Bulut Teknolojisi Hangi Alanlarda Maliyet Tasarrufu Sağlar?

Bulut Teknolojisi Hangi Alanlarda Maliyet Tasarrufu Sağlar?

İşletmelere çok sayıda avantaj sağlayan bulut teknolojisinin en cazip yönlerinden biri de sağladığı maliyet tasarrufu. Özellikle giderek daha zorlu hale gelen makroekonomik ortamda ve artan maliyet baskısı karşısında bunun önemi işletmeler için daha belirgin hale geliyor.

 

Bulut teknolojisini tercih etmenin birçok nedeni var. Örneğin, verimlilik, esneklik, güvenlik gibi iş süreçlerine olan katkıları, giderek daha fazla organizasyonun buluta geçmesinde ve bulut yatırımlarını artırmasında önemli bir rol oynuyor. Öte yandan, bu teknolojinin en ikna edici yönlerinden biri de giderek artan maliyet baskısı karşısında işletmelere ekonomik bir seçenek sunması; bulut, altyapıdan enerji tüketimine, personel maliyetlerinden bakım giderlerine birçok alanda kayda değer maliyet avantajları kazandırıyor. Tüm bunlara bağlı olarak bulut, giderek artan bir hızda büyüyor. Küresel bulut bilişim pazarının 2028 yılına kadar 1143,2 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

 

Bulut teknolojisinin sunduğu maliyet faydalarının temelinde donanım ve yazılım giderlerini ortadan kaldırması; buna bağlı olarak işletme, bakım ve güncelleme için masraf gerektirmemesi bulunuyor. Buluta geçen işletmeler, bu teknolojinin sağladığı ölçeklendirme ve güvenilirlikten yararlanırken ihtiyaç duydukları kaynaklar kadar ödeme yaparak kârlarını artıran maliyet avantajları kazanıyor. Bu avantajlara altı başlıkta biraz daha yakından bakalım:

 

Ön maliyetsiz bir çözüm: Sistem veya kurulum maliyeti yok

 

Buluta geçmenin sağladığı en önemli maliyet avantajlarından biri büyük yatırımlar gerektirmemesi. Bulut teknolojisi sayesinde işletmeler, maliyetli altyapı satın alıp kendi sistemlerini kurmak, IT kaynaklarını ve iş gücünü buna odaklamak yerine, bu altyapıyı üçüncü parti sağlayıcı aracılığıyla kullanıma alabilir; tüm verilerini ve uygulamalarını bir web adresinden kolayca yönetebilir.

 

Ölçeklenebilir kullanım: Kullandığın kadar öde modeli

 

Bulut, işletmelerin yalnızca ihtiyaç duydukları kadar ödeme yapmasına olanak tanır. Bu hem şirket içinde hem de veri merkezi içinde yazılım lisansları, donanım veya depolama satın alımlarını optimize ederek maliyetleri düşürür.

 

Enerji tasarrufu: Düşen güç tüketimi

 

İşletmelerin kendi altyapısını kullanmasının yol açtığı en büyük giderlerden biri elektrik yüküdür. Bulut, daha az elektrik tüketimi sağlayarak enerji faturalarını düşürür. Aynı zamanda ölçeklenebilir olması, yani kullandığın kadar öde modeli sayesinde enerjinin daha verimli kullanılmasına yardımcı olur.

 

Verimli çalışma: Azalan personel maliyetleri

 

Çoğu işletme için en yüksek maliyetlerinden biri, genellikle operasyonel maliyetinin yarısından fazlasını oluşturabilen iş gücüdür. Bulut teknolojisi, çalışanların altyapı bakımı veya güncelleme gibi görevler yerine daha kritik projelere odaklanmasına olanak tanıyan daha modern bir iş gücü seçeneği sunar. Bu da IT departmanına bağlı operasyonları ve kârlılığı iyileştirebilme imkânı sağlar.

 

Dayanıklılık: Ekonomik yedekleme

 

İşletmelerde, herhangi bir kesintinin maliyeti çok yüksek olabilir. Bu nedenle felaket kurtarma planları genelde kapsamlı bir yedekleme içerir. Fakat bu gereklilik, donanım ihtiyacına bağlı olarak maliyeti daha da artırır. Bunun yerine bulut hizmetlerini kullanmak, her şeyden iki tane satın almaya gerek kalmadan dayanıklılık kazanmaya olanak tanır. Verileri güvenle ve çok daha ekonomik bir şekilde yedekleyerek felaketlere ve kesintilere karşı daha hazırlıklı olmayı kolaylaştırır.

 

Sürdürülebilirlik: Küçülen karbon ayak izi

 

Bulut hizmetlerinden faydalanmak, bir işletmenin genel karbon ayak izini küçültmeye de yardımcı olabilir. Sürdürülebilirliği geliştirme hedefi olan şirketlerde IT liderleri için şirket içi operasyonları buluta taşımak, sürdürülebilirliği desteklemek için güçlü bir adımdır. Buluta geçmek, daha verimli çalışma ve daha düşük enerji tüketimi ile karbon emisyonlarını azaltmaya destek olur.

 

Vodafone Business Bulut Platform Çözümleri ile Kaynaklarınızı Daha Esnek ve Verimli Kullanmaya Başlayın

 

Vodafone Business, Bulut Platform çözümleriyle bulut teknolojisinin sunduğu avantajlardan güvenilir bir şekilde faydalanmanızı sağlıyor. Vodafone Business, IT kaynaklarınızı yüksek yatırımlar yapmadan en verimli şekilde kullanmanıza yardımcı olmak için üç temel çözüm sunuyor: Genel Bulut, Özel Bulut ve Hibrit Bulut.

 

Genel Bulut Çözümü ile kullanıma hazır yazılım uygulamalarından, eksiksiz kurumsal düzeyde altyapılara ve geliştirmelere kadar her türlü bilgi işlem kaynağından, ölçeklenebilir ve esnek bir yapıda faydalanabilirsiniz. Regülasyonlar ve sektörünüze özgü ihtiyaçlar, izole bulut altyapı gerektiriyorsa Özel Bulut Çözümü ile bu gerekliliklere en doğu şekilde yanıt verebilirsiniz. Hibrit Bulut Çözümü ise birden fazla bulut altyapılarında çalışan iş yükleriniz ve uygulamalarınız için size daha hızlı erişim, kolay yönetim ve verimli kaynak kullanımı sağlar.

 

Türkiye’de 4 farklı lokasyonda bulunan Vodafone veri merkezlerindeki yedekli altyapı sayesinde veri güvenliği işletmeniz için endişe konusu olmaktan çıkar. Vodafone Business Bulut Platform çözümlerinde tüm sunucularınız dolayısıyla verileriniz Vodafone’un yasal mevzuatlara uygun, Türkiye’de yerleşik, son teknoloji donanım ve yazılımlara sahip ve yüksek güvenlikli veri merkezlerinde barındırılır. Bunun ötesinde, self-servis portali sayesinde sanal kurulumu maksimum 30 dakikada yapabilirsiniz. Sunucuların izlenmesi, yönetimi, veri tabanı yönetimi, yedeklenmesi gibi uçtan uca tüm hizmetler 180’in üzerinde metrik ile izlenirken 7/24 kesintisiz uzman destek hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Vodafone Business Bulut Platform Çözümleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için hemen tıklayın.