NFC Özellikli Telefonlar Nelerdir? 10 NFC Uyumlu Telefon

06 Ocak 2024

NFC Özellikli Telefonlar Nelerdir? 10 NFC Uyumlu Telefon

Her gün teknolojide yeni bir gelişme yaşanıyor ve yaşanan bu gelişmeler insanların hayatını kolaylaştırıyor. Bu teknolojilerden biri de her ne kadar yeni olmasa da adını son dönemde daha sık duymaya başladığımız NFC teknolojisi. NFC ya da tam ismiyle “Near Field Communication” yakın alan iletişimi anlamına gelmektedir. Bu teknoloji ile pek çok mobil cihaz yakın mesafede iken veri paylaşımı gerçekleştirebilir. Bu veri paylaşımı herhangi bir kablo bağlantısına ihtiyaç duymadan gerçekleşir. NFC özelliği ücretsizdir. NFC sıklıkla banka kartlarında ve kredi kartlarında kullanılan bir teknolojidir. Yine NFC teknolojisinin cep telefonlarına entegre edilmesi ile kullanıcılar telefonları ile de ödeme gerçekleştirebilir ve diğer veri paylaşımlarını yapabilir hale gelmiştir.


NFC Teknolojisi Nasıl Çalışır?


NFC teknolojisi basit anlamda bakarsak bluetooth teknolojisine benzer. Tıpkı Wi-Fi ve Bluetooth teknolojileri gibi NFC de kablosuz sinyaller aracılığı ile çalışır. NFC teknolojisinde veri aktarımı radyo dalgaları ile gerçekleşir. NFC ile veri aktarımı ancak yakın mesafeden gerçekleşir. Günümüzde sık kullanılan temassız ödeme özelliği NFC’nin en iyi örneğidir. NFC kullanımında pasif ve aktif cihazlar bulunur. Pasif cihazlar, aktif cihazlardan güç çeker ve veri aktarımı gerçekleşir. Aynı zamanda NFC teknolojisi birçok verinin aktarımı için yeterli hıza sahiptir ve veri aktarımı için iki cihazın çok yakın mesafede olması gerektiği için de kontrolünüz dışında gerçekleşmediği için güvenlidir. Peki NFC uygulaması olan telefonlarhangileridir? Gelin bu özelliğe sahip olan telefonlara birlikte bakalım.


NFC Teknolojisine Sahip Cep Telefonları


NFC teknolojisinin hayatı kolaylaştıran yanları bu teknolojiye olan ilginin gittikçe artmasına neden olmuş durumda. Son dönemde bu teknolojinin cep telefonlarına da entegre edilmesi ile kullanıcılar NFC bulunan telefonlar ile ilgili araştırmalarını artırdı. Cihazlar içerisinde aranan özelliklerden biri de NFC teknolojisi haline geldi. Eğer siz de NFC desteği olan telefonlar hangileri merak ediyorsanız listemize göz atabilirsiniz.


iPhone 14 Pro Max


Apple iPhone 14 Pro Max altınApple iPhone 14 Pro Max siyahApple iPhone 14 Pro Max gümüşApple iPhone 14 Pro Max mor


iPhone 14 Pro Max, NFC olan telefon modelleri içerisinde yer alıyor. iPhone 14 Pro Max 6.7 inçlik ekran boyutuna, 12 MP ön ve 48 MP + 12 MP + 12 MP arka kamera setine ve 240 gram ağırlığa sahip. Sahip olduğu A 16 Bionic Çip ile bir akıllı telefonun ulaşabileceği maksimum hıza sahip olan iPhone 14 Pro Max ile ağır grafik tabanlı oyunları bile en akıcı şekilde oynamanız mümkün. Aynı zamanda sahip olduğu Trafik Kazası Algılama Sistemi de olası bir kaza anında hem acil servisi hem de acil durum kişilerinizi haberdar eder ve en kısa zamanda yardım almanızı sağlar. Bu özelliklerin yanı sıra iPhone 14 Pro Max NFC desteğine de sahiptir.


iPhone 14 Plus


iphone 14 plus kırmızıApple iPhone 14 Plus siyahApple iPhone 14 Plus morApple iPhone 14 Plus mavi


iPhone 14 ailesinin bir diğer üyesi olan iPhone 14 Plus’ta NFC teknolojisine sahip cihazlardan biri. 6.7 inçlik ekran boyutu ve 12 MP çözünürlüğündeki ön ve arka kameraları ile Apple’ın favori cihazlarından olan iPhone 14 Plus aynı şekilde Trafik Kazası Algılama özelliğine de sahip. Gücünü iOS 16 işletim sisteminden alan iPhone 14 Plus, güçlü bataryası ile de kullanıcılarına uzun süre şarj aletine ihtiyaç duymadan kullanım imkânı sunuyor.


