Öğretmenler Günü İçin 14 Yaratıcı Hediye Fikirleri

24 Ocak 2024

Öğretmenler Günü İçin 14 Yaratıcı Hediye Fikirleri

Öğretmenler Günü İçin 14 Yaratıcı Hediye Fikirleri Her Şey Yanımda'da!

Ürünleri Keşfet
 

Her meslek ya da iş, saygıyı hak eder. Ama bazı meslekler, topluma kattığı güçlü etki ile adeta kutsaldır. Bunlardan biri de şüphesiz öğretmenlik mesleği. Öğretmenlik sadece ülkemizde değil tüm dünyada en önemli ve değerli mesleklerden biri. Herkesin hayatında iz bırakan ve çok değerli bir öğretmeni mutlaka var olmuştur. Bu nedenle öğretmenlerimizin kıymetini hayatın her döneminde bilmek ve onları anmak oldukça önemlidir. Bu nedenle özellikle hali hazırda öğrenci olanlar ve öğrenci olmasa bile sevdiği bir öğretmenini Öğretmenler Günü’nde mutlu etmek isteyenler için birbirinden güzel 14 hediye önerisi hazırladık. Hediye önerilerine geçmeden önce Öğretmenler Günü’nün önemine ve hikayesine biraz daha yakından bakalım.

 

Öğretmenler Günü

 

Öğretmenler Günü, öğrencileri için büyük fedakarlıklarda bulunan ve toplumun gelişmesine büyük bir katkısı olan öğretmenlerimizi andığımız ve onlara verdiğimiz değeri gösterdiğimiz önemli bir gündür. Öğretmenler Günü, öğretmenlerimizin toplumdaki yerini ve önemini vurgulamak, öğrenciler ve öğretmenler arasındaki sevgi ve saygı bağını güçlendirmek aynı zamanda da emekli olmuş öğretmenlerimizi anmak amacıyla kutlanan bir gündür.

 

Öğretmenler Günü Ne Zaman?

 

Öğretmenler Günü’nü kutlamak ve bu özel günde sevdiği bir öğretmenine güzel bir sürpriz yapmak isteyen kişiler Öğretmenler Günü ne zaman diye merak ediyor. Öğretmenler Günü ülkemizde 1981 yılından beri her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanır. Öğretmenler Günü’nün kutlanması için bu tarihin seçilmesinin özel bir nedeni elbette var. 1928 yılının 11 Kasım günü ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanı verilmiştir. 24 Kasım 1928 tarihinde ise bu unvanı kabul etmiş ve bu unvan Milli Mektepler Talimatnamesi ile resmileşmiştir. Atatürk’ün doğum gününün 100. yılı olan 1981 yılında ise Atatürk’ün bu unvanı kabul ettiği günün Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

 

14 Yaratıcı Öğretmenler Günü Hediyesi

 

Çok sevdiği bir öğretmeni olan ya da ailesinde, arkadaşları arasında bir öğretmen olan hemen herkes 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde onları mutlu edecek hediyeler arar. Bu özel günde tanıdığı bir öğretmeni mutlu etmek isteyen herkes öğretmene hediye edilebilecek anlamlı ve önemli ürünleri aramaya başlar. Eğer siz de tanıdığınız bir öğretmene hediye fikirleri arayışı içerisindeyseniz, sizin için en yaratıcı 14 Öğretmenler Günü hediyesi listemize mutlaka göz atmalısınız.

 

1. Kalem Seti

 

Öğretmenler Günü hediye fikirleri listesinde ilk sırada kalemlerin yer alması şaşırtıcı olmasa gerek. Bir öğretmenin en sık kullandığı materyal kesinlikle kalemlerdir. Bu nedenle hediye almayı düşündüğünüz öğretmene şık bir kalem seti alabilirsiniz. Üstelik bu kalem setini, üzerine öğretmeninizin adının ve soyadını yazdırarak kişiselleştirebilir ve bu hediyenin daha özel olmasını sağlayabilirsiniz.

 

2. Akademik Ajanda

 

Her eğitim öğretim yılının kendi içerisinde özel bir akışı vardır. Bu genel olarak akademik takvim olarak isimlendirilir. Eğitim yılındaki tüm etkinlikler bu takvime göre düzenlenir. Bu nedenle öğretmeninize alabileceğiniz en kullanışlı hediyelerden biri de akademik ajanda olacaktır. Öğretmeninize hediye edeceğiniz akademik ajanda ile onun eğitim yılını çok daha kolay planlamasına katkı sağlamış olacaksınız. Bu nedenle akademik ajanda hem şık hem de kullanışlı bir Öğretmenler Günü hediyesi olacaktır.

 

3. Planlayıcı

Akademik ajanda dışında alabileceğiniz bir diğer güzel hediye de tarihli ya da tarihsiz planlayıcılar olacaktır. Öğretmenler her zaman günlerini ve saatlerini planlama ihtiyacı hissederler. Bu nedenle hediye alacağınız öğretmenin kullanım alışkanlıklarına göre tarihli ya da tarihsiz şık bir planlayıcıyı hediye edebilirsiniz.

 

4. Kupa

 

Öğretmene hediye fikirleri içerisinde eskimeyecek önerilerden biri de kupa / mug ürünleri olacaktır. Eğer hediye alacağınız öğretmen çay ya da kahve içmekten hoşlanıyorsa bu hediye onu oldukça mutlu edecektir. Aynı zamanda bu ürünü öğretmeninize özel şekilde isim yazdırarak ya da fotoğraf bastırarak kişiselleştirebilir ve ona daha güzel bir anı bırakmış olabilirsiniz.

 

5. Fincan Seti

 

Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Bu sözden hareketle öğretmeninize güzel bir hatıra vermek isterseniz en iyi Öğretmenler Günü hediyeleri Türk kahvesi fincan setleri olacaktır. Şık motifleri olan bir kahve fincan seti ile öğretmeninize çok güzel bir hediye vermiş olacaksınız.

 

6. Fotoğraf Çerçevesi

 

Fotoğraf çekerek anı biriktirmek herkesin çok sevdiği bir aktivitedir. Ancak bazı fotoğraflar vardır ki kişilerin hayatında çok daha özel bir yere sahiptir. Buradan hareketle öğretmen hediyeleri listenize kesinlikle fotoğraf çerçevesi eklemenizi de öneririz. Eğer hediye edeceğiniz öğretmeninizle var olan güzel bir fotoğrafınız da varsa aldığınız çerçeveyi bu fotoğrafla süsleyerek güzel bir Öğretmenler Günü hediyesi hazırlayabilirsiniz.

 

7. Kablosuz Kulaklık

 

Öğretmenler Günü için hediyeler yalnızca eğitim hayatımızdaki öğretmenlere değil aynı zamanda ailede ya da yakın çevrede var olan öğretmenlere de alınabilir. Bu durumda alınacak hediyenin değeri iki kat artmış olur. Eğer siz de böyle bir öğretmene hediye alacaksanız ona hayatını kolaylaştıracak bir kablosuz kulaklık hediye edebilirsiniz.

 

8. Akıllı Saat

 

Öğretmenler, gün içerisinde sık sık telefonlarını kontrol edemeyebilir ancak yine de gelişmelerden haberdar olmak isteyebilirler. Bunun için bir öğretmene alınabilecek en özel hediyelerden biri de akıllı saatler olabilir.

 

9. Kitap

 

Hediye alacağınız öğretmeniniz için onun en sevdiği yazarların eserlerinden oluşan güzel bir kitap seti de hediye edebilirsiniz.

 

10. Anahtarlık

 

Eğer aldığınız hediyeyi öğretmeninizin her zaman yanında taşımasını isterseniz, şık ve güzel bir anahtarlık hediye edebilirsiniz. Öğretmeninizin sevdiği sembollerden oluşmuş ya da öğretmeninizin adının yazdığı bir anahtarlık oldukça anlamlı bir hediye olacaktır.

 

11. Çiçek

 

Her ne kadar kulağa klasik gibi gelse de çiçekler öğretmenlere verilebilecek en güzel hediyelerdir. Bu nedenle öğretmeninizin çok sevdiği minik bir saksı çiçeği ya da güzel bir çiçek buketini bu özel günde hediye olarak verebilirsiniz.

 

12. Kalemlik

 

Öğretmenlerin çok sayıda kalemi olabilir. Bu nedenle kalemlerini rahat taşıyabilmeleri için onlara Öğretmenler Günü için şık ve kullanışlı bir kalemlik hediye edebilirsiniz.

 

13. Takı / Aksesuar

 

Öğretmenler Günü hediyenizin biraz daha özel olmasını istiyorsanız bu özel gün için şık bir takı da alabilirsiniz. Küpe, kolye, bileklik, yüzük ya da kol düğmesi gibi aksesuarlardan birini Öğretmenler Günü hediyesi olarak seçebilirsiniz.

 

14. Parfüm

 

Öğretmenler Günü için son hediye önerimiz de parfümler. Hediye alacağınız öğretmenin sizi her daim hatırlamasını ve aynı zamanda da severek kullanabileceği bir hediye almasını istiyorsanız parfümler oldukça iyi seçeneklerdir.

 

Öğretmenler Günü’nde alabileceğiniz 14 hediye fikrimizi sıraladık. Tüm bu hediyeleri ve çok daha fazlasını bir arada bulabileceğiniz en güzel online alışveriş platformu ise Vodafone Her Şey Yanımda Vodafone güvencesi ile hızlı, kolay ve avantajlı şekilde alışveriş yapmanın tadını çıkarmak için Vodafone Yanımda uygulaması üzerinden ulaşabileceğiniz Her Şey Yanımda’da elektronikten modaya, kozmetikten kişisel bakıma 3 milyondan fazla ürün çeşidi bulunuyor. Her Şey Yanımda’da Vodafone’lulara özel her gün yenilenen kampanyalarla ayrıcalıklı bir alışveriş deneyim elde etmek mümkün. Eğer henüz Vodafone’lu olmadıysanız, bu ve bunu gibi birçok avantajı elde etmek için hemen Vodafone Online Kanallarını ziyaret ederek numara taşıma veya yeni hat başvurusunda bulunarak Vodafone’lu olmanın ilk adımını atabilirsiniz. Başvurunuzun ardından en kısa sürede Vodafone dünyasına adım atarak birbirinden özel fırsatların tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.