YouTube Premium Üyelik Nasıl Alınır?

27 Mart 2024

YouTube Premium Üyelik Nasıl Alınır?

2000’lerin başlarında kullanıcılar için online ortamda diledikleri video içerikleri paylaşma ihtiyacı doğdu. Tam da bu ihtiyacı giderecek şekilde tasarlanmış bir web sitesi olarak hayatımıza girdi ve günümüze kadar birçok gelişim gösterdi. Bugün YouTube aylık 2 milyara yakın aktif kullanıcısı olan büyük bir platform. Kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik oluşturulan YouTube Music ve Kids gibi markalarla da bugün, milyonlarca kişiye hitap ediyor. YouTube’un 2018 yılında kullanıcıların hizmetine sunduğu YouTube Premium da bu markalardan biri. Peki YouTube Premium nedir ve YouTube Premium üyeliği nasıl satın alınır? Merak ettiğiniz tüm detaylar içeriğimizde.

 

YouTube Premium Nedir?

 

YouTube kurulduğu günden bugüne kadar geldiği tüm süreç boyunca ücretsiz şekilde kullanılabilen bir uygulama ve internet sitesi oldu. YouTube gelirlerinin büyük bir kısmını aldığı reklamlardan elde ediyordu. Bu reklamlar kullanıcılarının izledikleri videoların başında, sonunda ya da içerisinde belirli bölümlerde gösteriliyordu. Bu sistem YouTube kullanıcıları için hali hazırda da devam etmektedir. YouTube’un ücretsiz olmasının nedeni kullanıcılara gösterdiği bu reklamlardır. Ancak zaman içerisinde bazı YouTube kullanıcıları, reklamsız ve kesintisiz bir deneyimine ihtiyaç duyduklarını dile getirmeye başladı. Bu ihtiyaç karşısında YouTube Premium’u geliştirdi ve kullanıcıların hizmetine sundu. Premium, aylık ödeme sistemi ile kullanılan bir YouTube ürünüdür. Kullanıcılar YouTube Premium paketlerinden birini satın aldıklarında hem reklamsız şekilde video izleyebilir hem de Premium’un sunduğu diğer ayrıcalıklardan yararlanabilir.

 

YouTube Premium Üyeliği Nasıl Gerçekleştirilir?

 

Vodafone Yanımda mobil uygulaması içerisindeki Avantajlar Menüsü’nde Eğlence - İzle Eğlen bölümünden YouTube Premium üyelik paketine ulaşabilirsiniz. Onay ve ödeme adımlarını tamamladıktan sonra Yanımda üzerinden yapılan yönlendirme ile Google hesabınızla aktivasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

 

Ayrıca YouTube Premium üyesi olmak için web sitesi üzerinden ya da YouTube uygulaması üzerinden Premium seçeneği üzerine tıklayarak abonelik sayfasına gidebilirsiniz. Bu sayfa üzerinden eğer ilk kez üyelik gerçekleştirecekseniz 1 aylık ücretsiz deneme süresi ile karşılaşırsınız. Ücretsiz deneme süreniz sona erdiğinde üyelik işlemi gerçekleştirirken seçtiğiniz planın ücreti ödeme yönteminizden tahsil edilir ve üyeliğinizi iptal etmediğiniz sürece Premium kullanmaya devam edersiniz. YouTube Premium üyesi olmak için öncelikle bir Gmail aboneliğinizin olması gerekir. Bu abonelik bilgileri ile giriş yaptıktan sonra YouTube Premium üyelik ekranından üye olmak istediğiniz planı seçip ilerlemelisiniz. Bu aşamadan sonra sizden ödemelerinizin tahsil edileceği banka / kredi kartı bilgileriniz istenir. Bu bilgileri de girmenizin ardından önce 1 aylık deneme süreniz başlatılır ve ardından bu süre sonunda üyeliğinizi iptal etmemeniz halinde seçtiğiniz planın ücreti kartınızdan tahsil edilerek üyeliğiniz devam ettirilir. Deneme süresinin bitimine 1 hafta kala YouTube size bir bildirim gönderir ve bu sayede dilediğiniz zaman herhangi bir ücret ödemeden üyeliğinizi iptal etme şansınız olur.

 

 

 

YouTube Premium Planları Nelerdir?