Samsung Galaxy Z Fold4


Samsung Galaxy Z Fold4Samsung Galaxy Z Fold4 akıllı telefon arka


NFC destekli telefonlar listemizin ikinci sırasında Samsung Galaxy Z Fold4 yer alıyor. Katlanabilir formda bir akıllı telefon olan cihaz 7.56 inçlik bir ekran boyutuna sahip. Katlanabilir özelliğe sahip olması büyük bir kullanım kolaylığı sağlarken sahip olduğu IPX8 sertifikası da cihazı suya ve toza karşı dayanıklı hale getiriyor. 50 MP ana kameraya sahip olan Samsung Galaxy Z Fold4 Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci ile güçlendirilmiş. Aynı zamanda cihaz sahip olduğu NFC teknolojisi ile de mobil ödeme özelliği olan telefonlar arasında yer alıyor.


Samsung Galaxy S23 Ultra


faturaya ek taksitli telefon Samsung Galaxy S23 Ultra siyah


NFC özellikli telefonlar listesinin bir diğer Samsung modeli de Galaxy S23 Ultra. 6.8 inçlik ekran boyutu ve 200 MP çözünürlüğündeki kamerası ile üst segment bir cihaz olan Galaxy S23 Ultra, sekiz çekirdekli Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi ile oldukça güçlü bir işletim sistemine sahip. Kullanıcılarına sunduğu bu üst düzey özelliklere ek olarak Galaxy S23 Ultra NFC özelliğini de barındıran bir akıllı telefon.


Xiaomi Redmi Note 12 Pro


faturaya ek Xiaomi Redmi Note 12 Pro ön görünümfaturaya ek Xiaomi Redmi Note 12 Pro siyah arka


Dünyanın en popüler mobil telefon üreticilerinden olan Xiaomi de NFC telefonlar üretmeye başladı. Bu modellerden biri de Redmi Note 12 Pro. 6.67 inçlik ekranı, 108 MP çözünürlüğünde ana kamerası ve 5000 mAh pil kapasitesi ile Redmi Note 12 Pro son yılların favori akıllı telefonlarından da biri.


Samsung Galaxy S23


Samsung Galaxy S23 faturaya ek telefon


Samsung’un üst segment mobil cihazlarından olan Galaxy S23 de NFC teknolojisine sahip cihazlardan biri. 6.1 inçlik ekran boyutu ve 50 MP çözünürlüğünde ana kamerası ile oldukça iyi özelliklere sahip olan Galaxy S23 sekiz çekirdekli Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile güçlendirilmiş. Aynı zamanda 3900 mAh pil kapasitesiyle günlük kullanımda oldukça iyi bir performans gösteren cihaz 30 saatlik bir konuşma süresi sunuyor.


Realme 10


Realme 10 telefonsiyah Realme 10 telefon arkası


NFC özellikli telefon listesinde son dönemin favorilerinden olan Realme markası da var. Realme 10 cihazında da NFC özelliği bulunuyor. Aynı zamanda cihaz 6.4 inç ekran boyutuna, 5000 mAh pil kapasitesine ve 50 MP çözünürlüğünde arka kameraya da sahip. Sekiz çekirdekli işlemcisi de oldukça hızlı bir akıllı telefon kullanım deneyimi sunuyor.


Tecno Pova Neo 2


siyah Tecno Pova Neo 2 faturaya ek telefonfaturaya ek Tecno Pova Neo 2


Son dönemin favori akıllı telefon markalarından biri olan Tecno da NFC olan telefonlar listesinde yer alan modellere sahip. Bu modellerden biri de Pova Neo 2. 6.82 inçlik ekranı bulunan Pova Neo 2 aynı zamanda 8 MP ön ve 16 MP çözünürlüğünde arka kameraya da sahip. Android işletim sistemine sahip olan Pova Neo 2 MediaTek Helio G85 işlemci ile güçlendirilmiş ve 7000 mAh pil kapasitesiyle de daha uzun bir günlük kullanım süresi sunuyor.


Samsung Galaxy A14


faturaya ek taksitli Samsung Galaxy A14


Samsung, giriş segmentinden en üst segmente kadar birçok telefon modeli olan bir akıllı telefon markası. Bu anlamda Samsung Galaxy A14’te NFC teknolojisine sahip orta segment cihazlardan biri olarak değerlendirilebilir. Samsung Galaxy A14, 6.6 inçlik ekranı, 5000 mAh pil kapasitesi ve 50 MP çözünürlüğündeki ana kamerası ile kullanıcıların oldukça beğendiği NFC teknolojisine sahip cihazlardan biri.


Tecno Pova 4


Vodafone faturaya ek Tecno POVA 4Vodafone faturaya ek Tecno POVA 4 arka


Tecno Pova 4’te NFC teknolojisine sahip akıllı telefonlardan biri. 6.82 inçlik ekranı, 6000 mAh pil kapasitesi, 8 MP ön ve 50 MP arka kamerası ile oldukça başarılı bir orta segment cihaz olan Tecno Pova 4 128 GB dahili depolama alanına sahip. Aynı zamanda bu hafıza MicroSD kart ile artırılabilir.



NFS özellikli telefonlar, faturaya ek ödeme kolaylığıyla Vodafone'da!

NFS uyumlu telefonlar