Yeni Nesil Bağlantı Teknolojileri ile İş Sürekliliğinizi Güvence Altına Alın

Yeni Nesil Bağlantı Teknolojileri ile İş Sürekliliğinizi Güvence Altına Alın

Dijital iş dayanıklılığı, işletmelerin iş sürekliliğini güvence altına almaları açısından kritik önem taşıyan bir konu. Büyük kesintilere karşı gerekli önlemleri alabilmek için, bütüncül bir yaklaşımla tasarlanmış etkili sistemlere ihtiyaç duyuluyor. Dijital dayanıklılığı artırarak operasyon ve hizmet kalitesini iyileştirmenin yolu, yeni nesil bağlantı teknolojilerinin gücünden etkili bir şekilde yararlanmaktan geçiyor.

 

Günümüzün son derece dinamik ve karmaşık iş ortamında, iş sürekliliğini güvenceye almak her ölçekten işletmenin başlıca gündem maddeleri arasında yer alıyor. Hızla dijitalleşen iş dünyasında, günden güne artan ve çeşitlenen risklere karşı sağlam bir koruma için, titizlikle tasarlanmış altyapılar ve sistemler gerekiyor. Bağlantıdan yedekliliğe, veri aktarımından kurtarmaya kadar pek çok konunun, işletmeye özel koşul ve ihtiyaçlar ile birlikte kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulması, dijital dayanıklılık açısından büyük önem taşıyor. 

 

Dijital işletme dayanıklılığı için neler gerekiyor?

 

Uçtan uca işletme dayanıklılığı yaklaşımının ana ayaklarını istikrarlı ve kesintisiz bağlantı, güvenli ve yedekli altyapı ve veriye değer katacak uygulamalar oluşturuyor. Bunları sırasıyla sabit ve mobil ağlar, veri depolama ve yedekleme hizmetleri ve yönetilen güvenlik hizmetleri başlıkları altında ele almak mümkün.

 

İşletmeler sabit ve mobil ağlar üzerinden, mobil çalışanlar, ofisler ve Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazları aracılığıyla yüklü miktarda veri topluyorlar. Bu verileri, veri depolama ve yedekleme hizmetleri kapsamında sunulan ortak yerleşim (colocation) olanakları, dedike altyapılar, paylaşımlı altyapılar ve özelleştirilmiş çözümler yoluyla depoluyorlar. Dijitalleşmenin sunduğu imkânlardan, bulut yazılımlarından ve yönetilen güvenlik hizmetlerinden yararlanarak üretkenliği artırmaları, inovasyonu desteklemeleri ve böylelikle verilerine değer katmaları mümkün oluyor.

 

Kesintisiz ve güvenli bağlantı

 

Metro Ethernet gibi yöntemlerle sağlanan kesintisiz ve güvenli bağlantı, tüm bu süreçlerde kritik bir rol oynuyor. Neredeyse diğer tüm hizmet türlerinden daha fazla alana yüksek kaliteli bağlantı sağlayan Metro Ethernet, kullanıcılara önemli faydalar sunuyor. Karasal bağlantının olmadığı veya internet bağlantısının yedeklenmesi gerektiğinde ise Uydu İnterneti operasyonları kolaylaştırıyor.

 

Yedekleme için tercih edilen uydu ve hizmet kategorileri üçe ayrılıyor:

 

  • Eşlemeli veya yer sabit (geostationary) uydular (GEO): Dünya üzerinde 10’dan az uyduyla sabit ayak izi ve 200 ms’nin altında yayılım ile limitli toplam kapasite sağlıyor. Televizyon ve radyo yayını yapılabiliyor.
  • Orta yer yörüngeli uydular (MEO): Günde 5 yörüngeye kadar, yeryüzüne daha yakın konumlanan, daha yeni uydular bu kapsama giriyor. Uydu sayısı 20’ye kadar çıkabiliyor. Yaklaşık 125 ms’lik gecikme süresi ile daha yüksek kapasite sağlanıyor.
  • Alçak yer yörüngeli uydular (LEO): Günde 15 yörünge ile 300 ila 5 bin uydu ile hizmet sağlıyor. Bu en yeni nesil uydular, en yüksek kümülatif uydu kapasitesini sunuyor. Gecikme süresi ise yaklaşık olarak 20 ila 40 ms arasında değişiyor.

 

Bu bilgilere bakılarak, uydu sayısı arttıkça gecikme süresinin azaldığı ve kapasitenin yükseldiği görülebiliyor. Afetlere, büyük kesintilere ve ani durumlara karşı en etkili korumayı, uydu üzerinden bağlantı ve yedekleme olanakları sağlıyor.

 

5G ile birlikte iyileşen ve artan dijital olanaklar

 

Yeni nesil mobil iletişim teknolojisi 5G’nin sağladığı yüksek frekanslar ile, daha hızlı ve güvenilir iletişimin önündeki engeller kalkıyor. Kesintisiz, hızlı ve gerçek zamanlı bağlantı ile, bilinen sınırların ötesine geçen, yepyeni bir dünya deneyimlemek mümkün oluyor. Ses ve görüntü kalitesi çarpıcı oranda artarken iş dünyasında da pek çok yeniliğe ve inovatif çözüme yer açılıyor.

 

Holografik arama, uzaktan sağlık hizmetleri, Nesnelerin İnterneti (IoT), bulut tabanlı artırılmış gerçeklik (AR), akıllı ofis ve akıllı şehir konseptleri gibi hizmetlerin devreye girmesiyle birlikte, sanal gerçeklik yaşamlarımızın ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Bekleme sürelerinin azalması, hatta sıfıra inmesi ile cihazlar arasındaki bağlantılar güçleniyor.

 

5G teknolojisinin iş sürekliliğini destekleyen faydaları arasında şunlar yer alıyor:

 

  • Gelişmiş mobil bant genişliği
  • Akıllı ofis, bina ve şehir çözümleri
  • 3D video ve ultra yüksek çözünürlüklü (UHD) ekranlar
  • Bulutta çalışma olanakları
  • Endüstri otomasyonu ve artırılmış gerçeklik
  • Otonom araçlar
  • Ultra güvenilir ve düşük gecikme süreli iletişim olanakları

 

Bu gelişmiş imkânlar sayesinde, işletmelerin dijital dayanıklılıklarını daha hızlı ve etkili bir şekilde artırmaları da mümkün oluyor. Otomatik yedekleme ve kurtarma, birden fazla lokasyonda bulunan cihazlar arasında gerçek zamanlı ve kesintisiz veri alışverişi ve bulut teknolojilerini daha verimli kullanan sistemler, acil ve beklenmedik durumlara karşı tam hazırlıklı olmayı mümkün kılıyor.

 

İş sürekliliği için tasarlanmış etkili bir ağ topolojisi dâhilinde, trafiğin yüzde 90’ı sanallaştırılmış platformlarla yönetilirken, her bir lokasyon ve ağ öğesi diğer sahalarda gerçek zamanlı olarak yedeklenebiliyor. Kesinti hâlinde kapasite boyutlandırılarak diğer lokasyonlar tarafından idare ediliyor ve böylelikle kayıplar önlenebiliyor.

 

Vodafone Business ile Türkiye’den Avrupa’ya yüksek hızlı altyapı hizmetleri

 

Avrupa’nın en yüksek kapasiteli Fiber Ağ entegrasyon olanağını sağlayan Vodafone Business, yönetilen hizmet uzmanlarının ve teknik ekiplerinin sunduğu 7/24 destek sayesinde, işletmelerin iş sürekliliğini güvence altına almalarına yardımcı oluyor. İşletmeler bugünün ihtiyaçlarını en verimli şekilde karşılarken geleceğe hazır sistemleriyle rekabette bir adım önde olmanın avantajlarından da faydalanıyorlar.

 

Benzersiz global deneyimi, geniş ve güvenilir ağı ve kapsamlı bilgi birikimi ile her ölçekten işletmeye gelişmiş hizmet ve ürünler sunan Vodafone Business, düşük maliyet, esnek altyapı ve hızlı kurulum olanaklarının yanı sıra hızlı ve kesintisiz bağlantı imkânı da sağlıyor. Böylece işletmeler; hassas verilerini hiçbir manuel işlem gerekmeden uzaktan yedekleyebiliyor, güvenli merkezlerde depolanan kritik verilere istedikleri anda ulaşarak veri kurtarma operasyonlarını sorunsuz bir şekilde yürütebiliyorlar. Dijital dayanıklılıklarını artırarak dijital verilerini ve operasyonlarını her türlü aksiliğe ve felakete karşı kesintisiz olarak koruyabiliyorlar. Alanında uzman teknik ekiplerden 7/24 destek ve yardım alma imkânı sayesinde, iş sürekliliği ve esneklik avantajlarıyla, operasyonlarının ve kurumsal başarılarının sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyorlar.

Siz de işletmenin dijital dayanıklılığını artırarak iş sürekliliğinizi, itibarınızı ve rekabet gücünüzü güvence altına almak istiyorsanız, Vodafone Business’ın sunduğu çözüm ve hizmetler hakkında bilgi alarak geleceğe bugünden hazırlanabilirsiniz!