Faturalı Hattan Başka Operatöre Numara Taşıma Nasıl Yapılır?

06 Ekim 2023

Faturalı Hattan Başka Operatöre Numara Taşıma Nasıl Yapılır?

Numara Taşıma Nasıl Yapılır?

 

Türkiye’de faaliyet gösteren birden fazla GSM operatörü var. Her bir şirketin sunduğu farklı hizmet alternatifleri sayesinde, kullanıcılar kendilerine uygun olan operatörü seçebiliyor. Bu seçim sırasında; sunulan tarifeler, kampanyalar ve operatöre özel farklı imkanlar göz önünde bulunduruluyor. Numara taşımaişlemi genel olarak ücretsiz oluyor. Faturalıdan başka operatöre geçiş için internet üzerinden, hizmet merkezlerinden ya da çağrı merkezlerinden işlem yapabilirsiniz. “Faturalı hattımı başka operatöre taşımak istiyorum.”diyorsanız, bu yazımız sizin için!

 

GSM Operatörü Tercihi Nasıl Yapılır?

 

Kullandığınız operatörü değiştirmek için farklı yöntemleri tercih edebilirsiniz. Faturalı hattan başka bir operatöre geçiş oldukça kolay. Öncelikli olarak mevcut kullanım oranlarınızı değerlendirebilirsiniz. Bunu yapmak için operatörünüzün mobil uygulaması üzerinden; ay içinde ne kadar internet kullanıyorsunuz, kaç dakika konuşuyor ve kaç SMS gönderiyorsunuz, öğrenmelisiniz. Yapacağınız değerlendirme sonucunda, ihtiyaç duyduğunuz internet ve dakika limitlerine karar verebilirsiniz.

 

Operatör değişimi sırasında ilk aşamanın ardından, farklı operatörlerin sunduğu tarife seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Dönemsel olarak yapılan kampanya fırsatları ile avantajlı fiyata yeni hattınızı kullanabilirsiniz. Vodafone’un web sitesi üzerinden; bütçenize uygun fiyat aralığını tercih edebilir, ihtiyaç duyduğunuz internet ve dakika oranlarını seçebilirsiniz.

 

Yeni abonelik için hattınızı taşımak istediğiniz operatörün yetkili bayilerine başvuruda bulunarak ya da online olarak Vodafone websitesi üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca aboneler, online olarak kolayca taahhüt sorgulama işlemi de yapabilirler.

 

faturalı hat

 

 

 

 

 

 

 

Faturalı Hattan Başka Operatöre Geçiş

 

GSM operatörlerinin yaptığı kampanyalar, avantajlı fiyatları ve bazı hediye fırsatlarını beraberinde getiriyor. Bu durum abonelerin; “Hattımı faturalıyken başka operatöre taşımak istiyorum.”demesine neden oluyor. Operatörler arasında hat taşıma işlemi, son derece kolay ve pratik şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Öncelikle belirtmekte fayda var ki faturalı hattan başka operatöre geçiş işlemleri ücretsiz. Hat taşıma işlemci için operatörlerin yaygın şekilde konumlanmış olan hizmet noktalarından yararlanabilirsiniz. Faturalı hattını değiştirmek isteyen kişi, bayiye bizzat gitmeli. Mutlaka bir yakının gitmesi gerekiyorsa da, o kişinin noterden vekaletinin bulunması şart. Başvuru sırasında; kimlik kartınız ya da onun yerine geçebilecek pasaportunuz yanınızda bulunmalı.

 

Online olarak kolayca hat değişikliği sağlayabilirsiniz. Sizden istenen bilgileri ileterek, başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Yapılan başvurular ardından, kısa süren bir değerlendirme süreci bulunur. Bu süreç tamamlandığında ise hattınızı kullanabilirsiniz.

 

Geçiş işlemlerine ek olarak taahhüt sorgulama da yapabilirsiniz. Mevcut operatörünüzde bir kampanya taahhütünüz varsa ilgili operatörün mağazasına giderek ya da mobil uygulaması üzerinden taahhüt sorgulama işlemi ile taahhütünüz için kalan süreyi ve taahhütünüzü iptal etmeniz durumunda faturanıza yansıyacak cayma bedelini öğrenebilirsiniz.

 

Vodafone’lu Olmak İçin Yapılması Gerekenler

 

Başka operatörden Vodafone faturalıya geçiş yapmak için yerinizden kalkmanıza dahi gerek yok! Vodafone’a numara taşımak için online üzerinden hızlı bir başvuru gerçekleştirebilir, online başvuruya özel ilk 3 ay %15 indirimli tekliflerden ve dönemsel kampanyalardan faydalanabilir ve ihtiyacınıza göre tarife içeriğinizi oluşturabileceğiniz Süper Uyumlu faturalı tarifeye göz atabilirsiniz. Vodafone web sitesi üzerinden numaranızı seçebilir, istenilen bilgileri kısa süre içinde doldurabilirsiniz. Sonraki aşamada başvurulan faturalı tarifenizi teyit etmek için Vodafone müşteri temsilcileri sizi arayacak. Başvuru sonrasında; SIM kartınız, sizin belirlediğiniz tarihte ve adrese ücretsiz olarak teslim ediliyor.

 

Hattınızın kurye ile teslim edilmesini istemiyorsanız, Vodafone mağazalarından da teslim alabilirsiniz. Teslimat sırasında tek yapmanız gereken; kimlik belgeniz ile son iki aya ait olan ve üzerinde adresinizin yazılı olduğu bir belgeyi yanınızda bulundurmak.

 

Taahhütünüz Bitmedi Mi, Şimdi Taahhüt Bitiş Tarihinizi Bırakın Sürpriz GB Hediyesi Kazanın.

 

Şimdi taahhüt bitiş tarihinizi bırakın, hem avantajlı tarifeler hakkında bilgi sahibi olun hem de numaranızı taşıdığınızda hediye GB’lar hattınıza otomatik tanımlansın.

 

numara taşıma yeni hat