En Çok Tercih Edilen Dijital Çizim Programları Nelerdir?

14 Mart 2024

En Çok Tercih Edilen Dijital Çizim Programları Nelerdir?

Her anlamda dijital bir çağda yaşadığımız bir gerçek. Bu nedenle de birçok alışkanlığımız analogdan dijitale evrilmiş durumda. Mektupların yerini e-mailler, çevirmeli telefonların yerini akıllı telefonlar ve daktiloların yerini bilgisayarlar alalı uzun zaman oldu. Günümüzde kullanılan birçok cihazın dijitalleşmesi bazı alışkanlıkların da değişmesine neden oldu. Dijitalleşmeden nasibini alan alanlardan biri de çizim ve tasarım. Hem kişisel bir hobi hem de profesyonel bir iş alanı olarak karşımıza çıkan grafik tasarım ve dijital çizim için günümüzde birçok farklı program ve uygulama kullanılıyor. Dijital sanat yaratıcılığı için oldukça önemli olan çizim programları hem tasarımcılar hem de sanatçılar için oldukça önemli. Bu içerikte piyasada yer alan en iyi ücretli ve ücretsiz çizim uygulamaları ve programlarını inceleyeceğiz.

En Popüler Dijital Çizim Programları

Teknolojinin gelişmesiyle dijital çizim programlarında da büyük bir gelişim yaşandı. Kullanıcıların ihtiyaçlarına ve isteklerine göre her programın ve uygulamanın sunduğu birçok özellik mevcut. Bu nedenle en iyi çizim programı her kullanıcıya göre değişebilir. Ancak yine de hem sanatçılar hem de tasarımcılar için vazgeçilmez olan belli uygulamalar saymak mümkün. Hazırsanız en popüler dijital çizim uygulamaları listesine başlıyoruz.

Adobe Photoshop

Günümüzde birçok alternatifi piyasaya çıkmış olsa da Adobe Photoshop hala tasarımcıların gözbebeği. Dünyanın en iyi görüntüleme ve grafik tasarım yazılımına sahip olma özelliğini taşıyan Adobe Photoshop günümüzde yapılan birçok dijital projenin arka planında yer alıyor. Yalnızca grafik tasarım alanında değil aynı zamanda en iyi çizim uygulamaları arasında yer alan Adobe Photoshop ile poster, ambalaj, web sitesi gibi birçok tasarımı hazırlamak mümkün. Adobe Photoshop’un en önemli eksiklerinden biri ise vektörel çizim desteği vermiyor olması ancak Adobe, Photoshop programındaki bu eksiğini Illustrator programı ile fazlasıyla kapatıyor.

Adobe Illustrator

En iyi resim çizme uygulaması listesinde yer alan programlardan biri de Adobe Illustrator. Birbirinden farklı araç ve özellikleri ile çizim yapmayı son derece kolay bir hale getiren Illustrator, vektörel çizim desteği sayesinde en popüler uygulamalardan biri haline geliyor. Logo, web grafikleri, ambalaj tasarımları ve illüstrasyon çizimleri için oldukça iyi sonuçlar veren Adobe Illustrator aynı zamanda keskin hatlara sahip çizimler elde etmek için de oldukça ideal. Yapay zeka destekli araçlar sayesinde de çizim için kullanıcılara çok geniş imkanlar sunan Illustrator, üç boyutlu efektleri ve font desteği gibi unsurlarla da kullanıcıların mükemmel işler ortaya koymasını sağlıyor. Adobe Illustrator de Photoshop gibi abonelik temelli ücretli bir uygulama. Adobe Creative Cloud üyelik sistemi sayesinde hem Illustrator hem de Photoshop’a aynı anda sahip olmak mümkün.

Sketchbook

Resim çizme programı denildiğinde akla gelen ilk uygulamalardan biri de Sketchbook. Bilgisayar, tablet ve akıllı telefon gibi cihazlarda kullanılabilen Sketchbook aynı zamanda ücretsiz kullanılabilen çizim programları arasında yer alıyor. Uygulamanın sahip olduğu tüm özellikler özelleştirilebiliyor. Bu da kullanıcının kişiselleştirilmiş bir çizim deneyimi yaşamasını mümkün kılıyor. Sketchbook’un oldukça kolay kullanılabilen basit ve sade bir arayüzü bulunuyor. Doğal çizim yapmak konusunda çok başarılı bir program olan Sketchbook ile tıpkı bir kağıt üzerine çizim yapar gibi dijital çizimler gerçekleştirmek mümkün. Yüzlerce fırça ve kalem aracı bulunan Sketchbook ile yumuşak, keskin ya da kıvrımlı hatlara sahip objeleri çizmek ve renklendirmek hem çok kolay hem de çok keyifli.

