YouTube Premium Özellikleri Nelerdir?

27 Aralık 2023

YouTube Premium Özellikleri Nelerdir?

Günümüzde online video izlemek denildiğinde akla ilk gelen platformlardan biri hiç şüphe yok ki YouTube. YouTube sayesinde bugün dünyanın birçok farklı noktasından video içeriklere, kliplere ve TV programlarına ulaşmak mümkün hale geldi. YouTube’da aynı zamanda bir kanal açmak ve bu kanala kendi hazırladığınız video içerikleri yükleyerek gelir elde etmek de mümkün. Bu nedenle de YouTube aynı zamanda dünyada sık tercih edilen gelir elde etme yollarından biri. YouTube’un kullanıcılarının hizmetine sunduğu YouTube Premium ise deneyimi çok daha farklı bir boyuta taşıdı. Premium ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

 

YouTube Premium Nedir?

 

YouTube, aylık 2 milyara yakın aktif kullanıcısı ile dünya nüfusunun dörtte biri tarafından ziyaret edilen bir internet sitesi. Aynı zamanda bir mobil uygulama da olan uygulamada bir gün içerisinde 1 milyar saatten fazla video içeriği izleniyor. Bu da uygulamanın ne kadar popüler olduğunu anlamak için yeterli bir istatistik aslında. Dünyanın en popüler ikinci web sitesi olma unvanını da taşıyan YouTube, 100’den fazla ülkede ve yaklaşık 80 farklı dilde hizmet vermektedir. YouTube ücretsiz bir uygulama ve web sitesidir. Yani hem mobil cihazlarda uygulama olarak kullanılabilir hem de masaüstü cihazlardan web sitesi şeklinde erişilebilir. YouTube 2018 yılına kadar gelirlerinin büyük bir kısmını site içerisine ve videolara yerleştirilmiş olan reklamlardan elde etmekteydi. Bu da bir kullanıcıların video izlerken sık sık reklamlarla bölünmesine neden oluyordu. Zaman içerisinde kullanıcılar, reklamsız bir YouTube deneyimi ihtiyacı hissetmeye başladı ve YouTube bu ihtiyaca cevap vermek için 2018 yılında YouTube Premium’u kullanıma sundu. Premium aylık üyelik ile çalışan bir sistemdir. Kullanıcılar YouTube Premium’un sunduğu paketlerden birini seçer ve aylık ödemelerine devam ettikleri sürece Premium kullanımları devam eder. Gelin kullanıcılarına reklamsız bir YouTube deneyimi sunan YouTube Premium’un özelliklerine birlikte bakalım.

 

YouTube Premium Özellikleri Nelerdir?

 

YouTube Premium 3 farklı paket şeklinde kullanıma sunulmuştur. Bu 3 paket Bireysel Yıllık Plan, Aile Aylık Plan ve Öğrenci Aylık Plan şeklinde düzenlenmiştir. Bireysel Yıllık Plan satın alındığında YouTube Premium üyeliğinizi belirli bir oranda indirimli elde etmiş olursunuz. Bireysel abonelik olduğu için bu paket yalnızca tek bir kişinin kullanımına sunulmuştur. Yıllık pakette bir yıllık kullanım ücreti tek seferde sizden tahsil edilir. Bu işlemden sonra 1 yıl boyunca Premium’u kullanmaya devam edebilirsiniz. Üyeliğinizi iptal ettiğinizde kalan ayların ücreti iade edilmez ancak yıllık üyelik süreniz sona erdiğinde üyeliğiniz yenilenmez. Üyeliğinizi iptal ettiğinizde kalan üyelik süreniz boyunca YouTube Premium kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

Aile Aylık Plan ise 5 ek aile üyesine kadar kullanıcı ile Premium aboneliğinizi paylaşabileceğiniz plandır. Kullanıcılar bu paket hakkında en çok YouTube Premium bireysel kaç cihazda kullanılabilir diye merak ediyor. Aile Aylık Plan seçiminde aynı aile içerisindeki 5 farklı cihazda YouTube Premium kullanımı gerçekleştirilebilir.

 

Aylık Öğrenci Planı ise üniversite öğrencilerinin kullanımına özel olarak sunulmuş bir plandır. Bu paketin avantajı diğer paketlere göre daha indirimli şekilde sunulmuş olmasıdır. Bu paketten yararlanmak için ise öğrenci olduğunuzu uygulamanın istediği şekilde doğrulamanız gerekir. Öğrenci üyeliklerinden en fazla 4 yıl yararlanılabilir ve her yıl öğrenciliğinizi yeniden doğrulamanız istenir. Tüm YouTube Premium üyelikleri dilediğiniz zaman iptal edilebilir. Peki bu paketler kullanıcılarına neler sunar ve neler içerir?

 

YouTube Premium Kullanıcılarına Neler Sunar?

 

YouTube Premium abonesi olmak isteyen kullanıcılar, Premium içinde neler var konusunu araştırarak bu hizmetin sunduğu tüm avantajları öğrenmek istiyor. YouTube Premium her şeyden önce tüm kullanıcılarına reklamsız bir YouTube deneyimi sunar. Premium üyesi olduğunuzda tüm video içerikleri reklamsız şekilde izleyebilirsiniz. Bu da kesintisiz video izleme keyfini sonuna kadar çıkarabilmeniz anlamına gelir. YouTube Premium’un kullanıcılar tarafından sık tercih edilme nedenlerinin en başında reklamsız bir video izleme deneyimi sunması geliyor.

 

Premium’un içeriğindeki bir diğer avantaj da YouTube’un arka planda çalışmaya devam etmesidir. Yani siz YouTube’da müzik dinlerken ya da video izlerken herhangi başka bir uygulamaya geçtiğinizde ya da ekranınızı kilitlediğinizde YouTube kesintisiz şekilde çalışmaya devam eder. Aynı şekilde YouTube Music uygulaması da Premium üyeliği satın alındığında arka planda kesintisiz şekilde çalışmaya devam eder.

YouTube Premium, kullanıcılarına aynı zamanda video indirme imkânı da sunar. YouTube Premium kullanıcıları internet erişimi olduklarında diledikleri videoları kütüphanelerine indirebilirler. İndirdikleri videoları da internet erişimi olmayan yerlerde kütüphanelerinden izleyebiliyorlar. Bu avantaj, uçak yolculuklarında ya da kamp gibi aktiviteler sırasında rahatlıkla video izleme imkânı anlamına gelir. Üstelik bu özellik ile ev dışında mobil veri harcamak istemediğiniz yerlerde de indirdiğiniz videoları izleyerek tasarruf sağlayabilirsiniz. Yani işe ya da okula giderken, ev dışında vakit geçirirken mobil internetinizden harcamadan video izleyebilir ve müzik dinleyebilirsiniz. İndirdiğiniz video ve müzikler 30 güne kadar kütüphanenizde durur ve bu süre içerisinde içeriklerinizi dilediğiniz gibi izleyip dinleyebilirsiniz. Bu sürenin sonunda indirdiğiniz videolar silinir ancak dilediğiniz zaman yeniden istediğiniz tüm videoları kütüphanenize yeniden indirebilirsiniz. YouTube Premium abonesi olan kullanıcılar YouTube Music ve YouTube Kids uygulamalarında da reklamsız video izleme ve video / müzik indirme avantajlarından yararlanabiliyor.

 

YouTube Music uygulaması da milyonlarca farklı müzik içeriğinin olduğu bir YouTube ürünüdür. Bu uygulama ile Premium üyeliklerde kesintisiz şekilde müzik dinleyebilir, müzik listelerinizi oluşturabilir ve çevrimdışıyken de indirdiğiniz müziklerle müzik dinleme keyfini devam ettirebilirsiniz. Youtube Music uygulaması da tıpkı Youtube gibi hem mobil cihazlarda hem de masaüstünde kullanılabilir.

 

Vodafone’a yeni gelen müşteriler, Red Video Sınırsız 25, Red Sosyal Sınırsız 30 ve Red Eğlence Sınırsız 40 paketlerinden birini seçtiklerinde, tarife süreleri boyunca YouTube'u sınırsız bir şekilde kullanabilir. Vodafone’a yeni gelen Red müşterilerinin yanı sıra, faturasız veya faturalı abonelikten herhangi bir Red tarifesine geçen mevcut müşteriler de bu kampanyadan faydalanabilir.