IoT, işletmenizin değişen zamanlara uyum sağlamasına yardım edebilir

IoT, işletmenizin değişen zamanlara uyum sağlamasına yardım edebilir

Nesnelerin İnterneti (IoT) birkaç yıldır iş dünyasında dalgalar yaratıyor.

 

Basitçe söylemek gerekirse IoT sensörler, akıllı telefonlar ve taşınabilir öğeler gibi bağlı cihazlar anlamına gelir. Otomasyon sistemleriyle birleştirildiğinde, veri toplayarak, analiz ederek ve bunlara dayalı olarak hareket ederek birbirleriyle konuşurlar. 

 

Örneğin, tarımda çiftçiler IoT teknolojisini toprağın durumunu izlemek veya böcekler ve kötü hava gibi konuları saptamak için kullanırlar; bunların hepsi ürünlerini etkileyebilir. Metin mesajları veya bir uygulama üzerinden uyarılar aldıklarında sürekli değişen bu değişkenlere hazırlanmak ve uyum sağlamak için zamanları olur.

 

Teknolojiyi ilk benimseyenler, halihazırda gelişmiş çalışan verimliliği, daha az makine arıza süreleri ve yepyeni gelir akışları gibi büyük faydalar gördü. Pandemi sırasında IoT birçoğu için hayat kurtarıcı oldu. İşte nedeni.

 

Bağlı işyeri

 

IoT'nin şirketler için bu kadar değerli olmasının basit bir nedeni var: Bilgi, güç demektir.

 

Eskiden kararlarıyla ilgili bilgi almak için gelire, maliyet rakamlarına ve içgüdülerine güvenen şirket liderleri, artık kuruluşlarının en ufak ayrıntıda tam olarak nasıl çalıştığına dair derinlemesine bilgi sahibi. İşletmeleriyle ilgili bu daha derin bilgiler, onlara önemli faydalar sağladı.

 

Özellikle KOBİ'ler açısından, IoT Öne Çıkanlar Raporu'muzda katılanların %84'ü, IoT verilerinin en iyi ticari karar vermede kilit önemde olduğunu söyledi; hatta %73'ü projelerinin en az biri için görev açısından önemli olduğunu bile dile getirdi.

 

IoT'nin sağladığı bilgiler, işletmelerin beklenmedik değişikliklere esnek biçimde cevap vermelerine ve geleceğe yönelik olarak daha etkili planlama yapmalarına yardım edebilir. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin %48'i inovasyonu ilerletmek ve işletmelerini iyileştirmek için IoT verilerini kullandıklarını söylerken %63'ü IoT'yi müşterilerine daha etkili ve esnek hizmet sağlamak için kullandıklarını söylüyor.

 

Future Ready Raporu'muzda "future ready" bir işletmenin özelliği, yeni teknolojiye açık olması ve işletmenin dönüşümüne yönelik adımlar atmasıdır.

 

IoT'yi özel kılan şey, dijital olarak gelişmiş bir işletme yaratmak için bulut, yapay zeka ve 5G gibi teknolojileri bir araya getirebilme kapasitesidir. Hatta küçük ve orta ölçekli işletmelerin %82'si, IoT kendilerini gerçekten dijital olmaya yaklaştırdığı için eskiden yapamadıkları şeyleri artık yapabildiklerini belirtiyor.

 

Mevcut pandemiyle birlikte bir işletmenin yapabilecekleri ve yapamayacakları konusunda yeni sınırlamalar ortaya çıktı. Böylesi bir iklimde, IoT'nin bir zamanlar pek de dikkate alınmayan özellikleri, dünya genelindeki birçok işletmenin devamı açısından kilit önem kazandı.

 

COVID-19 sırasında IoT

 

Yeni kısıtlamalarla karşı karşıya kalan işletmeler, faaliyetlerine devam edebilmek için dijital dönüşümlerini epey hızlandırmak zorunda kaldı. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin %74'ü, işlerini sürdürebilmek için çalışma yöntemlerini uyarlamak amacıyla IoT'ye yaklaşımlarını değiştirmenin önemli olduğunu söyledi.

 

Gerçekten faydalı da oldu. KOBİ'lerin %78'ine göre kesinti dönemlerinde işin devamını garantilemede IoT, ana faktör olarak uzaktan çalışmaya yönelmeye yardım etti ve tedarik zincirlerini güçlendirdi.

 

Bu yıl operasyonlarını dijitale geçirmek için uğraşan birçok kuruluşla birlikte IoT'nin başarılı ve dayanıklı bir işletmenin temel bileşeni olduğu artık ortadadır.

 

Özellikle KOBİ'ler arasından, katılanların %84'ü IoT'nin gelecekteki başarıları açısından artık kritik olduğunu, %91'i ise IoT'yi benimsedikten sonra olumlu yatırım dönüşü elde ettiklerini belirttiler.

 

IoT'nin sizin ve işletmeniz için neler yapabileceği konusunda daha fazla bilgi için danışmanlarımızdan biriyle görüşün.

23 Nov 2022