18 Yaş Altı Telefon Hattı Alabilir mi?

02 Ağustos 2023

18 Yaş Altı Telefon Hattı Alabilir mi?

Cep telefonu kullanımı, her yaştan insan için bir gereklilik. Diğer yandan 18 yaşın altındaki gençler de akıllı telefon kullanımına ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle 18 yaş altındaki kişilerin cep telefonu kullanmak için ihtiyaçları olan SIM kartı nasıl alabileceği merak ediliyor. Peki 18 yaş altındaki kişilerin hat alması mümkün mü? Merak eden kullanıcılar için 18 yaşından küçükler telefon hattı alabilir mi sorusuna detaylı olarak yanıt verdik. Bu konuda merak ettiklerinizi bu sayfada bulabilirsiniz.

 

Mobil Hat Müşterisi Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

 

Mobil hat müşterisi olabilmek için gereken şartları anlatmadan önce, mobil hat müşterisi olmanın ne olduğundan kısaca bahsedelim. Mobil hat, GSM operatörleri tarafından kullanıcılara sağlanan SIM karta verilen isimdir. Herhangi bir kullanıcının SIM kart edinebilmesi için, bir GSM operatörü ile sözleşme yaparak hat başvurusu yapması gerekir. Hat kullanımı için gereken şartlar ise 18 yaşın üzerinde olmak ve hat işlemleri sırasında kimlik belgesi ve son 2 aya ait herhangi bir adres gösterir belgeyi (fatura ya da ikametgâh belgesi gibi) hazır bulundurmak gerekir. Müşteri sözleşmesi, kullanmak istediğiniz hattın GSM operatörü tarafından size iletilecektir. Başvuru sırasında ibraz ettiğiniz belgelerin fotokopisi alınarak ilgili sözleşmeye eklenecek ve hat işlemleriniz gerçekleştirilmiş olacaktır.

 

18 Yaş Altı Kullanıcılar Telefon Hattı Alabilir mi?

 

Ülkemiz yasalarına göre 18 yaşın altındaki bireylerin bu konuda kendi başına herhangi bir başvuru gerçekleştirmesi mümkün değildir. Zaten 18 yaş altındaki bireylerin yasal bir işlem gerçekleştirebilmesi için velisi ya da yasal vasisinin izni gerekmektedir. Peki, bu bilgiye rağmen 18 yaş altı telefon hattı alabilir mi?

 

18 yaş altındaki kullanıcıların telefon hattı edinmesi, belli şartlar sağlandığında mümkündür. Eğer 18 yaş altında bir kullanıcı olarak kendi adınıza bir hat başvurusu gerçekleştirmek istiyorsanız; yeni hat alırken gereken tüm evraklara ek olarak yasal velinizin kimliğini ve noterden aldığınız muvafakatname ile başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekir. Muvafakatname üzerinde yeni hat başvurusu ile ilgili izin verildiğine dair bir metin olmalıdır. Velisi olmayan kişiler için ise izin belgesi yasal olarak atanmış vasisi tarafından verilmelidir. Bu şartlar sağlandığında 18 yaş altı kişilerin telefon hattı alabilmesi mümkündür. Bu noktadan hareketle 18 yaş altı faturasız hat alabilir mi sorusunun cevabını da “evet” olarak verebiliriz. 18 yaş altı kullanıcılar faturasız hat almak için aynı şekilde velilerinin ya da yasal vasilerinin kimlikleri ve onlardan aldıkları muvafakatname ile başvuruda . Ancak 11 yaş altında olan kişilere velilerinin muvafakatnamesi olsa dahi hat satışı yapılmamaktadır.

 

18 Yaş Altı Hat Almanın Avantajları Nelerdir?

 

18 yaş altındaki mobil telefon kullanıcıları genellikle anne-babalarının üzerine kayıtlı olan hatları kullanır. Bu durum, 18 yaş altı kişilerin tek başına hat sahibi olmalarının yasal olarak mümkün olmamasından kaynaklanır. Ancak 18 yaş altındaki bir kullanıcı sahip olduğu mobil hattın kendi ismi üzerine kayıtlı olmasını isterse, anne-babasından ya da yasal vasisi olan kişiden aldığı izin belgesi ile mobil hat başvurusu gerçekleştirebilirler. Burada ebeveynlerin veya yasal vasinin kimlikleri ile diğer hat başvuru evrakları da istenecektir. Peki, 18 yaş altındaki kişilerin mobil hat kullanımını kendi adlarına gerçekleştirmesinin avantajları nelerdir?

 

18 yaş altı bir kullanıcının sahip olduğu mobil hattın kendi adına kayıtlı olması GSM operatörlerinin belirli bir yaş grubuna sağladığı gençlik avantajlarından yararlanabilmesini sağlar. Örneğin 26 yaş altındaki Vodafone müşterileri FreeZone dünyasına dahil olarak hem çok daha avantajlı iletişim seçenekleri ile arama yapabilir, SMS gönderebilir ve bol GB fırsatlarıyla keyifle internet kullanımı sağlayabilir. Aynı zamanda FreeZone’lular Vodafone’un anlaşmalı olduğu birçok markada kendilerine sağlanmış fırsatların tadını çıkarır. Vodafone FreeZone’lu olabilmek için 26 yaş altında bir Vodafone kullanıcısı olmak ve hattınızın kendi adınıza kayıtlı olması yeterlidir. Bu nedenle 18 yaş altı kullanıcıların sahip olduğu mobil hatların kendi üzerlerine açılması ve hat işlemlerinin bu şekilde gerçekleştirilmesi önemlidir. Böylelikle “18 yaş altı hat alabilir mi Vodafone” konusunu merak eden kullanıcılar için de Vodafone’da 18 yaş altı kullanıcıların kendi adlarına hat sahibi olabilmelerinin mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

 

18 Yaş Altı Kullanıcılar Kullandıkları Hattı Kendi Üzerine Nasıl Geçirir?

 

Kullandığı mobil hat başlangıçta anne-babası ya da yasal vasisi üzerine açılmış olan 18 yaş altındaki kullanıcıların merak ettiği konulardan biri de kullandıkları hattı kendi isimleri üzerine geçirip geçiremeyecekleridir. Bu işlem genellikle GSM operatörlerinin sağladığı gençlik kulübü avantajlarından yararlanmak için istenir. 18 yaş altı kullanıcıların kullandıkları hattı kendi kimlikleri üzerine kaydettirmeleri mümkündür. Bu işlem için yine velileri ya da yasal temsilcilerinden aldıkları izin belgesi ve kendi kimlikleri ile müşterisi oldukları GSM operatörüne, hattın kullanıcısı olduklarını ve hattı kendi kimlikleri üzerine taşımak istediklerini belirterek başvurmaları yeterlidir. 18 yaş altı Vodafone kullanıcıları, kullandıkları mobil hattı kendi isimleri üzerine taşıyarak FreeZone dünyasına adım atabilir ve FreeZone’lulara sunulan avantajlardan yararlanmaya başlayabilir.

 

Henüz Vodafone’lu olmadıysanız, Vodafone Mağazaları ve Vodafone online kanalları aracılığı ile numara taşıma ya da yeni hat başvurusunda bulunabilirsiniz. FreeZone dünyasının sağladığı avantajlar ve genç hat hakkında daha detaylı bilgi edinmek için yine online kanallar üzerinden FreeZone avantajlarını inceleyebilirsiniz. Vodafone faturalı hat ya da faturasız hat başvurunuzu kısa süre içerisinde gerçekleştirerek Vodafone’lu olabilirsiniz. Başvurunuzu tamamlamak ve kendinize en uygun faturalı ve faturasız hat tarifelerini incelemek için hemen Vodafone Online Kanallarını ziyaret edebilirsiniz.

 

numara taşıma yeni hat