İşletmenizin bilmesi gereken 5 güvenlik tehdidi

İşletmenizin bilmesi gereken 5 güvenlik tehdidi

Siber güvenlik tehditlerine karşı korunmanın yolları 

 

Siz de ekiplerinizin her yerden etkin ve üretken bir şekilde çalışabilmesi için Microsoft 365 İş Paketlerini kullanın, işinizi büyütün.

Dijital Tarım, içinde bulunan sensör ve modüller aracılığı ile kurulu olduğu alana özel havadan ve topraktan aldığı verileri analiz ederek size ‘en iyi zamanlama’ önerileri sunar ve erken uyarı sistemisayesinde ürün zaiyatını en aza indirir.

 

İşletmenizi içeriden korumayı hiç düşündünüz mü?

 

Bir işletme sahibi olarak, siber saldırıları uzak tutmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur ancak işletmenizin içinden kaynaklı oluşabilecek hatalar küçümsenebiliyor. Gerçek şu ki en küçük iç hata bile hayati derecede önemlidir.

 

Bilmeniz gereken beş yaygın iç tehdidi ve işletmenizi bunlara karşı nasıl koruyacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

 

Tehdit #1: İnsan hatası

 

Çalışanların %82'sinin, bilgileri ifşa ettiği veya siber suçluların sisteme girmesine izin veren bir hata yaptığını biliyor muydunuz?

 

Adından da anlaşılacağı gibi, bu hatalar kasıtlı değildir. Yanlışlıkla yanlış alıcıya e-posta göndermekten, gizli bir belgeyi yerel bir kafede unutmaya kadar basit hatalar sistemleri tehlikeye atabilir.

 

İnsan hatası riskini azaltmak için her ekip üyesinin siber güvenlik eğitimi aldığından emin olun. Ayrıca güçlü bir siber farkındalık kültürü oluşturmak da önemlidir. Bu, güvenliği canlı tutacak ve işletmenizin potansiyel olarak tehlikeye düştüğünü çalışanların fark etmesine yardımcı olacaktır.

 

Tehdit #2: Güncel olmayan yazılım

 

Akıllı telefon yazılımı güncellemelerini görüyor, ancak indirdikten sonra herhangi bir değişiklik fark etmiyor musunuz? Çoğu yazılım güncellemesi, arka planda çok azımızın fark edeceği şeyleri değiştirir. Bu güncellemeler inanılmaz derecede önemlidir çünkü eski yazılımlar modern bir siber saldırıya karşı koyamayabilir.

 

Siber saldırılar sürekli geliştiği için yazılımların buna ayak uydurması gerekiyor. Yazılımınızı güncel tutmanın bir başlangıç maliyeti olsa da, sistemlerinizin veri ihlallerine, fidye yazılımı saldırılarına ve virüslere karşı güçlenmesini sağlayacaktır.

 

Tehdit #3: Seyrek virüs taramaları

 

Anti-virüs yazılımı, virüs taraması zamanı geldiğinde sizi bilgilendirir, ancak kaçımız 'taramayı başlat' düğmesine basmayı erteliyoruz?

 

İster bir aramanın ortasında ister bir raporun ortasında olun, virüsten koruma yazılımını haftada en az bir kez çalıştırmak önemlidir. Ayrıca, sisteminiz herhangi bir şüpheli davranış gösterirse ekstra bir tarama daha başlatmalısınız. Bu şüpheli davranış, aksaklık veya bilgisayarınızın normalden çok daha yavaş çalışması gibi normal olmayan herhangi bir şey olabilir. Şüpheniz varsa, her zaman virüs taraması yapın.

 

Tehdit #4: Zayıf ağ güvenliği

 

Tek bir bilgisayar kullanıyorsanız veya tüm ekibiniz dizüstü bilgisayar kullanıyorsa, tüm iş teknolojisi tek bir ağ üzerinden çalışır. Eğer bu ağ güvenli değilse, siber suçlular mecazi olarak doğrudan sisteminizin içeri girebilir.

 

Siber suçluları uzak tutmaya yardımcı olmanın birkaç yolu vardır:

  • Kablosuz ağınıza erişimi sınırlayın.
  • WiFi ağ şifrelemesini açın.
  • Geliştirme aşamasındaki güvenlik duvarı makalesine bağlantı.
  • Yönlendiricinizi güncel tutun.

 

V-Hub Dijital Danışmanları, sizinle konuşarak bu adımları uygulayabilir.

 

Tehdit #5: Kötü parola tercihi

 

Parola hijyeni, parolaların güvenli uygulamalar doğrultusunda seçilip yönetilmediğini ifade eder, peki bu ne anlama geliyor? Hesaplarınızı güçlü parolalarla korumazsanız hesaplarınz siber saldırıları riski artar.

 

Bunu önlemeye yardımcı olmak için Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, sayı ve sembollerle birlikte rastgele üç kelime kullanılmasını önerir. Şifreniz ne kadar karışık ve özgün olursa hacklenmesi o kadar zor olur. Ayrıca yanlış ellere geçebileceği için şifrelerinizi asla fiziksel olarak not etmemelisiniz. Ek olarak, her ayrı web sitesi için benzersiz bir parola kullanmalı ve güvenli bir parola yöneticisi  kullanmıyorsanız oturum açma bilgilerini paylaşmaktan kaçınmalısınız .

 

Bu nedenle siber güvenlik planınızı belirlerken, işinizi hem dış hem de iç tehditlere karşı koruduğunuzdan emin olun.

 

Ayrıca işletmenizi siber risklerine karşı nasıl koruyacağınızı merak ediyorsanız sonraki makalemizi okumak için tıklayınız.

Başlamak için yardıma mı ihtiyacınız var? V-Hub Dijital Danışmanlarımız size ihtiyacınız olan desteği ücretsiz şekilde verir.
17 Şubat 2022