Cloud Gaming Nedir?

28 Eylül 2023

Cloud Gaming Nedir?

 

Bulut bilişim terimi; gelişmiş çevrimiçi dünyanın, en temel kavramları arasında yer alıyor. Bulut üzerinden sağlanan web erişimi; bir yandan kaynakların çeşitlenmesine imkan verirken bir yandan da inovasyonu hızlandırıyor. Bulut bilişim ile birçok iş, internet üzerinden ortak çalışma ile sağlanabiliyor. Bulut bilişim sektörünün farklı kategorileri var. Cloud gaming de bunlardan biri. Peki,  Cloud Gaming tam olarak ne demek?

 

Hızlı ve pratik çözümler sunan Bulut; oyun dünyası için de vazgeçilmez bir konuma yükseldi. İnanılmaz bir hızla büyüyüp evrimleşen oyun sektörü, bulut oyun ile bambaşka bir boyuta geçebilir gibi görünüyor. Metaverse için de ana gelişim durağı olan oyun sektörünün bulut tabanında daha hızlı büyümesi söz konusu.

 

Bilmeyenler için “Cloud gaming nedir?”sorusunu yanıtlayalım. 

 

Cloud gaming, bulut oyun veya oyun akışı gibi adlarla bilinir. Uzak sunucularda çalıştırılan bir bilgisayar veya konsol oyunu anlık görüntü olarak oyuncuya ulaşır. Oyuncunun klavye veya mouse hareketleri de uzaktaki sunuculara aktarılır. Tüm bu işlemler, anlık olarak gerçekleşir. Oyuncunun ihtiyacı güçlü internet bağlantısıdır.

Cloud Gaming Özellikleri Neler?

 

Donmalar, takılmalar, güncellemeler ve düşük çözünürlük; kullanılan cihazla ilgili olarak oyunun keyfini kaçırabilir. Cloud Gaming ise tüm bu sıkıcı unsurlara maruz kalmayan bir deneyim vadediyor. Çünkü cloud ile oyun keyfi tamamen kullandığınız cihazın özellikleri ile sınırlı değil. Bulut oyun servisleri sayesinde bilgisayar performansına bağlı kalmadan, oyun kalitesini iyileştirmek mümkün!

 

Cloud Gaming özellikleri, birçok kolaylığı içinde barındırıyor. Öncelikli olarak öne çıkan özelliği ise bilgisayarın gücü ile değil internet sunucusu aracılığı ile oyun oynamayı mümkün hale getirmesi. Bu özellik sayesinde, oyun yüksek performansa sahip güçlü bir bilgisayarla oynanıyor gibi oluyor.

 

Bulut bilişim hizmetleri arasından öne çıkan bulut oyunun bu kadar hızlı popüler hale gelmesinin farklı nedenleri de var. Kullan / öde sistemi, Cloud Gaming’in tercih edilme nedenlerden biri. Bilgisayar donanımını geliştirmek yerine yüksek kalitede oynanabilir oyun sistemine dahil olmak, oldukça avantajlı. Bunun yanı sıra; oynadığın kadar ödeme yapabildiğin sistem, birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

 

Cloud Gaming ile bilgisayar donanımınız yeterli mi diye düşünmeden, en son çıkan oyunları dahi rahatlıkla oynayabilirsiniz. Popüler ve yeni oyunları, güvenilir bir sunucu üzerinden kesintisiz şekilde deneyimleyebilirsiniz. 

Cloud Gaming Nasıl Çalışır?

 

Bulut oyunda bulunan sistem; bağlandığınız sunucunun verileri ile sizin bilgisayarınızın verilerini birbirine aktarıyor. Dolayısı ile eğer çok uzak bir ülkedeki Cloud Gaming sunucusuna bağlı değilseniz, oldukça hızlı ve yüksek çözünürlüklü oyun oynamanız mümkün oluyor. Bulut oyun servisleri, sadece bilgisayarda kullanılmak için tasarlanmadı. Bilgisayarların yanı sıra tablet, mobil telefon ve akıllı televizyon gibi cihazlar üzerinden de bağlanarak oyun oynayabilirsiniz.

 

Türkiye’de Bulut Oyun Deneyimi

 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Cloud Gaming giderek yaygınlaşıyor. Cloud Gaming için iyi bir altyapı gerekiyor. İnternet üzerinden faydalanılan Bulut oyun, konforlu oyun deneyimi sunuyor. Bulut oyun servisleri ile gelişmiş bir donanıma sahip olmadan da yüksek çözünürlüklü ve hızlı oyun oynanabiliyor. Cloud Gaming, kesintisiz ve kaliteli oyun imkanı sunuyor ama bunun sağlanması için yüksek bant genişliğine sahip internete ihtiyaç var. Vodafone;Ev İnterneti ile yüksek hızda internet sağlıyor. Güçlü altyapısı ile bulut oyunlarına imkan veren Vodafone, kaliteli internet hizmeti ile oyun severlerin beklentilerini karşılamayı amaçlıyor. Vodafone’un sunduğu avantajlı tarife seçeneklerini değerlendirerek, kesintisiz oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur