Nesnelerin İnterneti ile İşletmenizi Geleceğe Taşıyın

Nesnelerin İnterneti ile İşletmenizi Geleceğe Taşıyın

Gün geçtikçe gelişen teknoloji, iş dünyası için çok önemli fırsatlar sunuyor. Dünya çapında yeni bir otomasyon çağı başlatan nesnelerin interneti; cihazları, sistemleri ve insanları birbirine bağlama yeteneği ile şirketlere büyümenin ve geleceğe güçlü bir şekilde hazır olmanın yolunu açıyor.

 

Nesnelerin interneti (IoT), günlük yaşamı ve iş yapma şeklimizi dönüştürmeye devam ediyor.  Fiziksel dünyanın kesintisiz bir bağlantıyla topladığı verileri değere dönüştüren IoT ile işletmeler verimliliği artırmanın, inovatif yollar keşfetmenin ve kalıcı değer sunmanın yenilikçi ve daha kolay yöntemlerini çok daha hızlı bir şekilde keşfedebiliyor.

IoT'yi benimseyen şirketlerin gelirlerini artırırken maliyetlerini düşürdüğüne işaret eden çok sayıda araştırmabunu doğrularken McKinsey tahminlerine göre, sunduğu potansiyele bağlı olarak IoT'nin ekonomik etkisi 2025 yılına kadar 12,6 trilyon dolara kadar çıkabilir. Mevcut gelişmeler ve yakın geleceğe yönelik tahminler IoT’nin işletmeler için kaçınılmaz olacağının sinyalini veriyor.

İhtiyaçlara en uygun çözümü geliştirme esnekliğini sunması bu teknolojinin en önemli avantajlarından biri; geleceğe başarılı bir şekilde hazırlanmak isteyen işletmeler iş süreçlerini kolaylaştırmak, maliyetlerden tasarruf etmek ve genel verimliliği artırmak için IoT’den sayısız farklı yolla yararlanabilir.

 

Siz de ekiplerinizin her yerden etkin ve üretken bir şekilde çalışabilmesi için Microsoft 365 İş Paketlerini kullanın, işinizi büyütün.

Verilerinizi Türkiye’de yerleşik Vodafone Bulut sunucularında yedekleyin.

  • Verimliliği Artırın

IoT işyerinde doğru kullanıldığında operasyonların genel verimliliğinin artmasına yardımcı olur. Envanter takibi, personel takibi, makine izleme gibi çözümlerle makinalarını gerçek zamanlı izleyerek üretim verimliliğini arttırabilir, verimliliğini düşüren kök sebepleri tespit edip düzelterek verimliliği arttırabilirsin.

  • Koşullarınızı İyileştirin

Çalışma ortamındaki fiziksel koşullar, verimliliği doğrudan etkiliyor. Akıllı sistemler sayesinde aydınlatma, havalandırma, ısıtma, soğutma sistemlerinin her zaman ideal seviyelerde olması, çalışanların daha sağlıklı bir ortamda ve daha verimli bir şekilde çalışmasına ve yardımcı olur. Örneğin, Apple ve Tesla’da kullanılan akıllı çalışma masası, çalışanın masasında ne kadar süre çalıştığını takip ediyor ve sık sık ayağa kalkmasını hatırlatıyor. Böylece çalışanların gün boyu oturmasını engelleyerek aktif kalmalarına yardımcı oluyor. 

  • Riskleri Azaltın

IoT teknolojisi çalışma ortamını izleyerek yüksek sıcaklık, nem, titreşim, duman gibi sıra dışı durumları tespit edebilir. Ayrıca sistemlerinizdeki olası arızaları ve kazaları önlemek için ekipmanın ne zaman onarılması veya bakım görmesi gerektiğini bildirir. Örneğin, akıllı görüntüleme sistemlerinin yardımıyla çalışma ortamında özel alanlara yetkisiz kişilerin girmesini engellemeyi sağlayarak güvenliğinize katkıda bulunur.

  • Kritik Süreçlerinizi Etkili Bir Şekilde Yönetin

IoT, tedarik zincirinin yönetimini iyileştirmenin yollarını sunuyor. Örneğin, bir üretim sürecinde ürünlerin nereye ve nasıl taşındığına ilişkin gerçek zamanlı güncellemeler sayesinde taşıma süreleri kısaltabilir. Ayrıca belirli koşullarda olması gereken gıda veya kimyasal ürünler için sıcaklık, nem ve ışık yoğunluğu sensörlerle sürekli ölçülerek sıra dışı durumlarda hızla müdahale etmenize yardımcı olur.

  • İş Sağlığını ve Güvenliğini İyileştirin

IoT teknolojileri, işletmelerin, çalışanlarının güvenliğini etkileyen iç ve dış faktörleri takip etmelerine yardımcı olur. İşçilerin fabrikada nasıl hareket ettiğini takip edip ölçebilir ve iş güvenliğinin ihlaline dair işaretler arayabilir. IoT destekli görüntüleme sistemleri ve akıllı giysiler ölümcül kazaları önlemek için çalışanların hareketlerini takip ederek tehlikeli koşullar ve kısıtlı alanlarda uyarıda bulunabilir.

  • Mesleki Eğitimde Yeni Olasılıkları Keşfedin

Günümüzde IoT teknolojileri hemen hemen her iş sürecinde devrim yaratırken sanal gerçeklik (VR) uygulamaları da sanal dünyanın kapılarını yepyeni vizyonlara açıyor. Mesleki eğitimi daha verimli ve daha eğlenceli hale getirmek, eğitimlerin daha başarılı olmasına yardımcı oluyor. PricewaterhouseCoopers'ın geçen yıl yaptığı bir araştırmaya göre, sanal gerçeklik aracılığıyla öğrenme sınıfta olduğundan dört kat daha hızlı gerçekleşiyor ve çalışanlar VR eğitimlerinde 1,5 kat daha fazla odaklanıyor. Özellikle tehlikeli görevlerin eğitiminde, VR gerçek dünyadaki eğitimden genellikle daha uygun maliyetli ve daha güvenli olabilir.

Size hayal gücünüz kadar sınırsız olasılık sunan nesnelerin interneti ile işletmenizi geleceğe başarıyla hazırlamak için Vodafone Business’ın bu alandaki köklü deneyiminden destek alabilirsiniz.

 

Çözümlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın!