Etkin uzaktan çalışmaya yönelik beş dijital araç

Etkin uzaktan çalışmaya yönelik beş dijital araç

Etkin uzaktan çalışmaya yönelik beş dijital araç

Uzaktan çalışma işlerinizin devam etmesini sağlamasa da işler her zaman kolay olmuyor.

Microsoft Teams ve Slack gibi dijital araçlar, elbette uzaktan çalışmanın "daha az uzak" görünmesine yardım edebilir. Ama kuruluşunuza en uygun aracın hangisi olduğunu anlamak için deneme yapmalı ve platformun size ve işletmenize nasıl yardım ettiğini görmelisiniz. Burada, başlamak için inceleyebileceğiniz beş platformu bulabilirsiniz.

 

Slack

İnanılmaz derecede sezgisel bir kullanıcı arabirimine sahip olan Slack, video konferans uygulamaları, çevrimiçi takvimler ve bulut depolama (örn. Dropbox ve OneDrive) gibi farklı dijital hizmetleri kendisine bağlamanıza olanak tanır.

Ekibinizin üyeleri, kendi ideal çalışma ortamlarını oluşturmak için bu özgürlükten faydalanabilir ve aynı zamanda herhangi bir cihazdan farklı dosya biçimlerini sorunsuz bir şekilde birbirleriyle paylaşabilir. Uzaktan çalışma için ideal bir platformdur.

Birden fazla görevin gerçekleştirilebildiği bir alan olduğu için Slack'in "kanal" işlevi, birbirinizle iletişim kurmanıza ve bütün ekibinizle veya tek tek ekip üyeleriyle görevleri verimli ve sezgisel olarak düzenlemenize olanak tanır.


Trello

Trello, bütün süreçlerinizi "kartlar" adı verilen etkileşimli panolar üzerinden düzenlemenize yardım eder. Bu kartlar, ekip üyelerinizin bir projenin farklı aşamaları üzerinde bağımsız olarak çalışmasına ve birbirlerine görev atamasına izin verir.

Her şey mükemmel biçimde düzenlenmiş olup bütün ekip üyelerince görülebilir. Hafta veya ay boyunca atanan bütün görevleri düzenlemek için ideal bir araçtır; böylece işin ne kadarının yapıldığını ve daha nelerin yapılması gerektiğini bir bakışta görebilirsiniz.

 

Teams

Teams; Word, Excel ve PowerPoint gibi Office 365'in bütün bulut ekosisteminden yararlanan bir Microsoft aracıdır. Bütün bu uygulamalara tek bir yerden erişim verimliliği artırır ve e-posta ihtiyacını azaltır.

Bu da, toplantılara ayrılan bütün hazırlıkları ve düzenlemeleri çok daha basit hale getirir. Kuruluşunuzdaki herkesi kolayca arayabilir ve onlara mesaj gönderebilir, kuruluşunuzun dışından kişiler ekleyebilir, tek bir düğmeye tıklayarak görüntülü sohbet edebilir ve paylaşılan dosyalar üzerinde işbirliği yapabilirsiniz.

Uygulama ayrıca bekleyen görevleri takip etmenize yardımcı olur ve bütün toplantılarınızı, katılmayanlarla paylaşmak üzere kolayca kaydedebilirsiniz. Departmanlar arasında veya kuruluşunuz dışında işbirlikleriniz varsa ideal bir araçtır.

 

Zoho

Zoho, ekibinizle işbirliği yapmanıza olanak tanıyan başka bir bulut tabanlı proje yönetim aracıdır. Belirli bir dönemdeki planlanan eylemleri görselleştirmenize yardımcı olmak için yatay çubuk grafikler kullanır; böylece atanan görevlerin durumunu görebilir ve programın gerisinde mi yoksa ilerisinde mi olduğunuzu kolayca anlayabilirsiniz.

Diğer faydalı özellikleri arasında çalıştıkları saatlere göre çalışanlar adına fatura oluşturma, en fazla 100 kişiyle bir video görüşmesi gerçekleştirme kapasitesi ve özellikle bir kriz anında oldukça faydalı olan, şirket geneline otomatik uyarı gönderme becerisi yer alır.

Dropbox, Microsoft ve Google gibi üçüncü taraf uygulamaların yanı sıra Salesforce gibi çeşitli CRM programlarını entegre etmenize de olanak tanır.

 

Asana

Asana, paylaşılan bir takvimde çalışanlara farklı görevler atamanıza olanak tanıyan etkileşimli bir panel kullanır. Trello'ya benzer biçimde büyük bir projenin bütün küçük görevlerini planlayıp izleyebilirsiniz.

İş akışları yaratarak herkesin tamamlamaları gereken bireysel görevini bilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece "zaman çizelgenize", "tedarikçiden sipariş ver" veya "üçüncü gün gelen malları yeniden stoklama" gibi görevler eklediğinizde herkes görevinin ne olduğunu bilecektir.

Uygulama aracılığıyla iletişim kurabilir ve görevlere dosya ekleyebilirsiniz; bu şekilde görevle ilgili bütün bilgilere tek bir yerden ulaşabilirsiniz. Diğer dijital araçları da Asana'ya bağlayabilirsiniz: Office 365 aracılığıyla raporlar oluşturabilir, Outlook veya Gmail hesaplarını yönetebilir, hatta Mailchimp gibi otomasyon platformlarıyla haber bültenleri oluşturabilirsiniz.

 

Daha fazla destek ve kılavuzluk için telefonla veya web sohbet üzerinden Dijital Danışmanlarımızdan biriyle görüşebilirsiniz.

23 Nov 2022