8 Mart Kadınlar Günü ve Kadınlar Günü Hediye Önerileri

24 Ocak 2024

8 Mart Kadınlar Günü ve Kadınlar Günü Hediye Önerileri

8 Mart Kadınlar Günü ve Kadınlar Günü Hediye Önerileri Her Şey Yanımda'da!

Ürünleri Keşfet
 

Özel bir günde ilgili kişilere hediye almak ya da sürpriz yapmak, yaşamı kutlamanın ve güzelleştirmenin en etkili yollarından biridir. Hediye almak her ne kadar doğum günü ya da yıldönümü gibi kişiye özel günlerle özdeşleşmiş olsa da sevdiklerinize hediye alarak onları mutlu edebileceğiniz özel gün fırsatları çok. Bu özel günlerden biri de Dünya Kadınlar Günü. Adından da anlaşılacağı gibi tüm dünya kadınlarına özel olan bugün de sevdiğiniz kadınlara hediye alabilir ve bu güzel günün anlamını yaşatabiliriz. Kadınlar Günü’nde alabileceğiniz hediye önerilerine geçmeden önce, bu özel günün tarihinden ve nasıl oluştuğundan bahsedelim. Kadınlar Günü ile ilgili, Dünya Kadınlar Günü ne zamanve bu özel günde nasıl hediyeler alabilirim gibi merak ettiğiniz soruların cevaplarını da verelim.

 

Dünya Kadınlar Günü Ne Zaman?

 

Her yıl “Kadınlar Günü ne zaman” sorusu, mart ayının en popüler gündemi olur. Öncelikle Dünya Kadınlar Günü, ilk kez 8 Mart 1910 yılında Danimarka’da kutlanmıştır. 1910 yılındaki kutlama Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı’nda gerçekleşmiştir. Bundan sonra da emekçi kadınlar için farkındalık yaratmak üzere her yıl mart ayının 8’i Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmıştır. Özetle Kadınlar Günü ayın kaçında sorunun yanıtı Mart’ın 8’i şeklinde.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Kadın Emeği

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, aslında bir direniş ve hak arayışına dayanır. 8 Mart 1857 tarihinde Amerika’da kırk bin dokuma işçisi kadının daha insanca çalışma şartlarına sahip olmak için verdiği eşsiz mücadelenin unutulmaz bir simgesidir. O direnişi biraz hatırlayalım:

 

8 Mart 1857’de kadın işçilerin yaptığı grev sürecinde polisin müdahalesi sonucu çıkan yangında 129 kadının hayatını kaybetti. Bu acı olay, hafızalardan hiç silinmedi. Bugün çalışan ve hayatın farklı alanlarında üreterek yaşama değer katan kadınların emekleri için ilk güçlü farkındalık da bu grev oldu. Aynı zamanda bugün kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün temelini atmış oldu. 1910 yılında Danimarka’da toplanan Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı’nda 8 Mart’ın “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanması teklif edildi ve bu teklif oy birliğiyle kabul edildi.

 

60’lı yılların sonunda Amerika’da, 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen bugün ülkemizde ise ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlandı. 1975 yılından itibaren daha ses getirecek şekilde kutlanan 8 Mart, temelleri ve gelişimi itibariyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak da bilinmektedir.

 

Kadınlar Günü Neden Var?

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 1857 yılında Amerika’da hayatını kaybeden 129 kadın işçi kadını anmak ve o gün verilen emek mücadelesini unutmamak için kabul edilmiş bir özel gün. Kadınlar Günü neden var diye sorulduğunda bu özel günün asıl amacı, hayatını kaybeden emekçi kadınları anmaktı, demek doğru olur. Yaşadığı tarihsel süreç boyunca Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarını savunmak, kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği için verdiği mücadeleyi desteklemek ve kadınların tarih boyunca yaşadığı tüm haksızlıklara karşı durmak için kutlanan bir gün haline gelmiştir.

 

Kadınlar Gününe Özel Hediye Önerileri

 

8 Mart Kadınlar Günü hem ülkemizde hem de dünyada kutlanan uluslararası bir gündür. Bu özel günde sizin de hayatınızda yaşama emek veren kadınlar varsa onlar için küçük sürprizler yapabilirsiniz. Dünya Kadınlar Günü tarihi ya da ortaya çıkış nedeni göz önüne alındığında alınacak hediyelerin bugünün anlam ve önemine uygun şekilde seçilmesi de önemli.  Kadınlar Günü hediye fikirleri arayışında size ilham verecek bazı seçenekleri listeledik.

 

● Kadınlar Gününde Çiçek Almak

 

Kadınlar Günü hediye önerileri listesinin ilk sırasında her ne kadar klasik gibi görünse de çiçekler var. Bir kadına verebileceğiniz en güzel hediyelerden biri çiçekler. Zira, kadın ve çiçek şeklinde birbirini tamamlayan bir simgesel ilişki söz konusu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü aynı zamanda bir anma günü. Bu bağlamda da canlı çiçek buketleri ya da saksı çiçekleri, hoş bir etkiye sahip.

 

● Kişisel Bakım Ürünleri

 

Dünya Kadınlar Günü hediyeleri içerisinde tercih edebileceğiniz en popüler hediyelerden biri de kişisel bakım ürünleri. Kadınlar günlük yaşamlarında birçok kişisel bakım ürünü kullanırlar. Bu nedenle hediye alacağınız kadının en sevdiği kişisel bakım ürünlerinden oluşan bir seti ona hediye ederek bu özel günü daha da unutulmaz kılabilirsiniz.

 

● Takılar

 

Kadınlar Günü için bir hediye almayı düşünen herkesin yaptığı ilk şeylerden biri arama motorlarına “hediye fikirleri kadın” yazarak bir araştırma yapmak. Bu aramalar sonucunda da karşılarına çıkan ilk önerilerden biri de mücevher ya da takı çeşitleri oluyor. Pek çok kadının kendisine özel takıları severek kullanmak isteyeceği düşünülünce bu özel günde kolye, küpe, bilezik ya da yüzük gibi seçeneklere de bakmak, iyi bir fikir olabilir.

 

● Kitap

 

8 Mart hediyeleri için değerlendirebileceğiniz fikirlerden biri de kitaplar. Sevdiği yazarlardan oluşan kitap seti ya ilgi alanına uygun kitaplar 8 Mart için güzel bir hediye seçeneği olacaktır.

 

● Çanta & Kıyafet & Giyim Aksesuarları

 

Emek veren bir kadını kutlamanın ve yaşama küçük bir keyif katmanın yollarından biri de onun seveceği ve ona özel giyim ürünleri ile sürpriz yapmaktır. Anne, eş, kız kardeş ya da iş arkadaşınız olan kadınlar için giyim ve giyim aksesuarları içinden hediye seçebilirsiniz. Uzun zamandır almayı düşündüğü bir çanta, severek giyeceğini bildiğiniz bir gömlek, ona çok yakışacak bir şal bu seçenekler arasında yer alabilir.

 

● Cep Telefonu

 

Kadınlar Günü cep telefonu hediye seçenekleri için araştırma yapmak da güzel bir alternatif. Örneğin bu özel günü, eşinizin uzun zamandır kullandığı telefonu yenilemesi için bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Daha geniş bir hafızası olan daha yeni model bir akıllı telefon, yıl boyu gösterdiği emeğe karşı hoş bir şükran duygusu ifadesi sunabilir.

 

● Akıllı Saat

 

Akıllı teknolojiler, yaşamı daha kolay kılıyor. Birden fazla alanda sürekli olarak yoğun emek veren kadınlar için yaşamı kolaylaştıracak teknolojiler, sandığınızdan daha değerli ve anlamlı olabilir. Zamanı ölçmenin yanında adımları sayan, kalp atış hızını kontrol eden, mesajlaşma ve e-postaları görmek konforu sunan bir akıllı saat de Kadınlar Günü hediye fikirleri arasında yer alabilir.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü hem dünya kadınlarına hem de çevrenizdeki kadınlara emeklerine ve yaşama kattıkları değere dair farkındalığınızı gösterebileceğiniz özel günlerden biri. Elbette kadınlara değer vermek ve onları önemsemek bir güne mahsus olmasa da bu özel gün bahanesi ile güzel bir hediye alarak hafızalarında unutulmaz bir anı oluşturabilirsiniz. Size fikir verecek hediye önerilerini ve çok daha fazlasını Vodafone Her Şey Yanımda ile keşfedebilirsiniz. Elektronikten modaya, kozmetikten kişisel bakıma 3 milyondan fazla ürün, Her Şey Yanımda üzerinden incelenebilir. Vodafone güvencesi ile hızlı ve kolay şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform olan Her Şey Yanımda’ya Vodafone Yanımda uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz. Üstelik Her Şey Yanımda online alışveriş platformu Vodafone’lu olsun ya da olmasın herkesin kullanımına açık.

 

Her Şey Yanımda, her gün yenilenen ürünler ve kampanya gibi avantajlarla ayrıcalıklı bir alışveriş deneyimi sunuyor. Bu ayrıcalıklardan yararlanmak için Vodafone müşterisi olmanız yeterli. Henüz Vodafone’lu olmadıysanız Vodafone online kanalları üzerinden numara taşıma ya da yeni hat başvurusu yaparak farklı konu başlıklarındaki avantajları keşfedebilirsiniz.