Çıkış Yap
Vodafone Yanımda İnternet sayfasından çıkmak üzeresiniz. Oturumunuzu sonlandırmak istediğinize emin misiniz?
Görüntü İşleme ile üretim süreçlerinizde herhangi bir anomaliyi anında tespit edebilir, çalışanlarınızın performanslarını raporlayabilir, stok yönetimini optimize edebilir ve işletmenizin güvenliğini güçlendirebilirsiniz. Üstelik bunlar, görüntü işlemenin taşıdığı potansiyele kıyasla buzdağının sadece görünen kısmı. Nesnelerin interneti ile aksiyon alınabilir veriler ile operasyonel verimliliğinizi artırın!
Görüntü işleme, yalnızca yenilikçi bir teknoloji olmakla kalmıyor , aynı zamanda üretim endüstrisinin ihtiyaçları için harika bir süreç otomasyon tekniği, güvenlik sistemi ve süreç optimizasyonu sağlıyor. Yapay zeka destekli görüntü işleme ile üretim süreçlerinizi dönüştürerek iş performansını, iş sağlığı ve güvenliğini ve üretim verimliliğini önemli ölçüde iyileştirebilirsiniz.
Kurum ve kuruluşların güvenlik duvarlarında eski veya kullanılmayan kuralları veya kural kümelerini otomatik olarak kaldırarak verimliliği azaltmadan siber güvenlik risklerinizi azaltın.
Görüntüyü analiz edilebilir veri haline getirmeyi ve operasyonel işlemleri otonomlaştırmayı sağlayan görüntü işleme teknolojisi, temel olarak kamera, AR/VR cihazları, akıllı telefonlar, tabletler gibi çeşitli kaynaklardan alınan görüntüyü içe aktarma, analiz etme ve işleme ile üç adımı içerir ve görüntü analizine dayalı rapor sunar. Bugün birçok iş alanında ve uygulamada yaygın bir şekilde kullanılan görüntü işleme, verimliliği artırırken insan zamanı ve emeğinden kayda değer tasarruflar sağlıyor.
Sunduğu tüm faydalara bağlı olarak bu teknolojiye olan talep de giderek artıyor. Son trendler, görüntü işleme teknolojisinin bankacılıktan alışverişe kadar sayısız uygulamada yaygın olarak kullanıldığını gösterirken 2029 yılına kadar görüntü işleme sistemleri pazarının 151 milyon doların üzerine yükselmesi bekleniyor. Bu artış 2022 yılındaki seviyeyle kıyaslandığında pazarın yaklaşık 3 kat büyüyeceğini gösteriyor.
Kalite kontrolü, iş yeri güvenliği, otonom stok yönetimi ve daha birçok alanda görüntü verilerini faydaya dönüştürmeyi sağlayan bu teknolojinin sunduğu en önemli avantajlardan biri esneklik. Görüntülerden alınan bilgiler, çok çeşitli uygulamalara entegre edilebiliyor. Bu da farklı ihtiyaçlara göre özel ve uyarlanabilir çözümler geliştirmeyi sağlıyor. Görüntü işleme teknolojisinin sunduğu bazı diğer temel faydalar ise şöyle:
Üretim sektöründe beklentilerin hızla değişmesi ve giderek artması hem bu beklentilere çevik bir şekilde yanıt vermeyi hem de bu çevikliği sağlayacak bir iş gücü ile hız gerektiriyor. Bunu yapmak için daha akıllı ve daha otomatik süreçlere ihtiyaç var. Görüntü işleme zaman ve emek alan süreçleri kolaylaştırmak, verimliliği artırmak ve karar vericilerin işini kolaylaştırmak için yapay zeka ve görüntünün potansiyelini bir araya getirerek uygulama alanlarına yönelik sonsuz bir olasılık sunuyor.
İşletme sahipleri ve karar vericiler de bu teknolojinin taşıdığı potansiyele ve sunduğu faydalara bağlı olarak bu alandaki yatırımlarını giderek artırıyor. Bu konuda Insight tarafından yapılan bir araştırmada, katılımcıların %45'i bu teknolojinin maliyet ve verimlilik kazanımlarına yönelik fırsatlara dikkat çekerken, katılımcıların yine neredeyse yarısı pazara yeni ürün ve hizmetler getirmeyi kolaylaştırarak inovasyonda itici bir güç olabileceğini ifade ediyor. Aynı araştırmada katılımcıların bu teknolojiye neden ihtiyaç duyduklarına dair yanıtlar ve oranlar ise şöyle sıralanıyor:
Vodafone Business, mevcut ihtiyaçlarınızı belirleyip, potansiyel kullanım durumlarını keşfederek görüntü işlemenin gücünden en iyi şekilde faydalanmanızı mümkün kılıyor. Vodafone Business uzmanlığı bu teknolojiyi ihtiyacınıza uygun şekilde kullanmanız için işletmenizdeki beklentiye özel algoritmalar geliştirmenin yanı sıra başarısı kanıtlanmış çözümler de sunuyor.
Üretim sektörü için en önemli konulardan biri stok yönetimidir. Görüntü İşleme ile her ürüne farklı işaretleme yapılarak saniyeler içinde ürün veya stok sayımı yapmanız mümkün oluyor.
Çalışanlarınızın hareketlerini analiz ederek performanslarını takip edebilirsiniz.
Üretim sahanızda tehlikeli veya istenmeyen yerlere girildiğinde uyarı almanız süreçlerinizi ve alanda bulunan insanların güvenliğini korumanızı sağlar. Önemli varlıkların bulunduğu alanları izleyerek bu varlıklarınızı risklere karşı koruyabilirsiniz.
Verimliliğini ölçmek istediğiniz operasyonları, araçları, makineleri kolayca raporlayabilirsiniz.
Görüntü İşleme Çözümü, üretim alanında çalışanların koruyucu ekipman kullanımı takibini, hareketsiz nesne-insan tespitini veya tehlikeli durumlarda gerekli alanda risk yaratabilecek sürecin durmasını sağlayabilir.
Üretim bandına yerleştirilen yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde herhangi bir anomaliyi anında tespit ederek gerekli müdahalede bulunmanız, istenmeyen sonuçların ve kayıpların önüne geçmenize yardımcı olur.
Üretilen ürünün renk ve desen analizi yapılarak ya da deforme parçalar tespit ederek hatalı üretim parçaları takip edin.
Kullandığı ürünler