Faturalı ve Faturasız Hatların Farkları Nelerdir?

02 Ağustos 2023

Faturalı ve Faturasız Hatların Farkları Nelerdir?

Faturalı ve Faturasız Hatlar

 

GSM operatörleri, abonelerine iki farklı kullanım imkanı sunuyor. Bu iki seçenek arasında faturalı hat ve faturasız hat alternatifleri mevcut. Her ikisinde farklı avantajlar söz konusu. Faturalı hatlarda, kullanılan tarifeye göre ay sonunda ödeme yapılır. Ayrıca operatörün sunduğu haftalık ya da dönemsel kampanyalardan da yararlanmak mümkün olur. Faturasız hatlar, taahhüt gerektirmiyor olması ile öne çıkar. Bu hatlarda kullanım sonrasında değil öncesinde ödeme yapılır. “Faturalı hat mı faturasız hat mı alsam?” diye düşünüyorsanız, bu yazı tam size göre! Faturalı ve faturasız hat farkı hakkında merak ettiğiniz soruları yanıtlıyoruz.

 

Faturalı Hat ile Faturasız Hat Farklı

 

Vodafone; faturalı tarifelerin yanı sıra faturasız kolay paketlere de yer veriyor. İhtiyacınıza uygun olan hat faturalı mı faturasız mı  karar vererek, abonelik gerçekleştirmek mümkün. Faturalı faturasız farkı birkaç ayrı unsura dayanıyor. İşte faturalı faturasız hat farkı!

 

  • Faturalı hatlar ile faturasız hat arasındaki en önemli fark, ödeme zamanlaması. Faturalı hat tercih ederek, kullanım sonrası ödeme yapabilirsiniz. Faturasız hat tercih ederek, önce ödeme yapar sonra kullanım sağlarsınız.
  • Bir diğer faturalı hat faturasız hat farkı ise taahhüt süresi. Faturalı hat aboneliğinde kullanıcıların, belli bir süre boyunca aboneliklerini sürdüreceklerini taahhüt etmeleri haline indirim uygulanır. Böylece avantajlı fiyatlardan yararlanılabilir. Faturasız hatlarda taahhütte bulunmak söz konusu olmuyor.
  • Faturalı hatlarda genellikle tercih edilen taahhütte bulunma, beraberinde cayma bedelini getiriyor. Taahhüt süresinden önce aboneliğinizi sonlandırmak isterseniz, cayma bedeli ödemeniz gerekir. Faturasız hat kullanımında ise taahhüt olmadığı için herhangi bir cayma bedeli de yoktur.

 

Faturalı Mı Faturasız Mı Daha İyi?

 

Faturalı ya da faturasız hat seçimi kullanıcı ihtiyaçları çerçevesinde şekilleniyor. Faturalı hat avantajları olduğu gibi faturasız hatların da avantajları mevcut. Faturalı mı faturasız mı daha iyi karar veremeyenleri için her ikisinin de avantajlarını bir araya getirdik.

 

1. Faturalı Hat Avantajları

 

Faturalı mı faturasız mı daha avantajlı karar vermek için öncelikli olarak faturalı hatların avantajlarını listeliyoruz.

 

  • Faturalı hat kullanarak, acil durumlarda bakiyenizin bitmesi gibi durumlarla karşılaşmazsınız.
  • Faturalı hatlarda kullanım bedeli, ay sonunda ödenir. Hizmeti aldıktan sonra ödeme yapıyor olmak, faturalı hat kullanmanın avantajları arasında.

 

2. Faturasız Hat Avantajları

 

Hattım faturalı mı faturasız mı olsun diye düşünenler için faturasız hat kullanmanın avantajlarını bir araya getirdik.

 

  • Ön ödemeli bir sistem olsun faturasız hat, kolay kontrol edilebilir olması ile tercih sebebi.
  • Faturasız hatlarda taahhüt olmadığı için farklı operatörlerin kampanyalarından yararlanmak daha kolay olur. Çünkü cayma bedeli olmadan değişiklik yapılabilir.
  • Faturasız hat paketleri, ekonomik olması ile bütçe dostu olur.

 

Abonelik Sorgulama Nasıl Yapılır?

 

Kullandığınız hattın faturalı mı yoksa faturasız mı olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Hattım faturalı mı faturasız mı Vodafone sorgulaması için Abonelik Sorgulama Servisinden yararlanabilirsiniz. Bu servis, kullanıcıların GSM aboneliğini Vodafone sistemi üzerinden öğreniyor ve yanıt veriyor.

 

Vodafone’un web sitesi üzerinden "İşimi Kolaylaştıran Servisler" için form doldurabilir, ardından iletişim için bekleyebilirsiniz. Ayrıca aboneler, kolayca taahhüt sorgulama işlemi de yapabilirler. Mevcut operatörünüzde bir kampanya taahhütünüz varsa ilgili operatörün mağazasına giderek ya da mobil uygulaması üzerinden taahhüt sorgulama işlemi ile taahhütünüz için kalan süreyi ve taahhütünüzü iptal etmeniz durumunda faturanıza yansıyacak cayma bedelini öğrenebilirsiniz.

 

numara taşıma yeni hat