Siber Güvenlik Açıklarına Karşı Etkili Çözüm: DDoS Koruması

Siber Güvenlik Açıklarına Karşı Etkili Çözüm: DDoS Koruması

Siber suçluların sıkça başvurdukları yöntemlerden biri olan dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırıları, işletmelerin hizmet kalitesini ve itibarını olumsuz etkiliyor. Büyük zararlara yol açabilen DDoS saldırılarından etkili bir şekilde korunmak mümkün.

 

Dijital çağda iş dünyasının en önemli konu başlıkları arasında yer alan siber güvenlik riskleri her geçen gün gelişen yöntem ve teknolojilerin de etkisiyle giderek daha ciddi bir tehdit oluşturuyor. Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan 2023 Global Risk Raporu’nda, yaygın siber suçların ve siber güvenlik açıklarının önümüzdeki on yılın en ciddi riskleri arasında yer aldığı belirtiliyor. Siber suçluların tercih ettikleri saldırı yöntemlerinden biri olan dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırıları günden güne artarken, işletmelerin bu yolla uğradıkları maddi zararlara, itibar kayıplarına ve performans sorunlarına karşı etkili tedbirler almaya yönelik gayretleri de hızlanıyor.

7/24 ulaşabileceğiniz size özel müşteri danışmanı ve özel DDOS koruması içeren metro ethernet ile şirketinizin en yoğun olduğu saatlerde bile eşit indirme yükleme hızı ile çalışma motivasyonunu koruyun!

 

Yetkin uzmanlarca tasarlanmış etkili siber güvenlik sistemleri, işletmelerin sistemleri ve araçları üzerinde tam kontrol sağlamalarını, riskleri azaltmalarını ve daha güçlü bir ilerleme için elverişli bir ortam hazırlamalarını destekleyen önemli avantajlar sunuyor. Değişen çalışma koşullarının ve ihtiyaçlarının yanı sıra ortaya çıkan yeni teknolojilere de hızlı bir şekilde uyum sağlamaya olanak veren bu sistemler, kurumların beklenmeyen durumlara karşı hazırlıklı olmalarını, rekabet güçlerini artırmalarını ve müşterilerine daha iyi hizmet sunmalarını sağlıyor.

Dijital Tarım, içinde bulunan sensör ve modüller aracılığı ile kurulu olduğu alana özel havadan ve topraktan aldığı verileri analiz ederek size ‘en iyi zamanlama’ önerileri sunar ve erken uyarı sistemisayesinde ürün zaiyatını en aza indirir.

Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırısı nedir?

 

Belirli kapasite ve bant genişliği limitleri dâhilinde hizmet veren ağ kaynaklarının bu sınırları aşan istek sayılarıyla karşılaşmaları durumunda, yanıt verme hızları da olağan düzeyin çok altına düşüyor ve kullanıcı istekleri kısmen veya tamamen yok sayılabiliyor. Dağıtılmış Hizmet Reddi (Distributed Denial of Service–DDoS) de siber suçluların hedef aldıkları web sitesine, uygulamaya, internet ağına veya sunucuya yoğun talep göndererek sağlanan hizmeti yavaşlatmayı veya çökertmeyi amaçlayan bir siber saldırı tekniği olarak tanımlanıyor.

 

Ağ kaynakları için geçerli olan kapasite sınırlarından faydalanılan bu yöntemde, saldırganlar genellikle hedef aldıkları sistemin işleme kapasitesini aşan büyük hacimli paket veya isteklerle kilitlenmesine yol açıyorlar. Oluşan sahte ve yoğun internet trafiği dolayısıyla, kullanıcılar bağlantılı çevrimiçi hizmetlere ve sitelere erişim sağlayamıyorlar. Daha önceden belli bir hedefe tek bir kaynaktan saldırı yapılmasıyla ortaya çıkan bu yöntem, bugün genellikle çok sayıda kaynaktan tek hedefe doğru uygulanıyor.

 

Hizmet düzeyini ve kalitesini ciddi ölçüde etkileyen DDoS saldırılarının belirtileri arasında web sitelerinin aniden ağırlaşması, web sitesi ya da sunucu hizmetlerindeki bağlantı kopmaları, sunucu kaynak tüketimindeki anlık yığılmalar ve uzun süreli hizmet kesintileri bulunuyor.

 

Neden DDoS koruması?

