Blog Yazmak İsteyenler için En İyi Blog Siteleri

11 Mart 2024

Blog Yazmak İsteyenler için En İyi Blog Siteleri

İnternetin hayatımıza girişi ile birçok alışkanlığımızın değiştiği aşikar. İletişim kurma biçimlerimizden çalışma şekillerimize, eğitim süreçlerimizden eğlence alışkanlıklarımıza kadar birçok konu internet sayesinde bambaşka boyutlara ulaştı. Özellikle de internet sayesinde kullanıcıların yeni ve geniş hedef kitlelere ulaşması çok daha kolay bir hale geldi. Bugün sosyal medya platformları aracılığı ile kişilerin kendi kitlesini oluşturma, bu kitlelere ürün ya da hizmet pazarlama ya da yalnızca fikirlerini iletme şansı oldukça yüksektir.

 

Fikirlerini başkaları ile paylaşmak isteyen ve kendi okuyucu kitlesini oluşturmayı hedefleyen kişiler için de internet teknolojisi oldukça harika fırsatları sunuyor. Kullanıcıların kendi okuyucu kitlesini oluşturabilmeleri için en iyi alternatiflerden biri de blog siteleri üzerinden blog yazmak. Peki blog yazmak için nereden başlamanız gerektiğini ya da blog yazabileceğiniz en iyi blog sitelerinin hangileri olduğunu biliyor musunuz? Eğer cevabınız hayırsa bu içerik tam size göre. İşte harika bir blogger olmak için yapmanız gerekenler ve kullanabileceğiniz en iyi blog siteleri…

 

Blog Yazmak İçin Nereden Başlamalısınız?

 

Sosyal medyanın her geçen gün popülerliğini artırması ve buna bağlı olarak görsel içeriklerin daha fazla öne çıkması her ne kadar yazılı içerikleri geri planda bırakmış gibi gözükse de blog yazmak kişilerin kendisini ve fikirlerini etkili şekilde ifade edebilmesi için hala en iyi seçeneklerden biri. Siz de bir blog açmak istiyor ama yazmaya nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu planınızı hayata geçirmeniz için yapmanız gereken basit birkaç şey var.

 

Blog yazmak için yapmanız gereken ilk şey kendinize uygun bir blog sitesi seçmek. Blog sitesi seçiminde karar vermenizi kolaylaştırmak için ise öncelikle blog oluşturmaktaki amacınızı belirlemelisiniz. Bu amaca uygun seçenekleri değerlendirmek blog sitesi seçiminizi kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda seçtiğiniz blog sitesinin ücret politikasını detaylı şekilde incelemek ve ileride ihtiyaç duyabileceğiniz özelliklerin ilk aşamada seçtiğiniz ücret planına dahil olup olmadığını kontrol etmek de oldukça etkili olacaktır. Blog düzenlemesi aşamasında teknik olarak yeterli imkan sunup sunmaması da seçeceğiniz blog sitesinde dikkat etmeniz gereken özellikler arasında yer alır. Son olarak ise para kazanma seçeneklerinin ne olduğunu da detaylı biçimde incelemeniz gerekir. Bu adımlardan sonra blog yazma siteleri içerisinden ihtiyacınıza en uygun olanı kolaylıkla seçebilirsiniz.

 

Blog sitesi seçiminden sonra, oluşturacağınız bloğun temel olarak hangi konuda olacağını belirlemelisiniz. Bu tercih tamamen size ait gibi görünse de daha fazla okuyucuya ulaşmak için niş olabilecek konular üzerinde yoğunlaşmanızda fayda var. İlgi çekici konular seçmek ve okuyucuları meraklandıracak içerikler üretmek her zaman işe yarar. Bu konuları belirlerken çevrenizdeki kişilerden destek alabilir ya da en çok okunan bloglara göz atabilirsiniz. Elbette blog yazarlığına başlarken içerik planınızı iyi şekilde yapmalısınız. En azından önünüzdeki 1 aylık süreçte nasıl içerikler yazacağınızı planlamalı mümkünse bu planı 3 aylık ve 6 aylık periyotlar için de genişletmelisiniz. Çünkü yazarlık sürecinde süreklilik sağlamak hem sizi motive edecek hem de daha hızlı şekilde bir okuyucu kitlesi edinmenizi sağlayacaktır. Bu kısa bilgilerden sonra gelelim blog yazarlığına başlamak için seçebileceğiniz en iyi blog yazma siteleri konusuna. İşte blogger olmak için seçebileceğiniz en iyi alternatifler…

 

En İyi Blog Siteleri

 

Blog oluşturmak isteyen kişiler için en önemli adımlardan birinin iyi bir blog sitesi seçmek olduğundan bahsettik. Şimdi de bu seçimi yapabilmeniz için en iyi blog siteleri nelermiş bunlara yakından bakalım.

