Üretimde Operasyonel Verimlilik Nasıl Artırılır? / Akıllı Fabrika ile Yüksek Performanslı Üretimin Kilidini Açmaya Hazır mısınız?

Üretimde Operasyonel Verimlilik Nasıl Artırılır? / Akıllı Fabrika ile Yüksek Performanslı Üretimin Kilidini Açmaya Hazır mısınız?

Akıllı fabrika çözümleri üretim hızını ve verimliliğini artırma, yeni ürün geliştirme faaliyetlerini iyileştirme, personel ve makine üretim faaliyetlerinin optimize etme, duruş sürelerini azaltma gibi faydalarıyla KOBİ’lere işlerini büyütmeleri, rekabette bir adım öne geçmeleri ve bunu sürdürülebilirlik hedeflerinden ödün vermeden gerçekleştirmeleri için güçlü bir fırsat sunuyor.

 

Dördüncü Sanayi Devrimi (Endüstri 4.0) ile birlikte nesnelerin interneti (IoT), robotik, yapay zeka (AI), büyük veri ve siber-fiziksel sistemler gibi yenilikçi teknolojilerin kullanımı artıyor. Endüstri 4.0’ın işletmelere rekabet avantajı getiren en önemli bileşenlerinden biri de Akıllı Fabrikalar. Akıllı fabrika çözümleri, operasyonel verimliliği maksimum seviyeye yükseltmek isteyen üretim sektörü oyuncularına verilerin gücünü kullanma ve otomasyon yeteneği kazandırıyor. Ancak, akıllı fabrika teknolojilerini benimsemek finansal ve teknik zorluklara bağlı olarak küçük ve orta ölçekli işletmeler için zorlu bir sürece dönüşüyor, hatta çoğu zaman caydırıcı olabiliyor.

 

Diğer taraftan, bir akıllı fabrikaya dönüşmek için tek bir formül yok; uygulanacak yaklaşım her işletmenin kendi özel ihtiyaçlarına göre farklılık gösterebilir. Fakat bu farklılıkların ötesinde, üretim sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için bazı ortak kaygılar var. Örneğin, maliyetleri düşürmek, kârlılığı yükseltmek, öngörülebilir üretim sağlamak, üretim hızını ve miktarını artırmak, üretim süreçlerindeki hataları minimum seviyeye düşürmek bunlardan birkaçı… Yenilikçi bir üretim modeli sunan akıllı fabrikalar, bir işletmenin bu sorunların üstesinden gelmesini sağlayan çözümler sunuyor.

 

 

 

KOBİ’lerin Akıllı Fabrika modelini benimsemesi neden önemli?

 

Endüstri 4.0’ın ilk dönemlerinde gelen yeni uygulamalar ve yol haritaları daha çok yüksek hacimli üretim yapan fabrikalara yanıt verirken hem yüksek maliyetleri hem de uygulama kapsamı nedeniyle KOBİ ölçeğindeki işletmeler için pek uygun değildi. Ancak teknolojideki gelişim ve maliyetlerin düşmesiyle geleceğin üretim modelleri KOBİ’ler için de erişilebilir hale geliyor.

 

OECD verilerine göre KOBİ'ler, küresel ticaretin yaklaşık %90'ını ve dünya çapındaki istihdamın yarısından fazlasını temsil ediyor. Küresel ekonomide olduğu gibi Türkiye ekonomisinde de son derece önemli bir rol oynayan KOBİ’ler, ekonominin yanı sıra iklim krizine yanıt vermede de kritik bir işlev üstlenebilirler. Nesnelerin interneti, yapay zeka, akıllı fabrika gibi yenilikçi teknolojiler KOBİ'lerin israfı azaltmasına, operasyonları optimize etmesine, enerjiyi daha verimli kullanmasına, süreçleri daha etkin bir şekilde izleyip kontrol altına alarak iyileştirmelerine ve bu sayede sürdürülebilirliği desteklemeye yardımcı olur.

 

Akıllı fabrika çözümleri üretim hızını ve verimliliğini artırma, yeni ürün geliştirme faaliyetlerini iyileştirme, personel ve makine üretim faaliyetlerinin optimize etme, duruş sürelerini azaltma gibi faydalarıyla KOBİ’lere işlerini büyütmeleri, rekabette bir adım öne geçmeleri ve bunu sürdürülebilirlik hedeflerinden ödün vermeden gerçekleştirmeleri için önemli bir fırsat sunuyor.

 

Akıllı Fabrika Çözümleri ile Doğru Kaynak Yönetimi Yapın, Üretim Hızını ve Miktarını İkiye Katlayın

 

 

İşletmenizin dijitalleşme yolculuğunu iyileştirmek ve üretim süreçlerini optimize etmek için ihtiyaçlarınıza uygun ve güvenilir bir veri toplama, entegrasyon ve otomasyon altyapısına Vodafone Business Akıllı Fabrika çözümleriyle kavuşabilirsiniz.

Tüm fabrika verilerinize uzaktan kolayca ulaşıp yönetmenizi ve veriye dayalı optimizasyon ile daha verimli üretim yapmanızı sağlayan Akıllı Fabrika çözümleri sayesinde;

 

  • Üretim hızını ve miktarını neredeyse iki katına çıkarabilirsiniz.
  • Üretim hattınızda çalışanların vardiya saatlerini düşürebilirsiniz.
  • OEE (Genel Ekipman Etkinliği) puanınızı %18'e varanoranda yükseltebilirsiniz
  • Üretim süreçlerinizi ve nihai ürün kalitesini etkileyen arızalarda %20’ye kadar azalma sağlayabilirsiniz.
  • Kurulum sürelerini %30’a kadar azaltabilirsiniz.
  • Kullanıma hazır raporlarla raporlama sürecinizi kolaylaştırabilir, rapor setleri ile iyileştirme noktalarını anında tespit edebilirsiniz.

 

Herhangi bir donanım gerektirmeyen Vodafone Business Akıllı Fabrika çözümleri, üretim hattınızdaki üretim adetleri, çalışma-duruş süreleri ve çevrim süreleri gibi tüm verileri gerçek zamanlı izler ve toplar. OEE, duruş ve hurda analizleri sunarken uyarı ve sistem alarmları ile sorunlara hızlı müdahale etme olanağı tanır.

 

Bulut tabanlı bir yazılım olan Akıllı Fabrika, makinelerinizden aldığı verileri işleyerek hem mobil hem de web üzerinden analizler sunar. Mobil uygulaması sayesinde esnek ve uzaktan kontrol sağlarken beklenmedik durumlarda anında bildirim alabilir, üretim sahasında olmasanız da süreci uzaktan yönetebilirsiniz.

 

Üç farklı paket seçeneğiyle sunulan Vodafone Business Akıllı Fabrika çözümlerinden işletmenizin ihtiyaçlarına göre faydalanabilirsiniz. Farklı sektörlerin özel gerekliliklerine göre oluşturduğumuz ve ihtiyaca yönelik geliştirdiğimiz özel çözümler sayesinde operasyonel verimliliğinizi artıracak.

Akıllı Fabrika çözümlerimiz hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayın