturalı hat sahibi de olabilirsiniz. Yabancı uyruklu faturalı hat sahibi olarak, faturalı hattın sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz.

 

Vodafone’un sunduğu Turist Hattı ile telefon görüşmelerinizi yapabilir, internete kolaylıkla bağlanabilirsiniz. Türkiye içinde avantajlı konuşma ve internet kullanımı elde etmek için tek yapmanız gereken pasaportunuz ile Vodafone Satış Noktası’na gitmek. Kısa bir süre sonra SIM kartınızı rahatça kullanabilir, Vodafone altyapısından yararlanabilirsiniz. 

 

numara taşıma yeni hat