 

YouTube Premium kullanıcılarına farklı abonelik planları sunar. Bireysel Aylık Plan, Bireysel Yıllık Plan, Aile Aylık Plan ve Öğrenci Aylık Plan olmak üzere 4 farklı kategoride sunulan bu planlar tüm farklı kullanım ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde düzenlenmiştir.

Bireysel Aylık Plan tek kullanıcının kullanımına uygun şekilde düzenlenmiş olan pakettir. Aylık plan ücreti her ay kartınızdan tahsil edilir. Bireysel Yıllık Plan ise yine tekil kullanıcıların hizmetine sunulmuş olan pakettir. Bu paketin aylık olandan farkı ise daha indirimli şekilde kullanıma sunulmasıdır. Aylık planda ücret her ay kullanıcının kartından tahsil edilirken yıllık planda 1 yıllık ücretin toplamı tek seferde kullanıcının kartından tahsil edilir. Bu da daha indirimli şekilde YouTube Premium abonesi olmak anlamına gelir.

Öğrenci Aylık Plan üniversite öğrencilerinin kullanımına sunulmuş olan pakettir. Bu plan en fazla 4 yıl boyunca kullanılabilir ve her yıl kullanıcıdan öğrenci olma şartlarını taşıyıp taşımadığının kanıtlanması istenir. Bu şartları yerine getiremeyen kişiler öğrenci planını kullanamazlar.

Aile Aylık Plan ise aynı anda 5 kişinin kullanımına açılmış olan bir plan türüdür. Bu paketi satın alan kişiler kendileri dışında 4 aile üyesini daha kendi hesapları üzerinden YouTube Premium’a ekler ve bu kişiler de Premium kullanabilirler. Bireysel paketlerde hesap başına aynı anda en fazla iki cihazda YouTube Premium hesabı açık kalabilir. Aile paketinde ise aynı anda en fazla 5 cihazda video oynatılabilir.

Tüm abonelik paketleri dilediğiniz zaman iptal edilebilir. İptal edilen paketlerin ücret iadesi yapılmaz. Ancak fatura dönemi boyunca YouTube Premium kullanmaya devam edersiniz. Üyelik iptali sonunda bir sonraki dönem için üyeliğiniz yenilenmez ve kartınızdan ücret tahsil edilmez.

 

YouTube Premium Avantajları Nelerdir?

 

YouTube Premium’un kullanıcıları için sağladığı en önemli avantaj reklamsız bir kullanıcı deneyimi sunmasıdır. YouTube Premium üyesi olan kişiler video öncesinde ya da aralarında reklam izlemek zorunda kalmazlar. Bu da kesintisizi bir video deneyimi anlamına gelir. Premium’un bir diğer avantajı da kullanıcıların istedikleri video ya da müziği kütüphaneye indirebilmesidir. İndirilen video ve müzikler kütüphanede 30 gün boyunca saklanır ve izlenebilir. 30 günden sonra bu videoları yeniden indirmeniz gerekir. İndirdiğiniz video ve müzikleri çevrimdışı olduğunuz anlarda da rahatlıkla izleyebilirsiniz. Bu da hem veri tasarrufu hem de internet erişiminin olmadığı alanlarda video keyfinin devam etmesi anlamına gelir. YouTube Premium’un sevilen özelliklerinden bir diğeri de arka planda video izleme imkanının bulunmasıdır. Premium kullanıcıları mobil cihazlarında başka bir uygulama kullandıklarında ya da ekranlarını kilitlediklerinde YouTube çalışmaya devam eder. Bu da video ve müziklerin arka planda oynamaya devam etmesi anlamına gelir. YouTube Premium kullanıcıları tüm bu avantajları YouTube Music ve Kids uygulamalarında da kullanabilirler.

 

Vodafone’a yeni gelen müşteriler, Red Video Sınırsız 25, Red Sosyal Sınırsız 30 ve Red Eğlence Sınırsız 40 paketlerinden birini seçtiklerinde, tarife süreleri boyunca YouTube'u sınırsız bir şekilde kullanabilir. Vodafone’a yeni gelen Red müşterilerinin yanı sıra, faturasız veya faturalı abonelikten herhangi bir Red tarifesine geçen mevcut müşteriler de bu kampanyadan faydalanabilir.