Youtube Paketleri Nedir? Youtube Paketi Nasıl Yapılır?

27 Aralık 2023

Youtube Paketleri Nedir? Youtube Paketi Nasıl Yapılır?

İnternetin hayatımıza dahil olması birçok alışkanlığımızın değişmesine de neden oldu. Çalışma şekillerimiz, bir konu hakkında araştırma yapma yöntemlerimiz, sohbet biçimlerimiz ve müzik dinleme ya da film izleme gibi rutinlerimiz köklü değişikliklerle karşılaştı. Elbette bu değişiklikler internet hayatımıza girer girmez değil, internetin icadından günümüze kadar gelen süreçteki gelişmelerle yaşandı. Geliştirilen uygulamalar ve internet siteleri ile internet bugün hemen hepimizin her alandaki vazgeçilmezi haline geldi. Günlük yaşamda hem ülkemizde hem de dünyada en sık kullanılan uygulamalardan ve en sık ziyaret edilen internet sitelerinden biri de YouTube. Özellikle de akıllı telefon kullanıcılarının cihazlarında uygulaması mutlaka bulunuyor. Bu nedenle de mobil telefon kullanıcıları YouTube içeriklerine diledikleri zaman ulaşabilmek için paketler ile ilgili sık sık araştırma yapıyor. YouTube paketleri ve YouTube hakkında merak edilen tüm detayları içeriğimizde derledik.

 

YouTube Nasıl Kullanılır?

 

YouTube, 2005 yılında kurulmuş bir video paylaşım ve sosyal medya platformudur. Kurulduğu ilk yıllarda küçük bir girişim gibi görülse de bugün dünyanın en büyük platformlarından biri haline gelmiştir. 100’den fazla ülkede 80’den fazla farklı dilde hizmet veren YouTube, aynı zamanda Google’dan sonra dünyanın ikinci büyük arama motoru konumundadır. YouTube kullanmak için web sitesini ziyaret etmeniz ya da mobil uygulamasını indirmeniz yeterlidir. YouTube üzerinden video izlemek için herhangi bir üyelik ya da abonelik gerçekleştirmeniz gerekmez. Ancak abone olarak, kendi YouTube kanalınızı açabilir ve kendi ürettiğiniz içerikleri kanalınıza yükleyerek, platform üzerinden para kazanabilirsiniz. YouTube üzerinden para kazanmak için, belirlenen tüm kriterleri yerine getirmeniz gerekir. İçeriklerinizi bu kriterlere göre hazırladığınızda ve belirli izlenme sayılarına ulaştığınızda kanalınız üzerinden para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Sadece video izlemek isteyenler için de bir kanal açmak isteyenler için de YouTube ücretsiz bir uygulamadır. Ancak ücretsiz şekilde video izlerken, video içeriklerin içerisine yerleştirilmiş olan reklamları da izlemek zorunda kalırsınız. İçerikleri reklamsız şekilde izleyebilmenin yolu da YouTube Premium abonesi olmak. Farklı paketler ile kullanıcılara sunulan YouTube Premium üyeliği satın aldığınızda içeriklere reklamsız erişim sağlamanın yanı sıra farklı özelliklerden de yararlanabilirsiniz. Bu özelliklerden en sevileni de daha sonra izlemek istediğiniz videoları uygulama içerisine indirebilmeniz ve internet erişiminiz olmadığında bu videoları izleyebilmenizdir

 

YouTube Paketi Nedir?

 

YouTube’da video izlemek için internet erişimine sahip olunması gerekir. Genellikle ev ve işyeri gibi mekanlarda Wifi kullanımı olduğu için bu tür internet kullanımı gerektiren uygulamaları kullanmak daha kolaydır. Ancak Wifi erişiminin olmadığı yerlerde ise kullanıcılar mobil veri üzerinden internet gerektiren uygulamaları kullanmaya devam ederler. Ancak YouTube gibi uygulamalar, kullanıldıkları süreye bağlı olarak mobil interneti fazla kullanabilir. Özellikle de HD kalitedeki ve uzun süreli videoların izlenmesi internet paketinin hızlı bir şekilde bitmesine neden olabilir. GSM operatörleri kullanıcıların bu ihtiyacını karşılamak için, farklı uygulamalar için internetten yemeyen paketleri kullanıcılara sunuyor. Bu paketlerden biri de YouTube paketi. Peki mobil hat kullanıcılarının en çok merak ettiği YouTube paketi nedir? YouTube paketi, YouTube kullanımının internet paketinden harcamadığı pakettir. Bu paketi satın aldığınızda, YouTube üzerinden ne kadar video izlerseniz izleyin, mevcut internet paketinizdeki GB’larınız bitmez. Yani kullanımınız sınırsız hale gelir. Böylece de dilediğiniz an dilediğiniz süre içeriklerinizi izlerken “internetim biter mi?” diye bir derdiniz olmaz ve GB’larınız size kalır.

 

YouTube Paketi Kullanmanın Avantajları Nedir?

 

YouTube paketi kullanmanın en önemli avantajı, kullanıcıların mobil internet paketlerinden herhangi bir harcama yapmamasıdır. Yani bu pakete sahip olan kullanıcılar YouTube kullanımlarında, mobil internetlerinden harcama yapmazlar. Bu da sınırsız şekilde YouTube kullanımı anlamına gelir. Böylece mobil internet paketindeki GB’lar diğer internet kullanımları için hazır olmuş olur. YouTube paketi kullanmanın bir diğer avantajı da YouTube’un diğer uygulamaları olan YouTube Kids ve Youtube Müzik gibi uygulamaların da sınırsız şekilde kullanılabilmesidir. Bu sayede müzik de çocuklar için hazırlanmış özel içerikler de dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde sınırsız şekilde sizinle olmuş olur.

 

YouTube Paketi Nasıl Yapılır?

 

İnternet, günümüzün en önemli ihtiyaçlarından biri. Kullanıcılar diledikleri an diledikleri yerde internete bağlanabilmeyi oldukça önemsiyor. Bu nedenle de mobil internet kullanımı oldukça yaygın kullanılan bir hizmet halini almış durumda. Kullanıcılar, mobil internetlerinin bitmemesi için farklı tasarruf yollarına gidebiliyor. Örneğin video izlemek, müzik dinlemek ya da görüntülü görüşme yapmak gibi işlemleri mobil veri kullanırken değil Wifi üzerinden yapmayı tercih edebiliyor. Ancak günümüzde bu durum kullanıcıları kısıtladığı için, kullanıcılar mobil interneti daha özgür şekilde kullanabilmenin de yollarını arıyor. GSM operatörleri ise kullanıcıların bu arayışına cevap verebilmek için bazı uygulamalarda geçerli olan sınırsız uygulama paketlerini, kullanıcıların hizmetine sunuyor.

 

Vodafone’a yeni gelen müşteriler, Red Video Sınırsız 25, Red Sosyal Sınırsız 30 ve Red Eğlence Sınırsız 40 paketlerinden birini seçtiklerinde, tarife süreleri boyunca YouTube'u sınırsız bir şekilde kullanabilir. Vodafone’a yeni gelen Red müşterilerinin yanı sıra, faturasız veya faturalı abonelikten herhangi bir Red tarifesine geçen mevcut müşteriler de bu kampanyadan faydalanabilir.