Hayatını Kolaylaştıracak En İyi 12 Chrome Eklentisi

28 Eylül 2023

Hayatını Kolaylaştıracak En İyi 12 Chrome Eklentisi

Son yılların en fazla tercih edilen ainternet tarayıcılarının başında Google Chrome geliyor. Özellikle de mobil tarayıcılar arasında diğer rakiplerine göre açık ara önde olan Chrome’un bu kadar çok tercih edilmesinin nedenlerinden biri de kullanıcıların hayatını kolaylaştıran birçok eklentiye sahip olması. Bu içeriğimizde severek kullanabileceğiniz en iyi Chrome eklentileri konusunda biraz daha yakından bakacağız.

 

En İyi 12 Chrome Eklentisi

 

İnternet tarayıcıları, internet kullanıcıları için oldukça önemli bir kavram. Google Chrome da kolay kullanımı ve kullanıcı odaklı yaklaşımı ile en çok tercih edilen tarayıcılardan biri. Şimdi Google Chrome kullanımınızı üst düzey bir performansa yükseltecek olan en iyi Chrome eklentileri nelermiş birlikte inceleyelim.

 

1- Speedtest by Ookla

 

İnternette gezinirken ya da bir iş üzerinde çalışırken kullanıcıların en çok canını sıkabilecek şeylerden biri de internet hızı düşüklüğüdür. Speedtest by Ookla eklentisi bağlantı hızı ve ping testi gibi işlemleri sizin yerinize yaparak tüm sonuçları size bildirir. Bu sayede internet hızınız ile ilgili bir sorun yaşadığınızda elde ettiğiniz sonuçları direkt olarak servis sağlayıcınız ile paylaşarak sorunun çözülmesini talep edebilirsiniz.

 

2- The Great Suspender

 

Chrome eklentileriiçerisinde en sevilenlerden biri de The Great Suspender. Özellikle tarayıcı kullanırken birçok sekmeyi aynı anda açmayı sevenler için, performans düşüklüğü yaşamadan diledikleri gibi internette gezinmelerini sağlayan bu eklentiyi mutlaka kullanmanızı öneririz. Bu eklentiyi Chrome’a ekleyerek birden fazla sekme açmaktan kaynaklı bilgisayarınızın yavaşlaması ve işlemcinin kaynak tüketimi sorunlarını çözebilirsiniz.

 

3- LastPass

 

İnternet ortamında birden fazla şifreniz varsa ve şifrelerinizi aklınızda tutmakta zorlanıyorsanız işinize yarayacak en iyi Google eklentileri arasında LastPass yer alıyor. LastPass, sadece aklınızda bir şifre tutarak diğer tüm şifreli hesaplarınıza giriş yapmanıza imkân tanır. Aynı zamanda bu eklenti ihtiyaç duyduğunuzda yüksek güvenlikli şifreler üreterek hesap güvenliğinizi de sağlar.

 

4- Backstop

 

İnternette bir sayfa üzerinde çalışırken yanlışlıkla geri tuşuna bastığınızda sayfayı ve sayfada çalıştığınız verileri kaybetmek oldukça sinir bozucu bir durumdur. Eğer siz de sık sık bu durumu yaşıyorsanız en iyi Chrome uzantıları arasında yer alan Backstop’u kesinlikle tarayıcınıza eklemelisiniz. Backstop geri tuşunu durdurarak bir önceki sayfaya gitmenizi engeller ve zaman kaybının önüne geçer.

 

5- TinEye

 

Google uzantı ekleme Chrome kullanıcıları için oldukça fonksiyoneldir. Tarayıcı kullanımını kolaylaştıran bu eklentilerden biri de TinEye. Eğer tarayıcınızda görüntülediğiniz bir resmin orijinal kaynağını bulmakta zorlanıyorsanız TinEye ile oldukça hızlı bir şekilde bu sorunu çözebilirsiniz. TinEye aradığınız görselin en yakın olası eşleşmesini bulmaya odaklanır ve bu sayede istediğiniz görselin yüksek çözünürlüklü halini kısa sürede bulabilirsiniz.

 

6- Save to Pocket / Instapaper

 

Bu iki farklı eklenti gezdiğiniz web sayfalarını ve okuduğunuz makaleleri kaydederek internet erişimine sahip olmadığınız zamanlarda bile bunlara erişmenizi sağlar. En iyi Chrome eklentiler içerisinde yer alan bu iki eklendi özellikle de akademik alanda çalışan kullanıcılar için çok fonksiyonel.

 

7- Unpaywall

 

Yine akademik alanda çalışmalar yapan kullanıcılar için en iyi Chrome eklentileri arasında Unpaywall da yer alıyor. Bu eklenti herhangi bir üyelik ücreti ödemeden akademik makaleler okumanızı sağlar. Sizin için okumak istediğiniz makalenin yasal ve ücretsiz versiyonlarını bulmaya çalışan Unpaywall sayesinde hem zamandan hem de paradan tasarruf edersiniz.

 

8- Colorzilla

 

Eklentiler Chrome için oldukça işlevseldir ve kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlayabilir. Şimdi önereceğimiz eklenti ise özellikle de tasarımcıların işini büyük ölçüde kolaylaştıracak. Colorzilla ile online ortamda gördüğünüz herhangi bir rengin renk koduna kolayca ulaşabilirsiniz. Colorzilla sizin için her pikseli kontrol eder ve doğru renk kodunu size sunar.

 

9- Cite This For Me

 

Hazırladığınız sunum ya da makalenin kaynakçasını kolayca gösterebilmek ister misiniz? O halde Cite This For Me tam size göre bir eklenti. Bu eklenti istediğiniz herhangi bir web sayfasının kaynakçasını 4 farklı stilde çıkararak dokümanınıza aktarır.

 

10- Google Çeviri

Siz de Türkçe dil desteği olmayan web sitelerinde rahatça gezinebilmek için her seferinde sitede yer alan metinleri kopyalayıp Google Translate’e mi yapıştırıyorsunuz? Sizi bu dertten kurtaracak eklenti Google Çeviri. Bu eklentiyi bir kez Chrome’a eklediğinizde bir daha herhangi bir işlem yapmadan tüm dillerdeki web sitelerini otomatik olarak istediğiniz dile çevirerek görüntüleyebilirsiniz.

11- Social Blade

Sosyal medya kullanıcılarının oldukça işine yarayacak bir eklenti olan Social Blade, YouTube, Twitch, Instagram ve Twitter gibi platformlarla uyumlu şekilde çalışır. İzlediğiniz videolar hakkında takipçi sayısı, tahmini reklam kazançları ve görüntülenme sayıları gibi verileri bir arayüzde toplayarak size sunan Social Blade ile takip ettiğiniz içerikler hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

 

12- Clipboard History Pro

 

Kopyala - yapıştır komutu tüm bilgisayar kullanıcılarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ancak bu komut ile bir internet sitesindeki farklı metinleri kopyalamanız gerektiğinde sürekli olarak o metinleri seçip kopyala-yapıştır işlemini tekrarlamanız gerekir. İşte sizi bu dertten kurtaracak bir eklenti olan Clipboard History Pro ile kopyaladığın metinleri biriktirip tek seferde dokümanınıza yapıştırabilirsiniz.

 

Kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak Google Chrome eklentileri listemizin sonuna geldik. Bu listenin ardından ev interneti kullanıcıları için birkaç noktaya değinmek istiyoruz. Eğer ADSL internet kullanıyorsanız ve internet hızınız sizin için yeterli değilse Vodafone’un fiber internet seçeneklerine mutlaka göz atmalısınız. Fiber internetbağlantısı için ihtiyacınız olan en önemli şey adresinizde fiber altyapısı olup olmadığını öğrenmenizdir. Altyapı sorgulama işlemi sonucunda uygun altyapıya sahipseniz hemen Vodafone web sitesi üzerinden ya da Vodafone mağazalarını ziyaret ederek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.