Evden Çalışma Yapılabilecek Remote İşler Nelerdir?

01 Şubat 2024

Evden Çalışma Yapılabilecek Remote İşler Nelerdir?

Gelişen teknoloji ve internet kullanımının yaygınlaşması ile günlük yaşamdaki birçok alışkanlık değişime uğradı. Kişilerin iletişim biçimlerinden alışveriş alışkanlıklarına eğitim şekillerinden hobilerine kadar birçok eylemi internet ve teknoloji ile çok farklı boyutlara evirildi. Bu değişimden en çok etkilenen alanlardan biri de çalışma şekilleri oldu. Özellikle de tüm dünyada yaşanan pandeminin de etkisiyle birçok şirket ve çalışan remote yani evden çalışma modelini benimsemeye başladı.

 

İşe gidiş gelişlerde yaşanan zaman kaybının olmaması, ofis kurallarına uymak zorunda olunmaması ve kişinin kendi iş programı daha kolay bir şekilde yaparak esnek çalışma saatlerine uyumlanması gibi birçok avantajı beraberinde getiren evden çalışma modeli birçok çalışan için geleneksel çalışma modeline göre çok daha cazip bir hale geldi. Peki remote çalışma modeli ile yapılabilecek işler neler? Birçok kişi daha rahat bir çalışma ortamı elde edebilmek için bu sorunun cevabını araştırıyor.

 

Evden Çalışma Yapılabilecek İşler

 

Remote kelime anlamı ile “uzak” anlamına gelir. Bu nedenle de herhangi bir ofis ortamına bağlı olmadan evden yapılabilecek işler remote işler olarak isimlendiriliyor. Son yılların en popüler uzaktan çalışma modeline uygun işlerine yakından bakalım.

 

Dijital Pazarlama Uzmanlığı

 

Evde yapılacak işler içerisinde ilk sırada dijital pazarlama uzmanlığı yer alıyor. Pazarlama kavramı da birçok alanda olduğu gibi son birkaç yılda dijitalleşti ve bu da dijital pazarlama kavramının gelişmesine neden oldu. Temel olarak bir şirketin ya da işletmenin web sitesi, e-posta, arama motorları ve sosyal medya gibi dijital medya kanalları üzerinden mevcut ya da potansiyel müşterileri ile bağlantı kurmak için yaptığı tüm pazarlama aktivitelerinin bileşimi olan dijital pazarlama kavramı oldukça önemlidir. Bu nedenle de SEO, sosyal medya pazarlaması ya da veri analizi gibi konularda uzmanlara ihtiyaç vardır. Dijital pazarlama uzmanlığı bu anlamda uzaktan çalışma modeli için oldukça uygun mesleklerden biridir. Eğer dijital pazarlama konusunda bir yetkinliğiniz ya da uzmanlık sertifikanız varsa ve işlerinizi yürütebileceğiniz bir bilgisayarınız varsa siz de uzaktan çalışma modeli ile dijital pazarlama uzmanlığı yapabilirsiniz.

 

Grafik Tasarım

 

Grafik tasarım da dijitalleşme ile çok daha farklı boyutlara evirilmiş mesleklerden biri. Bu nedenle de evden yapılacak işler listesinde üst sıralarda yer alıyor. Kurumsal kimlik, sosyal medya görselleri, katalog, broşür, dergi, web sitesi ve ilan gibi birçok farklı materyalin tasarlanmasından sorunlu olan grafik tasarımcılar, tasarım yapmak için gerekli donanıma sahip oldukları sürece tasarımlarını diledikleri yerde gerçekleştirebilirler. Çünkü grafik tasarımcılar temel olarak bir fikri görselleştirmek üzerine çalışırlar ve bunun için de özel olarak herhangi bir mekanda bulunmaları gerekmez. Evden çalışma imkanları sunmasının yanı sıra grafik tasarım mesleği birden fazla firma ile freelance olarak çalışma ve daha fazla gelir elde etme imkanı da sağlar.

 

İçerik Yazarlığı / Metin Yazarlığı

 

Home office işler konusunda yıldızı yükselen mesleklerden olan içerik yazarlığı ve metin yazarlığı da elbette ki listemizde yer alıyor. Herhangi bir ürün ya da hizmet hakkında kullanıcılara detaylı bilgi verecek ve bu ürün / hizmeti tanıtacak içerikler yazmak şeklinde tanımlayabileceğimiz içerik yazarlığı, dijitalleşme ile birlikte SEO uyumlu içerik yazarlığı konusunda uzmanlaşmış kişilere çok daha fazla fırsat sunuyor. Daha çok reklam, kampanya metni ya da senaryo gibi içerikler üreten metin yazarlığı da yine uzaktan çalışma sistemine oldukça uygun olan mesleklerden. Eğer yazarlık konusunda yetenekleriniz varsa ya da daha önce bu alanda çalıştıysanız online kanallar üzerinden içerik yazarı veya metin yazarı arayan şirketlere başvurabilir ve evinizden çalışabilirsiniz. Aynı zamanda freelance olarak çalışabileceğiniz birçok içerik yazarlığı sitesi de mevcut.

