İşletmenizi siber saldırı ve dolandırıcılık risklerine karşı koruma

İşletmenizi siber saldırı ve dolandırıcılık risklerine karşı koruma

İşletmenizi korumak için siber güvenlikle ilgili üç temel husus

 

Hizmet ve kampanyalarınızı potansiyel müşterilerinize belirlediğiniz kriterler ile lokasyon bazlı toplu sms olarak iletin!

 

Müşterilerinizin size gerçekten güvenmesi bir işletme olarak harika bir duygudur. Dijital çağda bu güven, aynı zamanda müşterilerinizin, verilerini güvende tuttuğunuzu bilmelerine bağlıdır.

 

Şu anda çalışanların uzaktan çalışması ve siber suçluların COVID-19 krizinden yararlanmaya çalışmasıyla bu görev size ürkütücü gelebilir.

 

Ancak doğru savunma yöntemlerine sahip olduğunuzdan emin olmanın tam zamanı. Böylece müşterileriniz, verileri güvenli ellerde olduğu için rahat hissedebilir.

 

Bu makalede, küçük işletmeleri güvende tutabilecek üç bileşeni ele alıyoruz: VPN'ler, Mobil Kullanım ve Aygıt Yönetimi ve eğitimli çalışanlar.

 

TCKN ve GSM Numarası Doğrulama Servisi ile işinizi kolaylaştırın!

 

  • Sanal Özel Ağ

 

Uzaktan çalışma, doğası gereği bütün çalışanların ofisin koruyucu çeperi dışında verilere erişmesini ve verileri göndermesini içerir.

 

Çalışanların kendi web bağlantılarına güvenmesiyle küçük işletmeler için verilerinin gizliliğinin ihlal edilmesi veya çalınması riskine karşı korunmaları önemlidir. İşte bu noktada VPN devreye girebilir.

 

Bu nedir?

Bilgisayarınız ve uzak bir konum arasında, sanki ofisteymişsiniz gibi verilerin güvenli biçimde paylaşılmasını sağlayan sanal bir bağlantıdır.

 

Nasıl çalışır?

VPN'ler kullanıcıların güvenli biçimde özel bir ağa erişmelerini sağlar. Veriler şifrelidir; bu yüzden de aktarılırken yanlış ellere düşemez. Aynı şekilde kullanıcının IP adresi ve konumu da gizlidir.

 

İşletmemim buna neden ihtiyacı var?

 

    • Çalışanların uzak bir konumdan şirket verilerine güvenle erişebilmesi için.
    • Veri trafiğinizi güvenli hale getirmeniz için.
    • Çalışanların web sitelerinde izlenememesini veya kimliğinin belirlenememesini sağlamak için.
    • Çalışanların uzaktan çalışırken hizmetlerden sansürlenmemesi ve engellenmemesi için.

 

Nasıl kurarım?

Personelinizin kullanımına yönelik bir VPN edinme konusunda rehberlik için   görüşün.

 

  • Mobil Kullanım ve Aygıt Yönetimi

 

Uzaktan çalışmanın artmasıyla birlikte birçok işletme, çalışanlarına iş için kendi aygıtlarını kullanmalarına izin vermeyi seçti.

 

Ne var ki kişisel aygıtlara karşı kimlik avının sadece 2019'da üçe katlanmasıyla, mobil aygıtlar dahil ağa erişen her bir aygıtı Mobil Kullanım ve Aygıt Yönetimiyle korumanız hayati bir önem taşır.

 

Bu nedir?

Bir yandan verilerinizi güvende tutarken diğer yandan çalışanlarınızın ofis dışında ister bir müşterinin işyerinde, ister iş seyahatinde ya da evde etkili bir biçimde çalışmasını sağlamaya yönelik bir politikadır.

 

Neden buna ihtiyacım var?

Çalışanlar kendi aygıtlarını veya şirketin sağladıklarını kullanabilirler: Her durumda bu aygıtların siber tehditlere karşı korunması gerekir.

 

İşletmeme ait aygıtları nasıl güvenli hale getiririm?

İşletim sistemlerinize bağlı olarak aygıtlar için birden fazla seçenek bulunur:

    • Ağ tabanlı güvenlik çözümleri (örneğin Vodafone Secure Net) virüslere, kötü amaçlı yazılımlara ve kimlik avına karşı koruma sağlayabilir.
    • Aygıt yönetimi sistemleri, yazılımı uzaktan güncelleme veya aygıtları silme gibi eylemler için merkezi bir portaldan aygıtların görünürlüğünü ve denetimini gerçekleştirmenizi sağlar.
    • Yerleşik güvenlik hizmetleri (örneğin Lookout Mobile Security), mobil ve tablet aygıtlarınızdaki tehditlere karşı korur, bunları saptar ve düzeltir.
    • Eğitimli çalışanlar

 

Bir işletme için çalışanlar her zaman en güçlü siber saldırı savunmalarından biri olmuştur. Herkes uzaktan çalışırken güvenlik okuryazarlığı olan bir ekibin bulunması daha da önemli hale gelir.

 

Kişisel aygıtlar ve iş aygıtları arasındaki çizgilerin her zamankinden daha bulanık hale gelmesiyle şirket verilerine erişen her cihaz için güvenlik ilkeleri üzerinde anlaşmak yararlı olabilir. Bu ilkeler şunları içerebilir:

 

    • Kurumsal verilere erişim izninin kişisel aygıtlara veya sadece şirketin verdiği aygıtlara verilip verilmeyeceği.

 

    • Verilere erişim izninin hangi işletim sistemlerine ve uygulamalara verilmesi gerektiği.

 

    • Uygulanması gereken minimum güvenlik denetimleri, örneğin parolalar, şifreleme veya VPN.



Bir IT güvenlik politikasının oluşturulup ardından uzaktan işgücünüze yönelik en iyi güvenlik uygulamalarını belirleyen bir oturumun yürütülmesi, ekiplere kuralları ve işi güvenli tutmak için bunların neden gerekli olduğunu hatırlatmaya yardımcı olabilir.

 

Risklerle mücadele

Küçük kuruluşlar, her zaman müşterileriyle daha yakın ilişki içindedir ve bu bağ müşterilerin, verilerini koruduğunuzu bildikleri zaman daha da sağlam hale gelebilir.

 

Gece, işletmenizi siber saldırılara ve dolandırıcılığa karşı koruyan araçların bulunduğunu bilerek güvenle oturumu kapatabilmek harika bir duygudur.

 

Siber güvenlik sorunları konusunda güncel bilgiler için  

 

İşletmenizin güvenliğini sağlama ve koruma konusunda destek almak için V-Hub'daki dijital .

18 Nov 2022