 

Dünya genelinde günde yaklaşık 30 bin web sitesinin saldırıya uğradığı ve siber saldırıların yüzde 43’ünün küçük işletmeleri hedef aldığı düşünülünce, sağlam siber güvenlik sistemlerinin her ölçekten işletme için taşıdığı önem net bir şekilde görülüyor. Microsoft Vulnerabilities Report 2023, DDoS saldırılarında 2017’den bu yana üç kat artış yaşandığını gösteriyor. Bu kötü amaçlı saldırılar, kurumların önemli itibar ve iş kayıpları yaşamalarına yol açabiliyor. DDoS koruması, hedeflenen bir sunucu veya ağın özel olarak tasarlanmış bir ağ ekipmanı ya da bulut tabanlı koruma hizmeti yoluyla bu tür tehditlere karşı güvenceye alınmasını ifade ediyor.

Müşteri portföyü, hedef kitle ve personeli ile dijitalleşmeyi amaçlayan tüm kurum ve kuruluşların tüm internet trafiğini izleme ve trafik anomalilerini anlık olarak ölçümleme kabiliyetine sahip bir siber güvenlik tedbiri olan DDoS koruması sayesinde, işletmeler saldırı trafiğini izole ederek temiz kullanıcı trafiğine geçiş sağlayabiliyorlar.

 

DDoS korumasının faydaları

 

Tüm kurumlar için temel önem taşıyan iş sürekliliği, dijital çağda siber güvenlik ile yakından ilişkili. Ayrı bir altyapı üzerine kurulan etkili DDoS savunması çözümleri ile, kurumsal operasyonların kesintiye uğramasını önlemek işletmelere kritik faydalar sağlıyor.

 

İnternet trafiğindeki tüm anomalileri ve önemli olayları anlık olarak ölçümleyerek kontrolü eline alan kurumlar, tehditleri ihlâle dönüşmeden önce bulut ortamında etkisiz hale getirebiliyorlar. Böylelikle mevcut kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanırken operasyonlarının sürdürülebilirliğini ve sürekliliğini de güvence altına alıyorlar. Çalışan ve müşteri memnuniyetinden, işin geleceğine hazırlanmaya kadar pek çok alanda kayda değer avantajlar sağlayan işletmelerin, inovasyonu ve büyümeyi hızlandırmaları mümkün oluyor.

 

Vodafone DDoS Koruması ile işletmenizin tüm internet trafiğini izleyin ve tehditlerin önüne geçin!

 

100’ü aşkın ön tanımlı saldırı kuralı, aylık ortalama 12 bin saldırı girişimi tespiti, yıllık yüzde 90 müşteri büyümesi ve yüzde 120 altyapı büyümesi ile hizmet veren Vodafone Siber Güvenlik Sistemi, kurumlara güçlü bir güvenlik desteği sunuyor. 37 bin EPS’in yönetimini yürüten Vodafone Siber Güvenlik Operasyon Merkezi, 7/24 izleme olanağı sunmasının yanı sıra mimari analiz hizmeti ile siber güvenlik altyapısının doğru bir şekilde yapılandırılmasına da destek oluyor. Veriler, bu kapsamda sağlanan Vodafone DDoS Koruma sistemleri tarafından yalnızca Haziran 2023’te saptanan 1G üzeri DDoS saldırılarının sayısının 572 olduğunu gösteriyor.

 

Vodafone DDoS Koruması ürünü, kurumsal müşterilere ISP, APS ve bulut koruma olmak üzere üç katmanlı koruma sağlıyor. ISP (VodafoneNET internet ağı) seviyesinde internet üzerinden gelen yüksek kapasiteli müşteri trafiği filtreleniyor ve saldırı izole ediliyor. Müşteri özelinde cihaz konumlandırma olanağı ile, korumasistemlerinin uygulama seviyesindeki saldırılar önlenebiliyor. Netflow ile birlikte DPI (deep packet inspection) teknolojisini de içinde barındıran sistemlerle kurgulanmış bu çözüm sayesinde, yurt dışı trafiği de dâhil olmak üzere, internet trafiğinin tamamı kesintisiz şekilde izlenebiliyor.

Vodafone DDoS Koruması ile DDoS saldırılarına karşı ağ düzeyinde koruma sağlayarak işletmenizde temiz müşteri trafiğine geçiş yapmak ve siber güvenlik sisteminizi etkili bir şekilde güçlendirmek için tıklayın!