 

Sosyal Medya Uzmanlığı

 

Sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirilen tüm pazarlama ve reklam faaliyetleri olarak nitelendirebileceğimiz sosyal medya uzmanlığı da evden online çalışma sistemine oldukça uygun. Başarılı bir dijital pazarlamanın en önemli aşamalarından biri olan sosyal medya yönetimi büyük şirketlerden orta ve küçük ölçekli işletmelere kadar neredeyse tüm markaların ihtiyacı. Bu nedenle de bir sosyal medya uzmanı olarak bu markaları tespit edip onlarla görüşebilir ve evinizden sosyal medya hesaplarını yönetebilirsiniz. Eğer bir yandan da grafik tasarım yeteneğiniz varsa çok daha etkin bir hesap yönetimi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Çevirmenlik

 

Eğer herhangi bir yabancı dil konusunda ileri derece bir yetkinliğiniz varsa çevirmenlik hem evde yapılacak ek işler hem de remote çalışma modeli ile yapabileceğiniz işler arasında yer alıyor. Yabancı dil becerilerinizi kullanarak, belli bir şirkete bağlı kalmadan dilediğiniz yerde çeviri yapabilir ve ister sürekli isterseniz de proje bazlı olarak çalışabilirsiniz. Birçok firma genellikle proje bazlı çevirmenlere ihtiyaç duyduğu için bu gibi işlerini freelance çalışanlar ile çözmeyi tercih ederler. Bu nedenle siz de bu alanda yetenekli olduğunuzu düşünüyorsanız ve yeteneklerimi kullanarak evden çalışmak istiyorum diyorsanız çevirmenlik yapmayı deneyebilirsiniz.

 

Yazılım Mühendisliği

 

Evde yapılabilen işler içerisinde en yüksek getirisi olan mesleklerden biri de yazılım mühendisliği. Birçok yazılımcı daha rahat bir ortamda çalışmayı tercih ettiği için yazılım mühendisliği ağırlıklı olarak freelance ya da remote şekilde yürütülen bir meslek halini aldı. Elbette hala bir şirkete bağlı olarak ofis ortamında çalışan yazılım mühendisleri de mevcut ancak birçok yazılımcı işlerini uzaktan yürütmeyi tercih ediyor. Yazılım mühendisleri de dijitalleşmenin sonucunda ortaya çıkan taleple birden fazla marka ile çalışma olanağına sahiptir. Dolayısıyla yazılım mühendisliği hem daha fazla gelir elde edebileceğiniz hem de uzaktan çalışma modeli ile yapabileceğiniz bir meslektir.

 

Çağrı Merkezi Temsilciliği

 

Home ofis olarak ne iş yapabilirim diye düşünenlerin aklına pek gelmese de çağrı merkezi temsilciliği de uzaktan çalışma modeli ile yapabileceğiniz meslekler arasında yer alıyor. Çağrı merkezi temsilcileri genellikle müşteriler ile telefon üzerinden iletişime geçtiği için evlerinde bu sistemi sağlayacak ekipmana sahip olmaları yeterli. Bu nedenle de birçok firma çağrı merkezi çalışanlarını uzaktan çalışma modeline entegre etmeye başladı. Bu sayede hem çalışanlara daha rahat bir çalışma imkanı sunulmuş hem de ofis kirası ve diğer masraflar üzerinden tasarruf sağlanmış oluyor. Evde yapılacak iş fikirleri arasında yer alan çağrı merkezi temsilciliği için ihtiyacınız olan tek şey kesintisiz bir internet, sessiz bir ortam ve sistem kontrollerini sağlayabileceğiniz bir bilgisayar.

 

Evden çalışma için ihtiyacınız olan en önemli ögelerden biri de kaliteli bir internet bağlantısıdır. Kesintisiz ve hızlı bir internet bağlantısı online toplantılar sırasında donma ve kesilme gibi problemlerin yaşanmasını engeller. Aynı zamanda da iş için gerçekleştireceğiniz dosya transferlerini çok daha hızlı şekilde yapmanızı sağlar. Mevcut internetinizde bir hız kaybı yaşadığınızı düşünüyorsanız hız testi yapabilirsiniz. Genel olarak mevcut internet kalitenizden memnun değilseniz ve ADSL bağlantı kullanıyorsanız altyapı sorgulaması gerçekleştirdikten sonra fiber internet hizmetine geçiş yapabilirsiniz. Vodafone Ev İnterneti paketlerinden kullanım ihtiyaçlarınıza en uygun fiber internet paketini seçerek hızlı ve kaliteli internetin keyfini çıkarabilirsiniz. Ev İnterneti paketleri hakkında detaylı bilgi edinmek için Vodafone online kanallarını ve mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.