Krita

Ücretsiz ve açık kaynaklı bir çizim programı olan Krita bilgisayarlarda kullanılan bir programdır. Hem profesyonel hem de hobi amaçlı kullanım için oldukça uygun olan Krita ile illüstrasyon çizimler gerçekleştirmek de mümkün. 100’den fazla fırça ve doku desteği bulunan Krita’da daha kusursuz çizimler için fırça sabitleme özelliğini kullanabilir ve diğer çizim araçları ile yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayabilirsiniz.

Procreate

iOS kullanıcıları için özel olarak üretilmiş olan Procreate, Apple Pencil ve iPad’ler ile kusursuz uyum ile çalışan bir çizim programı. Ücretli bir uygulama olan Procreate, hassas renk seçme ayarları, katmanları, farklı özellikteki fırçaları ve özel efektleri ile birçok sanatçının gözbebeği. Photoshop ile uyumlu olması da Procreate’in sunduğu avantajlardan biri. iPad kullanan sanatçılar ve tasarımcılar için oldukça başarılı olan Procreate bu gibi özellikleri ile en iyi çizim programları arasında yer alıyor.

MediBang

Çizgi roman ve manga tarzı çizim yapan sanatçılar için vazgeçilmez çizim programları arasında yer alan MediBang ücretsiz bir program olması nedeniyle de oldukça seviliyor. Programda yer alan hazır tonlar ve arka planlar da çizim yapmayı çok daha keyifli bir hale getiriyor. Tablet ve bilgisayar gibi farklı platformlarda da kullanılabilen MediBang çalışmaların kolay bir şekilde depolanıp aktarılmasına da imkan tanıyan bulut özelliğine de sahip. Farklı fırça seçenekleri, kullanışlı araçları ve font desteği ile MediBang kullanıcılar tarafından başarılı bulunan eve çokça tercih edilen çizim programlarından biri.

Affinity Photo

Abonelik sistemi ile çalışan çizim programlarını tercih etmeyen kullanıcılar için harika bir alternatif olan Affinity Photo, tek seferlik satın alım ile ömür boyu kullanılabilen bir çizim uygulaması. Farklı araçları ve fırça seçenekleri ile çizim yapmayı oldukça keyifli bir hale getiren Affinity Photo aynı zamanda fotoğraf düzenleme konusunda da oldukça başarılı. PSD dosya desteği de sunan program Apple Pencil ve Wacom gibi markalarla da %100 uyumlu şekilde çalışabiliyor. Sınırsız sayıda katman oluşturulabilen Affinity Photo hem bilgisayarlarda hem de tabletlerde kullanılabiliyor.

Tayasui Sketches

Hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu bulunan Tayasui Sketches, sanatçıların en favori dijital çizim programları arasında yer alıyor. Mac bilgisayarlarda ve Android mobil cihazlarda kullanılabilen Tayasui Sketches kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Renk karıştırma seçenekleri, gerçekçi fırçaları ve desenleri ile çizim deneyimini profesyonel bir seviyeye taşıyan Tayasui Sketches sahip olduğu akrilik fırça seçenekleri ile yağlı boya tarzı dijital çalışmalar ortaya çıkarmayı da mümkün kılıyor. Tayasui Sketches, Apple Pencil gibi ürünlerle kusursuz bir uyuma sahip. Pro sürümünde iCloud desteği de bulunan uygulama cihazlar arası çalışmayı da mümkün hale getiriyor.

CorelDRAW Graphics Suite

Profesyonel grafik tasarımcılar, illüstratörler ve sanatçılar için geliştirilmiş en iyi çizim programlarından biri de CorelDRAW Graphics Suite. Yenilikçi araçları, kullanıcı dostu arayüzü ve gelişmiş özellikleri ile yaratıcılığınızı destekleyen CorelDRAW Graphics Suite, vektör tabanlı grafik tasarım için üst düzey araçlara sahip. Özellikle de logo, afiş, broşür ve kartvizit gibi ürünlerin tasarımlarını oluşturmak için ideal bir yazılım olan CorelDRAW Graphics Suite profesyonel düzeyde çizim yapmak isteyen kişilerin ihtiyaçlarını başarılı şekilde karşılayacaktır.

 

İster profesyonel amaçlı ister hobi amaçlı olsun birçok kullanıcı dijital çizim konusuna ilgi duyuyor. Siz de bu konuda yeteneklerinizi geliştirmek ya da profesyonel ürünler ortaya koymak istiyorsanız kullanabileceğiniz en iyi çizim programlarını derlediğimiz listemizden ilham alabilirsiniz. Evinizin konforunda yaratıcı çizimler yapmak ve farklı konularda ilham almak için ev hızlı ve kaliteli bir ev internetine ihtiyacınız varsa Vodafone Ev İnterneti tarifelerine başvurabilirsiniz. İhtiyacınıza uygun fiber internet  ya da DSL internet seçeneklerini incelemek ve internet hizmeti başvurusu gerçekleştirmek için Vodafone online kanallarını ya da mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.