 

●      Blogger:

Blog sitesi kurma herkes için kolay bir iş olmayabilir. Bu nedenle birçok kişi öncelikle herhangi bir internet sitesi tasarımı yapmasına gerek kalmayacağı sitelere yöneliyor. Blogger’da basit bir arayüz ile kullanabileceğiniz ve yazılarınızı yayınlayabileceğiniz blog siteler içerisinde yer alıyor. Ücretsiz olması nedeniyle de birçok kişi tarafından tercih edilen Blogger’ı kullanmak için Google hesabınızın olması yeterli. Özellikle de hobi amaçlı blog yazmak isteyen ya da blog yazmaya yeni başlayan kişiler için Blogger oldukça ideal bir platform. Milyonlarca üyesi bulunan Blogger dünyanın en iyi blog siteleri arasında yer alıyor.

●      Medium:

Eğer blog yazma konusunda amacınız blog site kurma değil de sadece yazı yazmak ve yazdığınız içerikleri yayınlamaksa önerebileceğimiz sitelerden bir diğeri de Medium. En iyi blogger siteleri arasında yer alan Medium’da blog yazarlarından gazetecilere hatta profesyonel yazarlara kadar oldukça geniş bir kullanıcı kitlesi yer alıyor. Giriş yaptığınız anda hızlı bir şekilde yazmaya başlayabileceğiniz Medium aynı zamanda ücretsiz bir platform. Siz de blog tasarımı gibi detaylarla uğraşmadan yalnızca yazı yazmak istiyorsanız Medium’u deneyebilirsiniz.

●      Tumblr:

Ücretsiz blog siteleri arasında yer alan Tumblr’da en sık tercih edilen platformlardan biri. Özellikle de kişisel blog oluşturmak isteyen kişiler için blog içeriklerine zahmetsiz bir şekilde video, GIF ve görsel ekleme avantajı sunan Tumblr aynı zamanda birçok farklı tasarım seçeneğine de sahip. Renkli, eğlenceli ve tamamen kendinize özel bir blog oluşturmak istiyorsanız Tumblr sizin için biçilmiş kaftan olabilir.

●      WordPress:

WordPress blog sitesi açma konusunda kullanıcılarına en iyi seçenekleri sunan platformlardan biri. Kullanıcılarına ücretsiz bir başlangıç paketi sunan WordPress.com aynı zamanda hosting servisi de sağlıyor. Yani WordPress ile kendi blogunuz için bir alan adı da satın alabiliyorsunuz. Eğer başlangıç paketinden farklı olarak çok daha gelişmiş özelliklere sahip bir blog açmak isterseniz de WordPress’in sunduğu aylık ücret ödediğiniz paketlerden birini seçebiliyorsunuz. WordPress de basit arayüzü ve kullanıcı dostu özellikleri ile blog yazmak için siteler içerisinde en iyilerden biri olarak yer alıyor.

●      Wix:

Küçük işletmeler için oldukça ideal blog açma siteleri arasında yer alan Wix, içerisinde bulunan onlarca şablon ile çok daha kişisel bir blog oluşturmanız için geliştirilmiş platformlardan biri. Sürükle bırak yöntemi ile oldukça basit şekilde blogunuzu kişiselleştirme imkanı sunan Wix hem internet sitesini hem de blog kurulumunu ücretsiz şekilde gerçekleştirmenizi sağlıyor. Ancak daha fazla gelişmiş özellik isterseniz Wix’in aylık ödeme yapabileceğiniz farklı paketleri de mevcut.

●      Reddit:

“Yazdıklarımı çok daha hızlı şekilde insanlara ulaştırarak blog yazabileceğim siteler hangileri?” sorusunu soran kullanıcılar için verilebilecek en iyi yanıt kesinlikle Reddit. Aklınıza gelen her konuda fikirlerinizi paylaşabileceğiniz bir ortam olan Reddit ile oldukça renkli ve eğlenceli bir blog oluşturabilirsiniz. Her ne kadar alışılmış blog hazırlama siteleri gibi görünmese de Reddit’i blog olarak kullanan birçok kişi de bulunuyor.

●      Quora:

Blog yazarken aynı zamanda da başka insanlarla etkileşime geçme fikri size eğlenceli geliyorsa Quora sizin için harika bir blog sitesi. Quora ile hem içeriklerinizi üretebilir hem de farklı kültürlerden insanlarla bir araya gelebilirsiniz. Sorulan sorulara yanıt verme sistemi Quora’nın en sevilen özelliklerinden biri. Özellikle de işletmeler için oldukça yararlı olan bu özellik sayesinde hem fikirlerinizi başkaları ile paylaşabilir hem de onların size kolay bir şekilde soru sormasını sağlayabilirsiniz.

 

Blog yazmak, özellikle de yazı yazmayı seven kişiler için oldukça keyifli bir uğraş. Siz de fikirlerinizi sayfalara dökmek ve bu içerikleri başkaları ile paylaşmak için hemen bir blog sitesi üzerinden kendiniz için bir blog oluşturabilirsiniz. Evinizde keyifle bloglarınızı yazmak için ise henüz bir internet hizmetiniz yoksa Vodafone’un ev interneti paketlerinden paketlerinden birini seçebilir ve hem hızlı hem de kaliteli internet hizmetine sahip olabilirsiniz. Vodafone’un ADSL ve fiber internet seçenekleri hakkında daha fazla bilgi almak için Vodafone online kanallarını ya da mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.